IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
    Е и ти пък сега.. няма ли нещо за родината...
    Ти пък. Те са космополити с Алонсо и обичат Русия

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      Йовков сме го загубили отдавна. И явно аз пак не съм го оценил щото си го спомням смътно от училище. И то само за бялата лястовица....и то много бегло.
      Вярно е това което казваш за загубата...по принцип
      И все пак...Селена...сега стоя си...и си викам дали пък да прочета Йовков? Я дай една основателна причина да зарежа квото прая и да прочета Йовков?
      Ами вярваш ли още в човещината? Харесва ли ти силиконовото общество и форматът, в който ни вкарват? Предпочиташ ли собствена самобитна идентичност или да си тухла в стената? Все въпроси, на които сам следва да си отговориш. Този автор се грижи за човешката душа. За мен душата е важна. За някои циците са важни и те така ...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
        Щом ще си задаваме неудобни въпроси- не може ли негативното отношение към хъшовете до известна степен да е провокирано от страха на заможният човек от революцията и на свикналият с комфортния живот от физическата конфронтация?
        Напълно възможно, но в неговия случай е по-скоро чуждопоклонничество породено от забраната на всичко чуждо по тошово време, както и оттам идеализирането му. Между другото типично за поколението на родителите ми. При мен е точно обратното. Повдига ми се от западни “ценности” и се връщам към източника. Нормални защитни реакции.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

          Опредление за успех е глупаво да се иска...но мнение от даден човек за това какво е според него успех - е добре да се иска.

          Сега кратко. Като казвам успех и мисля за успех ме вълнуват следните въпроси:

          Защо умни хора не са успешни а посредствени хора понякога са успешни? Защо образованието уж е предпоставка за успех но на практика има много не до там образовани и успели хора? Защо гениите не са успешни сами за себе си в повечето случаи преживе? Как един човек без подходящо специализирано образование в дадена област доста често е по ефективен от друг човек с куп дипломи в тази област? Ключовата дума тук е ЕФЕКТИВЕН. Успешните хора са ефективни на практика. И това не е пряко следствие от образование или дори среда на живот.

          Когато говорим за успех при даден човек ...трябва да имаме пред вид успех в дадена област.

          Защото човек може да е успешен математик...но неуспешен в личния си живот. И в този ред на мисли....

          Защо красиви според определени стандарти хора нямат успех в намирането на подходящ партньор? И т.н.

          Значи аз нямам грам идея да имам претенции да науча някой как да бъде успешен или да дам формула. Аз просто споделям какво мисля и кое е важно на база на доста труд в тази област, разговори и наблюдения.

          Много бих искал някой или всички да кажат аргументирано мнение за това което мисля + да се замислят в дълбочина за тези проблеми и да споделят кво са измислили. Не става въпрос да оценяваме кой от нас е успешен или не. Въпроса е пронципен и всяка мисъл в тази посока по принцип би бил от полза на всеки според мен.
          Образованието няма нищо общо с училището. Даже, както от няколко дни се опитва да докажа, че училището е огромна пречка за успеха.
          То като се замисля ЕФЕКТИВНОСТ е единственото на което държа. Вчера писах как станах инженер с 5 минути цирк на всеки изпит. И не, нямаше да ми трябват тези знания. Завършваш и отиваш някой да ти обясни за два часа и почваш като инженер защото имаш диплом. Нищо че хал хабер си нямаш от света. Та то ефективност за мен си е единственото важно, поне на моя етап. Купуваш евтино, продаваш скъпо и готова работата. Търсиш ниското Р/Е. Някой гонят 5%, други гонят 500 и така.
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

            Ако искаш нещо по стегнато "Тютюн" на Димитър Димов! Само че Двата тома ,но Втория май има само едно издание,а след 1989 категорично няма!

            Иначе Йовков, да - става,но много хиперболи и др.лит.похвати които усложняват размисъла за иначе тривиални неща.
            Тютюн съм го учил....и писал по него кат ученик и в библиотеката имам 100% и двата тома. Сега ме върна че бях много добър по литература по анализите. Ама явно с българския съм много зле....там селена да каже...

            няма да чета йовков....вероятно нито тютюн....пак

            Коментар


            • Щом ще си задаваме неудобни въпроси- не може ли негативното отношение към хъшовете до известна степен да е провокирано от страха на заможният човек от революцията и на свикналият с комфортния живот от физическата конфронтация?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                Имам една идея за книгата - да се направи под формата на поредица от интервюта. Примерно Селена може да ги вземе и обработи литературно.

                Тази схема има доста предимства пред писане на книга за неща, за които така или иначе много хора са писали вече и не е толкова лесно да се каже нещо ново. Интервютата могат да са в много по-свободен стил и да не са много структурирани.

                А какво стана с другата книга за високочестотната търговия? Излезе ли вече? Кога да гледаме из книжарниците?
                не скъпи ми Мишо....отказах се оная да я пиша щото се оказа че няма да е вярна. И тя не беше за вискочестотната търговия а за инвестициите като цяло не за пазара. И това ти го казах ако не се лъжа преди 2 години.
                Сега обаче мога да напиша друга за "инвестициите" ...но понеже след време може и другата да се окаже че не е вярна ( дай боже да разбера това от личен опит ) - се въздържам. Иначе ако я издам ще я пусна на Хинди...ти не знаеш хинди...ама за тебе няма да има проблем щото ти си мега интилигентен и ерудиран и си наясно с гугъл преводача....

                Друго нещо да те вълнува?

                Но определено работата с идеите ти куца.....забравих да отблежа...

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                  Все се каня да те питам нещо, Алонсо. На няколко пъти отваряш дума за секса, но не те разбрах съвсем точно. Соц обществото нямало успех, защото се подтискала сексуалността? Това пък откъде го извади като извод?
                  Ми то какво има да се обяснява? Зора е как да го напиша че да не ме изтрият....Например една жена като не е правила любов или един мъж като изпитва така да го кажем напрежение нали знаеш какво става. И като се събере цяло такова общество и си е проблем. Не всички хора са женени все пак, Та затова не трябва да се забраняват разни зрелища на народа. То още откога са го измислили римляните ама кой да слуша я
                  Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                    Това е нормално. Хората се разбират лесно когато си пасват. Не когато мислят еднакво а когато си пасват. Тази дума "пасват" в контекста на това върху което работя в момента възприе огромен смисъл за мен...до като преди беше само една дума от разговорния речник.
                    В реалния живот хич не бива да се полагат сериозни усилия да се чудиш как да кажеш нещо без да нараниш някой друг или да се грижиш за неговата защитна реакция. Ако си психолог а той е пациент - разбира се че трябва да внимаваш за тея работи....но в други случаи има два варианта:

                    Единия е като видиш такъв човек....с които не си пасваш - да го изключиш от обкръжението си и да не си губиш времето и енергията с него да се грижиш за шибаните му защитни механизми.

                    Другоия е ако се налага да работиш с такъв човек за известно време и от това зависи някаква твоя работа да превключиш на вежливост да го успиш....да си свършиш работата и да го заебеш. )))

                    Най интересното и очевадно нещо до което стигнах аз в моите изследвания за това кога човек си пасва с друг е че....ако намериш човек с който си пасваш....защитните механизми между вас двамата падат без усилие и без натиск. Въпреки че към всички други хора тези защитни механизми може да са кошмар за същите тези хора.

                    А всички си имаме защитни механизми между другото.
                    Би било честно да отбележа защо си ми толкова интересен. Ти си точно копие на това което предствлявах аз преди 5 години. Тогава мненията ми щяха да се покриват на поне 95% по абсолютно всички въпроси. Сега обаче се случиха някои неща и доста си промених мнението по някои въпроси. Това е едно от основните неща. Има едни семинари. Инсайт. Там например може да се учудиш колко много хора изпитват страх да кажат "не". Много голям процент от населението са такива. Просто не могат да отказват. Изпитват страх да не бъдат отхвърлени като комуникация или да бъдат уволнени ако са ти служители или имат интерес да са ти съдружници и лицемерно се съгласяват с квот кажеш. Просто казват че са съгласни а всъшност въобще не са съгласни. Един съвет ако мога да си позволя. Чуеш ли думата "тайна" или "аз си знам защо" бъди нащрек Човек който не се срамува от себе си и е искрен никога няма да употреби тези думи. Тук в този форум не казват "тайна" или "аз си знам" а просто се правят че на са прочели въпроса или почват да ти приказват за съвсем други неща или пък почват да ти обясняват какъв си и в коя лудница да ходиш Няма как да съдиш за хората по постъпките им. Масово правят каквото трябва а не каквото мислят. Колкото и да си добър с психологията, все пак ти трябва известно време за да опознаеш човек за да може да прецениш дали си пасвате. Този форум за това ми е интересен. Тук понеже е анонимен хората се оптпускат и защитните реакции се виждат много ясно и лесно. Само като пример. Ако знаеш през последната година на колко хора съм обяснявал за хъшовете. И всички те така разбиращо и съгласяващо ме гледаха, че чак да се разплаче човек от умиление А тук виж какви са реакциите в анонимен форум
                    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                    Коментар


                    • Ето тука нагледно, един уинър и двама лузъри беседват. Но уинърът се държи като лузър... А лузърите като уинъри.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                        Опредление за успех е глупаво да се иска...но мнение от даден човек за това какво е според него успех - е добре да се иска.

                        Сега кратко. Като казвам успех и мисля за успех ме вълнуват следните въпроси:

                        Защо умни хора не са успешни а посредствени хора понякога са успешни? Защо образованието уж е предпоставка за успех но на практика има много не до там образовани и успели хора? Защо гениите не са успешни сами за себе си в повечето случаи преживе? Как един човек без подходящо специализирано образование в дадена област доста често е по ефективен от друг човек с куп дипломи в тази област? Ключовата дума тук е ЕФЕКТИВЕН. Успешните хора са ефективни на практика. И това не е пряко следствие от образование или дори среда на живот.

                        Когато говорим за успех при даден човек ...трябва да имаме пред вид успех в дадена област.

                        Защото човек може да е успешен математик...но неуспешен в личния си живот. И в този ред на мисли....

                        Защо красиви според определени стандарти хора нямат успех в намирането на подходящ партньор? И т.н.

                        Значи аз нямам грам идея да имам претенции да науча някой как да бъде успешен или да дам формула. Аз просто споделям какво мисля и кое е важно на база на доста труд в тази област, разговори и наблюдения.

                        Много бих искал някой или всички да кажат аргументирано мнение за това което мисля + да се замислят в дълбочина за тези проблеми и да споделят кво са измислили. Не става въпрос да оценяваме кой от нас е успешен или не. Въпроса е пронципен и всяка мисъл в тази посока по принцип би бил от полза на всеки според мен.
                        А как ще определиш един лекар дали е успешен,или не?!С едно 100м2 магазинче от типа "Левче",на подходящото място и с подходяща стока,ще съм доста по -ефективен,поне от финансова гледна точка, от един средностатистически доктор....Сравняваме ли различни области ,или се ограничаваме за успех и ефективност само между различни участници в дадена област?!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                          Йовков сме го загубили отдавна. И явно аз пак не съм го оценил щото си го спомням смътно от училище. И то само за бялата лястовица....и то много бегло.

                          Вярно е това което казваш за загубата...по принцип

                          И все пак...Селена...сега стоя си...и си викам дали пък да прочета Йовков? Я дай една основателна причина да зарежа квото прая и да прочета Йовков?
                          Според мен покера и порното са по-привлекателни.
                          С други думи - дринк, гембъл анд хъмп.
                          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                            Yes!!!!! Дами и господа, на път съм да постигна щур успех! Съвсем сериозно, никой не цени това, което му е под ръка, докато не го изгуби.
                            Йовков сме го загубили отдавна. И явно аз пак не съм го оценил щото си го спомням смътно от училище. И то само за бялата лястовица....и то много бегло.

                            Вярно е това което казваш за загубата...по принцип

                            И все пак...Селена...сега стоя си...и си викам дали пък да прочета Йовков? Я дай една основателна причина да зарежа квото прая и да прочета Йовков?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                              Ако стане война и аз съм хващам пътя за кейптаун на секундата ....да видиш не може ли да се избяга))))
                              Е и ти пък сега.. няма ли нещо за родината...
                              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                                А ако няма къде да избягаш ще приемеш ли битката? Любопитно ми е. Има ситуации, от които не може да се избяга.
                                Ако стане война и аз съм хващам пътя за кейптаун на секундата ....да видиш не може ли да се избяга))))

                                Коментар

                                Working...
                                X