If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Имаме ли направление на пътя с предимство в това кръстовище? Имаме.
Другото е ясно. Дясностоящ на път БЕЗ предимство - също имаме. С предимство
Накрая имаме и такъв, който трябва да осигури предимство на всички останали, преди да напусне кръстовището.
Останалото решават съдиите.
Чл. 50 от ЗДП.
Чл. 50. (1) На кръстовище, на което единият от пътищата е сигнализиран като път с предимство, водачите на пътни превозни средства от другите пътища са длъжни да пропуснат пътните превозни средства, които се движат по пътя с предимство.
(2) Когато на кръстовище е указано, че пътят с предимство променя направлението си, водачите, които се намират на този път, се ръководят помежду си от правилата на чл. 48. От същите правила се ръководят помежду си и водачите на превозните средства, които не се намират на пътя с предимство.
Що не вземеш да прочетеш Закона за движение по пътищата. Достъпен е в интернет. Спри да се излагаш.
Направлението на движение има значение, когато водачите се намират на равнозначни пътища, тогава важи правилото на десния. Ако се намират един срещу друг на равнозначни пътища, с право пръв да премине е оня, който се движи направо или завива надясно. Оня , който завива наляво е без предимство.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Под всеки знак на кръстовището ИМА Табела 13, която показва НАПРАВЛЕНИЕТО на пътя с предимство за ТОВА кръстовище!!!
За ТОВА кръстовище товарният автомобил БИ имал предимство, САМО АКО завиваше надясно!
Натам сте вие, господа! По горната и единствено правилна логика, ще достигнете до неочакван за всички резултат.... Така бихте получили лайк и от мен!
Безимен, наистина се спри. Дано все още нямаш книжка, а ако имаш, да не те срещам по пътищата. Главният път си е главен път и движещите се по него, винаги са с предимство. За тези, които са равнопоставени при включването в движението, винаги важи правилото на дясностоящия. Така че В С А. И учи правилника в друг форум, че наистина се превъвна във виц.
За ТОВА кръстовище товарният автомобил БИ имал предимство, САМО АКО завиваше надясно!
Тц!
"(1) На кръстовище, на което единият от пътищата е сигнализиран като път с предимство, водачите на пътни превозни средства от другите пътища са длъжни да пропуснат пътните превозни средства, които се движат по пътя с предимство."
чл. 48 от ЗДП
На едно кръстовище се срещат камион, автобус и автомобил. В каква последователност трябва да преминат?
Връщам нещо, което не СТЕ довършили, дами и господа! Преброих общо около 15-тина отговори и лайкове към отговорите...
За съжаление - не мога да се присъединя към никой от тези отговори. Вземане на решение в случая - не е сложно, но "непознаване правилата води до..." - както писа един от сгрешилите...
В джамията върви молитва. Изведнъж на вратата се появява мъж, два метра висок, с ръце до лактите в кръв и с нож:
-Има ли мюсюлмани тук?
Всички изплашено мълчат. Най-накрая един се престрашил, отишъл при него и му казал:
-Аз съм мюсюлманин.
Мъжът:
-Брат, помагай! Днес имам празник и се опитах да заколя овена, но от махмурлук ми треперят ръцете и само го резнах, шурна една кръв, овенът хукна из двора-не мога да го хвана. Жена ми вика "Иди в джамията и повикай някой мюсюлманин. Той с два удара и ще гътне добичето."
Отишли те в двора на мъжа, опитали се да хванат овена, ама оня як коч излязъл-реве с пълно гърло из двора, търчи и не се дава. Изцапал ги още повече с кръв. Тогава мюсюлманинът казва на мъжа "Брат, иди в джамията и повикай още един! Тримата ще го заградим и ще го гътнем."
Отива пак мъжът в джамията, но вече и лицето му е в кръв от гонката. Изправя се на вратата и ..
-Има ли мюсюлмани?
Хората вътре видели, че се връща сам и съвсем се ошашавали, мълчат. Тоя пак:
-Има ли мюсюлмани?
Тогава възрастният ходжа се приближил до него и му казал:
-Няма, сине! Ти взе последния. Ей Богу, на, честен кръст!
В джамията върви молитва. Изведнъж на вратата се появява мъж, два метра висок, с ръце до лактите в кръв и с нож:
-Има ли мюсюлмани тук?
Всички изплашено мълчат. Най-накрая един се престрашил, отишъл при него и му казал:
-Аз съм мюсюлманин.
Мъжът:
-Брат, помагай! Днес имам празник и се опитах да заколя овена, но от махмурлук ми треперят ръцете и само го резнах, шурна една кръв, овенът хукна из двора-не мога да го хвана. Жена ми вика "Иди в джамията и повикай някой мюсюлманин. Той с два удара и ще гътне добичето."
Отишли те в двора на мъжа, опитали се да хванат овена, ама оня як коч излязъл-реве с пълно гърло из двора, търчи и не се дава. Изцапал ги още повече с кръв. Тогава мюсюлманинът казва на мъжа "Брат, иди в джамията и повикай още един! Тримата ще го заградим и ще го гътнем."
Отива пак мъжът в джамията, но вече и лицето му е в кръв от гонката. Изправя се на вратата и ..
-Има ли мюсюлмани?
Хората вътре видели, че се връща сам и съвсем се ошашавали, мълчат. Тоя пак:
-Има ли мюсюлмани?
Тогава възрастният ходжа се приближил до него и му казал:
-Няма, сине! Ти взе последния. Ей Богу, на, честен кръст!
- Абе Гошо, как мислиш т`ва Гугъла жена или мъж е ?
- Жена е ! Защото не те оставя да си довършиш изреченията и започва да предлага нейните идеи …
Млад ром на изпит за шофьорска книжка. Полицаят пита:
- Какъв е тоя знак ?
- Алуминиев ! Три и шейсет килото.
– Извинете, тези маратонки дишащи ли са ?
- Да. Дори имат опция – кашлят, когато чорапите са за смяна !
- Как се казва солариум на пернишки ?
- Кучкопек.
Шефът фиксира с критичен поглед един свой служител:
- Ти днес с какво по-специално се занимаваш ?
- С нищо …
- По мои наблюдения и вчера правеше същото !?
- Не успях да го довърша …
Понеделник сутринта. Началникът пита:
- Очите ти са адски червени. Напи ли се снощи ?
- Не ! Плаках, защото не съм на работа …
Значи от Ангелкова да знаете - безплатни чадъри и по-евтини ще има само на 17 от 132 плажа. Но пък за сметка на това на останалите ще намерят начин да ви изсурвакат двойно...
Няма проблем, ще сложат такса "дезинфекция", и всичко ще е точно...(както преди)
Коментар