IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Я кажи как изчисляват че като изберат стратегия стаден имунитет ще се заразят 60-70%. Откъде идва това число?
    Само предполагат на базата на някакви модели с някакви измислени коефициенти. Точно това се нарича СТЪКМИСТИКА, когато информацията не се базира на доказани числа, а на измислени такива. Крайно време е да започнеш да правиш разликата.

Самият ти си силно застрашен, и ако се разболееш, шанса да останеш жив е много малък. Нали го осъзнаваш това?

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
      Типично за него, изпляска някакво негово твърдение изсмукано от пръстите и чак крещи в защита на своята теза, която най-често е плод на вечерно наблюдение на свода небесен.
      Това мое "изсмукано твърдение" крещи от страниците на най-популярния сайт в света:
      https://www.worldometers.info/coronavirus/

Ама той чукча не е читател, чукча е само писател.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Матеев умен мъж си.
        По себе ли съдиш?
        За мен Матвеев е пръдльо.

А ти дали си пръдльо?

Коментар

Аз не използвам думи квалификации - казвам че правят глупости не че са глупаци. Има огромна разлика поне за мен.
          Твоето ниво е да лепиш квалификации !?!?!
          Аз правя оценка на ДЕЙСТВИЯ. ЦЯЛ ЖИВОТ ТОВА ПРАВЯ, ЗА ТОВА И МИ ПЛАЩАТ
          Значи имаш професионални изкривявания, след като не можеш да осъзнаеш, че нещата не са само черни и бели.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Ето за това говоря. Аз базирам постингите си на СТАТИСТИКА и дори публикувам линкове към официални числа, признати в целия свят, а ти на СТЪКМИСТИКА, базирана на собствените ти измислици, които живеят само в твоята глава.
            Типично за него, изпляска някакво негово твърдение изсмукано от пръстите и чак крещи в защита на своята теза, която най-често е плод на вечерно наблюдение на свода небесен.

Коментар

Така е, аз не го отричам този факт. Вероятно има много заразени, който ще изкарат коронавируса без никакви сиптоми, и така няма да влязат във статистиката. Но ние НЕ ЗНАЕМ КОЛКО СА НА БРОЙ, затова всяко едно цитиране на числа, базирано на това НЕЗНАНИЕ, си е точно СТЪКМИСТИКА и нищо повече.

Смисъла на тази СТЪКМИСТИКА е да успокои хората, че процентите на смъртност в действителност са по-малки, и вероятно наистина това е така, но такова едно измамно успокояване сам виждаш как води до някакъв процент от хора, които поради престъпната си безотговорност спомагат за заразяването на все повече и повече хора, а от там и за смърта на все повече и повече хора.

Извода от всичко това е, че СТЪКМИСТИКАТА се опитва да прогнозира каква е вероятноста за заразяване и вероятноста за смърт на база ЦЯЛАТА ПОПУЛАЦИЯ, като така се опитва да омаловажи опасноста.

В същото време СТАТИСТИКАТА, която вече е точна наука, казва какво всъщност ще се случи, АКО ЧОВЕК ВЕЧЕ Е ДОКАЗАНО ЗАРАЗЕН. Ами ще се случи 18% смъртност на база всички доказано заразени, и почти 45% смъртност на база възраст над 60 години. Това са верни числа, базирани на вече десетки хиляди регистрирани случаи.

Какви изводи могат да се направят:
              1. Ако си млад и ако нямаш съпътстващи заболявания, вероятноста да умреш наистина е много малка. Това не го отричам.
              2. Числото 18% обхваща всички доказано заразени случаи, но то не е развномерно разпределено между млади и стари.
              3. Ако обаче си над 60 години, и те пипне короната, вероятноста да умреш се приближава до 45% и това число нараства с всеки един изминал ден.

Ако човек е над 60 години (или дори над 50 години), то той трябва да предприеме ДРАСТИЧНИ МЕРКИ за своята собствена защита. Това е истината и не прави чест на олигофрените във форума да се подиграват с възрастните хора, и да се опитват да ги излъжат да не предприемат мерки, белким пукнат по-бързо.

Към днешна дата проповядването на манипулации, че вируса е безопасен, е развносилно на проповядването на ФАШИЗЪМ от типа "аз искам да ти помогна да умреш по-бързо, ако си възрастен човек".

Така ги виждам аз нещата, може би защото тази година ще навърша 60 години, и имам съпътстващи заболявания. За мене наистина всички тези поддръжници на тезата, че вируса е безопасен, са върли врагове, желаещи по-бързото настъпване на собствената ми смърт и смърта на всички възрастни хора. Числата за смъртност сред възрастните хора са ОЧЕВАДНИ - ВСЕКИ ВТОРИ ЗАРАЗЕН УМИРА. Престъпление е този факт да се омаловажава.
              Я кажи как изчисляват че като изберат стратегия стаден имунитет ще се заразят 60-70%. Откъде идва това число?
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Матеев умен мъж си.Уважавам написаното от теб.Но смъртноста е далеч от 18%.Вярно е че и аз я смятах по твоя начин но осъзнах че греша.Вече е ясно че заразените и прекарващите го безсимптомно са поне ДЕСЕТ пъти повече от установените и лекуващите се.Това се признава и от италианците като там вече се говори за поне милион заразени..........Смъртноста е доста по-висока от обикновения грип но ще е около 1% от общата картина..........Апокалипсиса ще дойде от счупената безвъзвратно икономика..........Но не сега а след 12-18 месеца.Хляба ще е с купони.......Другото почти няма да го има.
                Така е, аз не го отричам този факт. Вероятно има много заразени, който ще изкарат коронавируса без никакви сиптоми, и така няма да влязат във статистиката. Но ние НЕ ЗНАЕМ КОЛКО СА НА БРОЙ, затова всяко едно цитиране на числа, базирано на това НЕЗНАНИЕ, си е точно СТЪКМИСТИКА и нищо повече.

Смисъла на тази СТЪКМИСТИКА е да успокои хората, че процентите на смъртност в действителност са по-малки, и вероятно наистина това е така, но такова едно измамно успокояване сам виждаш как води до някакъв процент от хора, които поради престъпната си безотговорност спомагат за заразяването на все повече и повече хора, а от там и за смърта на все повече и повече хора.

Извода от всичко това е, че СТЪКМИСТИКАТА се опитва да прогнозира каква е вероятноста за заразяване и вероятноста за смърт на база ЦЯЛАТА ПОПУЛАЦИЯ, като така се опитва да омаловажи опасноста.

В същото време СТАТИСТИКАТА, която вече е точна наука, казва какво всъщност ще се случи, АКО ЧОВЕК ВЕЧЕ Е ДОКАЗАНО ЗАРАЗЕН. Ами ще се случи 18% смъртност на база всички доказано заразени, и почти 45% смъртност на база възраст над 60 години. Това са верни числа, базирани на вече десетки хиляди регистрирани случаи.

Какви изводи могат да се направят:
                1. Ако си млад и ако нямаш съпътстващи заболявания, вероятноста да умреш наистина е много малка. Това не го отричам.
                2. Числото 18% обхваща всички доказано заразени случаи, но то не е развномерно разпределено между млади и стари.
                3. Ако обаче си над 60 години, и те пипне короната, вероятноста да умреш се приближава до 45% и това число нараства с всеки един изминал ден.

Ако човек е над 60 години (или дори над 50 години), то той трябва да предприеме ДРАСТИЧНИ МЕРКИ за своята собствена защита. Това е истината и не прави чест на олигофрените във форума да се подиграват с възрастните хора, и да се опитват да ги излъжат да не предприемат мерки, белким пукнат по-бързо.

Към днешна дата проповядването на манипулации, че вируса е безопасен, е развносилно на проповядването на ФАШИЗЪМ от типа "аз искам да ти помогна да умреш по-бързо, ако си възрастен човек".

Така ги виждам аз нещата, може би защото тази година ще навърша 60 години, и имам съпътстващи заболявания. За мене наистина всички тези поддръжници на тезата, че вируса е безопасен, са върли врагове, желаещи по-бързото настъпване на собствената ми смърт и смърта на всички възрастни хора. Числата за смъртност сред възрастните хора са ОЧЕВАДНИ - ВСЕКИ ВТОРИ ЗАРАЗЕН УМИРА. Престъпление е този факт да се омаловажава.
                Last edited by Mateev; 29.03.2020, 15:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Ще се промени живота. Ето ги новите комфортни зони.

https://www.investor.bg/po-sveta/453...lishta-301052/
                  Барселона превръща контейнери в достъпни жилища

Ясно е че нещо очаквате да предстои. Кажете си я думичката "комунизъм". Не се плашете.
                  Освен тълпи с петолъчки на главите и развети червени знамена,крачещи бодро по улиците,друго,какво още ти се привижда : рептили,илюминати,анунаки...?!

Коментар

• Лирична зарисовка от днешния пролетен ден в софето.

Дотрябва ми олио, та прескочих до супера, взех едно. Днес, като гледам, не спазват правилото за влизане по един клиент в търговската им площ 30х40 метра. Вътре имаше десетина човека (мамка му! мамка му! вече съм зазарЕн!!!), набързо (да не плаша уфцете) напазарувах олиото и – аз доволен.

Там на пейките вънка, на хубавия пролетен слънчев ден, си поговорих с един мой познат, сакат човек с патерици. Вчера бил поседнал некъде по пейките наоколо да си почине, но дошли ушевците, и, с големи извинения че те не са виновни, го изгонили от пейката да си ебе мамата където ще, но да не сяда по пейките.
                    Продължихме да си седим, жандармерията не ни усети, доносниците от околните блокове сигурно са били заети с обозряване на други ъгли. Почерпихме се кафе, тутунец и мина квото ни се казваше между нас днес.

Отидох на друга пейка, недалечна, да си поема дозата от две големи ваксини – ей така, зея и гледам и се ваксинирам, на този благодатен ден тука у софето.
                    Отсреща на петдесетина метра е един жюлющен блок, и съм виден добре от балконите на 40 семейства, и аз ги виждам, преброих по-късно за статистика.
                    Преброих, защото, де що зърнах некой да излиза по балконите – заглеждат ме тези от номинално мъжки пол, а женорята прибягват на пресекулки по балконите и ме гльодат злобно...

Брех, рекох си, толкова ли много педераси има, и толкова ли пък аз съм педерастическо апетитен на стари години?! Но май после видях, че тея мъжленца ме гледат със завист, че съм навън и съм независим. Ако продължа да им правя тая скомина, усещам как ще ме докладват на годжитата да ме приберат в ареста.

Нейсе. Не ми е за първи път в ареста
                    Last edited by 78-10; 29.03.2020, 15:06.

Коментар

Това се нарича търсене на теле под вола от хора, които са слепи за глобалната картина, и се интересуват само и единствено да се покажат колко са "умни", обявявайки щаба и властимащите за "откровени тъпаци".

Същата тази забележка за полицаите и семейните можеше да бъде представена по друг начин, без да се обявява, че от щаба са големи тъпаци. Затова и на всички стана ясно, че не се интересуваш от щаба, а от това да се покажеш колко си умен. Това явно ти е някакъв комплекс за избиване, но успокой малко топката - няма да те помислим за по-умен ако продължаваш да обиждаш всички други. Не е това пътя.
                      ти мислиш така ве. Вземи попитай накой около себе си. Виж по далеч от своето Его

Коментар

Всеки си има лични истории за разказване, но това не е доказателство, че в щаба са глупаци. Още веднъж ти казвам - тебе не те интересува какви са в щаба, а просто искаш да се покажеш като много "умен", и затова имаш склонност да обиждаш всички на тема интелект. Това е избиване на комплекси, и затова те моля да го прекратиш веднъж завинаги. Просто престани да даваш квалификации за когото и било, а за всичко останало аз разсъждавам като тебе и те подкрепям.
                        Аз не използвам думи квалификации - казвам че правят глупости не че са глупаци. Има огромна разлика поне за мен.
                        Твоето ниво е да лепиш квалификации !?!?!
                        Аз правя оценка на ДЕЙСТВИЯ. ЦЯЛ ЖИВОТ ТОВА ПРАВЯ, ЗА ТОВА И МИ ПЛАЩАТ

Коментар

Айде малко факти.
                          на 24 февруари трябваше да влизам планово в болницата.
                          От 20 до 24 януари бях във друга болница и имам издаден 1 месечен болничен.
                          на 24 като излязох се обадиш да ме приемат възможно по рано - настоявах няколко пъти отвориха ми извънредно легло на 4 февруари.
                          След като излязох на 9 от 10-ти съм в карантина.
                          Тогава генералчето викаше че НЯМА СТРАШНО - това е леко заболяване много по безопасно от грип тип Б.
                          Аз гледах мерките които се вземат в Ухан и си направих "грешния" извод че не е шега работата. Не ми трябва никаква статистика.
                          Числата които споменаваш НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ИСТИНАТА. Различават се от нея ДЕСЕТКИ ПЪТИ не % а ПЪТИ.
                          Смятай си каквито искаш и както искаш съотношения - те нямат никаква представителност и никаква точност и полезност.
                          Всеки си има лични истории за разказване, но това не е доказателство, че в щаба са глупаци. Още веднъж ти казвам - тебе не те интересува какви са в щаба, а просто искаш да се покажеш като много "умен", и затова имаш склонност да обиждаш всички на тема интелект. Това е избиване на комплекси, и затова те моля да го прекратиш веднъж завинаги. Просто престани да даваш квалификации за когото и било, а за всичко останало аз разсъждавам като тебе и те подкрепям.

Коментар

ти изчисли каква е вероятността полюцая дето пипа от всеки човек лисчето и го връща на всяка кола да разпространи зараза
                            И каква е вороятността да побягаш в парка с жена си да разпространиш заразата след като и без това си по 20 часа с жена си дома?
                            Това се нарича търсене на теле под вола от хора, които са слепи за глобалната картина, и се интересуват само и единствено да се покажат колко са "умни", обявявайки щаба и властимащите за "откровени тъпаци".

Същата тази забележка за полицаите и семейните можеше да бъде представена по друг начин, без да се обявява, че от щаба са големи тъпаци. Затова и на всички стана ясно, че не се интересуваш от щаба, а от това да се покажеш колко си умен. Това явно ти е някакъв комплекс за избиване, но успокой малко топката - няма да те помислим за по-умен ако продължаваш да обиждаш всички други. Не е това пътя.

Коментар

Реших да те съжаля и затова ще ти отговоря по човешки къде грешиш и защо глупоста ти води до грешни решения. Ти гледаш статистиките за смъртноста на цяла една държава, но пропускаш елементарния факт, че заразените не са развномерно разпределени в тази държава, а са групирани на огнища, обхващащи единичен град или област. И ако вземеш само статистиките на този град или област, веднага ще откриеш, че вируса досега е убил 5-10 пъти повече хора от официалната статистика.

Например за Китай сметни броя на умрелите не на база цялото население, а на база на град Ухан, и веднага ще видиш това, за което в момента си сляп. Нещо повече - числата за смъртност на всички други епидемии ги преценяваме от позицията на това, че те вече са свършили. Да, ама тази на коронавируса все още не е свършила. Нещо повече - все още е далеко от свършване, няма дори и пик, няма дори и намек за пик. При това положение е чиста проба манипулация човек да прави сравнения с другите епидемии. Тепърва числата ще се влошават в пъти спрямо това, което го наблюдаваме към днешна дата.

Айде малко факти.
                              на 24 февруари трябваше да влизам планово в болницата.
                              От 20 до 24 януари бях във друга болница и имам издаден 1 месечен болничен.
                              на 24 като излязох се обадиш да ме приемат възможно по рано - настоявах няколко пъти отвориха ми извънредно легло на 4 февруари.
                              След като излязох на 9 от 10-ти съм в карантина.
                              Тогава генералчето викаше че НЯМА СТРАШНО - това е леко заболяване много по безопасно от грип тип Б.
                              Аз гледах мерките които се вземат в Ухан и си направих "грешния" извод че не е шега работата. Не ми трябва никаква статистика.
                              Числата които споменаваш НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ИСТИНАТА. Различават се от нея ДЕСЕТКИ ПЪТИ не % а ПЪТИ.
                              Смятай си каквито искаш и както искаш съотношения - те нямат никаква представителност и никаква точност и полезност.
                              Забравих 20 години бях най-добрия от набора по математика в града и околията. Доказвано всеки път.
                              От 20 години се занимавам със статистика!!!!
                              Нямам претенции за нищо, боли ма за всяко едно чуждо мнение - ШОВИНИСТ СЪМ
                              Last edited by bota156; 29.03.2020, 14:29.

Коментар

Мислех си да пусна във форума някой цитат на велика личност за глупаците, но се оказа, че такива цитати има хиляди. Ето една малка част от тях. Четете и вижте дали ще се разпознаете:

https://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%93...B0%D1%86%D0%B8

Колкото до статистиката - към днешна дата смъртноста, изчислена на база CLOSED CASES, е 18% и продължава да нараства. Не го пиша ежедневно, защото умните хора вече разбраха откъде да го гледат това число, и да проследяват неговото развитие.

Колкото до глупаците - те продължават да си мислят, че никой няма да умре от ACTIVE CASES, и затова продължават да пълнят форума с простотии и измислици. Те не могат да осмислят, и никога няма да могат да осмислят каква е разликата между СТАТИСТИКА и СТЪКМИСТИКА.
                                Матеев умен мъж си.Уважавам написаното от теб.Но смъртноста е далеч от 18%.Вярно е че и аз я смятах по твоя начин но осъзнах че греша.Вече е ясно че заразените и прекарващите го безсимптомно са поне ДЕСЕТ пъти повече от установените и лекуващите се.Това се признава и от италианците като там вече се говори за поне милион заразени..........Смъртноста е доста по-висока от обикновения грип но ще е около 1% от общата картина..........Апокалипсиса ще дойде от счупената безвъзвратно икономика..........Но не сега а след 12-18 месеца.Хляба ще е с купони.......Другото почти няма да го има.
                                Last edited by Hermes73; 29.03.2020, 14:26.

Коментар

Working...
                                X