IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
    НЯКОЙ ОТ ВАС ИМА ЛИ ОБЯСНЕНИЕ, ЗАЩО РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА МАГАЗИНИТЕ Е НАМАЛЕНО???

Преди ходих на Билата до нас тука на Българията в София, след 22 часа. Хората бяха минимално. Сега всички магазини са до 20 часа.

Каква е логиката, при положение, че не работят заведенията, ти да намаляш работното време на магазините??? Като няма заведения, повече хора, ще се нуждаят от повече храна! Може ли да ми обясни някой, че аз не я разбирам??? Що за мярка е това????

Не е ли по-логично, да се увеличи работното време или дори подобни големи магазини да станат ДЕНОНОЩНИ! Хората ще се срещат по-малко, ще бъде по-добре за касиерите, може да бъдат наети, някой от армията, в момента от безработни, при положение, че хранителните магазини вдигат обороти и имат повече работа!!!

Ако някой от вас има обяснение на този ПЪЛЕН АБСУРД, ще се радвам да ми даде обяснение! Защото за мен да намалиш работното време на магазините, като с това предопределяш, повече хора да се срещат на едно място за по-кратко време е пълна нелепица! Да ти пикая и на карантината, след подобна простотия! Хранителния магазин с климатична вентилация е ТОП ОПАСНОТО място, всеки да се зарази. А БЕЗ ХРАНА НЕ МОЖЕ!!!

Буташ хората и ЗАМЪРСЯВАШ ВЪЗДУХА! Може да ги пускат поетапно, но въздуха се насища с частици, при ВСЕ, ЧЕ НЯМА МАСКИ НА ПАЗАРА! Всичко плува във въздушни слюнки, а климатиците го носят, из магазина!

Дори и да псукаш през един, когато насищаш броя хора и скъсяваш времето за престой, ти страшно много ВДИГАШ РИСКА НЯКОЙ ДА СЕ ЗАРАЗИ!
    Възможно е да подготвят почвата за вечерен час. След 20 или 21 да няма никой на улиците.

В Италия смъртността започва да гони SARS от 2003 с неговите 9 процента смъртност

Направи ми впечатление как Генерал Мутафчийски и професор Кантарджиев края на февруари обясняваха как това е като грип с много малко смъртност да не се плашим. Сега песента е друга. Възможно е да е много по страшен вируса, да са го знаели и с цел да не създават паника да са говорили тези нелепи безумици че не е сериозен.

Преди малко мина камион който започна да дезинфекцира булеварда

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Бях се зарекъл да не пиша повече в тази тема, но.
      Матеев, нямах ни най-малка идея, че би реагирал толкова бързо и откривам отговора ти при капълдисване.
      Ти не разбра ли, че аз приложих един малък маньовър за твоето връщане във форума.
      Майтап, Уйли!

Аз субективно отчитам, че приказката в темата е станала доста по-човешка. Вероятно страхът е виновникът. Доста е доминантен и безцеремонно разбутва други фактори и обстоятелства (рецисивни), които формират поведението. Да видиш, че н есъм баш загубен

Генетичната линия в разсъжденията на Пасков приемаме, че се основава на неверни постулати. Нямам причина да се съмнявам в теб. Дефинирал си чувствителните територии - инбрийдинг и разпространението, където той заявява грешни съждения.
      За мен материалът не е много пресен, а не мога да си позволя да го гледам отново. Дори и да го гледам ползата няма да е голяма, доколкото до генетиката съм се докосвал твърде срамежливо в младостта си.
      Всъщност, това (генетичната линия на разсъждения) беше само една от много линии на разсъждение и специално за мен беше най-безинтересната поради разбираеми причини - ниската ми компетентност.

Все пак има нещо, което бих искал да уточним, че да не остане сянка от съмнение за неразбиране. Пасков разсъждава като "генетик" доколкото си спомням, основно воден от стремеж да изведе доказателство, че с течение на времето опасността на вируса отслабва. Това е основна теза, която се прокрадва в цялото му повествование: заразата не е толкова опасна!
      С какво точно контратвърдение ти атакуваш неговата теза:
      Мнението ти е, че опасността не отслабва?
      Не отслабва, поради причина че бидейки лабораторен продукт, вирусът по някакъв начин блокира имунния отговор?
      Все още практически нищо не знаем за вируса, който вероятно крие някакъв таен втори/трети план?

Възможно е понятийният ми апарат да не е мног о коректен, ама сам човек - толкова може.

Коментар

Каква е логиката???
        Логиката би трябвало да следва създаването на сигурност и усещане у хората, че има достатъчно храна и че е помислено тя да е достъпна по всяко време. Дори само с 1-2 часа да се вдигне работното време, показва отношение.
        Т.е. в никакъв случай намаление на работното време, напротив!
        И е работа на правителството да наложи такава мярка
        За аптеките ще се въздържа от коментар. Мисля, че само в Гърция и у нас виждам такова струпване, чудя се дали има корелация беден народ- болни хора- на всеки ъгъл аптека(само за големите градове и липса в малките). Дано сега се засили купуването на витамини. Профилактиката е трагична тук
        Last edited by съни(тя); 18.03.2020, 01:39.

Коментар

Казва се рекуператор. Представлява елементарна кутия с два вентилатора в нея и 4 отвора за тръби - 2 за входящия въздух и 2 за изходящия. Вентилаторите засмукват външен въздух и го вкарват в помещението, но излизащия вътрешен въздух отдава енергията си на студения външен посредством една серпентина, където двата въздуха вървят на кръст един с друг, но без да се смесват, и така топлия въздух отдава енергията си на студения..

Идеята е в помещенията непрекъснато да влиза външен въздух, но да не се губи топлинна енергия. Дебита се смята така, че въздуха в помещението да се сменя на 100% веднъж на всеки час. Ефекта е впечатляващ - 10 човека ядем и пием и пушим като комини, но в помещението не се задимява. И след като гостите си отидат, половин час след това в помещението вече може да се спи. Другия силен ефект е, че в помещението няма никакъв мухъл, няма никакво запотяване на стъклата, няма нужда да се отварят прозорци за проветрение, банята се отмирисва за минути, при готвене се отмирисва бързо и може и без ширм, и въобще - голяма екстра си е, но трябва да се планира още на етап строеж на сградата..

Рекуператора може да се монтира в подпокривното пространство на една къща, и с един рекуператор да се проветряват всички стаи. Прави се тръбна разводка и във всяка една стая на тавана се пробиват по 2 отвора в двата края на стаята - един за входящия и един за изходящия въздух. Работи безшумно и човек забравя, че има такава машина, но си е кеф винаги въздуха във всяка една стая на къщата да си е свеж и пресен.

https://www.google.com/search?q=%D1%...w=1531&bih=911
          Рекуператора е ефективен като цяло но има и някой недостатъци през зимата. Получава се енергийна (топлинна) загуба около 20-30% и също ако няма инсталиран филтър на входа започва в пиковите часове да вкарва мръсния въздух отвън. Например ако в района има много хора които се топлят с твърдо гориво, дърва въглища... или пък ако има някакъв смог от коли или производства. Тези неща разбира се зависят от локацията на сградата.

Коментар

Преди ходих на Билата до нас тука на Българията в София, след 22 часа. Хората бяха минимално. Сега всички магазини са до 20 часа.

Каква е логиката, при положение, че не работят заведенията, ти да намаляш работното време на магазините??? Като няма заведения, повече хора, ще се нуждаят от повече храна! Може ли да ми обясни някой, че аз не я разбирам??? Що за мярка е това????

Не е ли по-логично, да се увеличи работното време или дори подобни големи магазини да станат ДЕНОНОЩНИ! Хората ще се срещат по-малко, ще бъде по-добре за касиерите, може да бъдат наети, някой от армията, в момента от безработни, при положение, че хранителните магазини вдигат обороти и имат повече работа!!!

Ако някой от вас има обяснение на този ПЪЛЕН АБСУРД, ще се радвам да ми даде обяснение! Защото за мен да намалиш работното време на магазините, като с това предопределяш, повече хора да се срещат на едно място за по-кратко време е пълна нелепица! Да ти пикая и на карантината, след подобна простотия! Хранителния магазин с климатична вентилация е ТОП ОПАСНОТО място, всеки да се зарази. А БЕЗ ХРАНА НЕ МОЖЕ!!!

Буташ хората и ЗАМЪРСЯВАШ ВЪЗДУХА! Може да ги пускат поетапно, но въздуха се насища с частици, при ВСЕ, ЧЕ НЯМА МАСКИ НА ПАЗАРА! Всичко плува във въздушни слюнки, а климатиците го носят, из магазина!

Дори и да псукаш през един, когато насищаш броя хора и скъсяваш времето за престой, ти страшно много ВДИГАШ РИСКА НЯКОЙ ДА СЕ ЗАРАЗИ!
            Някъде четох че го правят за да дизенфекцитрат допълнително магазина - а и ако пуснат персонала малко по прано ще повишат морала (второто го предполагам)
            mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнение

Аптеките също затварят с 1-2 часа по-рано от преди ?!?
              Сега се разрових и видях! Да са правили дезинфекция 1-2 часа. Че да я правят тази дезинфекция в малките часове на ноща. В извънредно положение е страната! Няма как да искат да си запазят комфорта и работното време до мин. Печелят супер много в момента, да намемат 2ма 3ма, това да правят само! Могат да си го позволят, а не да режат работното време!

Пълна нелепица!
              Last edited by Mike Florida; 18.03.2020, 01:22.

Коментар

Аптеките също затварят с 1-2 часа по-рано от преди ?!?
                До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

• Стига бе
                  Last edited by markov; 18.03.2020, 10:39.
                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Най-редното нещо е британските свине носители моментално да бъдат разстреляни!

Ама нали сме демокрация ще ги лекуваме, ще ги влачиме наляво надясно сред хората да заразят още народ, ще ги поиме, ще ги обгрижваме, демократични му работи..

Коментар

• Май месец вируса ще е вече безопасен, но паниката ще продължава. Нашия тиквун каза - ще се затварят граници, градове, хората не ме интересуват. Нашата работа е да наказваме и да глобяваме.

Коментар

• НЯКОЙ ОТ ВАС ИМА ЛИ ОБЯСНЕНИЕ, ЗАЩО РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА МАГАЗИНИТЕ Е НАМАЛЕНО???

Last edited by Mike Florida; 18.03.2020, 00:38.

Коментар

• Благодаря.
                          Ето и от мен един сериозен документ (33 страници)
                          от HSCP - (Вицшият съвет за обществено здравеопазване - Франция)

Table des matières
                          1. Épidémiologie ; définition des cas
                          2. Aspects virologiques.
                          3. Point sur les modes de transmission.
                          4. Clinique
                          5. Thérapeutique
                          6. Critères permettant la sortie d’hospitalisation des patients « cas confirmés »
                          https://www.hcsp.fr/Explore.cgi/Tele...descasconf.pdf

Коментар

Казва се рекуператор. Представлява елементарна кутия с два вентилатора в нея и 4 отвора за тръби - 2 за входящия въздух и 2 за изходящия. Вентилаторите засмукват външен въздух и го вкарват в помещението, но излизащия вътрешен въздух отдава енергията си на студения външен посредством една серпентина, където двата въздуха вървят на кръст един с друг, но без да се смесват, и така топлия въздух отдава енергията си на студения..

Идеята е в помещенията непрекъснато да влиза външен въздух, но да не се губи топлинна енергия. Дебита се смята така, че въздуха в помещението да се сменя на 100% веднъж на всеки час. Ефекта е впечатляващ - 10 човека ядем и пием и пушим като комини, но в помещението не се задимява. И след като гостите си отидат, половин час след това в помещението вече може да се спи. Другия силен ефект е, че в помещението няма никакъв мухъл, няма никакво запотяване на стъклата, няма нужда да се отварят прозорци за проветрение, банята се отмирисва за минути, при готвене се отмирисва бързо и може и без ширм, и въобще - голяма екстра си е, но трябва да се планира още на етап строеж на сградата..

Рекуператора може да се монтира в подпокривното пространство на една къща, и с един рекуператор да се проветряват всички стаи. Прави се тръбна разводка и във всяка една стая на тавана се пробиват по 2 отвора в двата края на стаята - един за входящия и един за изходящия въздух. Работи безшумно и човек забравя, че има такава машина, но си е кеф винаги въздуха във всяка една стая на къщата да си е свеж и пресен.

https://www.google.com/search?q=%D1%...w=1531&bih=911
                            Харесва ми.Аз съм в къща и може да си сложа.Мерси много.
                            Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Най-вероятно този вирус е бил много агресевен и смъртоносен в първите заразени. Преминавайки през носители той се сблъсква с човешката имунна система и с всяко следващо заразяване вируса е "по-слаб". Получава се "стаден имунитет". Най-агресивен е /вече/ бил в Китай и в Италия, където очевидно са първите заразени и след 5-6-7 преноса ще се превърне в обикновен грип. Ще има умрели възрастни с хронични заболявания, но те от болести предимно умират възрастни хора с хронични заболявания.
                              Това е моя принос към световната генетика и здравни науки.

Коментар

• Това съм го карал от вирус по това време през 2003г.Спомням си го,защото ми надупчиха задника с гентамицин.
                                https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F...BD%D0%B8%D1%8F
                                Състраданието не е добродетел

Коментар

Working...
                                X