IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Хайде престанете с простотиите си и с манипулациите си, че ми писна. Атомните бомби в Хирошима и Нагазаки са убили над 50% от населението на тези два града, като в същото време процента на умрелите е нищожен на фона на умрелите в цялата война. Трябва ли да забравим за тези атомни бомби и да казваме, че нищо не се е случило, само защото разни скарани с математиката олигофрени непрекъснато правят някаква СТЪКМИСТИКА, за да докажат налудничавите си и малоумни твърдения.

Всички малоумници във форума в момента твърдят, че атомните бомби са безопасни.
    Стъкмистика са твоите нелепи сметки.

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
      Ехаа, днес, не щеш ли, се сдобих с 5 пропуска за движение извън хралупата – пет МАСКИ! по 2.30 български лева. Хванах навреме доставката фаптеката, та си зех.

Не че ми требват пет – и една не ми требва – но щом Мутафа ме заплашва с 5 000 лева глоба "без възражения!" (съдилищата не работят, суспендирани са; правова държава?) си зех, се пак требва да ходя на работа, а не да ме разкарват из арестите на полицията, която ме защитава.

Ще ми се да се позабавлявам с тази обществена инвестиция и търся идеи от вас, бойци.

Те са снежнобели, като ги сложиш, имат кил като на носа на гордите испански галеони, превозващи златото и среброто на инките и маите в Кордова.
      Та мисля да понарисувам/понапиша нещо на първата маска. Единствената ми засега идея е с ярък дебел флумастер да напиша от едната страна на кила "FUCK", а от другата "МУТАФ".

Не, до крайния гратисен, толкова великодушен и щедър, период нема да слагам намордника, а след това ше го нося в джоба.
      "Къде ти е маската?", ще ме попитат кучетата на входа в метрото.
      "В джоба ми", ще отговоря на кучетата.
      "Ми слагай я", ще излаят.
      И ще си я сложа пред кучешките им муцуни.

За останалите четири снежнобели маски търся идеи/съвети от пичове, пичове може би с художествено чувство. Некаква рисунка?

Благодаря за вниманието.
      Прецакал си се...Току що съобщеха ,че задължителното носене на маски се отлага до следваща заповед....

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Доста бързо се работи, не може да се отрече. От септември ще започнат клинични изпитания на рекомбинантна ваксина. Фрагменти от Коронавирусната РНК се рекомбинират с тази на вируси причиняващи обикновена хрема (аденовируси, риновируси...респираторно-синцитиални вируси и др.). Репликацията е невъзможна, а срещу новата рекомбинантна нуклеинова киселина се изгражда имунен отговор.
        Подобни модели се направиха и при ебола вируса.
        Все пак с подробности не разполага никой засега.
        https://www.clinicaltrialsarena.com/...-trial-begins/
        Благодаря!

Коментар

• newsbg.eu

Подарък! В Гърция продават вестниците с маски!

Коментар

• Ехаа, днес, не щеш ли, се сдобих с 5 пропуска за движение извън хралупата – пет МАСКИ! по 2.30 български лева. Хванах навреме доставката фаптеката, та си зех.

Не че ми требват пет – и една не ми требва – но щом Мутафа ме заплашва с 5 000 лева глоба "без възражения!" (съдилищата не работят, суспендирани са; правова държава?) си зех, се пак требва да ходя на работа, а не да ме разкарват из арестите на полицията, която ме защитава.

Ще ми се да се позабавлявам с тази обществена инвестиция и търся идеи от вас, бойци.

Те са снежнобели, като ги сложиш, имат кил като на носа на гордите испански галеони, превозващи златото и среброто на инките и маите в Кордова.
            Та мисля да понарисувам/понапиша нещо на първата маска. Единствената ми засега идея е с ярък дебел флумастер да напиша от едната страна на кила "FUCK", а от другата "МУТАФ".

Не, до крайния гратисен, толкова великодушен и щедър, период нема да слагам намордника, а след това ше го нося в джоба.
            "Къде ти е маската?", ще ме попитат кучетата на входа в метрото.
            "В джоба ми", ще отговоря на кучетата.
            "Ми слагай я", ще излаят.
            И ще си я сложа пред кучешките им муцуни.

За останалите четири снежнобели маски търся идеи/съвети от пичове, пичове може би с художествено чувство. Некаква рисунка?

Благодаря за вниманието.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
              Айде, пак почна. Ти не разбра ли, че повечето от установените активни случаи не са с тежко протичане на болестта. Ще рече, много малко от тях ще се влошат, ще станат сериозни или критични, а още по-малко ще загинат.
              Хайде престанете с простотиите си и с манипулациите си, че ми писна. Атомните бомби в Хирошима и Нагазаки са убили над 50% от населението на тези два града, като в същото време процента на умрелите е нищожен на фона на умрелите в цялата война. Трябва ли да забравим за тези атомни бомби и да казваме, че нищо не се е случило, само защото разни скарани с математиката олигофрени непрекъснато правят някаква СТЪКМИСТИКА, за да докажат налудничавите си и малоумни твърдения.

Всички малоумници във форума в момента твърдят, че атомните бомби са безопасни.

Коментар

Това го четох, но то беше изказване в движение, докато сериозните изследвания са сложна работа.
                Доста бързо се работи, не може да се отрече. От септември ще започнат клинични изпитания на рекомбинантна ваксина. Фрагменти от Коронавирусната РНК се рекомбинират с тази на вируси причиняващи обикновена хрема (аденовируси, риновируси...респираторно-синцитиални вируси и др.). Репликацията е невъзможна, а срещу новата рекомбинантна нуклеинова киселина се изгражда имунен отговор.
                Подобни модели се направиха и при ебола вируса.
                Все пак с подробности не разполага никой засега.
                https://www.clinicaltrialsarena.com/...-trial-begins/
                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

Има нещо гнило в данните за българия
                  Да намерим под вола теленце

Коментар

• Новозаразени на ден

Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                    ... заразата у нас расте все още в аритметична прогресия или близко до такава.
                    Има нещо гнило в данните за българия

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      В Ню Йорк глобата 500 долара, а в мутростан 5000 лева..
                      И от какво се оплакваш, тези пари отиват в хазната. Какво лошо има, тарикатите да спонсорират възстановяването на икономиката?

Коментар

• Матеев, уважавам и приветствам твоите разсъждения, защото си умен и грамотен човек. Но, никъде няма ясна епидемиологична картина към момента. Това се прави на база статистически модели. Това, което излагаш ти, не притежава силата на модел. Не би трябвало да делим едни емпирични числа, зад които не знаем какво стои. Иначе отиваме там, където в новините вече казват, че човек, прегазен от влак, е умрял от коронавирус.

Коментар

Айде, пак почна. Ти не разбра ли, че повечето от установените активни случаи не са с тежко протичане на болестта. Ще рече, много малко от тях ще се влошат, ще станат сериозни или критични, а още по-малко ще загинат.
                          Матеев е прав, точно така се смята. Ти казваш "повечето от установените активни случаи" - но ние не ги знаем колко повече са. Само предполагат че става въпрос за 80%, които го карат леко. Но не знаем процента на случаите дето го карат съвсем без симптоми. Щото ако имаш и лек симптом, ще се самоизолираш и ще се лекуваш. Поне така ще направят повечето разумни хора - тея от махалите най-вероятно няма да направят така.

Та да попитам имаш ли данни колко точно повече са тези дето го карат съвсем без симптоми?

Коментар

80-те имаше една епидемия от сифилис. Вероятно по естествения полов път беше разпространението. Но понеже девойките не си съвсем признаваха, набедиха обществените заведения и се почна едно яко миене на посудата. Което си беше от полза.
                            Ха-ха-ха...Май си спомням смътно за такова нещо....Важното е,че е имало ефек ,макар и в малко по-различна посока....

Коментар

Не измествам, а само допълвам картината. Има различни войни с разни армии. в едни има ред и дисциплина, в други няма. Това, което е видно у нас, е че дисциплиниращите лерки се прилагат към обикновения гражданин. Спекулантите минават по линията на свободния пазар. За големите мафиоти не ми се споменава. но несъмнено такива ситуации са благодатни за всякакви машинации - политически, икономически, пропагандни.
                              Естествено,че мерките са за обикновените граждани....Спекулантите в такава ситуация са в стихията си и нищо не ги плаши ,даже и затвор....Казвам ти го от личен опит от младежките ми години...

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

А мерките къде ги слагаш? Вършат работа, може и да не е на 100%, но колкото толкоз.
                                Всъщност, не спорим!
                                Мерките са много важни, но дори и в настоящия "утежнен" вариант, нашите българи продължават често да гледат на тях като на майтап работа.
                                Вчера ходих до районното да получа отдавна поръчани документи и отново се нагледах на такива картинки, че онемях. Нямам време, иначе е интересна културна класика.

Математика, не си ме разбрал правилно! Разсъждавам основно за все още малкия брой заболели и търся евентуално обяснение, причина. Малкият брой заболели днес е резултат на събития, които са се случили примерно в изминалите 10 - 14 дни. Преди 2 седмици в България за сериозни мерки не можеше да с е говори дори в ироничен план. Имаше стълпотворение на орди башибозук.
                                Не визирам приказките на сериозни и отговорни хора.
                                Говоря за нашето познато от улицата дередже.
                                Господи, помагай!

Коментар

Working...
                                X