IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Голямото мазало ще настане, когато наши сезонни (и не само) работници в италия, испания, англия, германия, гърция останали без работа (вече са останали някои), защото туризмът спря...се върнат натъпкани като сардели в автобуси, бусчета, коли (кой в каквото свари) и прекарали заедно 10-20-30часа набутани един в друг. Много от тези хора живеят там от заплата до заплата и имат съвсем малко заделени пари. Голяма част от тези хора са полулегални и съответно не могат да разчитат на помощ от тамошната държава... нямат избор освен да вземат малкото пари, които са спестили и да се приберат. Не говорим за хора, които са се устроили там, а за тези, които ходят 'да изкарат някой лев'. Тогава само един да носи вируса има голям шанс да зарази много. После тези все още здрави, но приносители хора се пръсват по села и паланки , където населението си живее с мисълта, че вирусът е в София. Събират се с роднини, разказват истории, неща напълно нормални за всеки, които не е виждал близките си с месеци и се чуства здрав и е достатъчно прост, че да каже "на мен това няма как да ми се случи".....

тръгне ли веднъж по тези населени места вирусът става много сложно - медицинско обслужване клонящо към нулата...и айде болни здрави в колата и към най-близкия областен град, за да се ходи по спешност в болница.. по път зареждане на гориво, купуване на цигари за шофьора и разни други неща...примерно.

дано с удължаването на деня , повечето слънчеви часове и тн, да се намали темпа на разпространение... но с това седене вътре няма как да се получи витамин Д и трябва да се взима допълнително.
    Last edited by bertram; 18.03.2020, 10:18.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение

Ами по назад в темата коментирах защо се прави всичко това. Дали има вирус или не, дали умират хора....това няма никакво значение. Да не мислите че някой властник се е загрижил за вашето здраве и живот!? Тук се играе съвсем друга игра.

Кризата е необходима на тези които искат да управляват света чрез световно правителство.
      Сега създават излишна паника, блокират икономиките, счупват пазарите и въвеждат извънредно положение което им позволява за отрицателно време да прокарат необходимите твърди закони и да заграбят много повече власт и далеч по големи правомощия които иначе нормалният демократичен процес никога няма да им даде. Сега хората като са уплашени са готови да разменят сводата и правата си в името на сигурността.
      А реално “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете”

Принципно така се раждат всички диктатури (след голяма криза) и това е исторически доказано. Сега обаче искат глобална диктатура а това изсиква малко по специални методи. И сами виждате че действията на политиците по целия свят са координирани и заповедите им се спускат от международните организиции и придатъците на ООН. Вече дори започнаха да говорят за въвеждане на военно положение. Това според вас нормално ли е?
      100%си прав. Коректно мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
        Блокираха цяла държава, разказаха играта и здравето /психическо/на целия народ заради 2 ма починали и 86 заразени. Подчертавам заразени, не починали. И 200,и 300,и 400 да бяха заразените, това не е причина да угасиш лампата за милиони. Събудете се, правят ни на глупаци. Не се ли усещате. За какво е целия този страх и паника. Вижте статистиката, нормално е хората да умират от усложнения и слаби имунни системи. Това е част от биологията и природата.
        Добра идея даваш
        Да премахнат карантината само за
        "умници" като теб,
        както и за
        любителите на конспиративни теории
        След това светът ще стане по-приятен

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
          Блокираха цяла държава, разказаха играта и здравето /психическо/на целия народ заради 2 ма починали и 86 заразени. Подчертавам заразени, не починали. И 200,и 300,и 400 да бяха заразените, това не е причина да угасиш лампата за милиони. Събудете се, правят ни на глупаци. Не се ли усещате. За какво е целия този страх и паника. Вижте статистиката, нормално е хората да умират от усложнения и слаби имунни системи. Това е част от биологията и природата.
          Ами по назад в темата коментирах защо се прави всичко това. Дали има вирус или не, дали умират хора....това няма никакво значение. Да не мислите че някой властник се е загрижил за вашето здраве и живот!? Тук се играе съвсем друга игра.

Кризата е необходима на тези които искат да управляват света чрез световно правителство.
          Сега създават излишна паника, блокират икономиките, счупват пазарите и въвеждат извънредно положение което им позволява за отрицателно време да прокарат необходимите твърди закони и да заграбят много повече власт и далеч по големи правомощия които иначе нормалният демократичен процес никога няма да им даде. Сега хората като са уплашени са готови да разменят сводата и правата си в името на сигурността.
          А реално “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете”

Принципно така се раждат всички диктатури (след голяма криза) и това е исторически доказано. Сега обаче искат глобална диктатура а това изсиква малко по специални методи. И сами виждате че действията на политиците по целия свят са координирани и заповедите им се спускат от международните организиции и придатъците на ООН. Вече дори започнаха да говорят за въвеждане на военно положение. Това според вас нормално ли е?

Коментар

• Защо направиха карантина на Банско? В София например има повече болни...

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

Не го знам той от какво е бил болен, но аз бях болен от нещо което не знам още какво беше. Всичко започна като се събудих една сутрин с кашлица от която ме боляха дробовете без други симптоми обаче. Седмица бях зле мислех че е настинка но нямах хрема, нито ме болеше гърлото. Оправих се уж за една седмица и отново ме тръшна когато започнах да излизам от вкъщи. Този път противогрипните препарати дето съм пил и облекчаваха напълно симптомите ми при грипа който хванах 2 месеца по ранно, не помогнаха. Имах и проблем с дишането като бях при личната лекарка и ме преглеждаше, това се случва на 5 февруари но аз вече се чувствах добре, единствено имах проблеми с дълбокото поемане на въздух, разбира се тя не предполагаше за короната че идва към България и го отдаде на пушенето ми, както и аз разбира се. Може и да си въобразявам и да съм хванал нещо друго, но ако е било корона за 1 месец аз две седмици бях като парцал. Изкарах го от 7 Януари до 6-7 Февруари. Помня точната дата защото тогава се срещнах с човек който има досег с най-различни хора поради естеството на работата си.
              А, добър ден. Знаеш ли колко хора са го изкарали, ей така. Сега се замисли защо ни правят на глупаци и тук в България и глобално.Дори в Китай броя на починалите, спрямо населението им е нищожен.

Коментар

• Блокираха цяла държава, разказаха играта и здравето /психическо/на целия народ заради 2 ма починали и 86 заразени. Подчертавам заразени, не починали. И 200,и 300,и 400 да бяха заразените, това не е причина да угасиш лампата за милиони. Събудете се, правят ни на глупаци. Не се ли усещате. За какво е целия този страх и паника. Вижте статистиката, нормално е хората да умират от усложнения и слаби имунни системи. Това е част от биологията и природата.

Коментар

• Правилно ли чух в едно интервю, че Еспаня ще получи 200 милиарда евро от ЕС за справяне с картона-вироза?

Ако е така, добър бизнес!
                  Призовавам българското правителство и Щаба веднага да прехвърлят всички случаи на грип на картона на Ковид 19! Защо само Еспаня и Италия да лапат?
                  Last edited by Николайко Перник; 18.03.2020, 08:36.

Коментар

• Нещо относно ACE 2 ензима, който COVID 19 използва за да ни заразява. Трябва да се има в предвид, че този ензим също така лекува белите дробове, та не е добре да намалява, ако го имате в повече. Изглежда антиинтуитвно цялото това нещо, но ето една интересна статия: https://www.the-scientist.com/news-o...covid-19-67273

Това не означава, че опасноста за пушачите или диабетиците е по-малка, а означава, че можеби не трябва да спирате лекарствата си. (разбира се е добре пушачите да спрат цигарите)
                    Last edited by Xman1; 18.03.2020, 05:42.

Коментар

• Истината за коронавирус с английски субтитри
                      Видеото е от 2014 година
                      Сценарият е бил написан преди 10 години

Last edited by ТАТО; 18.03.2020, 05:13.
                      Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                        За почивките и заплатите-ясно. Ала, я помисли: Кой Е в по-дълготраен и тесен контакт с ОСТАНАЛАТА част от населението? КОГА се предава тая гад? Не е ли по-евтино да се подсихурят 10 касиерки но, да се изложат на интензивен риск по-малко хора като цяло и за по-кратко, осигурявайки пи-малка тъпканица в затворените пространства? ТУК трябва да се прояват математиците, а не разни меринджеи.

Не защото ако касиерките започнат да се разболяват, в един момент няма да останат желаещи да работят, независимо от заплатата.

Освен това ако са изложени на риск, за по-малко време и са по-защитени, може изобщо да не се разболеят. Няма никакъв смисъл да се рискуват хора в безмислена битка.

Трябва хората да се излагат на възможно най-ниски дози от вируса за възможно най-кратко време, само така ще спечелим тази война, това е единствения начин. Защото ако успее да ни "захапе" ще ни довърши, начина е много бавно и славно да си изработим имунитет. Рано или късно ще се приспособим, дори да е оръжие, но дозите трябва да са много ниски, иначе ставаме като в Италия. Трябва максимална защита и минимален риск, за да се разболяват малко хора, да ги лекуваме и съвсем бавно да си изработим имунитет... тия които бързат просто ще измрат поголовно.

Аз дори бих обмислил вечерен час, няма защо след 21 часа да има хора навън по улиците, да си седят в къщи да си почиват. Повече сън и почивка, това е начина. Също така трябва да се намали част от производството, сън, слънце, почивка и чист въздух (хората трябва да проветряват задължително жилищата си).

Разбира се дезинфекцирането на помещенията (магазини,аптеки, производствени предприятия) и улиците трябва да е част от битката.

После когато другите вече паднат изтощени, ние ще сме готови да станем, бавно, бавно.... а те ще страдат и ще умират, защото са се опитали да си изработят "статеден имунитет" по глупав начин, хвъргайки се като безумци в огъня.

Трябва да бъдем като в Южна Корея и Китай, а не като Англия и Нидерландия... да гледаме разумните хора, които за момента имат най-голям успех.

Мисля че трябва да се вземат още мерки, да се затворят границите за всякакви несъществени пътувания и после да се ограничи движението между градовете. Трябва да спрем сега за да тръгнем после.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Кънчо Стойчев : Изкарах преди два месеца Covid-19 , гадно е, но минавa
                          https://btvnovinite.bg/predavania/ta...no-minava.html
                          Не го знам той от какво е бил болен, но аз бях болен от нещо което не знам още какво беше. Всичко започна като се събудих една сутрин с кашлица от която ме боляха дробовете без други симптоми обаче. Седмица бях зле мислех че е настинка но нямах хрема, нито ме болеше гърлото. Оправих се уж за една седмица и отново ме тръшна когато започнах да излизам от вкъщи. Този път противогрипните препарати дето съм пил и облекчаваха напълно симптомите ми при грипа който хванах 2 месеца по ранно, не помогнаха. Имах и проблем с дишането като бях при личната лекарка и ме преглеждаше, това се случва на 5 февруари но аз вече се чувствах добре, единствено имах проблеми с дълбокото поемане на въздух, разбира се тя не предполагаше за короната че идва към България и го отдаде на пушенето ми, както и аз разбира се. Може и да си въобразявам и да съм хванал нещо друго, но ако е било корона за 1 месец аз две седмици бях като парцал. Изкарах го от 7 Януари до 6-7 Февруари. Помня точната дата защото тогава се срещнах с човек който има досег с най-различни хора поради естеството на работата си.
                          Last edited by prectical; 18.03.2020, 04:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

До колкото разбирам коронката на вируса имитира полезен ензим т.е. имунната система не може да изработи постоянен силен имунитет, защото иначе би унищожила и този полезен за човека ензим.

Един вид вируса си щъка насам натам, а имунната система на човека си "мисли", че е полезно вещество. Разбира се по някое време имунната система разбира, че нещо не е наред и започва да унищожава "болните" клетки, но траен и силен имунитет е невъзможен, защото това би довело до автоимунно заболяване или по-лошо до злокачествени ракови заболявания.

Аз имам хипотеза, че при по-дълго страдание, този вирус би причинил ракови заболявания, но като знам как работи нашата наука и колко време им трябва на нашите доктори да установят елементарни взаимовръзки, мисля че ще им трябват поне 20 години да го докажат това.
                            Трябва да се следи много стриктно хората които са го преболедували, дали не развиват ракови или други заболявания в последствие.

Има резон да работят с намалено работно време, така дават повече време на служителите си да почиват, което намалява риска от заразяване.

Според мен още трябва да се намали работното време, тези хора вътре работят под огромен риск.

Аз не смея 10 минути да стоя в магазина, а те работят с часове, някои от тях са без маски. Определено заслужават и повече почивка и по-високи заплати.
                            За почивките и заплатите-ясно. Ала, я помисли: Кой Е в по-дълготраен и тесен контакт с ОСТАНАЛАТА част от населението? КОГА се предава тая гад? Не е ли по-евтино да се подсихурят 10 касиерки но, да се изложат на интензивен риск по-малко хора като цяло и за по-кратко, осигурявайки пи-малка тъпканица в затворените пространства? ТУК трябва да се прояват математиците, а не разни меринджеи.

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                              С какво точно контратвърдение ти атакуваш неговата теза:
                              Мнението ти е, че опасността не отслабва?
                              Не отслабва, поради причина че бидейки лабораторен продукт, вирусът по някакъв начин блокира имунния отговор?
                              Все още практически нищо не знаем за вируса, който вероятно крие някакъв таен втори/трети план?

Възможно е понятийният ми апарат да не е мног о коректен, ама сам човек - толкова може.

До колкото разбирам коронката на вируса имитира полезен ензим т.е. имунната система не може да изработи постоянен силен имунитет, защото иначе би унищожила и този полезен за човека ензим.

Един вид вируса си щъка насам натам, а имунната система на човека си "мисли", че е полезно вещество. Разбира се по някое време имунната система разбира, че нещо не е наред и започва да унищожава "болните" клетки, но траен и силен имунитет е невъзможен, защото това би довело до автоимунно заболяване или по-лошо до злокачествени ракови заболявания.

Аз имам хипотеза, че при по-дълго страдание, този вирус би причинил ракови заболявания, но като знам как работи нашата наука и колко време им трябва на нашите доктори да установят елементарни взаимовръзки, мисля че ще им трябват поне 20 години да го докажат това.
                              Трябва да се следи много стриктно хората които са го преболедували, дали не развиват ракови или други заболявания в последствие.

Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                              Сега се разрових и видях! Да са правили дезинфекция 1-2 часа. Че да я правят тази дезинфекция в малките часове на ноща. В извънредно положение е страната! Няма как да искат да си запазят комфорта и работното време до мин. Печелят супер много в момента, да намемат 2ма 3ма, това да правят само! Могат да си го позволят, а не да режат работното време!

Пълна нелепица!

Има резон да работят с намалено работно време, така дават повече време на служителите си да почиват, което намалява риска от заразяване.

Според мен още трябва да се намали работното време, тези хора вътре работят под огромен риск.

Аз не смея 10 минути да стоя в магазина, а те работят с часове, някои от тях са без маски. Определено заслужават и повече почивка и по-високи заплати.
                              Last edited by Xman1; 18.03.2020, 03:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение

Харесва ми.Аз съм в къща и може да си сложа.Мерси много.
                                Да споделя и аз малко впечатления: Преди 10 години, работех в полиграфия. Поддръжка. Там-една машина флексопечат. Огромни количества вятър (вентилация на екс, етилацетатът е гадна смрад) и, някой предложил, направиха рекуператор. Стойностите на дебит и темп.разлика вече не ги помня но, тогава, ходихме с едни термометри, навън-навътре, вътре-навън, измервахме, калкулирахме... И, се оказаха рекуперирани между 3 и 6% МАКСИМУМ. Излезе, че ще им се изплати след около 5 години, към ДНЕШНА дата, т.е., към тогавашна -14-15 год. Т.е., или яко ги бяха изклатили в цената, или имаха и много пропускимоще на етап проектиране, или и двете.

Накратко, ВНИМАВАЙТЕ МНОГО, да не се окажете и вие навървени, че е доста гадно.

По работното време и магазините:
                                Който е решавал, е мислил едномерно и на парче. Трябва да се разяснява, ДА СЕ ГОВОРИ А, АКО СЕ НАЛОЖИ, И ДА СЕ ВИКА.
                                И, АМА В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ, ДА НЕ СЕ МЪЛЧИ, ЧЕ "ЩЯЛО ДА СТАНЕ НЕЩО".
                                Ще стане. И много по-зле.
                                Ако си траем.
                                Last edited by Pyramid; 18.03.2020, 02:50.

Коментар

X