IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение


    Има нещо гнило в данните за българия
    Да намерим под вола теленце

    Коментар




    • Новозаразени на ден

      Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
      ... заразата у нас расте все още в аритметична прогресия или близко до такава.
      Има нещо гнило в данните за българия

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        В Ню Йорк глобата 500 долара, а в мутростан 5000 лева..
        И от какво се оплакваш, тези пари отиват в хазната. Какво лошо има, тарикатите да спонсорират възстановяването на икономиката?

        Коментар


        • Матеев, уважавам и приветствам твоите разсъждения, защото си умен и грамотен човек. Но, никъде няма ясна епидемиологична картина към момента. Това се прави на база статистически модели. Това, което излагаш ти, не притежава силата на модел. Не би трябвало да делим едни емпирични числа, зад които не знаем какво стои. Иначе отиваме там, където в новините вече казват, че човек, прегазен от влак, е умрял от коронавирус.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

            Айде, пак почна. Ти не разбра ли, че повечето от установените активни случаи не са с тежко протичане на болестта. Ще рече, много малко от тях ще се влошат, ще станат сериозни или критични, а още по-малко ще загинат.
            Матеев е прав, точно така се смята. Ти казваш "повечето от установените активни случаи" - но ние не ги знаем колко повече са. Само предполагат че става въпрос за 80%, които го карат леко. Но не знаем процента на случаите дето го карат съвсем без симптоми. Щото ако имаш и лек симптом, ще се самоизолираш и ще се лекуваш. Поне така ще направят повечето разумни хора - тея от махалите най-вероятно няма да направят така.

            Та да попитам имаш ли данни колко точно повече са тези дето го карат съвсем без симптоми?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

              80-те имаше една епидемия от сифилис. Вероятно по естествения полов път беше разпространението. Но понеже девойките не си съвсем признаваха, набедиха обществените заведения и се почна едно яко миене на посудата. Което си беше от полза.
              Ха-ха-ха...Май си спомням смътно за такова нещо....Важното е,че е имало ефек ,макар и в малко по-различна посока....

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                Не измествам, а само допълвам картината. Има различни войни с разни армии. в едни има ред и дисциплина, в други няма. Това, което е видно у нас, е че дисциплиниращите лерки се прилагат към обикновения гражданин. Спекулантите минават по линията на свободния пазар. За големите мафиоти не ми се споменава. но несъмнено такива ситуации са благодатни за всякакви машинации - политически, икономически, пропагандни.
                Естествено,че мерките са за обикновените граждани....Спекулантите в такава ситуация са в стихията си и нищо не ги плаши ,даже и затвор....Казвам ти го от личен опит от младежките ми години...

                Коментар


                • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                  А мерките къде ги слагаш? Вършат работа, може и да не е на 100%, но колкото толкоз.
                  Всъщност, не спорим!
                  Мерките са много важни, но дори и в настоящия "утежнен" вариант, нашите българи продължават често да гледат на тях като на майтап работа.
                  Вчера ходих до районното да получа отдавна поръчани документи и отново се нагледах на такива картинки, че онемях. Нямам време, иначе е интересна културна класика.

                  Математика, не си ме разбрал правилно! Разсъждавам основно за все още малкия брой заболели и търся евентуално обяснение, причина. Малкият брой заболели днес е резултат на събития, които са се случили примерно в изминалите 10 - 14 дни. Преди 2 седмици в България за сериозни мерки не можеше да с е говори дори в ироничен план. Имаше стълпотворение на орди башибозук.
                  Не визирам приказките на сериозни и отговорни хора.
                  Говоря за нашето познато от улицата дередже.
                  Господи, помагай!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

                    Сифилис?!Коронавирус?!Не съм чул някой да се е заразил от сифилис,защото друг се е изкашлял.....Пренапрегнал си се....Успокой малко топката....
                    80-те имаше една епидемия от сифилис. Вероятно по естествения полов път беше разпространението. Но понеже девойките не си съвсем признаваха, набедиха обществените заведения и се почна едно яко миене на посудата. Което си беше от полза.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                      Aбсолютно е така.
                      Ако гледаме Ю.Корея за стандарт ( 15х теста дневно) ние със 7-8 пъти по малко население би трябвало да правим 2 000 теста дневно.
                      Ситото ни е прекалено едро....затова лови малко.

                      Това се подкрепя и от факта че има вече 8 починали и още двойно толкова берат душа интубирани, а 1% смъртност дава реално заразени....всеки може си направи груба калкулация колко.
                      Япония на тества и всички я критикуват за това. Но явно на тях не им пука за статистиката.

                      Имат по-малко "официално" заразени от Корея и по-малко починали от тях. Но понеже имат опит с други вируси прехвърчали от Китай (Южна Корея за пръв път я удря толкова сериозна вълна - при предните са се разминавали леко). Та понеже Японците имат опит - веднага налюпиха маските, взеха да си мият/дезинфекцират ръцете (а и не само ръцете - всичко дезинфекцират). Спазват си само-изолация и социална дистанция, който може да работи от къщи - работи от къщи, който не може с маската на работа. И никакво излишно щъкане, никакви туристи и се справят без тестове.

                      За съжаление, ние не сме като японците и си требе сериозен бой по канчето докато почнем да спазваме криво ляво тези прости правила.

                      А иначе най-вероятно имаме там още 2-3-5 хиляди заразени без симптоми. Но като се спазват горните правила те ще се излекуват без да заразяват прогресивно. Идеята на мерките е да сведе разпространението на вируса. Ако при нормална ситуация един болен заразява 2.5 здрави, с мерките се цели това число да падне под 1. Колкото по-малко от 1 е толкова по-бързо ще затихнат нещата.

                      Ако един болен заразява само 0.1 здрави. То ако имаме 1000 болни без симптоми след 2-3 седмици ще са намалени на 200 - примерно.
                      Last edited by mathematician; 31.03.2020, 12:44.

                      Коментар


                      • Току-що здравмина обяви, че държавата ще закупи милион маски и ще ги дарява.

                        Коментар


                        • Австрийците с маски, докато пазаруват. Маските се предоставят от магазините

                          https://czpz.org/society/prophylaxis...az7pwcPh7yu-C8

                          В Ню Йорк глобата 500 долара, а в мутростан 5000 лева..

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                            Целият проблем в разсъжденията ти се състои в това, че се поддаде на манипулациите на малоумниците във форума и в обществото, и повярва, че процента на смъртност при короната е нисък. Това обаче не е вярно.

                            Процента на смъртност се определя като съотношение на починали към заразени, и това е правилно, но САМО ЗА ПРИКЛЮЧИЛИ ЕПИДЕМИИ. Малоумниците (в това число и професори) обаче не могат да съобразят елементарния факт, че при активни епидении тази формула е грешна, но въпреки това продължават да я ползват и да получават 2-4% смъртност. Истината обаче е друга - смърноста е 20-40% и дори достига до 50% в някои държави.

                            Умните хора го виждат това. Умните хора осъзнават, че по време на активни епидемии трябва да се глeдат само CLOSED CASES, защото ACTIVE CASES е информация от бъдещето, която тепърва във времето ще добави още умрели случаи към CLOSED CASES.

                            Та това е разумното обяснение защо всички държави предприемат такива драстични мерки. Ами защото СМЪРТНОСТА Е ОГРОМНА НА БАЗАТА НА CLOSED CASES, но това малко лидери имат смелоста да го кажат в очите на нациите си. А олигофрените във форумите и в обществото надделяват с простотията си и създават впечатление, че това е обикновено грипче с нищожна смъртност.

                            Истината обаче е, че смъртноста е от 20 до 80% на база доказано заразени и влезли в болницата хора. Разбирате ли го това? Хората влизат в болниците и лекарите гледат на тях като на все още говорещи трупове, но не за дълго. Такова нещо го няма при другите заразни болести. Има си смъртни случаи, но не и с такъв висок процент. Вижте една Италия - стабилни 44% смъртност вече 20 дена подред. Така че не ги слушайте олигофрените, а използвайте собствения си мозък, за да си изясните къде е истината.
                            Айде, пак почна. Ти не разбра ли, че повечето от установените активни случаи не са с тежко протичане на болестта. Ще рече, много малко от тях ще се влошат, ще станат сериозни или критични, а още по-малко ще загинат.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                              Сифилис?!Коронавирус?!Не съм чул някой да се е заразил от сифилис,защото друг се е изкашлял.....
                              То в момента е по-безопасно да "таковаш", отколкото да кашляш.
                              И да, лечение за сифилис има...

                              Коментар


                              • Матеев пак се е филмирал. То и цялата работа са прави с тази цел.

                                Коментар

                                Working...
                                X