Първоначално изпратено от съни(тя)
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
- 4 Харесвания
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеБота, 4 вида са, като ползвател кажи ми койиначе трябва да почна да разглеждам характеристики и аналози, спести ми труда
Твоя какъв бранд е, забелязал ли си някакви отклонения с времето
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Да те просто така си умират, съвсем случайно по време на пандемията
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеПри изразената тенденция всякакви болести да се неглижират и накрая всичко да отива в кюпа на ковид, числата имат връзка единствено и само с официалната обща смъртност и сравнението й. Като остава, абсолютно неоценен фактора блокираната до- и болничната дейност, както и психическото травмиране какъв прираст носи при другите заболявания. Числата нямат особено значение, щом дори не знаеш като сравняваш заразени по дни, в тази бройка влизат ли повторни, че и потретвани тестове на едни и същи хора
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
дай ми линк, не съм запозната с тези уреди и кое би било ефективно
чак ме е яд че си взех преди 3-4 години за 120лвНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеПрез април казваше, че нямало страшно, че две бабички били умрели. Сега 6000 увеличение на умрелите на месец е само един повод за бас...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
По добре поръчайте от китай по 3-4$, ще храните нашите търгаши
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
Ок, само заради положителната тенденция на Каузата ти!
Интервалът нека е от 9ти днес до 8ми януари. ? < 4х
Дай линк на пулсоксиметъра, който беше взел в предишните очаквания, нека не го наричаме облог, а предположения на база неясни изходни данни, но ясни крайни официални по предмета.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
Според мен отбелязаните като ковидни мъртви от 7Дек.2020 до 5.Яну.2021,(данните излизат 0:30ч. на 6-ти) ще са +4000 ...
вече има +360, остават 3641
По същата схема загубилия плаща 100лв. за пулсоксиметър за някоя болница.
Интервалът нека е от 9ти днес до 8ми януари. ? < 4х
Дай линк на пулсоксиметъра, който беше взел в предишните очаквания, нека не го наричаме облог, а предположения на база неясни изходни данни, но ясни крайни официални по предмета.
Коментар
-
През април казваше, че нямало страшно, че две бабички били умрели. Сега 6000 увеличение на умрелите на месец е само един повод за бас...
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеМи спадът започва, но при смъртността винаги има лаг - едно заради бездарието на бялата мафия, друго заради липсата на доболнична помощ, трето заради самата пробита система. А и както видяхме, при всеки грип имаме увеличение на седмична база с едни до 1500 човека отгоре. Та щом това е чумата на 21 век, не виждам проблем да се предложи бас за 6000 увеличение на месец - колко са умрели досега е без значение - от 01.01.2020 до 13.03.2020 пък не е умрял ни един, нали
- 2 Харесвания
Коментар
-
Как ще го направиш за 1 стойност, събитие дори и да е комулативно на 5 януари. Можем да сметнем на всички прогнози примерно - коя колко далеч е от истината.
Коментар
-
Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение
Variance е на квадрат. Deviation е корен квадратен
. Да е по-лесно, че ако включиш и margin of error ще трябва и доверителни интервали да задаваш.
Ако искаш може да зададеш да е Variance. Аз съм ларж
Безсмислени упражнения за сметка на починалите.
По добре да се фокусираме върху некадърността на управляващите като причина за повишена смъртност.
Аз си правя статистика по моята технология - сериозни и смъртност - за БГ - 37% средно (интервал 31-48 но поне леко намалява), за другите 23-11% въпреки че има и по 175% дни. от 50% до 3 пъти по неефективна здравна системаНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
на квадрат се смята. Аз залагам на 2500, 3к+ няма никакъв шанс да са (95%)
. Deviation е корен квадратен
. Да е по-лесно, че ако включиш и margin of error ще трябва и доверителни интервали да задаваш.
Ако искаш може да зададеш да е Variance. Аз съм ларж
Едит: прав си, че отклонението от the mean се повдига на квадрат. Разминаване в терминологиятаLast edited by neptun266; 09.12.2020, 18:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение
Трябва да вдигнете левъл-а с тези басове, че то става като в оня виц дето побратимът викал, че неговите чавета винаги познавали времето- едното викало, че ще вали, а другото, че няма.. Разберете се за число, па се басирайте за стойността на девиацията "+-".
. Аз залагам на 2500, 3к+ няма никакъв шанс да са (95%)
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
За това най-добре да потърсим такива изследвания в България, и да си вземем нашата смъртност. Аз обаче не намерих нищо официално. Баси пародията на държава сме
Последната сметка я правих с CFR средно за централна европа, нашите заболели и смъртност от НСИ - получих около 3х на официалните данни за болни две седмици назад. НСИ-то беше около 3300 тогава, сега при 4700 не знам колко ще излезе.
Хвърлих един бърз поглед на числата- на обща база(не динамично), нещата са горе-долу както си ги констатирал- повечето са на 2%, Словения и Сърбите са към 1%, а ние към 3%. Пак да подчертая- не динамично. За 14 дена може и да е по- лоша картината, не съм сигурен, защото не ги следя.
При CFR(ако го ползваме за сравняване в различни държави)е необходимо да имаме близост и на подхода за събиране на данните(ако искаме да имаме корелация в данните на база, на които да направим правилните изводи). Е тук вече е и моето притеснение. Виждаме у нас как става работата с тестването. В другите страни( с които сравняваме) не знам как е. Ако погледнем страни с тестове около 1000000/мил. CFR е между 0.5-1%. Ако може да е някакъв груб репер. За БГ гледам, че сме на опашката в този показател и разликите, които констатираш може и да са оттам. Времето ще покажеLast edited by neptun266; 09.12.2020, 18:12.
Коментар
Коментар