Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бисери и вицове
Collapse
X
-
Бай Димитраки, разкажи как се прави агнешко със спанак по созополски.
- Отивас зарзаватцията; правис го свой цовек - питас какво прай децата, какво прай зената и той става твой цовек. Дава кило-две спанак като за свой цовек. Цистис коренцета, мийс песацинките. Отивас месарина. Правис го свой цовек - питас какво прай десата, какво прай зената. Дава заден цийрек (1/4) агнеско; мийс кръвцицата, чистис син пецат ветернара, мазес тавицката масалсе, мазес агнеското масалсе, трийс с цервен пиперец, цер пиперец, юзъм, солцица и слагас пецес фурницката. Вадис кладенцето мастицката, памитцето и викас юнаците.
- Ами спанака, бе бай Димитраки?
- Ха! Спанака на кокоцките..
- 3 Харесвания
Коментар
-
Селски лекар трябвало да отиде до града и оставя брат си да го замества.
- Значи, ето ти рициново масло, само с него гледай да се оправяш... - инструктира лекаря брат си.
Прибира се доктора вечерта, и пита:
- Брат, какво стана бе, имаше ли пациенти?
- Да, трима. Първия имаше запек.
- И ти какво?
- Как какво? Дадох му рициново масло, нали така ми каза?
- Правилно! И какво стана с него?
- Ами в началото вървя бавно и тъжно, изведнъж се усмихна... и тръгна да бяга.
- Браво! А втория?
- Разстройство.
- И ти?
- Ами пак рициново масло.
- Олеле! И какво стана с него?
- Ами бяга,бяга, и изведнъж направи кисела физиономия... и спря.
- Карай да върви. Ами третия?
- Имаше кашлица.
- А ти?
- Какво аз? Пак му дадох рициново масло.
- И какво стана с него?
- Ами ето го там - в ъгъла. Седи и не смее да се изкашля...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Двама студенти си говорели:
- А,бе тоя,новият професор е голяма гад! Задава ти подвеждащ въпрос и после те скъсва на изпита!
- Теб за какво те скъса?
- Попита ме:
" Ако един самолет катастрофира на границата,която дели САЩ и Канада - в коя страна ще погребат оцелелите?"
Аз се опитах да налучкам и отговорих:
" В Канада!"
А той се захили и ми вика:
" Колега,оцелелите не ги погребват!"
И бам - двойка!
Другият студент споделил:
- А бе и аз съм се явявал на изпит при него! Обаче,мене ме попита:
" При кой древен народ е съществувал обичая мъжът да се жени за сестрата на вдовицата си?"
Аз се опитах да налучкам:
" При египтяните!"
А той се хили и ми вика:
" Колега,щом мъжът има вдовица,значи самият той е покойник!"
И бам - двойка!
Коментар
-
Един пич споделил с гаджето си:
- Мило,винаги съм имал една мечта! Да ми направиш свирка в колата! Ама,имам предвид - по време на движение,както сме в момента!
Мацката му се сопнала:
- Ти - добре ли си,бе? Това е пълна лудост!
Оня се замолил:
- Айде,бе,мило! Ще бъде много яко!
Момичето се запънало като магаре на мост:
- И дума да не става!
Мераклията захленчил:
- Ама - защо? Посочи ми поне една причина!
Гаджето му го изгледало пронизително:
- Виж какво! Когато ти изкараш книжка и седнеш зад волана - ще си помисля по въпроса.Обаче,докато аз карам тая кола - твърдо не!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Превод в ефир: Песни за Барселона и как НСИ би броил коронавируса
https://www.svobodnaevropa.bg/a/3045...JZiSfxXX1CwkVY
Коментар
-
На аерогарата една англичанка. Митничаря прави проверка на багажа и намира 7 броя жартиери. - Охооо - съставям ви акт, това си е чиста контрабанда. - Ама моля ви се, сър, това са ми за всеки ден - понеделник, вторник, сряда... до неделя. Той казва: - Да бе колко, съм тъп - и я пуска да премине. На другия ден случката се повтаря със една италианка. Тя обаче имала 5 жартиера. Митничаря казва: - Ако вашите жартиери бяха седем бих разбрал, за всеки ден по един, но сега нищо не разбирам. Няма логика, значи са контрабанда. Съставям ви акт. - Но сър, моля ви. Понеделник до петък жартиери, събота и неделя... сам разбирате... Той си казал "да бе много сам тъп, права е италианката" - и я пуснал. На следващия ден преминава рускиня със 12 жартиера. - Ох-о-о-о-о, 12 броя, и сега какво ще правим госпожо. Да бяха седем бих разбрал, да са пет пак, но сега не разбирам. - А, уважаеми сър, това са ми жартиерите за януари, февруари, март...
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар