Първоначално изпратено от R1a1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да си говорим за жени. Какво искат жените ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеБългарските жени са хубави,и имат качества.Обичам ги,много
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ddb Разгледай мнение
ратко се шегува с теб.
Мислех, че сме в дълбок мир.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Мисля, че съм ОК.
Не мога да пиша дълги разкази днес.
Мислех, че Ратко няма да ме захапе......
Коментар
-
Мисля, че съм ОК.
- 1 like
Коментар
-
+1
А пък българката от наши дни е хитра, меркантилна и мързелива.
Дори момичета от провинцията, които нямат работа, висят в сайтовете за запознанства и гледат да докопат някой мъж и да си решат проблема и са на дъното. Казвам ви го от преки наблюдения.
Иначе имам хубаво мнение за предишните 2 поколения българки, почтени жени, трудолюбиви, добри майки и домакни. Отгледали 2 -3 реколти (деца),
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение“А пък българката от наши дни е хитра, меркантилна и мързелива.
Дори момичета от провинцията, които нямат работа, висят в сайтовете за запознанства и гледат да докопат някой мъж и да си решат проблема и са на дъното. Казвам ви го от преки наблюдения.
Иначе имам хубаво мнение за предишните 2 поколения българки, почтени жени, трудолюбиви, добри майки и домакни. Отгледали 2 -3 реколти (деца), “
А ти как описваш себе си? Защото за танго са нужни двама. Къде според теб бъркаш ти? Къде и в кои аспекти е необходимо да поработиш по себе си?
Позицията, че цялата вина е в другия партньор е неконструктивна.
Мисля, че съм ОК.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Не съм съгласен с описаните отрицателни качества на съвременната Българка или въобще на съвременните жени. По-скоро съм склонен да ги оправдая, защото те имат много по-малко шансове за изява и за успех в един ЧИСТО МЪЖКИ СВЯТ. Как да градят успехи в живота, кариера, професионално израстване, бизнес или лидерски качества, след като Господ им е възложил една прозаична, но много важна рола - да загубят половината си живот в отглеждане на потомство.
Как едновременно да се постигнат две коренно различни цели - отглеждане на потомство и израстване в обществената йерархия?
Ами няма как. Една жена трябва да направи собствения си избор и да се концентрира само в едно от двете направления. И тъй като биологично и подсъзнателно в повечето случаи тя избира потомството, то тогава е близко до ума, че шансовете за всичко останало намаляват почти до нула.
Това всъщност обяснява и защо жените търсят и предпочитат успелите в живота мъже или младежите с голям потенциал за успех. Ами защото това е единственият възможен начин и те да се издигнат до нивото на успелите в живота (семейно) и в същото време да отгледат потомство с добри генетични заложби.
Колкото до "мърззела" на жените - да, понякога се създава такова впечатление по отношение на мъжа в семейството, но никога не се случва по отношение на децата и по отношение на поддържания ред, чистота и уют в дома. За жените дома и децата са с висш приоритет, а мъжа е някъде там по-надолу в списъка, но това е нормално.
Или да бъде изключително гъвкава и да прави кариера след като си е отгледала децата. При мен стана така. Имах фантастична кариера до раждането. Паркирах я и буквално започнах от нулата. След три четири години пак ще форсирам кариерата, защото основната задача ще е изпълнена. Слава Богу някои професии позволяват това. Други не.
Има и “свръхжени” от порядъка на Мадлин Олбрайт, Маргарет Тачър или Урсула фон дер Лайен, но те са по-скоро блестящи изключения и не всеки човек може да стигне до подобно ниво.Last edited by Selena; 28.05.2020, 12:14.
Коментар
-
“А пък българката от наши дни е хитра, меркантилна и мързелива.
Иначе имам хубаво мнение за предишните 2 поколения българки, почтени жени, трудолюбиви, добри майки и домакни. Отгледали 2 -3 реколти (деца), “
А ти как описваш себе си? Защото за танго са нужни двама. Къде според теб бъркаш ти? Къде и в кои аспекти е необходимо да поработиш по себе си?
Позицията, че цялата вина е в другия партньор е неконструктивна.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ddb Разгледай мнение
най-добре се насочи към предните 2-3 поколения българки.
Коментар
-
+1
А пък българката от наши дни е хитра, меркантилна и мързелива.
Иначе имам хубаво мнение за предишните 2 поколения българки, почтени жени, трудолюбиви, добри майки и домакни. Отгледали 2 -3 реколти (деца),
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар