IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Уважеми 3 - пъти " Магистър за неспециалисти ", само да ти вметна в разсъжденията, че може и 1 млн да са заразените с този коронавирус, но последствията ще са хрема, лека температура и евентуално дрисня за 1 ден ( нещо като твоя милост - дрисня за ден и половина...). Просто този вирус вече е като уморен кон - нищо не може да свърши....

Спете спокойно ..!!!

Коментар

• Забелязахте ли какъв световен рекорд има през последното денонощие?

181 005 случая на новозаразени с коронавирус.

Това не е какъв да е рекорд, това е с цели 25% повече от вчерашния ден, който също беше рекорд. В смъртните случаи също е имало рекорд, само че преди 2 дена, при който ръста също е с 20% повече от предишния пик.

Въобще два черни рекорда, две остри игли нагоре, които се набиват в очите и които говорят само за едно - няма никакво отслабване на пандемията. Точно обратното - има ДРАСТИЧНО УСКОРЯВАНЕ на световно ниво.

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Победителите този път са Бразилия и Индия. Мъчат се да ги догонят Чили, Мексико, Пакистан, Саудитска Арабия, Южна Африка, Перу, Бангладеш и Колумбия. Щатите и те са там на върха, като при тях също се заражда втора вълна на новозаразените, но този път в Аризона, Северна и Южна Каролина.
      Last edited by Mateev; 20.06.2020, 20:33.

Коментар

• А и това също...

Защо САЩ изнасят коронавируса?

Ежемесечните депортации на мигранти от САЩ към други страни създават предпоставки за нови огнища и претоварване на здравните системи на бедните държави

https://www.investor.bg/analizi/91/a...virusa-306651/

Коментар

• И от расизма ще има, и от расизма

Even Republicans fret about 19,000 gathering as Covid-19 cases surge and racial tensions mount

https://www.ft.com/content/25bde478-...d-bca3f93c5e61

Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

И в САЩ. Там поне знаем че е от антирасизма

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

Има леко увеличение в тези страни в последните пет дни, от разхлабването ще да е

И в САЩ. Там поне знаем че е от антирасизма

Коментар

• Германия - 373, 338, 1122, 622, 324
              Франция -152, 344, 458, 467, 811
              УК - 968, 1279, 1115, 1218, 1346
              Испания - 181, 219, 355, 585, 307
              Бразилия - 23к, 37к, 31к,23к, 55к (!)
              САЩ - 27к, 33к
              Свят - 125к, 143к, 146к,140к,181к (!)

Има леко увеличение в тези страни в последните пет дни, от разхлабването ще да е.
              И очакваното предупреждение от Тедрос:
              20.06 The head of the World Health Organization warned Friday that humanity is facing "a new and dangerous phase" of the coronavirus crisis.

Във Пекин втората вълна почна, но спря
              Last edited by hazard; 20.06.2020, 10:19.

Коментар

Е, що заразно е да си в ГЕРБ, почват да хлопат дъските,
                ........................................, Теменужка не знаела за Гинка и ЧЕЗ,.............................................. ..........?
                Евалла на Нушето - най-добре осребрения ревизионен акт.
                И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Това не е битка, която си струва усилието....
                  Всяка "битка", за която съм преценил това - си струва усилиЯТА.

Не съм 15-годишен, за да не мога да преценя...

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                    Тая тема съвсем я забатачихте. Нека да си стои само с инфо за корона вируса.

Едно дето е за тука, но по-скоро за бисери и вицове

https://www.facebook.com/zlatka.vasi...8286571063397/

Предполагам вече му е писнало на човека да дава пресконференции и да слуша все едни и същи въпроси.
                    Е, що заразно е да си в ГЕРБ, почват да хлопат дъските,
                    Тулупа вижда дронове и спи с пистолет, Цвета от Кърджали се вози в колите от НСО без пликчета (защо не, има засукани шофьори там),
                    Владито проспал 700 мил данъци, Ревизоро хореографа, Ананиев счетоводителя, Ангелкова -"За радост няма отказали се, но за съжаление няма никакви записани..", Барни Рабъла, Деси Танева дава крадливи съвети по ефира, Боил Банов, Шкембе войвода, Росен Желязков не знаел, че БДЖ е съдружник с Божков, Шофьора на Мето, Теменужка не знаела за Гинка и ЧЕЗ, Каскета, Караниколов още търси фурмите, Абе Кралев жив ли е ???

Коментар

• По темата - вероятно от август ще се обяви началото на Третата вълна:

https://ria.ru/20200619/1573208519.h...ndex.ru%2Fnews

..."Мир находится в новой и очень опасной фазе", — подчеркнул Гебрейесус..
                      Целта ще е поне 1 млн.в световен мащаб в близките 3 години.Интересна статия имаше вчера Медведев(Д.А.) с описани бъдещи сценарии и с напомняне,че прогнозата на МВФ за спад на световната икономика с 3% за 2020 е рекорд от ВСВ насам.За сравнение - през 2008 кризата отстъплението е било само с 0,1%.
                      Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Тая тема съвсем я забатачихте. Нека да си стои само с инфо за корона вируса.

Едно дето е за тука, но по-скоро за бисери и вицове

https://www.facebook.com/zlatka.vasi...8286571063397/

Предполагам вече му е писнало на човека да дава пресконференции и да слуша все едни и същи въпроси.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Баща ми има 129к лева осигуровки за 41г стаж. Аз имам 397к за 18 години. Моята пенсия е 976лв, неговата 550лв. Коя пенсия е ниска и коя висока?
                          Старите хора не са внесли никакви пари - и какво да внесат при 100-200лв заплати.
                          И ние след 20-30г няма да сме внесли никакви пари при 1000-2000 заплати, като тогава ще са по 10-20к заплатите (ако се запази стария модел, че според мен ще рухне).
                          Ако си сигурен за 10к заплати след 20 год., вземи кредит за жилище (да носи един наем за пенсия)
                          при сегашната смешна лихва ще им връщаш после едни смешни инфлационни левчета
                          Миналото лято говорих с един англичанин, вика тая година приключвам с 25 год ипотека, вноските ми са по 70 паунда на месец ми тя инфлацията изяла вноските
                          Last edited by hazard; 19.06.2020, 21:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Баща ми има 129к лева осигуровки за 41г стаж. Аз имам 397к за 18 години. Моята пенсия е 976лв, неговата 550лв. Коя пенсия е ниска и коя висока?
                            Старите хора не са внесли никакви пари - и какво да внесат при 100-200лв заплати.
                            И ние след 20-30г няма да сме внесли никакви пари при 1000-2000 заплати, като тогава ще са по 10-20к заплатите (ако се запази стария модел, че според мен ще рухне).
                            Още нещо - от частните фондове имам НУЛА ПЕНСИЯ. Сигурно и толкова ще остане.
                            Сега който се разболее от короната и не може да работи ще получи само държавна инвалидна пенсия. От частници един ГОЛ, четвъртит отзад
                            Ми те - частните фондове - нали трябва да осигурят своята издръжка, своите пенсии, лъскавите офиси, джиповете...

Каквото остане - всичко е за вложителите (пенсионно-"осигурени" лица)!

Все ще платят 10-20 лв. "пенсия"... Жива подигравка, а от 20 години тръгна ха тези "стълбове" на осигуряване... Мед им капеше от устата, когато обясняваха...

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Животът ме е научил на едно. Енергията ни не е безкрайна. Поради което следва да си подбираме битките.

Това не е битка, която си струва усилието. Виж, битката с вируса тепърва предстои и ще е цялата година.

Дано и двамата в края на тази година да сме живи издрави, за да пием кафе. Днес се обадих да отменя час в една нотариална кантора и ... служителката, с която работя от поне десет години ми каза, че е зле и отива на доктор със съмнения за корона. Господ да я пази, добра и свестна жена е, но кантората отвори едва от 4ти юни и пак почнаха да се заразяват хората.

Битката не е приключила.

Верният индикатор за това, че битката не е приключила, разбира се - е нашият общ "прЕател" - Грую!

Трябва да пазим децата, защото...

Такива неща, приятелко!

Коментар

Айде пак тая мантра, не знам кой си я изсмука от пръстите.
                                "Бай Иван" е работил в завода до 60г, тоест 40 години са му уддържани 7% за здравно осигуряване.
                                Завода също го е социално осигурявал със 6%.
                                Е, тези 13%умножени по 40год стигат държавата сега да му плаща пенсия, която я получава 10на години, я не.
                                Отделно с преводите отвън от 1.5 млрд годишно отиват пак в държавата (нали се харчат), която ги облага с 20% ДДС.
                                Ето ти едни отделни 300 мил да се покрият пенсиите на селяните, болните и други невнасяли осигуровки.
                                А, Долсинея ще си взима пенсия отвън, нали затова плаща данъци и осигуровки навън.
                                Още нещо - от частните фондове имам НУЛА ПЕНСИЯ. Сигурно и толкова ще остане.
                                Сега който се разболее от короната и не може да работи ще получи само държавна инвалидна пенсия. От частници един ГОЛ, четвъртит отзад
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X