IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Разбира се, че на ТОЗИ ЧОВЕК - точно така ще му го кажеш. Той как ни разказва живота си...

И не, че той няма да го разбере, но за него е въпрос на живот - когато е сгрешил - да НЕ каже "извинявам се!" ... И ще го пропусне, разбира се!

.,......

Фащам бас с теб: на кафе "с райбер" (АКО твоята любов те остави - по независещи от теб причини...)! ..., че Грую няма да се извини!

Той пък нарочно ще се извини, за да осуети кафето... (нищо де - и райберът все е нещо...)...

.........

Интересно...., не те познавамЕ..., но аз също така не познавам неговата съпруга... Нали?

Е, ако изразя негативизъм към съпругата му, аналогично на неговия, към теб, Селена - той дали би останал безучастен към обидата й?

А тук обижда - наляво и надясно, без да познава хората...
    Животът ме е научил на едно. Енергията ни не е безкрайна. Поради което следва да си подбираме битките.

Това не е битка, която си струва усилието. Виж, битката с вируса тепърва предстои и ще е цялата година.

Дано и двамата в края на тази година да сме живи издрави, за да пием кафе. Днес се обадих да отменя час в една нотариална кантора и ... служителката, с която работя от поне десет години ми каза, че е зле и отива на доктор със съмнения за корона. Господ да я пази, добра и свестна жена е, но кантората отвори едва от 4ти юни и пак почнаха да се заразяват хората.

Битката не е приключила.
    Last edited by Selena; 19.06.2020, 19:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena

Що се хабиш . Как да му обясня, че голяма част от работата ми е да уреждам втора пенсия на един кош наши пенсионери, които беднотията е захвърлила на майната си, а с нашите 200-300 лв. без помощта на децата си са обречени на зверски глад. Между другото само с тази част от работата ми кармата ми е тотално изплатена. Как да му обясня, че отдавна съм прибрала при себе си родителите си, които достойно са си плащали осигуровките. И още и още работи мога да му кажа, но съм предпочела да не се занимавам с дребнавата му душица.

Неговата рода навън обаче зер не е предателска. Той милият, без да познава нито мен, нито делата ми, дребнаво и завистливо гледа в моето канче и си въобразява, че може да ме съди и да съди един кош хора. Току виж се задавил от собствената си посредственост ...

Разбира се, че на ТОЗИ ЧОВЕК - точно така ще му го кажеш. Той как ни разказва живота си...

И не, че той няма да го разбере, но за него е въпрос на живот - когато е сгрешил - да НЕ каже "извинявам се!" ... И ще го пропусне, разбира се!

.,......

Фащам бас с теб: на кафе "с райбер" (АКО твоята любов те остави - по независещи от теб причини...)! ..., че Грую няма да се извини!

Той пък нарочно ще се извини, за да осуети кафето... (нищо де - и райберът все е нещо...)...

.........

Интересно...., не те познавамЕ..., но аз също така не познавам неговата съпруга... Нали?

Е, ако изразя негативизъм към съпругата му, аналогично на неговия, към теб, Селена - той дали би останал безучастен към обидата й?

А тук обижда - наляво и надясно, без да познава хората...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

...........

Безимен, бате,....

Бъдете здрави, аз зачезвам след малко да си видя децата
        Грую, батювУтУ,

станали сте Ора, Щото сме ви водили сами и сме ви вземали след рабата от детските заведения!

Ама ти разчиташ на... бабите... Лошо няма, де - ама родителите са тия, които възпитават: с примера си - мама и татИ!

..........

Другото е по-важно! Ми те - твоите деца - Що аджеба - не ги пускаШ в детското заведение???

Да не би, причината за това да е корона-вирусът?

Не моЕ да бъде! Грую, нашата опора! Нали няма корона, ве, Грую, що не пускаш децата да общуват с връстниците си?

Замислен ме остави! Къде си заточил децата, а кВи ги хортуваш тук...

Пак ти казвам, Грую: демагогията е изкуство! За твое съжаление ти не владееш това изкуство!
        Last edited by безимeн; 19.06.2020, 18:19.

Коментар

Не се сдържах, наистина последно, щото тръгвам, ама верно си Матросов по тая ДулЦинея, дето уста проклина цяла вСелена - дружески майтап. Не, вСелена плаща пенЦията на Педро и Сесилия, вместо на Иван и Мария, които някога са плащали образУванието и здравеопазването ѝ, а другото, дето го дава на майка си, е лично нейно решение като добро дете, както правим всички нормални хора с родители в пенсионна възраст. Нарича се синовна грижа или както е вариантът му в женски род, и е една от отликите ни от животните. Неин избор е да зебе Родината си и да иде на Запад, само искам да не ми дава акъл и фалшива съпричастност и за загриженост. Виж, ако с еприбере у нас и почне да си плаща осигуровките тук - е, тогава вече може да има моралното право да ме обвинява какъв съм простак, циник, смъртожаден, илитерат, тулуп или каквото там се сети.

Хубав уикенд от мен
          Ние сме в Европа, ако все още не си го усетил,...

ИМА Директиви, прЕател: за свободно движение на хора и стоки! Всеки може да работи и плаща СВОИТЕ осигуровки в ЦЕЛАТА Европа!

Хайде да не си ТИ, с твоите залитания - да казваш - КОЙ и КЪДЕ!

Нямаш никакво право да подреждаш живота на другите! Подреждай си своя живот!

Не каза КАК ЩЕ защитаваш правата на хората ТУК? Нали само ти си Родолюбец! Балкана, или друго ще хващаш?

Да бе - вЕрно - ти беше "родолюбецът" от нета... ))

Коментар

• През 1990 година, когато беше поставено началото на Норвежкия Държавния пенсионен фонд с 200 милиона евро, никой не можеше и да мечтае за такъв успех.
            През 2008 година, когато избухна световната финансова криза, фондът вече разполагаше с много повече пари - цели 200 милиарда евро.

Толкова за тулупите, НОИ и бакалските сметки на Бай Ганя

С парите за пенсионно осигуряване не се подпомага образованието, има си перо в бюджета - образование.
            Last edited by hazard; 19.06.2020, 17:42.

Коментар

Аз също плащам с данъци и удръжки за пенсионерите.... Е, да - бих предпочел да плащам директно на майка ми, но това няма как да се случи, щом съм в България.

Да, парите на пенсионерите се плащат от работещите ТУк, НО също се плащат и от работещите ВЪН!

Нали и Селена прави същото, само че - с няколко степени по-добре: хем парите й отиват директно към родителите и роднините й, хем пък в абсолютно изражение са в пъти повече...
              Не се сдържах, наистина последно, щото тръгвам, ама верно си Матросов по тая ДулЦинея, дето уста проклина цяла вСелена - дружески майтап. Не, вСелена плаща пенЦията на Педро и Сесилия, вместо на Иван и Мария, които някога са плащали образУванието и здравеопазването ѝ, а другото, дето го дава на майка си, е лично нейно решение като добро дете, както правим всички нормални хора с родители в пенсионна възраст. Нарича се синовна грижа или както е вариантът му в женски род, и е една от отликите ни от животните. Неин избор е да зебе Родината си и да иде на Запад, само искам да не ми дава акъл и фалшива съпричастност и за загриженост. Виж, ако с еприбере у нас и почне да си плаща осигуровките тук - е, тогава вече може да има моралното право да ме обвинява какъв съм простак, циник, смъртожаден, илитерат, тулуп или каквото там се сети.

Хубав уикенд от мен
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                Може Грую да е предал сам себе си и сега негодува. Бъзик

Обаче, Грую, ако се замислиш, почти всички най-светли народни будители от Възраждането са били предатели. По твоята логика де

Хоп, Мише, това беше в десетката, браво Както казват в казионните медии, когато някой им подаде на гюме с въпрос тип Беновска " А за милите милиционери няма ли да има бонуси", та и аз да благодаря за въпроса - да, принципно си прав, но има едно голямо НО - тези хора са отишли там с идеята да се върнат и да освободят България. Мъничка, но безкрайно важна разлика.

Та затова и към емигрантите, които са отишли, за да изкарат някой лев и да се върнат в Родината си - само уважение за волята и непримиримостта. Към останалите - е, те си знаят. Същото ми е отношението и към тъмнозелените - ще седна и до най-миризливия коняк и ще се държа уважително с него, ако бачка честно и почтено и си дупчи билетче или има карта в рейса, че нали съм самовлюбен тулуп, та ходя на работа с градския транспорт, нищо че имам 2 коли на мое име, след като продадох Тойотата. Толкоз, да не отлитам по-далече, че съвсем се разводни темата.

Безимен, бате, аз живея добре, даже много добре за родните стандарти (не се оплаквам), но съм бил на повече протести, отколкото 99,99% от хората, дето получават мижави заплатки и ги дерат и стрижат ежедневно, а спасението на давещите се е дело на самите давещи се - също като с пр грипчето - стой си вкъщи и никой няма да те зарази, толкова е простичко. Обаче, явно, както е казал уж Сандански (доказан илитерат) - робът се бори за свобода, свободният - за съвършенство, та затова и сме толкова малко тези, дето протестираме, но да не отплесвам и в тази насока.

За пенсиите - подходът е разходопокривен, т.е. тези, дето бачкат сега, дават за пенсиите на онези, дето са бачкали преди, като чакат на тези, дето ще бачкат след тях (поне при ноЙ схемата е такава, да не отпочвам и темата за УПФ-тата, че и там е мътна и кървава и съвсем ще стане офтопик). като го няма чавето, щото "бегай, мама, от тая кочина, мен все ще има кой да ми плаща пенЦията", нишката се къса. Толкоз - не краката, ми не знам какво трябва да ни целуват на нас, тези, дето се осигуряваме на максимума у нас. хеле пък на такива като жена ми, дето са се върнали веднага на работа, а не са останали да си гледат децата и втората или третата година, но у нас има друго мислене и "богаташите" са мизерници и подлеци.

И последно, Хазартче, с което спирам, защото стана мазало, но пък поне си лафим хубаво и не се псуваме - вярвам, че ще ни изтърпи уважаемата модература, това с 40 години бачкане и 10 години пенЦия са фантазии. Реалността е (не ми се рови, няколко пъти съм ги вадил данните от ноЙ) е 32-3 години бачкане за жените и 35-6 за мъжете и получаване на пенсията 28 години за жените и 20-на за мъжете (осреднени данни, винаги има изключения). Не гледай средната продължителност на живота - тя включва и починалите деца, които я свалят доста, гледа се един друг показател, който ноЙ изчислява, а той показва точно това - поне 20 години получване на пенсия от всеки пенсионер и 27-8 от всяка пенсионерка (пак казвам, осреденени данни). та ако си бачкал на минимума (като 50% от народа по една или друга причина) и си давал 50-на кинта за осигуряване през годините с натрупване и инфлация, пенсията ти следва да е не повече от 100 кинта. Ама не е, поне 250 кинта е. Чисти цифри, бате, не говорим колко е морално и дали може да се живее с 250 кинта - щото всеки иска западни пенсии, ама ако може да не плащаме осигуровки и да лъжем държавата.

Бъдете здрави, аз зачезвам след малко да си видя децата
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Аз също плащам с данъци и удръжки за пенсионерите.... Е, да - бих предпочел да плащам директно на майка ми, но това няма как да се случи, щом съм в България.

Да, парите на пенсионерите се плащат от работещите ТУк, НО също се плащат и от работещите ВЪН!

Нали и Селена прави същото, само че - с няколко степени по-добре: хем парите й отиват директно към родителите и роднините й, хем пък в абсолютно изражение са в пъти повече...
                  много хубаво, ама то и аз имам желание в апсолютно изражение да помагам повече на родителите си
                  само, че държавата ме задължава да помагам и на другите пенсионери( колкото и мизерни пари да са)

няма начин, нямаме право да оставяме хората; но факта си факт: в момента работещите тук, плащат пенсиите на пенсионерите тук

Коментар

• Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение

всичко щеше да е вярно,ако в задачата нямаше 1 неизвестно:
                    къде и колко са парите на бай иван плащани през последните 40 години?
                    след като знаем, че парите са НУЛА, остава само неизвестното КЪДЕ СА?

и да , парите на пенсионерите се плащат от работещите тук, макар и пенсионерите да не са виновни за това
                    не ти разбирам поста, кой е виновен, че парите не са запазени И инвестирани във финансови инструменти със СЛОЖНА лихва.
                    Крадливата държава е виновна, и по-точно тия дето със съдействие или със бездействие позволиха крадци на власт да бъдат избрани.
                    Кучето трябва да проумее да хапе господаря, а не тоягата.

Коментар

• Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение

и да , парите на пенсионерите се плащат от работещите тук, макар и пенсионерите да не са виновни за това

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                        Айде пак тая мантра, не знам кой си я изсмука от пръстите.
                        "Бай Иван" е работил в завода до 60г, тоест 40 години са му уддържани 7% за здравно осигуряване.
                        Завода също го е социално осигурявал със 6%.
                        Е, тези 13%умножени по 40год стигат държавата сега да му плаща пенсия, която я получава 10на години, я не.
                        Отделно с преводите отвън от 1.5 млрд годишно отиват пак в държавата (нали се харчат), която ги облага с 20% ДДС.
                        Ето ти едни отделни 300 мил да се покрият пенсиите на селяните, болните и други невнасяли осигуровки.
                        А, Долсинея ще си взима пенсия отвън, нали затова плаща данъци и осигуровки навън.

Коментар

• Може Грую да е предал сам себе си и сега негодува. Бъзик

Обаче, Грую, ако се замислиш, почти всички най-светли народни будители от Възраждането са били предатели. По твоята логика де

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Напоследък слънцето ли те спича, дъждовете ли те разкашкват...
                          То по тая логика ще изкараш че най големите патриоти са най калпавите мангали и калинки, чиято конвертируемост навън е точно нула. И те си го знаят и хич и не помислят да пресекат граница.

Коментар

Безимен, виж, по принцип се старая да не влизам в лични нападки, освен към родоотстъпници с претенции (мъчещи се да ми казват какво да правя у нас, когато са предали Родината си, ма те щели да се върнат някога си), както и понякога се бъзикам с нЕкои хора, в повечето случаи без задни мисли, за да ни е весело, затова и сега, като респект към твоите бели коси и трите деца, които си създал, ще се пробвам да отговоря без заяждания, макар старческата киселост и отегченост от живота при теб (гръмпи олд мен) да личи прекалено много вече, особено в случаите, в които се хвърляш като Матросов на амбразурата да защитаваш някоя въображаема Дулсинея, щото такъв бил кавалерския код в лето Господне 1963-то

Нарочно го написах с едно толкова дълго изречение като намигване към теб

........

Толкоз, бъди здрав и подхождай към хората с взаимен респект, поне към тези, които не са те предизвикали с нищо. Излишното амбразурничене към ник, зад който идея си нямаш какво се крие, е излишно. Лично мнение, не е препоръкЪ.

П.С. Както казва многоуважемия от мен Вълчо-34 - и това ще мине.
                            П.П.С. Наздраве, както пък казва тнм
                            Трудно ти е, разбирам, ако и децата да не са при вас ежедневно... , с адвоката - надявам се, с хонорарите да може да справя, ако остане сама, с децата... Дано не става!

Иначе - да повторя: очевидно ти се губи информация. Въпросната дама вече е казвала тук, че има успешна връзка. Повече инфо на мен не ми трябва, но твоите вечни нападки към "родоотстъпниците", БЕЗ да отчиташ реалните доходи на болшинството хора в тази страна - показват, че нямаш реална представа за невъзможността на много хора да оцеляват в България!

За първи път ли чуваш това? Гарантирам ти, че е така, Патртиоте!

Е, кога ще хванеш Балкана, за да ни докажеш, че си Родолюбец?

Или ти си такъв само в нета? Все е нещо, така ли?

Не е така! На твоето му се вика демагогия! Нали схващаш?

Бъди здрав!

Last edited by безимeн; 19.06.2020, 16:25.

Коментар

За предателите е друга тема и за да не ме разбереш грешно, ще ти кажа, че сестра ми е във Франция (много висока позиция в една от най-големите компании там), а братът на жена ми е в Ню Йорк. И към двамата отношението ми е същото - те си знаят, че са предали Родината си, независимо от подбудите им

Напоследък слънцето ли те спича, дъждовете ли те разкашкват...
                              То по тая логика ще изкараш че най големите патриоти са най калпавите мангали и калинки, чиято конвертируемост навън е точно нула. И те си го знаят и хич и не помислят да пресекат граница.

Коментар

• Айде пак тая мантра, не знам кой си я изсмука от пръстите.
                                "Бай Иван" е работил в завода до 60г, тоест 40 години са му уддържани 7% за здравно осигуряване.
                                Завода също го е социално осигурявал със 6%.
                                Е, тези 13%умножени по 40год стигат държавата сега да му плаща пенсия, която я получава 10на години, я не.
                                Отделно с преводите отвън от 1.5 млрд годишно отиват пак в държавата (нали се харчат), която ги облага с 20% ДДС.
                                Ето ти едни отделни 300 мил да се покрият пенсиите на селяните, болните и други невнасяли осигуровки.
                                А, Долсинея ще си взима пенсия отвън, нали затова плаща данъци и осигуровки навън.

Коментар

Working...
                                X