IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Какъв е тоя Мутафчийски? Лекар, който пренася модела на една болница в цялата държава. Забранино ходенето по коридорите, няма свиждания, дезинфекция в столовата. Ама кой ще му напълни тая столова? Томислав дончев предвижда дълбока криза. Къде са министрите. Калинки и срамни въшки. Мога съвсем отговорно да ви кажа, че мениджърските екипи на 90% от времето обсъждат само как да вземат парите за компенсации.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Айде ходи си провери.
      Нали си много велик.
      И ако излезе това което говоря ходи се обеси на първото дърво
      Реших да те съжаля и затова ще ти отговоря по човешки къде грешиш и защо глупоста ти води до грешни решения. Ти гледаш статистиките за смъртноста на цяла една държава, но пропускаш елементарния факт, че заразените не са развномерно разпределени в тази държава, а са групирани на огнища, обхващащи единичен град или област. И ако вземеш само статистиките на този град или област, веднага ще откриеш, че вируса досега е убил 5-10 пъти повече хора от официалната статистика.

Например за Китай сметни броя на умрелите не на база цялото население, а на база на град Ухан, и веднага ще видиш това, за което в момента си сляп. Нещо повече - числата за смъртност на всички други епидемии ги преценяваме от позицията на това, че те вече са свършили. Да, ама тази на коронавируса все още не е свършила. Нещо повече - все още е далеко от свършване, няма дори и пик, няма дори и намек за пик. При това положение е чиста проба манипулация човек да прави сравнения с другите епидемии. Тепърва числата ще се влошават в пъти спрямо това, което го наблюдаваме към днешна дата.
      Last edited by Mateev; 29.03.2020, 14:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
        Блазе ти...
        ЕЕее, ти си в край където налъм да боцнеш, плодове ще роди....
        Аз си мислих да занеса разсада другата седмица на вилата, за да се помъчи на хладно, но няма да стане....
        Крушите както бяха цъфнали първо ги затрупаха десетина санта на следващият ден 20.Почти пет дена бяха със сняг....Ако родят нещо че е истинско чудо.Черешките като че ли предусетиха какво ще стане и отказаха да цъфнат и днес не са цъфнали пъпките са на път вижда се зеленото ама бялото го няма..Моят разсад денем е навън а другия го отвивм и завивам постоянно щото си е навън...Свикнали сме най много работа ми се струпва между 20 март и Гергьовден.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Трябва ли да разбирам, че се мислиш за по-умен от членовете на щаба, и че имаш повече информация от тях, което да ти дава правото да вземаш по-правилни решения? И след това да се биеш в гърдите "вижте ме мене, аз съм умния", а те са "откровено тъпи".
          ти изчисли каква е вероятността полюцая дето пипа от всеки човек лисчето и го връща на всяка кола да разпространи зараза
          И каква е вороятността да побягаш в парка с жена си да разпространиш заразата след като и без това си по 20 часа с жена си дома?
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Айде ходи си провери.
            Нали си много велик.
            Прочети отново този линк:
            https://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%93...B0%D1%86%D0%B8

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
              Напълно съгласен с Мутафчийски за думите му в интервюто.Но все пак да внимава с мерките някои са откровено тъпи.Това с капепетата си е тъпотия.По добре полиция в градовете и селата и глоби и бой за такива дето се шляят безсмислено по улиците..
              Трябва ли да разбирам, че се мислиш за по-умен от членовете на щаба, и че имаш повече информация от тях, което да ти дава правото да вземаш по-правилни решения? И след това да се биеш в гърдите "вижте ме мене, аз съм умния", а те са "откровено тъпи".

Коментар

Ето за това говоря. Аз базирам постингите си на СТАТИСТИКА и дори публикувам линкове към официални числа, признати в целия свят, а ти на СТЪКМИСТИКА, базирана на собствените ти измислици, които живеят само в твоята глава.
                Айде ходи си провери.
                Нали си много велик.

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение

А Господ не може ли да помогне?
                  Може стига да го поиска...

Коментар

ти откога стана глупак че научи какво мислят глупаците?
                    Не беше ли "ваше величество"
                    Към днешна дата смъртността за 2020 със корона вирус е по малко от смъртността на същия период за 2019 без корона вирус.
                    Ето за това говоря. Аз базирам постингите си на СТАТИСТИКА и дори публикувам линкове към официални числа, признати в целия свят, а ти на СТЪКМИСТИКА, базирана на собствените ти измислици, които живеят само в твоята глава.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Напълно съгласен с Мутафчийски за думите му в интервюто.Но все пак да внимава с мерките някои са откровено тъпи.Това с капепетата си е тъпотия.По добре полиция в градовете и селата и глоби и бой за такива дето се шляят безсмислено по улиците..
                      "Но като продължаваха да Го питат, Той се изправи и им каза: Който от вас е безгрешен, нека пръв хвърли камък върху нея."

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Нещо много сериозно си се объркал....Страхът е във вас,тези които не искате, или не можете да проумеете ,че животът на много хора включително и вашият се променя , а най-вероятно ще се промени из основи за в бъдеще....Не искате или нямате сили да излезете от "зоната си на комфорт"...."Зона на комфорт " е метафора,нали се сещаш.....В "зоната на комфорт" дори е човекът с мин.раб. заплата - това е мизерната "зона на комфорт"....
                        И тъй като не можете да излезете от тая "зона" ,търсите да обвините,да оплюете някой друг за вцепенението ,в което сте изпаднали....И тъй като не можете да оплюете вируса,щото така може да го разнесете още повече, а пък и на вируса му е точно през оная работа,какво ви е мнението за него,обвинявате и плюете по тези ,които са се нагърбили с това ,да вземат решение за справяне по някакъв начин с "проблема"....
                        И две-три думи за ген.Мутафчийски....Четейки биографията ,много отчетливо виждам ,че на тоя човек многократно му се налагало да излиза от "зоната си на комфорт"...А ето и един цитат от интервю с него,още преди да се заговори за какъвто и да е вирус...На мен тоя цитат,придружен с автобиографията му говори много....
                        " ...... Всъщност през цялото време живея с чувството за грешност,да ме държи буден .Затова и в кабинета на началник на ВМА,имам само няколко лични вещи.Когато дойде моментът,ставам,вземам снимката на синовете ми и парчето от взривилата се цистерна,която уби хора от мисията ни в Кербала ,и си тръгвам.
                        Ако се оставиш на комфорта,заспиваш,влизаш в рутина,защото нищо не те предизвиква и си мислиш,че си вечен.Не.Не си.Дните ти са преброени и единственото смислено е да ги използваш по най-добрия начин за това,за което си отговорен...."
                        https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7926021

Коментар

Мислех си да пусна във форума някой цитат на велика личност за глупаците, но се оказа, че такива цитати има хиляди. Ето една малка част от тях. Четете и вижте дали ще се разпознаете:

Колкото до статистиката - към днешна дата смъртноста, изчислена на база CLOSED CASES, е 18% и продължава да нараства. Не го пиша ежедневно, защото умните хора вече разбраха откъде да го гледат това число, и да проследяват неговото развитие.

Колкото до глупаците - те продължават да си мислят, че никой няма да умре от ACTIVE CASES, и затова продължават да пълнят форума с простотии и измислици. Те не могат да осмислят, и никога няма да могат да осмислят каква е разликата между СТАТИСТИКА и СТЪКМИСТИКА.
                          ти откога стана глупак че научи какво мислят глупаците?
                          Не беше ли "ваше величество"
                          Към днешна дата смъртността за 2020 със корона вирус е по малко от смъртността на същия период за 2019 без корона вирус.
                          Last edited by bota156; 29.03.2020, 13:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Нещо много сериозно си се объркал....Страхът е във вас,тези които не искате, или не можете да проумеете ,че животът на много хора включително и вашият се променя , а най-вероятно ще се промени из основи за в бъдеще....Не искате или нямате сили да излезете от "зоната си на комфорт"...."Зона на комфорт " е метафора,нали се сещаш.....В "зоната на комфорт" дори е човекът с мин.раб. заплата - това е мизерната "зона на комфорт"....
                            И тъй като не можете да излезете от тая "зона" ,търсите да обвините,да оплюете някой друг за вцепенението ,в което сте изпаднали....И тъй като не можете да оплюете вируса,щото така може да го разнесете още повече, а пък и на вируса му е точно през оная работа,какво ви е мнението за него,обвинявате и плюете по тези ,които са се нагърбили с това ,да вземат решение за справяне по някакъв начин с "проблема"....
                            И две-три думи за ген.Мутафчийски....Четейки биографията ,много отчетливо виждам ,че на тоя човек многократно му се налагало да излиза от "зоната си на комфорт"...А ето и един цитат от интервю с него,още преди да се заговори за какъвто и да е вирус...На мен тоя цитат,придружен с автобиографията му говори много....
                            " ...... Всъщност през цялото време живея с чувството за грешност,да ме държи буден .Затова и в кабинета на началник на ВМА,имам само няколко лични вещи.Когато дойде моментът,ставам,вземам снимката на синовете ми и парчето от взривилата се цистерна,която уби хора от мисията ни в Кербала ,и си тръгвам.
                            Ако се оставиш на комфорта,заспиваш,влизаш в рутина,защото нищо не те предизвиква и си мислиш,че си вечен.Не.Не си.Дните ти са преброени и единственото смислено е да ги използваш по най-добрия начин за това,за което си отговорен...."

Ще се промени живота. Ето ги новите комфортни зони.

https://www.investor.bg/po-sveta/453...lishta-301052/
                            Барселона превръща контейнери в достъпни жилища

Ясно е че нещо очаквате да предстои. Кажете си я думичката "комунизъм". Не се плашете.

Last edited by vikhunter; 29.03.2020, 13:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

Страх ги е, бе.
                              Просто страх.

И търсят некой батко да ги защити, некой овчарин да ги преведе през пустинята до хладното тучно убежище. Е, може и да не се окаже тучно, но да са защитени от батко.
                              "Зер кво, сами ли да се защитаваме и да мислиме?"
                              "Свобода?.. Какво е това свобода?! Ни тейко, ни дедо знаят, па аз ли сега да се права на отворко?"

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Барби, Матеев престана да застъпва тази теза, ти я подхвана. Заразените са много повече от регистрираните. А излекуваните са много повече от вписаните в регистрите излекувани след усложняване на случаите им, които са ги вкарали в медицинските регистри. Престанете да плашите гаргите, щото много от тях са бая плашливи и ще избягат я в Китай, я в Корея. Северна.
                                Мислех си да пусна във форума някой цитат на велика личност за глупаците, но се оказа, че такива цитати има хиляди. Ето една малка част от тях. Четете и вижте дали ще се разпознаете:

Колкото до статистиката - към днешна дата смъртноста, изчислена на база CLOSED CASES, е 18% и продължава да нараства. Не го пиша ежедневно, защото умните хора вече разбраха откъде да го гледат това число, и да проследяват неговото развитие.

Колкото до глупаците - те продължават да си мислят, че никой няма да умре от ACTIVE CASES, и затова продължават да пълнят форума с простотии и измислици. Те не могат да осмислят, и никога няма да могат да осмислят каква е разликата между СТАТИСТИКА и СТЪКМИСТИКА.
                                Last edited by Mateev; 29.03.2020, 13:31.

Коментар

Working...
                                X