IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Нека да прецизирам разрешението на министъра за посещение в парка:
    Ето самата заповед РД-01-239/26.04.2020:
    https://www.infoz.bg/doc/Z-01-239-26.04.2020.pdf

    И какво четем там:
    Създава се точка 1а:
    Посещенията на градските паркове и градини се разрешава само на следните лица: а) деца до 12 години, задължително с техните родители или членове на техните семейства, но не повече от двама възрастни, във времето от 9,30 до 18,30 всеки ден; б) собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9,30 и след 18,30 всеки ден.
    Ами аз ако съм собственик на куче (нося си паспорта на кучето), значи мога да се разхождам вечер след 18.30. И сутрин до 9.30, ама тогава още е студено. И не може да ми направят акт. Т.е. може да ми направят, ама в съда ще падне 1000%, щото съдиите са буквалисти. Така пише в заповедта. Не собственици С кучета, а собственици НА кучета.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
      Жалко е, че намирате смисъл в това, да злорадствате. Мерките се разхлабват, защото изиграха ролята си като фактор и повече нищо не може да се направи. Следва бързо катерене на кривата и мор по гетата. Разходките из градинките не са повод за радост.
      Ще застанеш ли с нещо зад това си мнение - с който искаш ник? Щото това за мор, апокалипсис и край на света го слушаме вече 2-3 месеца, пък все не става. Ясно де, не става, щото ръсим със захар и шекер, ама все пак. Навън е пълно с хора, БХ носи маската си като лигавник, гледах гърмежа на ИПК Родина - маса народ, гъз до гъз, кучкарите, любимците на плешивия фатмак, си шъкат по парковете на групички по 5-10 човека, необзпокоявани от никого да осерат всичко и т.н. И после ревете, че не спазваме мерките, за да си заведем децата да подишат чист въздух! Ми ще си ги заведа бе, колкото пъти поискам, толкова пъти ще ги заведа, защото децата са бъдещето, а не някакви си малоумни кучкари или посрали се от страх апокалиптици!

      Затова излизам от София и съм го правил винаги, през целия си живот - и като дете с нашите, и като осъзнат човек с гаджета, и сега, като родител - да подишаме чист въздух. Било да покатерим Витоша или друга планина, било да идем на спа и да се поглезим малко, било да нагледам някой имот в китната ни родина. Винаги съм го правил и пак ще го правя. Да, милиционерите ще ме спират, ще си поговорим, пък ще ме пуснат - и те са хора, и те са наясно, че това е грипче с усложнения и че плешивият фатмак ги кара да тероризират хората за няма нищо. Апропо, имаше отлична статия на колега, че генералгоджи е просто един балон без функции, просто удобна изтривалка на ръцете на БХ - щото е назначен със заповед, дето дори не е обнародвана и правомощията му са кръгла 0, ма пък може да съветва БХ. БХ вика, така рече плешивия фатмак, фатмака вика - както рече БХ и кръгът се завърта, а стадото блее.

      Апропо, нали чакахме бума, взрива, къде е? Къде е пламналото Черноморие, дето наглите софиянци го налазиха и хората бяха в амок от ужас? Къде е пикът, дето все го чакаме след све седмици? Къде са? Аман от комплексари, дето са решили, че могат да дават наклон на всички, аман от политически тролове, аман от апокалиптици, които оправдават жалкото си съществуване с някакво грипче!

      Но нищо, и това ще мине, както съм казвал хиляди пъти - гладът ще победи. А на апокалиптосите, дето все искат орязване на права и връщане назад - ми идете в каменната ера, що са ви телефони, интернет, пътувания, все блага на цивилизацията, която искате да убиете. Намирате си дупка, слагате си камъка отпред и си берете билки и тревички. Супер, нали?
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

      Коментар


      • Поздравявам всички апокалиптоси с песента на Слави "Пролет пукна, ние не"
        https://www.youtube.com/watch?v=ZHuEHA2wBrY

        А иначе малоумниците герберски продължават да ме изумяват с тъпотата си (въпреки че не би трябвало да се изумявам):
        Вече може да се разхождаш в парк, ОБАЧЕ само по определени алеи. Ще ти дават брошура къде може и по кои алеи не може. ?????
        Семейство с малки деща може да се разхожда, ама с големи деца не може.
        И в никакъв случай да не се СЯДА на пейките!!! Щото това е смъртно опасно! Сигурно и задниците разнасят вируса. Дали пък не се разпространява с пърдене?
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар


        • мерките се затягат в София.
          Кмета току що ми се оплака че вчера са го разигравали като панаирджийска мечка. А е със служебна карта
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

          Коментар


          • [QUOTE=SKP;n3588722][QUOTE=bulgarian lev;n3588681]


            Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение





            Здравей, Меркел.Току що напълни ЕвропТА с начина си на мислене, с джамии. Добре ли ти е от това, че мигрантите, които мислеше за работна ръка, разчитат само на на социалката, и да правят деца. Ми така ги привлече. А изхода американците отдавна са го намерили. "Зелена карта".

            П.П.Над 90 % от приходящите по големите градове селяндури си мислят, че там се получават пари, за да лежиш. А истинската работа е на село. Петък, събота и неделя.. Капиш приликата, Меркел?
            Оплел си се нещо. Аз съм ТВЪРДО против тази емигрантска политика.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
              Жалко е, че намирате смисъл в това, да злорадствате. Мерките се разхлабват, защото изиграха ролята си като фактор и повече нищо не може да се направи. Следва бързо катерене на кривата и мор по гетата. Разходките из градинките не са повод за радост.
              И настъпи мор......

              Ей на за твоя "мор" още един умрял С Ковид отчете стъкмистиката.
              Вярно, че човекът на 70г имал онкологично заболяване, ама пък не уточниха какво и на какъв стадий е било заболяването. Впрочем едва ли е било в начален стадий, щото човекът вчера е починал и е почти сигурно, че не са му направили още аутопсия.
              Така че ТИ си го отчети за част от "мора", а АЗ ще си го смятам умрял от рак.
              И както каза един колега снощи, до сега само двама починали (от отчетени 56) не са имали придружаващи тежки заболявания. Аз пък си мисля, че не са били открити техните заболявания.
              Голям мор, няма що!
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                Жалко е, че намирате смисъл в това, да злорадствате. Мерките се разхлабват, защото изиграха ролята си като фактор и повече нищо не може да се направи. Следва бързо катерене на кривата и мор по гетата. Разходките из градинките не са повод за радост.
                Прав си само наполовина:
                1.) От гледна точка на мярката - изобщо не е злорадстване, а искрено удовлетворение - разходките и дишането на чист въздух са полезени - сами по себе си НЕ водят до заразяване !!! (и обратното - дори да за забранени парковете, какво пречи 2-3-4 семейства с деца, или "ученици с бири" да се съберат по домашно и да си разменят вирусите ?!?).... Въпроса е да не се пречеи на интелигентните спазващи карантирната - аз примерно искам да мога да тичам за здраве в парка.

                2.) За PR генерала - е за него си признавам, че злорадствам. Просто скъсва нервите това комплексирано човече, на което му дадоха власт и се почувства велик - изреждъл съм му "качествата" (бягане от въпроси, заяждане с журналисти и най-важното лоша стратегия за овладаване на пандемията ("Щраус с глава в земята").

                За бързото катерене, не съм сигурен че ще се случи, а и да стане - няма да е резултат от парковете ! (а от това, че не търсехме активно заразени при голямото пребиране от Европа + че все още сме на ниво на тестване заедно с Албания и Молдова.... и доста по-назад от Берларус и Швеция)

                За мора в гетата пък - признай си, че не говориш сериозно, че той ще е провокиран от достъпа до парковете ?

                Коментар


                • [QUOTE=bulgarian lev;n3588681]


                  [QUOTE=bulgarian lev;n3588681]



                  Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

                  Някои хора не осъзнават че без гостите са вързали кънките съвсем. Лесно се категоризира отстрани. Че има ултраопростачени елементи които са дошли в Сф да се размешат и да тежат само има, но има петорно повече хора които си работят и създават всъщност многоликия град, продукта му, облика му, числеността и капитала му и го променят.
                  Виж матряла как роптае по произход до девето коляно кой откъде е, а срещу отрепките, разна хулиганска сган на футболни фенове, скинари и мутрите не роптае. Те също са диви селски хулигани, но има и немалко баш столичани. Подсъзнателно си ги харесва, подражава, иска да е като тях, възхищава им се макар публично да заявява обратното.
                  За хора от страната с които са пълни театрите, учрежденията, университетите, болниците...не, не ги забелязва. И благодарение на които те са това което са.
                  Матрял. Обречен да е такъв до гроб. Желае класово разделение, касти, йерархия, не осъзнава собстеената си примитивна каста.
                  Здравей, Меркел.Току що напълни ЕвропТА с начина си на мислене, с джамии. Добре ли ти е от това, че мигрантите, които мислеше за работна ръка, разчитат само на на социалката, и да правят деца. Ми така ги привлече. А изхода американците отдавна са го намерили. "Зелена карта".

                  П.П.Над 90 % от приходящите по големите градове селяндури си мислят, че там се получават пари, за да лежиш. А истинската работа е на село. Петък, събота и неделя.. Капиш приликата, Меркел?
                  Last edited by SKP; 27.04.2020, 00:25.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                    Сега гледах интервюто на PR генерала...

                    Нещо му падна наперения гребен - даже не се заяждаше с журналистката по Нова...

                    Голяма мъка му е, че разхлабиха мерките и позволиха на хората да дишат чист въздух в парковете....
                    90% от пишещите, продължават да не мислят. Че що ли им е?
                    Болниците се подготвиха, но няма болни. Ми да си ги заразим.
                    И вчера го казах. Епидиомолизите проповядват:
                    Отпускане, затягане. Отпускане, затягане. И така до 70%. Само лапни-шарани чета.
                    С една заповед, и пиле няма за ихвръкне от София. Ма ги пуснаха по родните им места

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                      Голяма мъка му е, че разхлабиха мерките и позволиха на хората да дишат чист въздух в парковете....
                      Жалко е, че намирате смисъл в това, да злорадствате. Мерките се разхлабват, защото изиграха ролята си като фактор и повече нищо не може да се направи. Следва бързо катерене на кривата и мор по гетата. Разходките из градинките не са повод за радост.

                      Коментар


                      • Сега гледах интервюто на PR генерала...

                        Нещо му падна наперения гребен - даже не се заяждаше с журналистката по Нова...

                        Голяма мъка му е, че разхлабиха мерките и позволиха на хората да дишат чист въздух в парковете....

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от power grid

                          Айде поредния който явно е гепнал нещо и си му е много добре.Бедата в страната дойде от София.Най нагло без да се отчита дори минималния интерес на хората по места всичко беше ликвидирано от Костовите другари и ортаци местните хора бяха навсякъде аут.И по морето е същото насекъде нагли копелета софиянци собственици ама са ше ви приседне...Тая година ще фалирате масово
                          Мислиш ли? Явно не можеш да мислиш, защото и грам не си вникнал в смисъла на думите ми! Наглите софиянци, които подложиха на риск от заразяване с коронавирус хората от населените места, които посетиха по Великден, въпреки препоръките, молбите и предупрежденията, заслужаваха местните да.им ......
                          ​ Нищо, никого не ми е давал, (освен родителите) и не, нямам нито къща, нито вила на Лайноморието! Ако имах свободни кинти,а бих ги вложил в още един апартамент в София, или в малка селска къща по северното Беломорие. Имам апартамент в София и една малка къща в провинцията и ми е предостатъчно! Само да те светна, на мен също не ми е приятно, че от два месеца, не мога да отида да си упражнявам хобито нормално, обаче, на, спазвам карантинните мерки!
                          и понеже много злорадстваш за това, че предстоят фалити, замисли се, ти кйде ще се денеш, когято масово започнат да фалират икономически субекти? Дори и да си на бъджетна заплата, товя пак ще ти се отрази на доходите, защото държавата трябва от някйде на алокира финансов ресурс, който да разпредели, за да има за публични разходи! Но ти, по стара традиция на българските болшевики, ЗЛОРАДСТВАЙ, ЗЛОРАДСТВАЙ! Със злорадстваве ,,Далеч се стига", да знайш!
                          Ааааа, забрави да напишеш,че и за кризата с водоснабдяването на глад Перник, е виновен Иван Костов! Църен Костуф, бре! Той е олицетворение на ,,всемирното зло", ,,Той(Църен Костуф, де), да не стане грешка е и ,,съсипателят" на съвременна България! Нали такива Ви бяха мантрите?
                          Само да те питам, по колко ти плащат на един брой мнение? Или е на брой думи? Или на , напброй думиисани и публикувани за определен интервал от време! Като гледам, колко си мотивиран да пишеш и колко често го правиш(без абсолютно с нищо да допринасяш за дискусията по темата), явно си заслужава и има пари в тоя ,,занаят".

                          Коментар


                          • Старите софиянци са шопите наследници на печенегите които след въстанието на Петър и Делян Византия населва в Софийското поле.Печенегите
                            са си чисто тюркско племе което в 10 век идва на Балканите прогонени от русите.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                              Ми така се развиват метрополисите. Приижда народ от всички краища към тях. Насилваха се нещата да стане София милионен град. А тя е планирана за 700-800 хиляди. И се пренаселихме. Та и нравите такива.
                              те цял континент така заселиха и сега дават "демокрация" на цял свят
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                                Са за Драгалевци няма да говоря.Аз да питам защо софиянците от времето на Костов опустошиха България заграбвайки заводите и ликвидирайки всичко...Това е причината хората от страната да тръгнат по София и на гурбет.Уверявам те че много малко хора са си напуснали родните места ей тъй за кеф.Има един природен закон....Унищожаваш поминъка на хората и те веднага ти идват на гости.Ние селяндурите не напираме за никъде само искаме всички национални фирми чиито офиси са в София да си разкарат обектите от територията на страната.Офисът ти е в София работи си в София навънка не може...Лесно е да се говорят глупости по форуми
                                Недей, бре. Просто не си в час. И по Тошово време напирахте, и сега. За дребния бизнес, с какъвто се занимавах е поне 50 пъти по-добре, да е в провинцията. Ако знаеш как ме гледаха счетоводителките ми, като им показах изискванията от проверка на Агенцията по труда. Току що създадена, и упражняваща се на магазините наблизо. Преддплагам и не знаеш, какво е данък оборот. Аз знам. Та не софиянци, са ви виновни.

                                Коментар

                                Working...
                                X