IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
    Лирична зарисовка от днешния пролетен ден в софето.

    Дотрябва ми олио, та прескочих до супера, взех едно. Днес, като гледам, не спазват правилото за влизане по един клиент в търговската им площ 30х40 метра. Вътре имаше десетина човека (мамка му! мамка му! вече съм зазарЕн!!!), набързо (да не плаша уфцете) напазарувах олиото и – аз доволен.

    Там на пейките вънка, на хубавия пролетен слънчев ден, си поговорих с един мой познат, сакат човек с патерици. Вчера бил поседнал некъде по пейките наоколо да си почине, но дошли ушевците, и, с големи извинения че те не са виновни, го изгонили от пейката да си ебе мамата където ще, но да не сяда по пейките.
    Продължихме да си седим, жандармерията не ни усети, доносниците от околните блокове сигурно са били заети с обозряване на други ъгли. Почерпихме се кафе, тутунец и мина квото ни се казваше между нас днес.

    Отидох на друга пейка, недалечна, да си поема дозата от две големи ваксини – ей така, зея и гледам и се ваксинирам, на този благодатен ден тука у софето.
    Отсреща на петдесетина метра е един жюлющен блок, и съм виден добре от балконите на 40 семейства, и аз ги виждам, преброих по-късно за статистика.
    Преброих, защото, де що зърнах некой да излиза по балконите – заглеждат ме тези от номинално мъжки пол, а женорята прибягват на пресекулки по балконите и ме гльодат злобно...

    Брех, рекох си, толкова ли много педераси има, и толкова ли пък аз съм педерастическо апетитен на стари години?! Но май после видях, че тея мъжленца ме гледат със завист, че съм навън и съм независим. Ако продължа да им правя тая скомина, усещам как ще ме докладват на годжитата да ме приберат в ареста.

    Нейсе. Не ми е за първи път в ареста
    1. Принцип на пазаруване два контнеинера (две неща) - така почти никога няма да ти потрябва нещо имаш две бутлки олио като свърши едната отваряш втората и си купуваш още една (така няма да се наложи да се буташ с другите в магазина преди обед - може да идеш в два следобед или три да презаредиш...

    2. Излседване върху бедните в САЩ показа че бедните плащат до 40% процента повече от богатите за ежедневните си покупки

    със съвсем малко пресмятане и следене на промота с почти никакви усилия човек може да плаща за висок клас брандове Ариел, Колгейт, (от шампоан, дезодоранти, прах за пране тоалетна хартия, олио, ориз, боб итнт колкот среден клас на еждневната им цена

    Само трябва да има възможност да си вземе малко повече отначало и да следи промотата за да презареди

    3. Пазаруването на повече създава и един вид запаси за извънредни ситуации - Немския закон за отбраната в поправката си от 2016 препоръчва на хората да си имат запаси от храна за 10 дни защото може немската бюрокрация да не успее да изпрати помощ за това време... ако някои смята че бг бюрокрацията е двойно по-добра в реакциите си може да си вземе само 5 дни ...

    4. Това с познатия е "голямо геройство" ако случайно си заразен и го прехвълиш на твоя познат с патериците и ти го караш леко а тои вземе че ритне камбаната как ще се чустваш ? или ще си кажеш той и от друг може да го хванал да се пазил повече... (ако бяхте с маски всички аз нямаше да имам нищо против да сте в парка - смалко дистанциране)

    5. тези в блоковете ще разберат че жилище с гледка (слънчев балкон е нещо хубаво за инзвънредни ситуации) а най-добре е къща с двор - а ако искат да се разтъпкват може да идат пеша до някой по далечен магазин вместо да идат до най близкия ...

    6. от такива не спазващи карантина се докараха италианците до това положение (Гжа Меркел похвали немцтие че спазват, после питаме що немците имат разлика в статистиката - ако немец е болен ама се е пазил поне частично и е приел ниска инфекциозна доза според вирусолозите ще го кара по-леко (клиничната картина ще е по лека) ...

    7. то в цяла европа е на нашето дереже някой постваше вчера данните от фронтекс от 26 къде какви мерки са наложени така че не е само бг измислица (ние просто имаме седмица преднина)



    mWPCloud.com

    Коментар


    • Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение
      ....И в допълнение - според СЗО около 400 000 хора умират на пътя вследствие на каране с превишена скорост, но производството на автомобили, които да могат да развиват такава, не е дори близо до забранено. Някога обвинявал ли си автомобилния сектор, шофьорите и държавата за тези пропуски?
      Специално причинителите на жертви от пътно-транспортни произшествия - тях не ги обвинявам аз, тях ги обвинява наказателния кодекс, и съдебната система им налага подобаващи наказания съгласно закона. При това забепежи - наказания има дори и непредумишлено убийство, тоест убийство по невнимание.

      Така че нашето общество отдавна се е изказало категорично по въпроса дали убийството е престъпление или не. Ами престъпление си е, дори и тогава, когато става поради непредпазливост или невнимание. Така че няма защо въобще да го обсъждаме този казус.

      Нещо повече - престъпление е не само факта на самото извършване на убийство, а дори и факта на планиране и подготовка за убийство. Престъпление е и подстрекаването към убийство.

      Аз съм почти сигурен, че всички тези понятия тепърва ще се преосмислят от законодателните органи, и тепърва ще има промени в наказателните кодекси на различните държави. Ако наистина искаме да си останем хуманно общество, няма как ПРЕСТЪПНАТА безотговорност да продължава да си остава ненаказана за в бъдеще, ако е довела до човешки жертви. Просто сега все още имаме други проблеми за разрешаване, но поуките от това, което се случва, дълги години ще бъдат обсъждани от обществото и няма начин да не се предприемат законодателни мерки за ограничаване в бъдеще на най-големите грешки, допускани от либералното законодателство в момента.

      Имаме ярки доказателства, и това всички го виждат, как едни хора умишлено създават предпоставки за смърта на други хора. Това няма как да остане ненаказано и е въпрос на време това да се случи.

      Ако искаме да сме правово общество, правата трябва да се ограничават само до създаването на риск за собствения си живот. Създаването на риск за чужди животи обаче вече не е право, това е престъпление и трябва да се наказва. Прпопвядването на създаването на риск за чужди животи също е престъпление, и също трябва да се наказва.
      Last edited by Mateev; 29.03.2020, 16:07.

      Коментар


      • На мен лично използването на такива силни епитети от рода на "безотговорен" ми се вижда леко преувеличено. Не може да кажем, че милиони хора в света са безотговорни, а някой е много отговорен, понеже си стои вкъщи и дава акъл през фейсбук и форуми.
        Числата доста добре обособяват и показват една група фактори, които засега предпазват и противоположна група фактори, които стимулират заразата. И тези фактори не са вследствие на някакви преднамерени човешки действие, а чисто и просто начин на живот и социални особености.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
          Но най любопитно е как се групират пишещите. Ония, които обикновено ги наричаха сривльовци сега се прекроиха като откровени търгаши - умишлено не казвам спекуланти за да не обидя последните
          Безценно!
          Всъщност, групирането е многомерно и изобщо не е по една ос. (бях го писал някъде из темата)
          Най-интересния фронт е между логическите съждения, базирани на статични данни и тези - базирани на динамични.

          Коментар


          • https://www.youtube.com/watch?v=JwBZHFx9ijE

            Йордан Камджалов, гениален диригент, виждания относно хуманизма и обществото:

            Коментар


            • Имаше предложение мадератора да закрие темата поради нейната неактуалност ...или поне да я преименува ...
              Според мен тя се е превърнала в място за разпространение на слухове и модерни новини (fake) .
              Но най любопитно е как се групират пишещите. Ония, които обикновено ги наричаха сривльовци сега се прекроиха като откровени търгаши - умишлено не казвам спекуланти за да не обидя последните .... Да всяваш паника и истерия в режим на извънредно положение ... за малко да стане подсъдно
              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                За шанса за заразяване можем само да разтягаме локуми и нищо повече. Той е малък, ако има всеобща карантина, и се спазва, и е голям, ако няма карантина или ако безумници разнасят заразата поради пренебрегване на мерките. Това е, но както виждаш не можем да говорим с конкретни цифри, защото нямаме никаква информация.

                ПП: И аз нищо не изчислявам, само гледам цифрите, които друг ги е изчислил. Така че спрете да обвинявате мене, а внимателно разглеждайте натрупаната статистика и се вглеждайте в изчислените проценти. Излиза че ме обвинявате, че аз гледам, а вие сте слепи.
                ти се вглеждаш в цифричките, на нас ни говорят числата. Виждаме и техния смисъл, знаем кое и защо е грешно
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                  За шанса за заразяване можем само да разтягаме локуми и нищо повече. Той е малък, ако има всеобща карантина, и се спазва, и е голям, ако няма карантина или ако безумници разнасят заразата поради пренебрегване на мерките. Това е, но както виждаш не можем да говорим с конкретни цифри, защото нямаме никаква информация.

                  ПП: И аз нищо не изчислявам, само гледам цигрите, които друг ги е изчислил. Така че спрете да обвинявате мене, а внимателно разглеждайте натрупаната статистика и се вглеждайте в изчислените проценти. Излиза че ме обвинявате, че аз гледам, а вие сте слепи.
                  Имаме повече от достатъчна информация. Освен това в страните, където има по-хлабави мерки, изненада, няма по-висок брой заразени.

                  И в допълнение - според СЗО около 400 000 хора умират на пътя вследствие на каране с превишена скорост, но производството на автомобили, които да могат да развиват такава, не е дори близо до забранено. Някога обвинявал ли си автомобилния сектор, шофьорите и държавата за тези пропуски?
                  Last edited by perin; 29.03.2020, 14:49.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                    Ти би ли спал спокойно до края на живота си, ако разбереш, че заради твое неумишлено действие някъде някой е умрял?
                    А би ли спал спокойно, ако разбереш, че заради твое УМИШЛЕНО действие някъде някой е умрял?
                    Ако не го видиш да умира непосредствено след твоето действие няма и да разбереш че е от тебе.
                    Примерно намушкване, застрелване, отравяне
                    Ти чувстваш ли вина че изхвърляш хиляди кг храна а в Африка умират хиляди хора от глад?
                    Как да чувстваш вина?
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение

                      Извинявай, но след като изчисляваш толкова висока смъртност на база доказани случаи, защо не изчислиш дял на доказаните случаи, отнесен към населението, за да видиш какъв е шансът изобщо да се заразиш?
                      За да разбереш какъв е шансът да се заразиш, ако си над 60 години, имай предвид и доказаната статистика за заразените в тази възрастова група - тя е малцинство, повечето заразени са 30-50 годишни.
                      Матейко това е още една подсказка към уникалната формула и също толкова елементарна ама ти нямаш и представа за нея
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение

                        Извинявай, но след като изчисляваш толкова висока смъртност на база доказани случаи, защо не изчислиш дял на доказаните случаи, отнесен към населението, за да видиш какъв е шансът изобщо да се заразиш?
                        За да разбереш какъв е шансът да се заразиш, ако си над 60 години, имай предвид и доказаната статистика за заразените в тази възрастова група - тя е малцинство, повечето заразени са 30-50 годишни.
                        За шанса за заразяване можем само да разтягаме локуми и нищо повече. Той е малък, ако има всеобща карантина, и се спазва, и е голям, ако няма карантина или ако безумници разнасят заразата поради пренебрегване на мерките. Това е, но както виждаш не можем да говорим с конкретни цифри, защото нямаме никаква информация.

                        ПП: И аз нищо не изчислявам, само гледам цифрите, които друг ги е изчислил. Така че спрете да обвинявате мене, а внимателно разглеждайте натрупаната статистика и се вглеждайте в изчислените проценти. Излиза че ме обвинявате, че аз гледам, а вие сте слепи.
                        Last edited by Mateev; 29.03.2020, 14:44.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                          Не са глупаци, разбира се, но един ден, на тяхно име ще има кръстена единица мярка - например, имаше един Величко Дихонов (за посртните фенове), та покрай него тръгна лафа 1 дихон тъпота. Сега ще има нова мярка - 1 генералгоджи - ще се изписва при вземане на грешни решения, вследствие на насиране от страх, раболепие пред началството, гледане лошо от талавизора и нескопосано четене на заучени фрази, без особен смисъл.

                          П.С. Не съм чел темата назад, щото си имам други задачи днес, та ако някой иска да ме псува, имам половин час свободен.
                          Това горното не са мои мисли, преписах ги от друго място. Аз вярвам в непогрешимостта на генералгоджи и считам, че гешев е радост. А, да, и комунистите са виновни!
                          Ти би ли спал спокойно до края на живота си, ако разбереш, че заради твое НЕУМИШЛЕНО действие някъде някой е умрял?
                          А би ли спал спокойно, ако разбереш, че заради твое УМИШЛЕНО действие някъде някой е умрял?
                          Last edited by Mateev; 29.03.2020, 14:44.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                            Не са глупаци, разбира се, но един ден, на тяхно име ще има кръстена единица мярка - например, имаше един Величко Дихонов (за посртните фенове), та покрай него тръгна лафа 1 дихон тъпота. Сега ще има нова мярка - 1 генералгоджи - ще се изписва при вземане на грешни решения, вследствие на насиране от страх, раболепие пред началството, гледане лошо от талавизора и нескопосано четене на заучени фрази, без особен смисъл.

                            П.С. Не съм чел темата назад, щото си имам други задачи днес, та ако някой иска да ме псува, имам половин час свободен.
                            Това горното не са мои мисли, преписах ги от друго място. Аз вярвам в непогрешимостта на генералгоджи и считам, че гешев е радост. А, да, и комунистите са виновни!
                            Груйчи зомбирал си се намали присъствието на всякакви медии в ежедневието си..

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

                              ........... Така тарикат с кола за 200К и годишен доход от да кажем 500 000, шофиращ с 200КМ на магистралата да бъде глобяван с 20-30 процента от дохода за изминалият период. Ако има несъответстя и се е писал социално слаб, то имуществото и автомобила му да бъдат отнемани в полза на държавата. Така всеки ще бъде дисциплиниран за шофирането и скоростта. Само така могат да се изтръгнат джигитите.

                              ......................, и най-добрите мерки са високите глоби!!!
                              Специално за джигитите, а и не само, имам допълващо мнение.
                              За много професии, при това с по-малко опасности за човека, възможността да се упражнява е свързана с разрешително, лиценз, бривет и подобни. И ако упражняваш без талимат, си престъпник и подлежиш на наказателна отговорност. Та като се случи на нашия човек с жипката, примерно трето нарушение, на мен ми се ще да е след второ - отнема му се талимата, след което влиза в упражняване на дейност без талимат и, накрая - Бай Ставри. Това с парите важи за такива като мене, дето нямат жипки и дори и глоба от 200 кинта ще ме впечатли.
                              И това ще мине ...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                                Всеки си има лични истории за разказване, но това не е доказателство, че в щаба са глупаци. Още веднъж ти казвам - тебе не те интересува какви са в щаба, а просто искаш да се покажеш като много "умен", и затова имаш склонност да обиждаш всички на тема интелект. Това е избиване на комплекси, и затова те моля да го прекратиш веднъж завинаги. Просто престани да даваш квалификации за когото и било, а за всичко останало аз разсъждавам като тебе и те подкрепям.
                                Не са глупаци, разбира се, но един ден, на тяхно име ще има кръстена единица мярка - например, имаше един Величко Дихонов (за посртните фенове), та покрай него тръгна лафа 1 дихон тъпота. Сега ще има нова мярка - 1 генералгоджи - ще се изписва при вземане на грешни решения, вследствие на насиране от страх, раболепие пред началството, гледане лошо от талавизора и нескопосано четене на заучени фрази, без особен смисъл.

                                П.С. Не съм чел темата назад, щото си имам други задачи днес, та ако някой иска да ме псува, имам половин час свободен.
                                Това горното не са мои мисли, преписах ги от друго място. Аз вярвам в непогрешимостта на генералгоджи и считам, че гешев е радост. А, да, и комунистите са виновни!
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                                Коментар

                                Working...
                                X