If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Първите анализи на цялостния геном на испанския щам на корона вирус не показват повишена заразност.
Не е открита мутация водеща до по-голяма смъртност, заразност или друго интересно от клинична гледна точка качество.
Първите анализи от изследването на генома показват 4 последователно сгрешени ( мутирали) бази, които от обикновен коронавирус го превръщат в опасен такъв !
Една е нормално, две теоретически възможни, но 4 са невъзможни и показват теория на конспирацията !
Демек, изкуствено създаден и целенасочено рзпространен точно в Китай от мериканците, които за 20 дни изследваха вируса и създадоха ваксина , която вече се изпробва върху хора - процедура, която изисква години....
Тва е...Ако не пиша 3 дни, значи са ме отвлекли извънземните и се радвам на 40 девици....
За Банско има съмнения, че е огнище на зараза, и че заразените може би са много повече. За другите населени места все още се предполага, че са случайно заразени, внесени отвън, още повече че при тях на практика почти няма ръст на заразите.
Колкото до София - тя е друга боза. Ако нея я обградят с кордон, ще парализират цялата страна.
Първите анализи на цялостния геном на испанския щам на корона вирус не показват повишена заразност.
Не е открита мутация водеща до по-голяма смъртност, заразност или друго интересно от клинична гледна точка качество.
Пикът на вируса скоро няма да отмине, ако не го мори жегата. Въпросът е да отмине пикът на истерията и съпътващите безумни решения в истрична среда
Има дълбока истина в тази мисъл. Цял ден успокоявам близки и познати. Уморих се. Абе не я гледайте толкова втренчено тази телевизия. Има и книги все пак. Добрите стари книги.
Това днес някой вече го пусна на английски. Този природнолечебен метод е бил изоставен, което говори що за темерути сме да губим подобни познания. Не знам сегашните вентилации с термопомпа дали могат да постигнат тази преснота на въздуха. Матеев се хвалеше, че има нещо такова. А слънцето е безспорен лечител. Днес се възползвах.
Казва се рекуператор. Представлява елементарна кутия с два вентилатора в нея и 4 отвора за тръби - 2 за входящия въздух и 2 за изходящия. Вентилаторите засмукват външен въздух и го вкарват в помещението, но излизащия вътрешен въздух отдава енергията си на студения външен посредством една серпентина, където двата въздуха вървят на кръст един с друг, но без да се смесват, и така топлия въздух отдава енергията си на студения..
Идеята е в помещенията непрекъснато да влиза външен въздух, но да не се губи топлинна енергия. Дебита се смята така, че въздуха в помещението да се сменя на 100% веднъж на всеки час. Ефекта е впечатляващ - 10 човека ядем и пием и пушим като комини, но в помещението не се задимява. И след като гостите си отидат, половин час след това в помещението вече може да се спи. Другия силен ефект е, че в помещението няма никакъв мухъл, няма никакво запотяване на стъклата, няма нужда да се отварят прозорци за проветрение, банята се отмирисва за минути, при готвене се отмирисва бързо и може и без ширм, и въобще - голяма екстра си е, но трябва да се планира още на етап строеж на сградата..
Рекуператора може да се монтира в подпокривното пространство на една къща, и с един рекуператор да се проветряват всички стаи. Прави се тръбна разводка и във всяка една стая на тавана се пробиват по 2 отвора в двата края на стаята - един за входящия и един за изходящия въздух. Работи безшумно и човек забравя, че има такава машина, но си е кеф винаги въздуха във всяка една стая на къщата да си е свеж и пресен.
Това днес някой вече го пусна на английски. Този природнолечебен метод е бил изоставен, което говори що за темерути сме да губим подобни познания. Не знам сегашните вентилации с термопомпа дали могат да постигнат тази преснота на въздуха. Матеев се хвалеше, че има нещо такова. А слънцето е безспорен лечител. Днес се възползвах.
Явно си ударил некоя дозичка серотонин. Аз също треснах една.
Изключително интересна е статията за лечение на открито. Чистия въздух и Слънцето като естествен дизефектант.
О, COVID-19!
Три деня простите хора как магазините бранят.
Градските кафета трепетно затварят след на Бойко ревът.
Паники ужасни!
За пореден път гъсти орди лазят
към местната Била и пенсионери кашлят,
със секрет я заливат.
Овце след овце! Глупак след глупак!
Охраната безумна сочи табела и вика пак :
“Стойте! По 20 се влиза!”
И тълпата се стряска - ще свърши ориза!
“Давайте навътре!” чу се от вратата,
без да чакат миг се втурнаха стадата.
И с нов дъжд кошници, чанти и колички
готови да се бият, ще се запасяват всички.
Бутат и се блъскат, без сигнал, без ред,
всякой гледа само да бъде напред
И белия си дроб на вирус да изложи,
но още едни макарони в торбата да сложи.
Ченетата тракат. Касиерки реват,
“Взимайте по-малко, стоката е кът!”
Не сещат ни жега, ни жажда, ни страх
трябва да вземат консервите с грах.
“Не ни плаши вирус!” - в очите се чете.
“Ако останем без хартия - да мрем по-добре!”
Няма ни гелове, ни една маска.
На опашката се киха и всеки се стряска.
Служителка иде, ще нарежда стока
и всички се втурват в тази посока.
“Грабвайте хартия!” - някой се изкряска
и стада безумни хвръкнаха завчаска.
Касиерки тръпнат, друг път не видели
без промоция тъй да пазаруват пенсионери.
Йоще миг ще опразнят и тоз магазин,
после трябва да запасяват с бензин.
И днес йощ по новините за вирус говорят,
всички се панират, но какво да сторят?
Как се бори пандемия заразна
със стомаси пълни, ала с глава тъй празна?
Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате
По въпроса с ACE2 инхибиторите, които повишавали вероятноста за зараза и освен това болеста протичала по-тежко - днес питах по телефона моя лекар-кардиолог, който е шеф на Кардиологията в Габрово. Едно от лекарствата, които ми е предписал, е ЗОФЕН, който е точно ACE2 инхибитор. Той ми потвърди, че е чел за това, проучил е изследванията и натрупаните данни, и е съгласен, че ACE2 инхибиторите са опасни в комбинация с коронавируса. В същото време те са необходими за хората със сърдечно-съдови проблеми, и не може току така да се спре тяхното приемане.
Посъветва ме следното:
По време на епидемията да намаля дозата наполовина, а ако се появи дори и най-малък грипоподобен сиптом, незабавно да спра да ги пия. След отминаване на епидемията отново да възстановя приемането по предписаната от него доза.
Добро пояснение и е добре повече хора да му обърнат внимание!
България е една от страните с най-лесен достъп до лекарства. Много хора леко им се завърти главата и хоп Нурофен ) Имам приятелка и на малките си деца доскоро при настинка веднага с някой ибупрофен почваше лечение.
Добре е хората да гледат активната съставка в съдържанието на лекарството.
Тиазолидиндионът, и съдържащите за лечение при диабет също изискват консултация с изписалия ги лекар при симптоми на грип или корона
Коментар