IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    Да, играта загрубява, щом и червеното императорче ще се обади от Кремъл

"Трансляция обращения президента России Владимира Путина
    к гражданам в связи с распространением коронавируса
    состоится около 15:00 по московскому времени. "
    Що бе ,какво ти пречи?Меркел,Макрон и Тръмп нали се изказаха,дай да чуем и Путин.

Коментар

• Диаманд Принцес круиза, имало Корона на 17 дена жива. Някой, който разбира от математика да обясни, как това животно или едноклетъчно ли е, какво е не знам, какво яде толкова дни, от какво живее? Иначе зад всяка новина за короната трябва да мислим, за какви пари говорим, тук примерно говорим за милиарди за дезинфектанти, дезинфекциране на целия свят, което прави много много милиарди, не е ли така?

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Почти във всяка религия има периоди на пости или гладуване, но 15-20 дни без храна ми се струват много. Все пак човешкият организъм се крепи на анаболитните и катаболитните процеси.

П.П. Ама ти си дърво - прекачен организъм със самостойно хранене и при теб нещата опират основно до фотосинтеза
        Тези процеси никога не спират. Въпросът е какво ще изграждат и разграждат клетките при различни условия. По време на глад те работят с натрупаните боклуци от самите себе си. Затова не се препоръчва за болни хора без да има лекарски надзор, защото организмът може да се натрови, да повреди органи и да даде фира от мощния очистителен процес. Човек издържа до 40 дни без храна, затова, дори алегорично, Исус е прекарал толкоз време в пустинята - максимално допустимото. И не е до религия, макар и да присъства в тези доктрини. Това са практически препоръки за начин на живот, които почиват на многовековния човешки опит. Метаболизмът не е безотпадъчен процес и с времето според начина на живот и хранене се натрупват значителни дисбаланси, които на свой ред променят самите анаболитни и катаболитни процеси и задълбочават още повече проблемите.
        Иначе за мен нещата са ясни - достатъчно е един кълвач от време на време да ме чисти от корояди.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
          Аз съм ходил на круиз и платих по около 450 EUR на човек на ден за кораба и още по толкова за съпътстващи разходи. Та по твоята класификация това за богати хора ли е или за бедни?
          Мхм. Човекът ти казва, че богатите наемат луксозни яхти. Ако наемеш яхта като за богати, тези парички няма да стигнат за наема за час...

Коментар

• Да, играта загрубява, щом и червеното императорче ще се обади от Кремъл

"Трансляция обращения президента России Владимира Путина
            к гражданам в связи с распространением коронавируса
            состоится около 15:00 по московскому времени. "

Коментар

• Чини ми се от десетина дни, че играта позагрубява ...

”Китай укрива информация за коронавируса. Това заяви държавният секретар на Съединените щати Майк Помпео в интервю за Washington Watch radio program, предаде Ройтерс.

По думите му, Пекин споделя със закъснение информацията за Ковид-19, което поставя в риск живота на хората в световен мащаб.

„Моето притеснение е, че с това укриване, с тази дезинформация, с която се занимава Китайската комунистическа партия – се пречи на света да се сдобие с информацията, необходима за предотвратяването на по-нататъшното разпространение на коронавируса или на това текущата ситуация да се повтори“, каза Майк Помпео, както и призова за по-голяма прозрачност по отношение на Ковид-19.”

https://trud.bg/майк-помпео-китай-укрива-информация-з/

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение

Колко време да продължат мерките? 2 седмици задължително, ние почти ги направихме. Оттам нататък зависи как върви подготовката, има ли маски, осигурени ли са медиците, как се развива заразата в другите страни...при всички случаи предполагам че границата е някъде 1-2 месеца, където ще почнат здраво фалити и щем не щем, трябва да се връщат хората да бачкат.
                Мерките са относително добри, с изключение на КПП-та. Хора щъкащи от град на град, не е основен вектор за заразяване. И за забраната за разходки в парковете не съм единодушен ама айде от мен да мине.

Редник Киро не го коментирам, както не коментирам и умрелите бабички. Няма много за коментиране при 200 човека заразени нито пък наличието на оздравели е някакво особено събитие. Въпреки безмилостната математика на Матеев е ясно че смъртността не е 99.999%, нито 14%. Но няма и нужда, 1-2% е предостатъчно за да създаде хаос.
                A, добре, тук вече имаме сходство, макар че за мен и тези мерки са напълно излишни - личната превенция е достатъчна, обаче това си е лично мое мнение. Хубава дискусия се получи, благодаря за което. Бъди здрав и успешен!
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Чакай и още нещо академично да постна - приликите с реални персонажи тук и там едва ли са случайни

д-р Владимир Сотиров психиатър.

Една голяма част от възрастните сега са се вкопчили толкова болезнено (клинично значимо по натраплив механизъм) в живота - тъй като те все още не са го живели. За разлика от тях онези, които са живели живота пълноценно и са черпили с пълни шепи от него, са значително по-спокойни. Първите се страхуват, че ще им бъде отнето нещо, което им се полага и им е предоставено, но те все още не са успели да ползват, тъй като прекалено дълго и внимателно са се подготвяли за това. Докато другите са вземали сами, без да питат, и са черпили от него до насита всичко, което животът може да им предложи. То е налично вътре в тях, в преживения им опит. Кой от тези два модела ще бъде представен от родителите пред децата ще предопредели до голяма степен и тяхното бъдещо развитие – в посока на блокирани от обсесии невротици или в посока на свободни авантюристи.

Как действа на психиката постоянното плашене от телевизора, когато ни се говори за война, катастрофа, смърт?
                  Разнопосочно. Плаши, но и ентусиазира. Забелязвам наличие на обезпокоително голямо количество хора, които героизират случващото се, което изведнъж започва да придава значимост на безличния им живот, в който никога не се случва нещо истински интересно. Получават шанс от статисти да се превърнат в участници в апокалиптичен филм, който плаши, но и вълнува, зарежда със силни емоции, които връщат отново забравеното усещане, че си жив. И не само жив, но и спасител на света.

Просто трябва да имаш отговорно поведение, да практикуваш „социална дистанция” и да мразиш, респективно да санкционираш всички лоши, които не правят така. Всъщност хората, които се вземат твърде насериозно, сега най-вероятно имат сериозни комплекси за малоценност, които в настоящата ситуация получават шанс да компенсират, да балансират преживяването си за незначителност и безполезност. И от безлични статисти, част от тълпата, сега се превръщат в герои с мисия – да се борят за живота си. И не само за своя, но и този на другите.

Те са войници в битката срещу злото. Само че, понеже злото е невидимо, войната се пренася в отношенията с онези, които не вярват в разрушителната сила на невидимия враг и които чрез отказа си да воюват с него, застават на негова страна и се превръщат в своебразни троянски коне.

Изглежда сме свидетели на групова перверзия от особено големи мащаби, в която държавата с нейните униформени представители влиза в роля на садистичен психопат, който изпитва нескрито, перверзно удоволствие от възможността съвсем правомерно, без риск от законова санкция, в режим на всекидневен рецидив да упражнява насилие спрямо жертвите си, които сме всички ние до един.

Е, разбира се, част от жертвите на това насилие не се изживяват като такива, а водени от тежки психологически фрустрации в миналото и произтичащи от тях актуални емоционални дефицити, се оставят в ръцете на своите строги господари с отчаяната надежда, че най-накрая ще получат това, което заслужават.
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Tъй, тъй, по-зле е, ама дали е по-зле, или се надписва заради едни еврокинти - божа работа, няма да спорим. Ти кажи сега как всички ще Омрем и ще станем като в Италия? Апропо, как така чудодейно оздравя домуз ага - дали пък нешо ваксинка не му бяха били, та затова имал остатъчни клетки на вируса, или просто пр си направи - злите езици все конспиративни теории редят. Кажи и как си за мерките (кои точно, не стана ясно), както и колко време ще си за мерките? Хубаво, имаш ясна версия (това не го отричам) - докато преди беше, че всички ще Омрем (водеща версия в темата, не твърдя, че точно ти си го казал) и все тая за някакви си пишман бизнесменчета с ланци, кайени и либоФници (мани ги, нека да видят те, че и богатите също плачат - ех, тези турско-латински сериали), сега вече е, че няма всички да Омрем, ма добре че ръсили със захар и шекер едновременно, че даже и пудра добавяли и малко карамел, щото иначе болниците нямало да насмогнат. Има логика, този път има логика - това ти го признавам.

Иначе преди плашехме с Китай, сега плашим с Италия - добре, така да е, обаче бавничко увирате, че това вирусче трябва да се прекара от 70% от населението, както каза и Мангъров, който оплюхте на секундата, щото противоречеше на генералгоджи. Това е напредък, сега да видим доколко ще изтърпи народът, че хлебецът, баце, хлебецът е най-важен, а не трите умрели бабички с по 8 инфаркта и инсулта.

Апропо, аз мисля, че го прекрахме този грип с децата преди 2 месеца - децата не свалиха температурата под 38 в продължение на седмица едното и над 10 дни другото, та нищо чудно това сега да е онова тогава, но ние не знаехме и нямаше паника. Това си е лично мнение, нямам идея дали е вярно, или не е, но високата температура, която не се сваля с дни, си я имаше. И сигурно голяма част от населението го е преболедувала без истерия.

П.С. И не разбирам защо броят на излекуваните не се коментира, а и за домуз ага мина помежду другото, всички са се вторачили в трите умрели бабички и уникалният тренд на нарастване от цели 200 човека у нас - уау, чумата иде, страшно е...
                    Колко време да продължат мерките? 2 седмици задължително, ние почти ги направихме. Оттам нататък зависи как върви подготовката, има ли маски, осигурени ли са медиците, как се развива заразата в другите страни...при всички случаи предполагам че границата е някъде 1-2 месеца, където ще почнат здраво фалити и щем не щем, трябва да се връщат хората да бачкат.
                    Мерките са относително добри, с изключение на КПП-та. Хора щъкащи от град на град, не е основен вектор за заразяване. И за забраната за разходки в парковете не съм единодушен ама айде от мен да мине.

Редник Киро не го коментирам, както не коментирам и умрелите бабички. Няма много за коментиране при 200 човека заразени нито пък наличието на оздравели е някакво особено събитие. Въпреки безмилостната математика на Матеев е ясно че смъртността не е 99.999%, нито 14%. Но няма и нужда, 1-2% е предостатъчно за да създаде хаос.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

ти па я питай матейко.
                      Според мен е 60, има и 80г "милионери" според него .
                      Като цяло ходят хора, които искат да изхарчат всичките си пари и да не оставят нищо на деца и внуци. Същото е било и в последния полет на Конкорд. Възраст около 80. Много им било притрябвало да летят свръзвуково.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                        Имам два въпроса за т.н. групов имунитет.

Начи сека зима боледуваме от грип, верно различни щамове, ама уж се повтарят след някоя и друга година. И още няма групов имунитет изграден за обикновения грип. Демек кое дава гаранцията, че от този вирус ще си изградим групов имунитет?

Втория по нататък.
                        Групов имунитет срещу настинки няма, голяма част от тях са причинени от коронавирусите, този корона вирус известен като китайска чума води до усложнения и пневмония, едно от заболяванята от които умират най-много хора. някой беше постнал някаква статистика за смъртните случай на ден и пневмонята беше на едно от челните места.

Срещу грип имунитета който се гради е нетраен. Мангъзов защо не обясни, че имунитета ще е ограничен ако изобщо има такъв. Всяка година властите приканват възрастните хора за ваксини против грип( срещу няколко вида) и пак шанса е около 80-90 процента тялото да изгради имунитет за няколко месеца и така до следващата година.

Какъв е този стаден имунитет който ни гласят тъпири като мангъзов питам аз
                        Last edited by prectical; 25.03.2020, 14:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Дуууур, яваш!!! Изразявай се по-академично, да не вземат заради теб да затворят филиала на Кръчмата, де го поддържаме тук с общи усилия аз, Апахната, 4i40 и хер Начев.
                          Eто нещо по-яваш, че и ти си права, направо е академично, но, признавам си, не съм му проверявал цифрите, само ги преписвам

Автор: Боян Чуков

В Италия през 2019 г. са починали общо 579 244 човека.
                          579 244:365= 1 587 ч./ден.
                          За първите 78 дни на 2020 г. са починали общо 123 671 човека.
                          123 671:78= 1 586 ч./ден. 1 587-1 586=1.
                          Извод: През първите 78 дни на 2020 г. в Италия на ден умира по 1 човек ПО-МАЛКО в сравнение с 2019 г.

В Германия за 2018 година са починали общо 954 840 човека.
                          954 840:365= 2 616 ч./ден.
                          За първите 78 дни на 2020 г. са починали общо 188 162 човека.
                          188 162:78= 2 412 ч./ден. 2 616-2 412= 204.
                          Извод: През първите 78 дни на 2020 г. в Германия на ден умират 204 човека ПО-МАЛКО в сравнение на 2018 г.
                          Нищо лично, само елементарна математика.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Tъй, тъй, по-зле е, ама дали е по-зле, или се надписва заради едни еврокинти - божа работа, няма да спорим. Ти кажи сега как всички ще Омрем и ще станем като в Италия? Апропо, как така чудодейно оздравя домуз ага - дали пък нешо ваксинка не му бяха били, та затова имал остатъчни клетки на вируса, или просто пр си направи - злите езици все конспиративни теории редят. Кажи и как си за мерките (кои точно, не стана ясно), както и колко време ще си за мерките? Хубаво, имаш ясна версия (това не го отричам) - докато преди беше, че всички ще Омрем (водеща версия в темата, не твърдя, че точно ти си го казал) и все тая за някакви си пишман бизнесменчета с ланци, кайени и либоФници (мани ги, нека да видят те, че и богатите също плачат - ех, тези турско-латински сериали), сега вече е, че няма всички да Омрем, ма добре че ръсили със захар и шекер едновременно, че даже и пудра добавяли и малко карамел, щото иначе болниците нямало да насмогнат. Има логика, този път има логика - това ти го признавам.

Иначе преди плашехме с Китай, сега плашим с Италия - добре, така да е, обаче бавничко увирате, че това вирусче трябва да се прекара от 70% от населението, както каза и Мангъров, който оплюхте на секундата, щото противоречеше на генералгоджи. Това е напредък, сега да видим доколко ще изтърпи народът, че хлебецът, баце, хлебецът е най-важен, а не трите умрели бабички с по 8 инфаркта и инсулта.

Апропо, аз мисля, че го прекрахме този грип с децата преди 2 месеца - децата не свалиха температурата под 38 в продължение на седмица едното и над 10 дни другото, та нищо чудно това сега да е онова тогава, но ние не знаехме и нямаше паника. Това си е лично мнение, нямам идея дали е вярно, или не е, но високата температура, която не се сваля с дни, си я имаше. И сигурно голяма част от населението го е преболедувала без истерия.

П.С. И не разбирам защо броят на излекуваните не се коментира, а и за домуз ага мина помежду другото, всички са се вторачили в трите умрели бабички и уникалният тренд на нарастване от цели 200 човека у нас - уау, чумата иде, страшно е...
                            Дуууур, яваш!!! Изразявай се по-академично, да не вземат заради теб да затворят филиала на Кръчмата, де го поддържаме тук с общи усилия аз, Арахната, 4i40 и хер Начев.
                            Last edited by tnm; 25.03.2020, 14:28.
                            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Трябва да имаш предвид, че средната възраст на пасажерите на круизърите е около 80 години
                              ти па я питай матейко.
                              Според мен е 60, има и 80г "милионери" според него .
                              Иначе примерно Грашнов си беше наел яхта с/у 120к€ годишно да си организира забавления.
                              Last edited by bota156; 25.03.2020, 14:19.
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                                Аз съм ходил на круиз и платих по около 450 EUR на човек на ден за кораба и още по толкова за съпътстващи разходи. Та по твоята класификация това за богати хора ли е или за бедни?
                                И аз съм ходил и не се смятам за богат (милионер), само 450€ за 3 дена ми струваше на човек (2-ма), со самолета при това (25€). Не ни понесе особено че имаше 1 ден с вълни.
                                ЗА БЕДНИ дето се мислят че са богати, а реално имат някой лев
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X