Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
На същото мнение съм и аз и не приемам с нашите данъци да спасяваме хотелиерите мутри перящи целогодишно пари. Всеки един бизнесмен и човек трябва да си носи последствята в бизнеса. В добри времена всеки е могъл да заделя за да оцелее при лоша икономическа обстановка. Но те предпочитаха всяка година по едно ново Ролс Ройсче и по един апартамент на любовницата в София и сега реват като ощипани. От това че всички държави са в карантина и аз и семейството ми губим пари и пропуснати ползи, но не ревем от сутрин до вечер държавата да ни дава пари. Също така съм и против раздаването на пари на бизнеса дори безлихвени кредити защото тук ще се дават само на "наши" без после да се върне нито лев. Тия филми ги гледахме с КТБ. Ще фалират слабите, който е силен ще оцелее.
И понеже някой ще каже че не мисля за бизнеса, дори да не бяхме зели такива мерки, бизнеса в момента навсякъде е надолу затварят се заводи намаляват се мощности. предстои глобална депресия. Скоро ще се види какво идва и не мисля че на народа ще му е до някакви си хотелиерчета и ресторантьорчета голяма част от които са започнали бизнеса си на готово понеже се познават с този и онзи
- 1 like
Коментар
� -
Испания вчера беше 275 като имахме съмнения за Италия данните да са за всичко днес дотук + 372 - маи върви по същия начинSpain 28,572 +3,076 1,753 +372
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеНе знам дали някой изслуша днешната реч на Бойко Борисов, но в нея той без да иска се изпусна и каза една вътрешна информация:
Ние в момента имаме само 30 човека с коронавирус в болниците, но се готвим за пик от 4000 човека.
Явно това са цифрите, които експертите са дали на щаба, и за които в момента се извършва усилена подготовка. Това означава, че се очаква по време на пика в България да има поне 20 000 заразени, 4000 от които ще са с тежко положение и ще се лекуват по болниците. От тука всеки сам може да си сметне каква смъртност очакват във щаба, и това донякъде обяснява защо са въвели такива драстични мерки. Също така ББ намекна, че ще има и още мерки.
Също така ББ каза, че никоя епидемия до момента не е приключвала за по-малко от една година, така че и това вероятно са очакванията на щаба на базата на експертните мнения, до които те имат достъп.
https://nova.bg/news/view/2020/03/22...8%D1%82%D0%B5/
П.п. Мутафа пак каза, че маските се препоръчват само, ако решите че сте заразени и не щете да пръскате вируси. Питайте мургавите братя, дето сеят из гетата, ще си слагат ли маски. Там има здравни медиатори. Спешно трябва да им се доставят маски и да се раздават поединично. Че да не се продават.Last edited by Trakatrak; 22.03.2020, 17:49.
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеС риск да разгневя доста хора тук ще кажа , че за това съм напълно съгласен с ББ
Значи така ... Когато строяха лъскави хотели на кредит и си вдигаха стандарта "на левъридж" (но гарантиран от авери в родните банки) нямаха пари дори да наемат готвачите на пълен работен ден, но можеха да купуват кво ли не ...
Та сега - нека държавата се погрижи преди всичко за тези които изкарваха печалбите ...
А за бизнесмените ще се погрижи самия бизнес . Мога да се обзаложа, че скоро хотелите ще бъдат отново пълни ....евентуално с друг собственик , но това не е беда
п.с. Сещам се какъв коментар четох от един акционер за Томас Кук ...нещо от сорта : "Мениджърите толкова са оглупели , че да си гласуват високи бонуси и да спонсорират голф клубове ...В лукса, който ги заобикаля не виждат или не ги е грижа , че водят компанията към пропаста ..."
Всички знаят как свърши историята ...Някой в UK да се тръшка шото пуснаха кепенците ...и скоро след това им ребрандираха офисите ???
И понеже някой ще каже че не мисля за бизнеса, дори да не бяхме зели такива мерки, бизнеса в момента навсякъде е надолу затварят се заводи намаляват се мощности. предстои глобална депресия. Скоро ще се види какво идва и не мисля че на народа ще му е до някакви си хотелиерчета и ресторантьорчета голяма част от които са започнали бизнеса си на готово понеже се познават с този и онзи
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеНе знам дали някой изслуша днешната реч на Бойко Борисов, но в нея той без да иска се изпусна и каза една вътрешна информация:
Ние в момента имаме само 30 човека с коронавирус в болниците, но се готвим за пик от 4000 човека.
.
Числото 20, 30 звучи демобилизиращо и прави проблема "несъществен", а той въобще не е такъв!
Обратното, хипотезата за необходимост от болнично обгрижване на хиляди, моментално ни хвърля в бездна!
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
п.с. Сещам се какъв коментар четох от един акционер за Томас Кук ...нещо от сорта : "Мениджърите толкова са оглупели , че да си гласуват високи бонуси и да спонсорират голф клубове ...В лукса, който ги заобикаля не виждат или не ги е грижа , че водят компанията към пропаста ..."
Всички знаят как свърши историята ...Някой в UK да се тръшка шото пуснаха кепенците ...и скоро след това им ребрандираха офисите ???
И това ще мине ...
- 1 like
Коментар
� -
Не знам дали някой изслуша днешната реч на Бойко Борисов, но в нея той без да иска се изпусна и каза една вътрешна информация:
Явно това са цифрите, които експертите са дали на щаба, и за които в момента се извършва усилена подготовка. Това означава, че се очаква по време на пика в България да има поне 20 000 заразени, 4000 от които ще са с тежко положение и ще се лекуват по болниците. От тука всеки сам може да си сметне каква смъртност очакват във щаба, и това донякъде обяснява защо са въвели такива драстични мерки. Също така ББ намекна, че ще има и още мерки.
Също така ББ каза, че никоя епидемия до момента не е приключвала за по-малко от една година, така че и това вероятно са очакванията на щаба на базата на експертните мнения, до които те имат достъп.
https://nova.bg/news/view/2020/03/22...8%D1%82%D0%B5/Last edited by Mateev; 22.03.2020, 17:09.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
Става това, че лъсна голия задник на Бибитко Жипков..., не случайно и племенника е изнервен...
Става това, че пари нЕма...
И отиваме към онова, което ти и Съни, онази вечер не споделяхте да се случва точно сега...
Как иначе да си обясним това:
Премиерът към бизнеса: Продайте си Mercedes-ите и Maybach-ите и ще платите!
Аз го разбирам - държавата няма пари да плаща! За едни данни в НСИ-то се говореше скоро...
Както виждаш, за съм един обикновен младши форумист - малък съм, тепърва ще порасна голям и ще се науча на ум и опит от каките и батковците. На този етап просто задавам въпроси. Въпросите подсказват незнание и търсене на отговори.
Любопитен съм за отговори!
Апропо, много благодаря за статията, очакваният отговор от правителството дойде почти веднага, а аз го чаках едва утре. Това вече е много сериозна индикация и ме осветлява за нещо.
Това, което на мен субективно ми се привижда, никак не е добро.
Не искам да правя големи изводи, защото е възможно гладът да ми е замъглил съзнанието. Без маски не пускат в магазина, а маски в близката аптека няма! Исках и костюм, ама сега ги шиели.
Апостола казваше, че нашите българи чакат някой да им занесе Свободата в къщи. Като гледам, аз също се оглеждам и ослушвам, па белким някой друг свърши черната работа, после ще се прикаламисвам. След 2013 г. и аз кат Бат Ваньо все се усещам засегнат и обиден от нашия народ, ама това е положението - демокрация, вот, народ.
Преди малко:
Борисов за ветото на Радев: Връща ни във времето на зрелия coциaлизъм
Не бяха ли комунистите тия, които претрепали дядо му, кой са тези зрели социалисти?!
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнениеНесъмнено, карантината даде някакви резултати. Но всеобщата е карантина си е като да загасиш лампите в голяма зала и да тръгнеш да трепеш вътре черна котка....... Ама тя има девет живота.
И това ще мине ...
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
Става това, че лъсна голия задник на Бибитко Жипков..., не случайно и племенника е изнервен...
Става това, че пари нЕма...
И отиваме към онова, което ти и Съни, онази вечер не споделяхте да се случва точно сега...
Как иначе да си обясним това:
Премиерът към бизнеса: Продайте си Mercedes-ите и Maybach-ите и ще платите!
Аз го разбирам - държавата няма пари да плаща! За едни данни в НСИ-то се говореше скоро...
Значи така ... Когато строяха лъскави хотели на кредит и си вдигаха стандарта "на левъридж" (но гарантиран от авери в родните банки) нямаха пари дори да наемат готвачите на пълен работен ден, но можеха да купуват кво ли не ...
Та сега - нека държавата се погрижи преди всичко за тези които изкарваха печалбите ...
А за бизнесмените ще се погрижи самия бизнес . Мога да се обзаложа, че скоро хотелите ще бъдат отново пълни ....евентуално с друг собственик , но това не е беда
Всички знаят как свърши историята ...Някой в UK да се тръшка шото пуснаха кепенците ...и скоро след това им ребрандираха офисите ???За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнениеВсъщност я не знам кво е, ама и така не е.
Няма защо да се учудваме, че ГП се изживява като фактор, това е ясно за всеки що годе разумен човек. Няма защо да се учудваме и на рипането срещу Президента, както и на неговото вето. Моята мисъл е, че ако случайно останем в тези граници на величините за починали, регистрирани и заразени (като последните въобще не е ясно колко са), то тогава трябва да признаем някакъв успех на Щаба, респ. правителство. Аз мисля, че заразените са твърде сериозно число прим. 1-3 % и всъщност едва след достигане на плато ще стане ясно колко ще са другите две числа, което ще даде база и за оценка. Сега ще се дърлят още много. Иначе мен ме дразни явяването във военни униформи. Просто годините са показали кое как.
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Всъщност я не знам кво е, ама и така не е.
Няма защо да се учудваме, че ГП се изживява като фактор, това е ясно за всеки що годе разумен човек. Няма защо да се учудваме и на рипането срещу Президента, както и на неговото вето. Моята мисъл е, че ако случайно останем в тези граници на величините за починали, регистрирани и заразени (като последните въобще не е ясно колко са), то тогава трябва да признаем някакъв успех на Щаба, респ. правителство. Аз мисля, че заразените са твърде сериозно число прим. 1-3 % и всъщност едва след достигане на плато ще стане ясно колко ще са другите две числа, което ще даде база и за оценка. Сега ще се дърлят още много. Иначе мен ме дразни явяването във военни униформи. Просто годините са показали кое как.И това ще мине ...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от sultan Разгледай мнение
Да продаде къщата в Барселона и да даде добър пример.
Имам и друго предложение - да го свалим от наште ( щото те са си наши ) жипки, дето се филмира и да ги продадем тях. Ако е още там, да го оставим на една Лада Нива...
- 3 Харесвания
Коментар
�
Коментар