IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
    Имаме си перфектна представителна извадка - прословутото корабче.
    3500 - 700 заразени (20%), 10 починали към момента с тенденция да станат макс 15 (1.5-2%) смъртност от заразени. коефициента на божествения матейко
    ИДЕАЛНИ условия за заразяване и лекуване на проба грешка.
    това е максималната смъртност която може да стане - 2%. Никакви 15% никъде няма да има. Тя ще е толкова но само за тежките случаи - тези които стигат до болница и активно лечение. В момента е измамно толкова висок % щото се тестват само случаи с отчетливи симптоми.
    Увеличаване в бъдеще на процента смъртност е абсолютно нелогично. И статистически никога не се е случвало.
    Дали ще е изолация - принудителна или естествена, стаден имунитет, развитие на медицината все са предпоставки за намаляне.
    Да не говорим че и по смъртоносните щамове сами измират заедно с приемниците си.
    Со математическа формула
    ако Р0 (коефициент на предаване) * преживаемост >1 от само себе си без никакви мерки ще изчезне.
    Като вкараме и инкубационния период - 15-20 дена може с голяма точност да сметнем бройката.
    И тя е около милион. Обществото ще я приеме и ще продължи нормалния си живот със спорадични корона ваканции, усилено пръскане с дезинфектанти ама не и социална изолация.
    Да не говорим че 99% имат сериозни съпътстващи заболявания - ще ги пишем че са умрели от това (то е и МНОГО ПО ВЯРНО) както пишем че са умрели хиляди след усложнения след прекаран грип. Демек са ПРЕЖИВЯЛИ грипа ама има последващи усложнения които в крайна сметка са довели до фатален край
    Трябва да имаш предвид, че средната възраст на пасажерите на круизърите е около 80 години

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение

О, имаме историк. А като си ровил до 2-ри февруари, намери ли подигравките на Грую, като му казваха че в Италия ще стане по-зле от Китай?
      Я ми обясни нещо, тоя вирус италианския, спира ли го гранична полиция? Ако не, какво очакваш да го спре и по някакъв друг начин ли ще се развива в българите, за разлика от италианците? Защо при един и същи вирус трябва да се очаква различно развитие?
      Ти си като оня мозък от вчера дето поства статия от преди 10 дена и пита що италианците обявили епидемия при 5000 заразени. Ми днес са 70000, разбра ли що.
      Tъй, тъй, по-зле е, ама дали е по-зле, или се надписва заради едни еврокинти - божа работа, няма да спорим. Ти кажи сега как всички ще Омрем и ще станем като в Италия? Апропо, как така чудодейно оздравя домуз ага - дали пък нешо ваксинка не му бяха били, та затова имал остатъчни клетки на вируса, или просто пр си направи - злите езици все конспиративни теории редят. Кажи и как си за мерките (кои точно, не стана ясно), както и колко време ще си за мерките? Хубаво, имаш ясна версия (това не го отричам) - докато преди беше, че всички ще Омрем (водеща версия в темата, не твърдя, че точно ти си го казал) и все тая за някакви си пишман бизнесменчета с ланци, кайени и либоФници (мани ги, нека да видят те, че и богатите също плачат - ех, тези турско-латински сериали), сега вече е, че няма всички да Омрем, ма добре че ръсили със захар и шекер едновременно, че даже и пудра добавяли и малко карамел, щото иначе болниците нямало да насмогнат. Има логика, този път има логика - това ти го признавам.

Иначе преди плашехме с Китай, сега плашим с Италия - добре, така да е, обаче бавничко увирате, че това вирусче трябва да се прекара от 70% от населението, както каза и Мангъров, който оплюхте на секундата, щото противоречеше на генералгоджи. Това е напредък, сега да видим доколко ще изтърпи народът, че хлебецът, баце, хлебецът е най-важен, а не трите умрели бабички с по 8 инфаркта и инсулта.

Апропо, аз мисля, че го прекрахме този грип с децата преди 2 месеца - децата не свалиха температурата под 38 в продължение на седмица едното и над 10 дни другото, та нищо чудно това сега да е онова тогава, но ние не знаехме и нямаше паника. Това си е лично мнение, нямам идея дали е вярно, или не е, но високата температура, която не се сваля с дни, си я имаше. И сигурно голяма част от населението го е преболедувала без истерия.

П.С. И не разбирам защо броят на излекуваните не се коментира, а и за домуз ага мина помежду другото, всички са се вторачили в трите умрели бабички и уникалният тренд на нарастване от цели 200 човека у нас - уау, чумата иде, страшно е...
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Точно така разсъждавам и аз. Нещо повече - аз не съм изолиран случай. Имам и един приятел, който успя от 140 kg да ги свали на 80 и след това да ги задържи за постоянно. Той също се оплака, че му се е появила някаква много тежка форма на алергия, която дълго време след това е лекувал с някакви скъпи западни хапчета.
        Аз чат пат ходя при Емилова и карам леката форма на глад - 20 дена на плодове и вода. Доста по приемлива е от само на вода, а и доста по-лесно се кара. Може да си изпълняваш ежедневните задължения почти без проблеми. Действа ми много добре. Освен загуба на килограми, всичките ми болежки минават магически.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
          Прочетох тази ти фраза и подскочих, мислех, че знам български езики и за мен "кръстник" е
          "1. Лице, което кръщава, обикн. дете, по християнския обред кръщение."

а пък се оказва, че вместо "кум" вече пишете "кръстник"
          "2. Лице, което кумува на сватбата на някого."
          Той ми е кръстник не на мене, а на моя син. Иначе сме набори и съученици, така че познавам житието и битието му още от ученичеките години. Още от тогава той внимателно подбираше какво ще яде и се правеше на йога със всичките му подробности, като например чистене на носа с връвчица, прекарана през ноздрите. Голям особняк и голям маниак, който се готвеше да живее поне 150 години. Да, ама съдбата явно беше решила нещо друго.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Сигурен ли си, че не е по-добре леко да се заразиш и да придолиеш някакъв имунитет или да си играете на криеница с вируса и той да те докопа в някой баш неблагоприятен момент. Свиквайте, ме ще се срещнете с него и ще може да споделите впечатленията си в другата тема.
            100 процента сигурен защот разчитат хора на мен ... предпочитам да съм от 30те процента дето ги пази стадния имунитет на другите 70% , пиша единствено са обикновенните маски защото не бях достатъчно предвидлив да си взема повече маски висок клас ФФП3 (трябва да мисля как да стерлизирам малкото който имам за повторна употреба а всички методи са малко противоречичи) или да ползвам обикновенна с подсилване от марля памук марля) при първа възможност и на нормални цени ще си заредя поне 50 ФФП3 и ще се чуствам спокоен (това ще ми е минималния запас) който ще държа - при следващо появяване на вируса на есен смятам да съм много пдоготвен
            mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
              ....На круиз не ходят богати - те са на яхти. Кой ще е тоя богат дето да се тъпче с още няколко хиляди ?
              Аз съм ходил на круиз и платих по около 450 EUR на човек на ден за кораба и още по толкова за съпътстващи разходи. Та по твоята класификация това за богати хора ли е или за бедни?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                ... кръстника ми, който е набор ...
                Прочетох тази ти фраза и подскочих, мислех, че знам български езики и за мен "кръстник" е
                "1. Лице, което кръщава, обикн. дете, по християнския обред кръщение."

а пък се оказва, че вместо "кум" вече пишете "кръстник"
                "2. Лице, което кумува на сватбата на някого."

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

Още от началото на темата, 2-ри февруари, има такива акълолипсични Ще-та.

Още чакаме, с неколко умрели от болежки на старостта.
                  О, имаме историк. А като си ровил до 2-ри февруари, намери ли подигравките на Грую, като му казваха че в Италия ще стане по-зле от Китай?
                  Я ми обясни нещо, тоя вирус италианския, спира ли го гранична полиция? Ако не, какво очакваш да го спре и по някакъв друг начин ли ще се развива в българите, за разлика от италианците? Защо при един и същи вирус трябва да се очаква различно развитие?
                  Ти си като оня мозък от вчера дето поства статия от преди 10 дена и пита що италианците обявили епидемия при 5000 заразени. Ми днес са 70000, разбра ли що.

Коментар

Не е съвсем идеална експерименталната ситуация. На корабчето са се качили богати хора, добре поддържани и с положителни нагласи покрай круиза. Не е ясна също възрастовата структура.
                    прав си - неточни изходни данни ама точни изводи
                    няма болни на легло на круиза, ама няма и много деца.
                    но и 80+ годишни не умират от грипа - кой просто скъсва тънката нишка на която се крепи живота им - с десетки хапчета.
                    На круиз не ходят богати - те са на яхти. Кой ще е тоя богат дето да се тъпче с още няколко хиляди ?
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Това показва, че организмът ти се е освободил в някаква степен и ти е алармирал проблем чрез тази алергия. Тя е била сигнал, който не е могъл да се прояви до момента от затлаченост от шлаки и токсини. С алергозана си го замазал този сигнал. Сега пак си го заглушил и той нищо не ти съобщава и си мислиш, че всичко е наред. Спазвал си диета, не е било глад. Глад е 10, 15, 20 дни само на вода. И така няколко пъти през определени периоди. Човекът е уникална биомашина. Лекарствата само го химизират, химизираните храни - също.
                      Почти във всяка религия има периоди на пости или гладуване, но 15-20 дни без храна ми се струват много. Все пак човешкият организъм се крепи на анаболитните и катаболитните процеси.

П.П. Ама ти си дърво - прекачен организъм със самостойно хранене и при теб нещата опират основно до фотосинтеза
                      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

точно така ето от Дневник от епидемолог

https://www.dnevnik.bg/analizi/2020/..._preparati_za/
                        Сигурен ли си, че не е по-добре леко да се заразиш и да придолиеш някакъв имунитет или да си играете на криеница с вируса и той да те докопа в някой баш неблагоприятен момент. Свиквайте, ме ще се срещнете с него и ще може да споделите впечатленията си в другата тема.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                          ще станем по-зле от Испания и Италия, предвид състоянието на нашто здравеопазване. Опс, забравих, там е "боен" вируса пък и италианците лъжат.
                          Още от началото на темата, 2-ри февруари, има такива акълолипсични Ще-та.

Още чакаме, с неколко умрели от болежки на старостта.
                          Last edited by 78-10; 25.03.2020, 13:20.

Коментар

Глупотевината със затварянето на големите градове става все по видима. Няква женица от Елин Пелин чакала 3 часа с автобус, за да влезе в София. Губят се милиони трудови часове, а циркулацията между селищата продължава. Тогава какъв е смисълът?
                            А представяш ли си колко декларации ще трябва да раздаде по КПП-та по-едрата 1/3-та пълноправен член на домочадието кат тръгне към Чужденеция!?

Разправях му аз на пали свещи и да благодари на ген. Колев, че не си ходи с виза у хабитатя, а той не ми вярваше.
                            Наздраве, Олиги!
                            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Това показва, че организмът ти се е освободил в някаква степен и ти е алармирал проблем чрез тази алергия. Тя е била сигнал, който не е могъл да се прояви до момента от затлаченост от шлаки и токсини. С алергозана си го замазал този сигнал. Сега пак си го заглушил и той нищо не ти съобщава и си мислиш, че всичко е наред. Спазвал си диета, не е било глад. Глад е 10, 15, 20 дни само на вода. И така няколко пъти през определени периоди. Човекът е уникална биомашина. Лекарствата само го химизират, химизираните храни - също.
                              Точно така разсъждавам и аз. Нещо повече - аз не съм изолиран случай. Имам и един приятел, който успя от 140 kg да ги свали на 80 и след това да ги задържи за постоянно. Той също се оплака, че му се е появила някаква много тежка форма на алергия, която дълго време след това е лекувал с някакви скъпи западни хапчета.

Та това е нещото, което никой не го споменава на хората, опитващи се да отслабнат посредством някаква диета. Тъй като организма дълго време си е настройвал биохимията към начина на живот, всеки един опит за отслабване или за отказване на цигарите тотално променя тази биохимия. И така човек се спасява от едни здравословни проблеми, но си натриса други, и така не се знае дали е постъпил правилно.

Не знам защо лекарите или диетолозите не ги споменават тези неща, когато възхваляват уж "здравословния" начин на живот. Да, организма е сложна машина, която все още не е изучена докрай, и затова все още не се знае със сигурност кое е добро за него и кое не е.

Има хора, които въпреки пороците си (пиене и пушене) надживяват другите, уж здравословно живели хора. Например кръстника ми, който е набор и почина млад от рак на бъбреците, още от младежките си години беше вманиачен на тема "здравословен" начин на живот. Да, ама съдбата му изигра лоша шега, а аз с моите си пороци го надживях вече със 7-8 години.
                              Last edited by Mateev; 25.03.2020, 13:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

OП, Хъмпи, промяна на мнението ли усещам? Тъй, тъй, чоджум, ще дойдеш до истината, колкото и грозно и там лицемерно, фашистко, марксистко или каквото искаш да го наречеш - за 3 умрели бабички с по 8 инсулта няма как да преебем държавата и да уморим от глад и нервни кризи десетки хиляди! Мда, никой не е по-голям от глада! Иначе апокалипсисът пак се отлага, но някакси свикнахме с това да го предизвикваме и после да го отлагаме, докато едни хора правят много пари.

А да, и да не забравя да река като чорбаджи Марко - Пийте бе, маскари
                                Няма промяна на мнението ми. Не си спомням да съм твърдял че трябва да се затворим завинаги, то и никой друг не го е предлагал, само ти се опитваш да иронизираш в тая насока. Подкрепям сегашните мерки, в по-голямата им част. Няколко пъти вече съм казвал че идеята им е да се забави разпространението на вируса докато се окопитим и подготвим, пък после каквото сабя покаже. Без това забавяне ще станем по-зле от Испания и Италия, предвид състоянието на нашто здравеопазване. Опс, забравих, там е "боен" вируса пък и италианците лъжат.

Коментар

Working...
                                X