Първоначално изпратено от national power
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?
Collapse
X
-
Какво правят в Китай като се появи един случай на Ковид? Затварят цял пристанищен терминал...
Чудно ми е как у форумо горещите фенове на Китай са в същото време анти-ваксъри, нямало вирус, не бил опасен и т.н. Някак не се връзва съвсем
China’s zero-Covid policy is so strict that it shut down a whole shipping terminal after just one case- Local officials said at a press briefing that all inbound and outbound services at the Meishan terminal at the Zhoushan port have been suspended till further notice. That’s a key terminal servicing shipments to Europe and North America.
- Nick Marro, lead of global trade at the Economist Intelligence Unit, said that China’s “zero Covid” approach suggests that this latest port disruption may not be the last.
- Dawn Tiura, CEO of Sourcing Industry Group, said that shippers will likely pass costs on to consumers, heating up global inflation further ahead of the key holiday season.
Last edited by Money; 13.08.2021, 10:25.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Като цяло съм съгласен с тези неща, темата е дълга и широка и по-скоро е за друга тема, не за баш тука.
Засега в България даже и темата за маниакалната ваксинация не е застъпена, па по другите сме солидно против, въпреки че в София се забелязват сериозни пробиви по темите главно сред феновете на една партия.
Лично за ваксините обаче мисля, че дезинформацията дето се случва от "противниците" им е твърде сериозна. Даже и по темата имаше доста дезинформация още как почна вируса. Че нямало вирус, че бил безобиден, бла, бла.
Така че трябва да им се противодейства.
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Нямам никакъв проблем с данните които публикуваш. Най-вероятно са достоверни и ваксините наистина позволяват на известен брой хора да живеят по-дълго. Прекрасно е че ги има като опция за тези които се чувстват уязвими.
Проблемът ми е единствено с абсолютно неоправданото насилване с ваксинациите. Всички вече разбраха че с ваксини или без пандемията продължава, а кой как ще кара ковида си е лично негова работа. С изключение на децата, при които родителите трябва да вземат решение. А не някакви бюрократи които не носят за нищо отговорност.
Нямам вече никакви съмнения че цялата ваксинационна трагикомедия има съвършенно други цели. Основно антигонизъм и отслабване структурата на обществото. Начало на революция е, която се подклажда повече от десетилетие, но през последните месеци всичко се ускорява.
Заедно с маниакалната ваксинация се случват и други неща.
- систематично се унищожава световната финансова система
- разселват се огромен брой мигранти, отново, с основна цел да се подкопае структурата на западните общества
- съчиняват се различни абсурдни наративи за въглеродния двуокис, карбоновия отпечатък, екологията
- съчиняват се ощо по-абсусрдни наративи вменяващи на расови малцинства че са обект на расизъм, с който трябва непременно да се борят
- прави се опит дори за разпалване на вражда между половете
- най-различни сексуални девиации се издигат в култ
- образователната система и мас медиите са отдавна част от това горното. Едните промиват мозъците на децата, другите на възрастните
Кога и от какво ще дойде развръзката? Не мога да гадая, но няма да съм учуден ако е от всеобщ финансов срив.
Дали ваксините работят или не няма абсолютно никакво значение на фона на всичко останало.
Засега в България даже и темата за маниакалната ваксинация не е застъпена, па по другите сме солидно против, въпреки че в София се забелязват сериозни пробиви по темите главно сред феновете на една партия.
Лично за ваксините обаче мисля, че дезинформацията дето се случва от "противниците" им е твърде сериозна. Даже и по темата имаше доста дезинформация още как почна вируса. Че нямало вирус, че бил безобиден, бла, бла.
Така че трябва да им се противодейства.
Коментар
-
Тези идеи са на теория прекрасни. Голям фен съм на ел коли и алтернативни енергии, макар много от тях да действат с ефективността на експериментални ваксини. Нито пък ми пречат многополовите, все пак не съм лекоатлетка опитваща да се състезава с биологични мъже
Не е работата в идеите. Работата е че се налагат по най-нечовешки и разединяващ принцип. Че на всички нива изискват безпрекословно съгласие и подчинение. Сляп ли си? Половината страни по света в момента са си суспендирали конституцията, права на човека все едно няма.
Коментар
-
Тези идеи са на теория прекрасни. Голям фен съм на ел коли и алтернативни енергии, макар много от тях да действат с ефективността на експериментални ваксини. Нито пък ми пречат многополовите, все пак не съм лекоатлетка опитваща да се състезава с биологични мъже
Не е работата в идеите. Работата е че се налагат по най-нечовешки и разединяващ принцип. Че на всички нива изискват безпрекословно съгласие и подчинение. Сляп ли си? Половината страни по света в момента са си суспендирали конституцията, права на човека все едно няма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
Лоши ли са емигрантите, някой създават проблеми, други носят нова енергия в обществата в които влизат.
Грешна ли е тази борба за зеленото бъдеще, дори и след време да се окаже, че аргументите да я прегърнем са били погрешни.
- 1 like
Коментар
-
Нямам никакъв проблем с данните които публикуваш. Най-вероятно са достоверни и ваксините наистина позволяват на известен брой хора да живеят по-дълго. Прекрасно е че ги има като опция за тези които се чувстват уязвими.
Проблемът ми е единствено с абсолютно неоправданото насилване с ваксинациите. Всички вече разбраха че с ваксини или без пандемията продължава, а кой как ще кара ковида си е лично негова работа. С изключение на децата, при които родителите трябва да вземат решение. А не някакви бюрократи които не носят за нищо отговорност.
Нямам вече никакви съмнения че цялата ваксинационна трагикомедия има съвършенно други цели. Основно антигонизъм и отслабване структурата на обществото. Начало на революция е, която се подклажда повече от десетилетие, но през последните месеци всичко се ускорява.
- разселват се огромен брой мигранти, отново, с основна цел да се подкопае структурата на западните общества
- съчиняват се различни абсурдни наративи за въглеродния двуокис, карбоновия отпечатък, екологията
- съчиняват се ощо по-абсусрдни наративи вменяващи на расови малцинства че са обект на расизъм, с който трябва непременно да се борят
- образователната система и мас медиите са отдавна част от това горното. Едните промиват мозъците на децата, другите на възрастните
Кога и от какво ще дойде развръзката? Не мога да гадая, но няма да съм учуден ако е от всеобщ финансов срив.
Дали ваксините работят или не няма абсолютно никакво значение на фона на всичко останало.
Обаче вместо да дава отговори, в мен ражда нови въпроси?
Лоши ли са емигрантите, някой създават проблеми, други носят нова енергия в обществата в които влизат.
Грешна ли е тази борба за зеленото бъдеще, дори и след време да се окаже, че аргументите да я прегърнем са били погрешни.
Ако ги няма тези каузи, които ни разделят на две, то тогава на колко ще сме разделени, когато нямаме каузи.
Как си представяш обществото неподвижно, какво точно го прави общество, ако няма общи цели.
Не е ли по вероятно тогава да се раздели на броя индивиди от които е съставено, или в най-добрия случай на малки групи, преследващи собствените си интереси и които за удобство в момента наричаме мафия.
Гледал ли си филма "Snowpiercer"?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеВижте какви простотии стават ....
https://www.facebook.com/angelin.dim...50412138495887
Предлагам да ни делят на е**ни и недое**ни снощи
Коментар
-
И честно казано,и аз съм се нервирал,че тия тъпанари - политиците непрекъсното ни "вкарват" интриги с цел да сме разединени....
Но тогава се сещам за света в навечерието на ВСВ ,за германците обединени от национасоциализма,руснацити с тяхна световна социалистическа революция,японците обединени от имперски абиции....И не ,не казвам,че именно само тези три нации са виновни за войната....Причините са дълбоки и се коренят в резултатите от ПСВ....
Но последиците от сблъсъка на тези обединени нации са доста брутални....
Та в този ред на мисли ми се струва,че е по-добре да сме поразделени,на повече части,отколкото обединени от няко велика и в последствие оказала се безумна идея....
И да ,Ковида също е една добре дошла тема за още едно раделение на обществоторваксъри- антиваксъри,конспиратори-антиконспиратори,бяла мафи,фармацевтична мафия и още куп подтеми само окло основнато - Ковид.....
- 1 like
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеАйде да подразним малко антиваксърите с реални данни от Израел
А не да ми пускат измислици колко какви били и защо такива били
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеМариана Иванова: 74% от заразените и 80% от хоспитализираните в Масачузетс са били напълно ваксинирани
Започвам със студия обявена от CDC (Център за превенция и контрол на заразните болести) на САЩ. Отнася се за Масачузетс и е с дата 6 август 2021г. Накратко 74% от заразените и 80% от хоспитализираните в Масачузетс са били напълно ваксинирани!
Плюс това го цитира както дявола чете евангелието.
https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7031e2.htm
Five were hospitalized; as of July 27, no deaths were reported. One hospitalized patient (age range = 50–59 years) was not vaccinated and had multiple underlying medical conditions.†† Four additional, fully vaccinated patients§§ aged 20–70 years were also hospitalized, two of whom had underlying medical conditions.
Among the 469 cases in Massachusetts residents, 346 (74%) occurred in persons who were fully vaccinated;
Among persons with breakthrough infection, four (1.2%) were hospitalized, and no deaths were reported.
Айде да го преведем от заразени 469 - 74% са били напълно ваксинирани.
От всичките заразени 5 са влезли в болницата (което е 1.2% от всички заразени).
4 от тях са били ваксинирани - демек 80%
И нито един не умрял.
В България от 469 заразени, 40 ще влязат в болницата и 2-3 ще умрат.
п.п. не е истина как се разпространява дезинформацията
или както се казва "The Facts are True, the News is Fake" - айде и това да преведем "Фактите са истински, ама новината е фалшива"Last edited by mathematician; 12.08.2021, 19:35.
Коментар
-
Мариана Иванова: 74% от заразените и 80% от хоспитализираните в Масачузетс са били напълно ваксинирани
Снимка: 74% от заразените и 80% от хоспитализираните в Масачузетс са били напълно ваксинирани
Започвам със студия обявена от CDC (Център за превенция и контрол на заразните болести) на САЩ. Отнася се за Масачузетс и е с дата 6 август 2021г. Накратко 74% от заразените и 80% от хоспитализираните в Масачузетс са били напълно ваксинирани!
В студията не се казва колко от останалите скромни 26% са били ваксинирани с една доза, или не им е бил изтекъл 14 дневния срок за да започне да “действа“ ваксината ....
Толкова по въпроса кой, кого и от какво пази, кой заразява близките си, кой е отговорен, Кой безотговорен, кой е примитивен и кой ЕнтелЕгентен ... Вече спокойно можем да кажем, че делта щама, всъщност е вирус, които идва благодарение на ваксината.
Линк към студията ТУК!
.........................................
В хърватските медии излезе скандална информация. Сега колко е скандална не знам, това са си неща които могат да се предположат, но някой се е сетил и е направил проверка за един произволно избран ден – 7 август 2021г. колко са официално обявените т.н. ново заразени на различни точки от планетата. И о, чудо! Навсякъде са се “разболявали“ точно опрелен брой хора – 233. Вероятно това е идея на американци, защото във видеото за показани най-голям брой американски щати (Кентъки, Хавай, Айова, Орегон, Калифорния, Айдахо, Мисури....), но и Тринидат и Тобаго, Канада, Литва, Таджикистан ...
Хората от цял свят са се наговорили и са решили на този ден точно по 233ма да се “ново заразят“! Ама няма големи държави, няма малки... (Линк към видеото ТУК)
Разбира се списъка не е пълен, ето и доказателство.
Проверка на данните на Хърватска за този ден показват, невероятно но факт – 233 ново заразени на 7 август!
Най-комичното в цялата работа е, че след като тази информация излезе, надлежните за бройките тук коригираха числото на 213... По-добре да не го бяха правили, защото го има в десетки публикации с числото 233, които “съвестни“ медии са изнесли. Дори и в тяхната коригирана публикация в заглавието се казва 213, а по-надолу пише отново 233... Просто не са имали време да поправят числото и надолу...нали.
Съвсем през пръсти я подкараха тези хора... Всъщност те така си я карат от самото начало.
.................................................. .
Промъкна се и информация, че след масовите протести във Франция, властите леко били облекчили изискванията. Френският министър на здравеопазването Оливие Веран е обявил, че валидността на PCR теста в пропуска ще се удължи до 72 часа от предвидените досега 48 часа. Освен PCR тест, в документа ще се допуска и използването на бърз антигенен тест, а освен това ще се признава и изследване, извършено самостоятелно от приносителя на документа, а не в лаборатория. Информацията идва от официален източник, така че със сигурност не е пълна, но показва, че нещо се случва. Какво точно, предстои да видим.
Много е важно какво ще се случи във Франция. Ако само на едно място се получи пробив, ще бъдем свидетели на ефекта на доминото. С цялото си сърце подкрепям французите. Това не означава, разбира се, че ние трябва да стоим и да чакаме.
.................................................. ......
Ставаме все повече.
Все по-често в медиите и още по-често в соц. мрежи в Хърватска излизат изявления на ваксинирани, които разказват за личните си преживявания след иглата. На всеки ъгъл, във всяко кафене, опашка, бензиностанция, в парка някой разказва за съсед, приятел, роднина пострадал, или дори загубил живота си.
Щe пренеса поредното писмо разтърсило Хърватска. Публикува го най проправителствения официоз. Всъщност този парцал все по-често напоследък се държи като разпространител на “конспиративни теории“. Изглежда светлия пример на гл.редактор на “Билд“ е заразен ... като делта щама.. Очаквам скоро да започнат лавинообразно да се извиняват главните редактори на баш официалните вестници ... както и всякаква друга гад... Но това е друга тема.
Писмото на тази жена до редакцията е отправено към нас, не ваксинираните.
“Имате право!
Аз и моята дъщеря сме ваксинирани с две дози на Пфайзер.
Тя се разболя. Във вторник (миналата седмица) за преглед и искаха тест. Беше негативен. В четвъртък, поради това, че се влоши и налагаше хоспитализация отново и искаха тест.
Не иpдържах, защото състоянието и беше критично (диагнозата е бактериално възпаление на белия дроб.) и казах на лекаря – Детето ми е ваксинирано, правихме тест преди два дни, тук при вас! Няма значение, казва той, пак трябва да направите тест. Такава е процедурата!
Приеха я в болницата, но казаха, че няма да има никакво лечение, докато не дойдат резултатите от теста! Няма в специализиран отдел, няма лекарства докато не дойде резултата от теста.
А аз? Аз не мога да посетя детето си показвайки проклетата ковид апликация доказваща, че сам напълно ваксинирана!
Ние наистина се оказахме овце, а тези които правят това повече от година мога да нарека тотални дебили.
Нямат понятие, злоупотребяват с нас, които им повярвахме и малтретират вас, които не им повярвахте!
Моята подкрепа на всички не ваксинирани!
Не бъдете като нас!“
Както казах все повече такива изяви има в Хърватска, а те ще се увеличават с всеки изминал ден. Достойни хора, имащи силата да признаят грешката си.
А аз питам, тези който още не са го направили – не беше ли ваксината за да защити вашето здраве? Не беше ли ковид паспорта за за да докаже, че сте защитени и не сте опасни, най-вече “за другите“. Какви доказателства търси този “лекар“. За какво ви е този зелен паспорт? За пътувания, концерти, ресторанти? Не застрашавате ли там тези около вас?
По тази схема умираха хората “от ковид“ миналата година – забавяне и отказ за лечение! И днес така умират, без значение дали са “защитени“.
Трудно е да признаеш, че си сбъркал, че си проумял истината по възможно най-тежкия начин, за съжаление. Признанието няма да те направи глупав, няма да “свали цената“ ти. Всички грешим! Само идиотите и мъртвите никога не променят мнението си!
Трудно е, но е достойно да признаеш грешката си! Човешкия ти дълг те задължава поне да предупредиш, ако така можеш да спасиш нечие здраве и дори живот! Ако си човек!
Ако не го направиш просто не си човек, а двукрако, което само тежи на тази земя!
Цялата “пандемия“ е пропита от цинизъм и презрение към човека, но най-големия цинизъм на “елита“ е, че посегна с всичката жестокост на която е способен, точно на тези, които му повярваха и го поддържаха, вероятно с надеждата да бъдат пощадени. Сега вече е ясно, че пощадени не се предвиждат.
И се вижда още по-ясно колко малко са ТЕ! Наистина са една шепа хора!
Затова и са обречени на неуспех!
Мариана Иванова, Фейсбук профил
Коментар
-
Преди 2-3 дни четох някъде една статия - изследване за антителата придобити чрез ваксиниране, що намалявали с времето.
Бяха посочени 2 причини:
1. Наднормени килограми и диабет
2. Пушене
Антителата придоби чрез ваксиниране намалявали много по-бързо при пушачите и при хората с наднормено тегло и диабет. Ама защо при тях не казваха. И препоръчваха 3-та доза при тях. И другия фактор възрастта и вече неработещата имунна система.
Коментар
Коментар