IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Е, че аз да не твърдя друго? Нали затова казвам да се правят изследвания с представителна извадка на седмица или 5 дни, за да се види какво е положението днес , след седмица, след 2-3-4 седмици.

И за какво да съм доволен или недоволен, ако открият 3 или 3 на хиляда да са заразени?
    Аз ще съм доволен да премахнат идиотските мерки. Кои са те според мен съм го казал вече няколко пъти, няма да се повтарям за недочулите.
    Това с какво ще помогне? Ще знаеш с какви темпове се движиш ли що ли?

То и без тестове се знае горе долу как се движат нещата.

Лошата новина е че катерим. Добрата е, че повечето случаи са в 2-3 мини огнища. Има областни градове дето не са обявявали нови случаи от седмица. Там може да се поразхлабва примерно.

Идиотските мерки могат да бъдат намалявани, но не и премахнати изцяло. Маските и социалната дистанция ще останат още дълго време. Барове, ресторанти, етц - ще са затворени.

Всички мерки могат да паднат ако затворим границите и в рамките на месец имаме 0 заразени. Но въпреки всичко ще отнеме още 1-2 месеца докато хората вземат че повярват.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
      Главната цел на тестването е да се изолират заразените в начален етап още преди да знаят че са заразени (а и те може и да не научат ако го изкарат без симптоми) и да се поставят под карантина. Така вместо да ходи 5-10 дена по улиците/на работа и да ръси зараза, да си седи дома и да не ръси зараза.

Същия ефект се постига с маски и социална дистанция. Ако всички носят маски, ако се спазва някаква социална дистанция, няма събирания на групи - се получава същото горе долу. Т.е. намалява се драстично разпространението на вируса. Един болен вместо да заразява 2.6 нови, той заразява само 0.1 - примерно.

И като изникне някой нов заразен в болницата - вече се тестват тези дето са имали контакт с него. И като се образува някъде в някое предприятие или махала мини огнище е добре и там да се тества и да се изолират хората.

Германците тестваха много усилено в началото и изолираха заразените. Но видяха че не става само с тестване и те въведоха забрани.
      Ама съгласен съм със бързо и задължително тестване на контактите с цел да се предприемат конкретни мерки, обаче паралелно с това да се прави и представителна извадка, за да може здравните власти да са ориентирани. Вярната МОМЕНТНА картина и периодичните представителни изследвания на кого пречат? Май само на тези, които раздухват страховете на хората?
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Вярната картина е динамична. Но повечето хора не разбират динамиката в процесите. Те си мислят че какво е било 1985 винаги ще е същото.

Вярната картина може да е една днес, а след 1 седмица друга.

Няма вярна картина - има вярна картина към даден момент.
        Е, че аз да не твърдя друго? Нали затова казвам да се правят изследвания с представителна извадка на седмица или 5 дни, за да се види какво е положението днес , след седмица, след 2-3-4 седмици.

И за какво да съм доволен или недоволен, ако открият 3 или 3 на хиляда да са заразени?
        Аз ще съм доволен да премахнат идиотските мерки. Кои са те според мен съм го казал вече няколко пъти, няма да се повтарям за недочулите.

Коментар

• Главната цел на тестването е да се изолират заразените в начален етап още преди да знаят че са заразени (а и те може и да не научат ако го изкарат без симптоми) и да се поставят под карантина. Така вместо да ходи 5-10 дена по улиците/на работа и да ръси зараза, да си седи дома и да не ръси зараза.

Същия ефект се постига с маски и социална дистанция. Ако всички носят маски, ако се спазва някаква социална дистанция, няма събирания на групи - се получава същото горе долу. Т.е. намалява се драстично разпространението на вируса. Един болен вместо да заразява 2.6 нови, той заразява само 0.1 - примерно.

И като изникне някой нов заразен в болницата - вече се тестват тези дето са имали контакт с него. И като се образува някъде в някое предприятие или махала мини огнище е добре и там да се тества и да се изолират хората.

Германците тестваха много усилено в началото и изолираха заразените. Но видяха че не става само с тестване и те въведоха забрани.

Коментар

Ами това, което ти говориш изобщо не е случаен принцип. Полицаи и ватмани са много по-изложени на зараза, защото контактуват с много хора. И изследване на контактните на заразени в гетата също не е индикатор.
            Еми след като са по-изложени от обикновените хора и няма заразявания сред тях - защо да се хабят ресурси и тестове.

Кое според теб е индикатор. Да тестват 2000 човека на случаен принцип. Ми ще намерят 2-3 заразени и кво ще си доволен ли?

Коментар

Проблемът е че политиците НЕ ИСКАТ да се знае вярната картина. Не им е изгодно, защото няма да могат да плашат населението с "чували с трупове", "масови гробове", "хладилни камиони с трупове" и други подобни ужасии. Те ИСКАТ да го плашат, защото уплашеният човек лесно се манипулира и лесно се контролира, докато не изпадне в неконтрулируема паника де! Ама Бойко и подобните добре умеят да контролират страховете. Вече съм се убедил.
              Вярната картина е динамична. Но повечето хора не разбират динамиката в процесите. Те си мислят че какво е било 1985 винаги ще е същото.

Вярната картина може да е една днес, а след 1 седмица друга.

Няма вярна картина - има вярна картина към даден момент.

Коментар

Добре де нали правиха разни тестове на случаен принцип - полицаи, водачи в градския транспорт в София.

И не се установи кой знае какво. По 1-2-3 на хиляда. Така че случайното тестване няма смисъл според мен - освен в махалите там където са огнищата.

Иначе е достатъчно да се тестват контактните на заразените. И то се вижда че в оная шивашка фирма в Плевен, в ТЕЦ-а и пр. си има заразени. И там може из тези мини огнища да се тества на случаен принцип или да се тестват повечето работещи.
                Ами това, което ти говориш изобщо не е случаен принцип. Полицаи и ватмани са много по-изложени на зараза, защото контактуват с много хора. И изследване на контактните на заразени в гетата също не е индикатор.

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                  Годжи, не е вчерарашен, знае, че тези тестове са шит-работа, само дават безсцмилени числа.
                  Безсмислени са наистина по две причини. Първо, те не дават представа за истинския брой инфектирани, защото много от тях "минават под радара" без да покажат признаци и без да са изследвани. Второ, изследват се целево таргетирани групи, където вероятността да носят зараза е много по-висок от средния. Тези две неща изкривяват картината неимоверно.

Как може да се преодолее това?
                  Трябва да се правят тестове по методики познати на маркетинговите агенции. Нищо сложно няма. Трябва да се направи представителна извадка на населението от 1000 до 2000 души. За изследване на 2000 души ще са нужни по-малко от 1000 теста. Правиш го на всяка седмица или на 5 дни и получаваш вярна картина на заболяването. Проблемът не са парите. 1000 теста ще струват 100 000 лв.
                  Проблемът е че политиците НЕ ИСКАТ да се знае вярната картина. Не им е изгодно, защото няма да могат да плашат населението с "чували с трупове", "масови гробове", "хладилни камиони с трупове" и други подобни ужасии. Те ИСКАТ да го плашат, защото уплашеният човек лесно се манипулира и лесно се контролира, докато не изпадне в неконтрулируема паника де! Ама Бойко и подобните добре умеят да контролират страховете. Вече съм се убедил.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                    Днес слушах сутринта нощ брифинга. Гологлавия се изцепи колко е доволен че от 300 направени теста имали 18% успеваемост...
                    За сравнение щатите в момента правят 250К дневно ( и те не са в челните редици) и смятат да ги увеличат двойно в близките седмици.
                    Това е 17 пъти повече от нас на глава население.
                    Ма какво да ги гледаме тях, всичките ни съседи тестват минимум двойно повече от нас. Без думи...
                    Добре де нали правиха разни тестове на случаен принцип - полицаи, водачи в градския транспорт в София.

И не се установи кой знае какво. По 1-2-3 на хиляда. Така че случайното тестване няма смисъл според мен - освен в махалите там където са огнищата.

Иначе е достатъчно да се тестват контактните на заразените. И то се вижда че в оная шивашка фирма в Плевен, в ТЕЦ-а и пр. си има заразени. И там може из тези мини огнища да се тества на случаен принцип или да се тестват повечето работещи.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                      https://www.brusselstimes.com/all-ne...-to-over-7000/

The total number of deaths in Belgium since the beginning of the pandemic is currently 7,094. Of that number, 45% occurred in hospitals and 53% in residential care centres. Deaths in hospital are all confirmed coronavirus deaths, compared with only 10% of care home deaths, the remainder being presumed based on pre-mortem symptoms.

ЕТО Я ПАНДЕМИЯТА - В МАНИПУЛАЦИИТЕ
                      Само не разбрах що да е манипулация? Хората са умрели - това манипулация ли е?

В регион Бергамо беше подобно. Половината умрели в болниците и с доказани тестове. Другата половина просто умрели и никой не ги тествал - щото няма ресурси. Но смъртността е 5-6 пъти над нормалната. Ние това го говорим и го знаем отдавна.

Белгия просто потвърждава, че Италия не е изключение.

Коментар

• Годжи, не е вчерарашен, знае, че тези тестове са шит-работа, само дават безсцмилени числа.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          Днес слушах сутринта нощ брифинга. Гологлавия се изцепи колко е доволен че от 300 направени теста имали 18% успеваемост...
                          За сравнение щатите в момента правят 250К дневно ( и те не са в челните редици) и смятат да ги увеличат двойно в близките седмици.
                          Ма какво да ги гледаме тях, всичките ни съседи тестват минимум двойно повече от нас. Без думи...
                          И ПО-ДОБРЕ ЧЕ НЕ ТЕСТВАТ.

Коментар

• Днес слушах сутринта нощ брифинга. Гологлавия се изцепи колко е доволен че от 300 направени теста имали 18% успеваемост...

Коментар

• https://www.brusselstimes.com/all-ne...-to-over-7000/

The total number of deaths in Belgium since the beginning of the pandemic is currently 7,094. Of that number, 45% occurred in hospitals and 53% in residential care centres. Deaths in hospital are all confirmed coronavirus deaths, compared with only 10% of care home deaths, the remainder being presumed based on pre-mortem symptoms.

ЕТО Я ПАНДЕМИЯТА - В МАНИПУЛАЦИИТЕ
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Ще застанеш ли с нещо зад това си мнение - с който искаш ник? Щото това за мор, апокалипсис и край на света го слушаме вече 2-3 месеца, пък все не става. Ясно де, не става, щото ръсим със захар и шекер, ама все пак. Навън е пълно с хора, БХ носи маската си като лигавник, гледах гърмежа на ИПК Родина - маса народ, гъз до гъз, кучкарите, любимците на плешивия фатмак, си шъкат по парковете на групички по 5-10 човека, необзпокоявани от никого да осерат всичко и т.н. И после ревете, че не спазваме мерките, за да си заведем децата да подишат чист въздух! Ми ще си ги заведа бе, колкото пъти поискам, толкова пъти ще ги заведа, защото децата са бъдещето, а не някакви си малоумни кучкари или посрали се от страх апокалиптици!

Затова излизам от София и съм го правил винаги, през целия си живот - и като дете с нашите, и като осъзнат човек с гаджета, и сега, като родител - да подишаме чист въздух. Било да покатерим Витоша или друга планина, било да идем на спа и да се поглезим малко, било да нагледам някой имот в китната ни родина. Винаги съм го правил и пак ще го правя. Да, милиционерите ще ме спират, ще си поговорим, пък ще ме пуснат - и те са хора, и те са наясно, че това е грипче с усложнения и че плешивият фатмак ги кара да тероризират хората за няма нищо. Апропо, имаше отлична статия на колега, че генералгоджи е просто един балон без функции, просто удобна изтривалка на ръцете на БХ - щото е назначен със заповед, дето дори не е обнародвана и правомощията му са кръгла 0, ма пък може да съветва БХ. БХ вика, така рече плешивия фатмак, фатмака вика - както рече БХ и кръгът се завърта, а стадото блее.

Апропо, нали чакахме бума, взрива, къде е? Къде е пламналото Черноморие, дето наглите софиянци го налазиха и хората бяха в амок от ужас? Къде е пикът, дето все го чакаме след све седмици? Къде са? Аман от комплексари, дето са решили, че могат да дават наклон на всички, аман от политически тролове, аман от апокалиптици, които оправдават жалкото си съществуване с някакво грипче!

Но нищо, и това ще мине, както съм казвал хиляди пъти - гладът ще победи. А на апокалиптосите, дето все искат орязване на права и връщане назад - ми идете в каменната ера, що са ви телефони, интернет, пътувания, все блага на цивилизацията, която искате да убиете. Намирате си дупка, слагате си камъка отпред и си берете билки и тревички. Супер, нали?
                                Колега Груев, ще ни кажеш ли кои са другите никове на Ender да знаем и ей така за обща култура ? Спорен и безавариен ден

Коментар

Working...
                                X