Първоначално изпратено от ddb
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да си говорим за жени. Какво искат жените ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ddb Разгледай мнение
ратко се шегува с теб.
Мислех, че сме в дълбок мир.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Мисля, че съм ОК.
Не мога да пиша дълги разкази днес.
Мислех, че Ратко няма да ме захапе......
Коментар
-
Мисля, че съм ОК.
- 1 like
Коментар
-
+1
А пък българката от наши дни е хитра, меркантилна и мързелива.
Дори момичета от провинцията, които нямат работа, висят в сайтовете за запознанства и гледат да докопат някой мъж и да си решат проблема и са на дъното. Казвам ви го от преки наблюдения.
Иначе имам хубаво мнение за предишните 2 поколения българки, почтени жени, трудолюбиви, добри майки и домакни. Отгледали 2 -3 реколти (деца),
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение“А пък българката от наши дни е хитра, меркантилна и мързелива.
Дори момичета от провинцията, които нямат работа, висят в сайтовете за запознанства и гледат да докопат някой мъж и да си решат проблема и са на дъното. Казвам ви го от преки наблюдения.
Иначе имам хубаво мнение за предишните 2 поколения българки, почтени жени, трудолюбиви, добри майки и домакни. Отгледали 2 -3 реколти (деца), “
А ти как описваш себе си? Защото за танго са нужни двама. Къде според теб бъркаш ти? Къде и в кои аспекти е необходимо да поработиш по себе си?
Позицията, че цялата вина е в другия партньор е неконструктивна.
Мисля, че съм ОК.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Не съм съгласен с описаните отрицателни качества на съвременната Българка или въобще на съвременните жени. По-скоро съм склонен да ги оправдая, защото те имат много по-малко шансове за изява и за успех в един ЧИСТО МЪЖКИ СВЯТ. Как да градят успехи в живота, кариера, професионално израстване, бизнес или лидерски качества, след като Господ им е възложил една прозаична, но много важна рола - да загубят половината си живот в отглеждане на потомство.
Как едновременно да се постигнат две коренно различни цели - отглеждане на потомство и израстване в обществената йерархия?
Ами няма как. Една жена трябва да направи собствения си избор и да се концентрира само в едно от двете направления. И тъй като биологично и подсъзнателно в повечето случаи тя избира потомството, то тогава е близко до ума, че шансовете за всичко останало намаляват почти до нула.
Това всъщност обяснява и защо жените търсят и предпочитат успелите в живота мъже или младежите с голям потенциал за успех. Ами защото това е единственият възможен начин и те да се издигнат до нивото на успелите в живота (семейно) и в същото време да отгледат потомство с добри генетични заложби.
Колкото до "мърззела" на жените - да, понякога се създава такова впечатление по отношение на мъжа в семейството, но никога не се случва по отношение на децата и по отношение на поддържания ред, чистота и уют в дома. За жените дома и децата са с висш приоритет, а мъжа е някъде там по-надолу в списъка, но това е нормално.
Или да бъде изключително гъвкава и да прави кариера след като си е отгледала децата. При мен стана така. Имах фантастична кариера до раждането. Паркирах я и буквално започнах от нулата. След три четири години пак ще форсирам кариерата, защото основната задача ще е изпълнена. Слава Богу някои професии позволяват това. Други не.
Има и “свръхжени” от порядъка на Мадлин Олбрайт, Маргарет Тачър или Урсула фон дер Лайен, но те са по-скоро блестящи изключения и не всеки човек може да стигне до подобно ниво.Last edited by Selena; 28.05.2020, 12:14.
Коментар
-
“А пък българката от наши дни е хитра, меркантилна и мързелива.
Иначе имам хубаво мнение за предишните 2 поколения българки, почтени жени, трудолюбиви, добри майки и домакни. Отгледали 2 -3 реколти (деца), “
А ти как описваш себе си? Защото за танго са нужни двама. Къде според теб бъркаш ти? Къде и в кои аспекти е необходимо да поработиш по себе си?
Позицията, че цялата вина е в другия партньор е неконструктивна.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ddb Разгледай мнение
най-добре се насочи към предните 2-3 поколения българки.
Коментар
-
+1
Иначе имам хубаво мнение за предишните 2 поколения българки, почтени жени, трудолюбиви, добри майки и домакни. Отгледали 2 -3 реколти (деца),
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеА пък българката от наши дни е хитра, меркантилна и мързелива.
Дори момичета от провинцията, които нямат работа, висят в сайтовете за запознанства и гледат да докопат някой мъж и да си решат проблема и са на дъното. Казвам ви го от преки наблюдения....
Как едновременно да се постигнат две коренно различни цели - отглеждане на потомство и израстване в обществената йерархия?
Ами няма как. Една жена трябва да направи собствения си избор и да се концентрира само в едно от двете направления. И тъй като биологично и подсъзнателно в повечето случаи тя избира потомството, то тогава е близко до ума, че шансовете за всичко останало намаляват почти до нула.
Това всъщност обяснява и защо жените търсят и предпочитат успелите в живота мъже или младежите с голям потенциал за успех. Ами защото това е единственият възможен начин и те да се издигнат до нивото на успелите в живота (семейно) и в същото време да отгледат потомство с добри генетични заложби.
Колкото до "мърззела" на жените - да, понякога се създава такова впечатление по отношение на мъжа в семейството, но никога не се случва по отношение на децата и по отношение на поддържания ред, чистота и уют в дома. За жените дома и децата са с висш приоритет, а мъжа е някъде там по-надолу в списъка, но това е нормално.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Това е положението-извращенията се налагат като норма,като се използват лъжи и манипулации.Ако някой дръзне да се противопостави веднага бива заклеймяван с обиди и подигравки.
Гей бракове,феминизъм,сурогатно майчинство,замразяване на яйцеклетки,отглеждане на чужди деца,мултикултурно общество ни се пропагандират като висша ценност от определени кръгове.Кастрират деца и наричат това смяна на пола.Няма вече майка и баща,а родител едно и родител две.И ако възроптаеш те обявяват за нацист.
В детските градини в Швеция не наричат децата момичета и момчета,а то и ги възпитават като полово неутрални/каквото и да означава,тази идиотщина/.Децата трябвало сами да избират пола си.И това се пропагандира като мбого прогресивно.В Норвегия пък масово отнемат децата от родителите им за незначителни неща.И ги дават да ги отглеждат чужди хора,все едно чужд човек ще ги обича повече и ще се грижи по-добре за тях.
Напълниха Европа с африканци и азиатци,които имат различна ценностна система и морал,и това ни се представя висшо постижение.А че тия ариканци и азиатци правят терористични актове,вършат престъпления,не работят и лежат на социални помощи,явно не е от значение .Във Великобритания банди пакистанци в различни градове са изнасилили хиляди момичета и полицията си е траяла.Да не ги обвинят в расизъм и ксенофобия.В Швеция има по 7000 изнасилвания на година като в голямата си част извършителите са араби,афганистанци,негри.Ама ако се каже това и веднага те заклеймяват като расист,ксенифоб,дори има и обвинения в нацизъм.Както се случва и в този форум.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнениеКакто писа и Енди, за колонките, може би не бях прав да влизам с бутонките, може да си е помислила, че използвам това с долни цели...
- 1 like
Коментар
Коментар