IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Антибиотик се приема САМО при конкретна бактериална инфекция. Няма такова нещо като превантивна мярка или съседа беше като с мойта кашлица, значи и аз. Не знам на какво се дължи масовата употреба и лесния достъп в България. Не знам друга европейска страна, в която може да се случи домашно презапасяване с антибиотици по простата причина, че е изключен пазара им без рецепта, на места и с директно получаване само от лекар, който удостоверява, че диагнозата ти го изсиква.
    Дребен пример - употеребата на популярните муколитици заедно с противикашлечни препарати може и да е опасно.

Преди години в друга тема бях писала, че конкретно в София ми прави впечатление, че на всеки ъгъл има или аптека, или банка. Малко хиперболизирано, но е близо до истината. И каква е симптоматиката за това. Както дюнерджийници, няма на всяка крачка в район на хора със стабилни доходи.
    Лесният достъп до лекарства насърчава ползването им. Съчетано с ниската здравна култура води до хронично болна нация.
    Може на някой да му се стори остро, но мисля - болна нация в здравен и духовен аспект.

п.п. преди години доста обикалях планините и в по-тежки зимни условия и на крак съм изкарвала няколко /атипични/ пневмонии
    Последният път беше преди около 5-6 години в тежка форма на типична бактериална. Пих антибиотик.
    Най-добрата превенция е движението, допира на Слънцето, дихателни упражнения и разумна храна
    Мдааа, Съни, така е. Вчера се качих на 1640 м. н.в. и Софето долу бе под облак, а там Слънце, въздух, простор и храна дори не ми бе нужна.
    Във връзка с написаното по-горе от теб, едно мнение:

"От общомедицинска и общобиологична гледна точка, винаги трябва да сме изключително внимателни, когато става дума за ВИРУСИ и ваксини срещу тях, а не за бактерии, защото вирусите се развиват интрацелуларно (вътреклетъчно) и се интегрират с нашия геном. Генетиците разкриват, че около 8% от човешкото ДНК е вирусно. Т.е. в историята на човешкия вид, чрез рекомбинация в нашата ДНК е инсерирана/инкорпорирана (вмъкната) 8% вирусна нуклеинова киселина (чужд генетичен материал) и ние живеем с нея симбиотично. Актуална илюстрация на това е примерът с вируса на варицелата. Както е известно, във всеки от нас, веднъж постъпил, той остава в тялото ни (основно в нервни ганглии) завинаги. Всички ние сме положителни на проба за вируса на варицела/херпес - за цял живот. При определени обстоятелства (токсичност, стрес и др.) той се активира и се проявява като херпес зостер. С други думи, срещата ни с вируси (много от които, освен всичко, са облигатен и естествен компонент на екосистемата, в която живеем) е интимна среща с друга генетична информация. И ако ние инженерираме с такава генетична информация (генно инженерство) и манипулираме по отношение на генома на клетките ни, трябва изключително внимателно да проучваме особено ДЪЛГОСРОЧНИТЕ ефекти на такава манипулация. Това ни задължава ваксините адресирани спрямо вирусни заболявания да претърпяват клинично проследяване поне 3-5 години, в който период тези ДЪЛГОСРОЧНИ странични ефекти да бъдат изследвани и проследени. В противен случай нараства рискът особено от отключване на автоимунни заболявания. Тогава организмът ни, в стремежа си да елиминира чуждия биологичен/генетичен агент, започва да унищожава и клетъчния им носител, т.е. нашите собствени клетки, които го съдържат. В този случай трябва да се претеглят щателно ПОЛЗИТЕ спрямо РИСКОВЕТЕ. И всеки от нас при добра информираност да реши за себе си, имайки предвид здравния си статус, дали да поеме този риск. Особено в случай, когато фирмите производители са си издействали имунитет да не могат да бъдат подвеждани под съдебна отговорност за каквито и да е щети и станични реакции. Кой може да бъде над закона - на този въпрос могат да отговорят юристите. Когато се касае за респираторна инфекция, която протича в 80% безсимптомно, т.е. човек изобщо не боледува от нея при среща с причинителя, но си изработва естествен имунитет, която само в 5% протича с тежка симптоматика, налагаща болнично лечение, тогава трябва да решим дали въобще се нуждаем от нея."
    Д-р Георги Гайдурков

Коментар

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение

За тъпкането с антибиотик не съм компетентен. Те лекарите действат разнопосочно. В случая не знам дали антибиотика можеше да бъде избегнат. Например според повечето доктори, антибиотикът трябва да се даде в правилния момент, а не по-рано. А доколкото знам бактериалната инфекция е вероятно да настъпи след вирусната. При теб наложи ли се употребата на антибиотик?
      Антибиотик се приема САМО при конкретна бактериална инфекция. Няма такова нещо като превантивна мярка или съседа беше като с мойта кашлица, значи и аз. Не знам на какво се дължи масовата употреба и лесния достъп в България. Не знам друга европейска страна, в която може да се случи домашно презапасяване с антибиотици по простата причина, че е изключен пазара им без рецепта, на места и с директно получаване само от лекар, който удостоверява, че диагнозата ти го изсиква.
      Дребен пример за недомислие на лесно достъпни лекарства - употребата на популярните муколитици заедно с противикашлечни препарати като сиропчета, може и да е опасно.

Преди години в друга тема бях писала, че конкретно в София ми прави впечатление, че на всеки ъгъл има или аптека, или банка. Малко хиперболизирано, но е близо до истината. И каква е симптоматиката за това. Както дюнерджийници, няма на всяка крачка в район на хора със стабилни доходи.
      Лесният достъп до лекарства насърчава ползването им. Съчетано с ниската здравна култура води до хронично болна нация.
      Може на някой да му се стори остро, но мисля - болна нация в здравен и духовен аспект.

п.п. преди години доста обикалях планините и в по-тежки зимни условия и на крак съм изкарвала няколко /атипични/ пневмонии
      Последният път беше преди около 5-6 години в тежка форма на типична бактериална двустранна. Пих антибиотик.
      Най-добрата превенция е движението, допира на Слънцето, дихателни упражнения и разумна храна
      Last edited by съни(тя); 10.12.2020, 00:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение
        Ваксината на Пфайзер май пак даде засечка. Англичаните май нямат нужда от "НОвИЧОК"
        Нормално. При испанския грип от ваксини са умрели в пъти повече от самия грип...

Коментар

• Ваксината на Пфайзер май пак даде засечка. Англичаните май нямат нужда от "НОвИЧОК"

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
            Италия може да е скапана страна в много отношения, но точно здравната им система и то на Север е една от най-добрите в Европа. Да ама се претовари. Франсетата също имат супер здравна система и това го знам от първа ръка, защото съм живял три години там. И тахната се претовари. В Германия май е още по-супер пък и там стана същото...

И как сме щяли ние за 8 месеца да направим това, което Италия, Франция и Германия не можаха?

(За Великобритания изобщо не говоря, защото там от години има хроничен недостиг на медицински кадри)
            Може ли да обясниш простичко - С какво точно се претовари?

Коментар

Ок, само заради положителната тенденция на Каузата ти!
              Интервалът нека е от 9ти днес до 8ми януари. ? < 4х
              Дай линк на пулсоксиметъра, който беше взел в предишните очаквания, нека не го наричаме облог, а предположения на база неясни изходни данни, но ясни крайни официални по предмета.
              Те такъв https://adapt.bg/product/3783/%D0%BF...-oxywatch.html
              Ама при условие <4х. сте загубили от сега

Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
              През април казваше, че нямало страшно, че две бабички били умрели. Сега 6000 увеличение на умрелите на месец е само един повод за бас...
              И мен туй ме впечатли

Коментар

Италия може да е скапана страна в много отношения, но точно здравната им система и то на Север е една от най-добрите в Европа. Да ама се претовари. Франсетата също имат супер здравна система и това го знам от първа ръка, защото съм живял три години там. И тахната се претовари. В Германия май е още по-супер пък и там стана същото...

И как сме щяли ние за 8 месеца да направим това, което Италия, Франция и Германия не можаха?

(За Великобритания изобщо не говоря, защото там от години има хроничен недостиг на медицински кадри)

Не съм запознат, но как е ситуацията в по-малките страни и примерно Скандинавия? А че вечерта преди състезанието не се прави състезателна кола е сигурно, щото за това време можеш само нещо малко да промениш. Мисля, че ме разбираш.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

aerocheck бял.
                  намерих го и в нета.
                  Пръстов пулсоксиметър AeroCheck (adapt.bg)
                  http://www.medisana.bg/product.php?ProductID=220
                  Аз си взех този. Директно от Германия, имаше намаление и се възползвах.

Коментар

• Италия може да е скапана страна в много отношения, но точно здравната им система и то на Север е една от най-добрите в Европа. Да ама се претовари. Франсетата също имат супер здравна система и това го знам от първа ръка, защото съм живял три години там. И тахната се претовари. В Германия май е още по-супер пък и там стана същото...

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    Не е случайно.
                    А резултат на влошена основна база на медицинска помощ /и вербален терор/.
                    За това пишехме и през март, но нищо за 8 месеца не беше променено

Коментар

Не е случайно.
                      А резултат на влошена основна база на медицинска помощ
                      Е тя от какво се влоши?

От сините очи на министъра ли?

Коментар

Каква марка е твоя?
                        aerocheck бял.
                        намерих го и в нета.
                        Пръстов пулсоксиметър AeroCheck (adapt.bg)
                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

На 30 доктора съм ходил дето си ги вадят от джоба и мерят. И аз си меря с моя немски китаец . Един дол дренки са за мен. Истината е газов анализ на артериална кръв. Ама хем болезнено, хем само в болница става
                          Каква марка е твоя?

Коментар

Ботич, като човек с опит в белодробните проблеми, имал ли си възможност да тестваш различни марки пулсоксиметри?
                            На 30 доктора съм ходил дето си ги вадят от джоба и мерят. И аз си меря с моя немски китаец . Един дол дренки са за мен. Истината е газов анализ на артериална кръв. Ама хем болезнено, хем само в болница става
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Ботич, като човек с опит в белодробните проблеми, имал ли си възможност да тестваш различни марки пулсоксиметри?

Коментар

Да те просто така си умират, съвсем случайно по време на пандемията
                                Не е случайно.
                                А резултат на влошена основна база на медицинска помощ /и вербален терор/.
                                За това пишехме и през март, но нищо за 8 месеца не беше променено
                                През март, когато изнасях данните от НСИ и уърлдметъра, приказките ви бяха същите. Каква е промяната за 8 месеца, откъм някаква ефективност?
                                България и за 2019та заема челното 1 во място по смъртност. Без съучастие в "пандемия"
                                Last edited by съни(тя); 09.12.2020, 20:36.

Коментар

Working...
                                X