IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Виж как си личат хората, които са под 35, да не кажа 30, пък и с ингилизко мислене - на секундата значи Та въпросният Оле е Оле, затвори очички, поне в моето деЦтво беше така. Както и Голъм беше Ам-гъл, но да не задълбавам - просто искам да кажа, че дори и анонимните форуми не са чак толкова анонимни

Иначе си направих теста - не вярвам на подобни тестове и понеже съм правил стотици такива, знам как лесно могат да бъдат манипулирани, тъй като съм участвал в създаването на подобни! Този не го манипулирах и отгворях честно, поради което излязох "Изпълнител", което не е точно вярно, тъй като харесвам реда и дисциплината, но точно неправдата може да ме накара както да избухна и да направя грандиозен скандал без значение от последиците му, така и да си стоя в ъгъла и да гледам сеир, докато стадото (част от което съм и аз) кротко върви към заколение, скандиращо бодри лозунги.

Наздраве - упс, това беше за по-културната тема
    Точно това е предизвикателството за мен. Можеш да бъдеш и единият и другият човек. Всеки е така. Трудното е да определиш, кой от двамата си повече от другият. Теста дава 6 степени като възможности. Би следвало 6 да са достатъчни, но как да сме сигурни, че сме нацелили правилната?
    Парадокса е че във всеки човек на едно качество, съответства друго и то противоположно като смисъл. Например не може да си добър човек , без да си глупак. В този смисъл всеки от нас е един добър глупак. Лесно е човек да се похвали, че е добър човек а в същото време е доста трудно да си признае, че е глупак. Преди да почна теста на него пишеше, че ставал за 10 минути. Как да стане за 10 минути, като имаше към 100 въпроса а за всеки въпрос трябва да се отдели поне половин час концентрация и да се премислят 10-тки ситуации за да може поне да се доближим до някаква достоверност. Дори и Ив го е направил два пъти през 10 минути и е излязъл различен резултат. Това преговарящ като крайният ми резултат, потвърждава, че теста не работи. Аз рядко преговарям по принцип. Отстоявам се до край и то вероятно си личи по мненията ми във форума
    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Хм,снощи на първо четене - Логистик-, а сега...малко в динамиката на деня - Виртуоз- Жените такива били рядкост)

Коментар

Просто исках да кажа, че дори и анонимните форуми оставят нюанси за това какъв е човекът срещу теб, ако се зачетеш в творчеството му
        И за мен тази задача е любопитна и съм я премислял.

Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        А "Оле, затвори очички" си е класика, поне за мен и е странно да не са ти я чели като малък, но знае ли човек
        Казах "не помня". Може и да съм я чул/чел като малък, но не помня да.

Коментар

• Предприемач”

(ESTP-a)

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение

Да, след като постнах с "Лукойе", с труд се сетих, че на български е "затвори очички".
            Но деанонимизацията в конкретния случай не е проста. Използването на "Лукойе" от мен се дължи на факта, че не помня да съм чел тази приказка като малък, но я помня, като я прочетох като голям, на друг език. То ест може и да съм на години повече от 35.
            Едва ли, защото следва да си израсъл в чужда среда, а такива деца преди 92-95 (ако приемем, че си над 35, т.е. си роден преди 1984 и си бил дете докъм 10-на годишна възраст) бяха единици. Не че е невъзможно де Просто исках да кажа, че дори и анонимните форуми оставят нюанси за това какъв е човекът срещу теб, ако се зачетеш в творчеството му, но аз не съм нито от данс, нито пък се занимавам с психология (освен на най-аматьорско ниво), за да давам категорични изводи и оценки. А "Оле, затвори очички" си е класика, поне за мен и е странно да не са ти я чели като малък, но знае ли човек
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Виж как си личат хората, които са под 35, да не кажа 30, пък и с ингилизко мислене - на секундата значи Та въпросният Оле е Оле, затвори очички, поне в моето деЦтво беше така. Както и Голъм беше Ам-гъл, но да не задълбавам - просто искам да кажа, че дори и анонимните форуми не са чак толкова анонимни
              Да, след като постнах с "Лукойе", с труд се сетих, че на български е "затвори очички".
              Но деанонимизацията в конкретния случай не е проста. Използването на "Лукойе" от мен се дължи на факта, че не помня да съм чел тази приказка като малък, но я помня, като я прочетох като голям, на друг език. То ест може и да съм на години повече от 35.

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение
                Ми заспивай, момиче, защо се мъчиш?

Нека Оле Лукойе капне сладко мляко в очите ти.

Иначе си направих теста - не вярвам на подобни тестове и понеже съм правил стотици такива, знам как лесно могат да бъдат манипулирани, тъй като съм участвал в създаването на подобни! Този не го манипулирах и отгворях честно, поради което излязох "Изпълнител", което не е точно вярно, тъй като харесвам реда и дисциплината, но точно неправдата може да ме накара както да избухна и да направя грандиозен скандал без значение от последиците му, така и да си стоя в ъгъла и да гледам сеир, докато стадото (част от което съм и аз) кротко върви към заколение, скандиращо бодри лозунги.

Наздраве - упс, това беше за по-културната тема
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Не бе, човек. 58% интровертен, 42% екстравертен. Ех, голям си психолог ти

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Имаше един филм...с омар шариф...дето той беше бащата мега богат корабособственик...а дъщеря му влюбена в някакъв пич и той богат.
                    И си говорят двамата млади...и става въпрос че той е богат също...и тя вика така ама и аз съм богата...и той и каза..разликата е че моите пари може да харчиш сега а на баща си сега не можеш...)) Или нещо от сорта....

Що ми хрумна това не знам...ама на определен етап е по важна думата ти към съпруга а не към баща ти...)))

Въпреки че разни хора...разни идеали....може да си права.

Жалко за покера само дето е загубил такъв играч.
                    Те американците така разбират любовта като пари за харчене и кат свършат край с любовта.Аз затова съм приключил с холивудските бичкии още преди 25 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Гледай сега, как се пробваш да ни развалиш рахатлъка. Тъкмо започнахме да се издигаме в собствените си очи и ти рече да ни отстреляш и да ни приземиш.

Това там лидер, ръководител, организатор и прочие ... Всичко се върти около сервитьорството. Ако си на държавна служба, колкото по-високо се издигаш в йерархията, толкова повече се доближаваш до него. Защото служебните ти задължения минават на втори план. Налага се да "вземаш поръчките" на партии и партийки, на местни феодали и разни величия от различен характер и естество.

Ако си в частния сектор е обратно - там като ръководител,лидер, организатор и прочие, дорде изплуваш и си извоюваш някаква относителна самостоятелност пак си сервитьор - на една камара държавни и общински институции, които живо се интересуват кога и как ще им изпълниш поръчката

Животът е може да е лесен или доста сложен. Зависи от височината на камбанарията ти /това с камбанарията го "дъвчем" още от 2011 година/
                      Тънъмънчева аз работя в държавния сектор и уверявам не не съм келнер.Никоя партия нито местен феодал си позволява да ми дава акъл или да се меси в работата ми....Жена ми е в частна фирма и тя не слугува на гореизброените.Не пишете простотии по форуми и неверни неща..Който работи уверявам те нито кагебе нито цереу нито партии му се месят.Само некакадърниците си измислят причини.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Същото. Преди няколко години бях INTP-T, но сега направих теста два пъти и съм убедително INTP-A. Честно казано не знам на какво се дължи.
                        Виждаш ли защо Мишо те харесва....щото сте подобен тип . Дължи се ...че си се променил някак си...човек се променя.

Много як тест. Евала.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                          Логик.

Интровертен и интуитивен. Търсещ и разсъдлив.

Сега прочетох за теб...щото ти си уникално специфичен....да не казвам къв...)))

И е вярно...ти си интровертен 100 %......не харесваш промените...търсиш логиката това е вярно....четеш много и това е вярно....мислиш....ти си знаеш кво......но не можеш да се променяш

И като добавим че ти липсва грам практически опит къде отиваш с логиката...само ти си знаеш...и на кво е базирана тя.....

И аз такова мнение имах за теб....само от постовете ти.....знамч е не те интересува ама за да си го кажа....
                          Last edited by Iv_max; 05.06.2018, 07:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение

Това, че изглеждам повърхностна не значи, че съм. А може и да съм. И не всички хора са сложни А сериозен интерес към теста нямам, но пък ми е интересно да ви чета . Научавам чат - пат по нещо. И не отговори на въпросът ми, а там интересът ми е сериозен. Считаш, че е глупав въпрос и за това го игнорираш или не смяташ, че сериозно ме вълнува?
                            Отговорих ти.

В моя "тест" се търсят сходни принципно отговори при различни хора. Което означава подобен мироглед. Не се определят характери или пък типове хора както в теста който направихме тука. Търси се подобна ценностна система. Отговрите не се тълкуват буквално а във въпросите има ключови неща които хората разкриват подсъзнателно и за които ние гледаме. Понеже знаете само един въпрос за милиона....ще ти дам пример...възможно е някой да отговори да - ще го вземе ...а друг не...но да попаднат в една група поради мотивите си и подхода при решаване на този казус. Всички въпроси се делят на групи в които се цели да се разкрият принципните неща които водят живота на някой човек.

Ние смятаме че хора с подобна ценностна система и специфичен начин на мислене и подход при оценяване на обективните реалности в живота...без значение какво обичат или мразят ....специфично или какви точно цели имат...в реалността - имат потенциал да създадат по здрава връзка. На практика се получава че хора които си мислят че са различни...на пръв поглед на практика си пасват ако притежават подобен мироглед. Това е моята теза и тя е базирана на някакви проучвания въпреки че те са за съжаление към момента много скромни. Но това което ми дава надежда е ...че от всички 11 двойки които съм тествал.....резултатите са 100 % верни. 2 от тях имат над 10 годишен брак и заявяват че нямат съществени проблеми в общуването с половинката си ...и отговарят според очакванията ни...а останалите едни са разведени вече и други 9 заявяват че имат същественни проблеми в общуването с партньора си. Тук ключовата дума е общуване. Ние не им казваме искаш ли да се разведеш....или харесваш ли партньора си защото няма да отговорят вярно. Ние им задаваме други въпроси за да установим до колко те могат да общуват с половинките си. Но теста не е за семейни двойки. Това е просто експеримент. Защото според моята теза брака е проблемен в случаите в които съпрузите не умеят да общуват пълноценно, поради милион конкретни за тях причини които те уж ги знаят прекрасно но което не е така....които не са важни и са в следствие на несходство в начина на мислене. Има два фактора за здрав брак или връзка....външна поносимост ...в смисъл да се харесват общо взето ....и да могат да си говорят.

И теста открива между тази извадка 100% тези факти за сега. Което не означава че ще има 100% успиваемост но на мен 60 % ми стигат. Което ми дава надежда че ако се прилага към нови потенциални двойки е възможно да се окрият хора които да си пасват което да ти се случи в реалността е изключително трудно без значение кво си мислиш и това мога да го докажа. Но работата която предстои е убийствено много. И 100 % това няма да е окончателния вариант който е наличен в момента само като проект.

Това е подобно на това което аз написъх в книгата си но по отношение на успеха....аз твърдо смятам че без значение характера или типа човек има специфичен начин на мислене които води до това отсрани хората да кажат....на този човек всичко му се отдава. Или....квото пипне и става. Или дори късметлии ги наричат. Което няма нищо общо с късмета. Ако ме разбираш. Без значение за музикант ли става въпрос.....за политик ли....за бизнесмен или служител с потенциал или жена която си гледа децата в къщи и пак е успешна. Това са много малко хора. Но моята там идея е че ,който иска може да промени начина си на мислене и да се приближи към тези малко хора. И аз в книгата не казвам кво да праиш.....а казвам кво е и се аргументирам....и от тук на там ти преценяваш дали съм прав и за теб дали е полезно и ако случайно решиш и сметнеш че има сенс в това коеото казвам ...си променяш мисленето.

не се ласкай...отговора не е конретно за теб....ама ми се прииска да го кажа това.....да видя критиците...кво ще кажат.

На жена ми съм и задал само два въпроса...от всички...нарочно...защото сега я обработвам да се включи щото мисля че ще е полезна. А тя си живее живота и хич не и се бачка...)) Но прояви интерес. Което виж сега ...на мен ми харесва....а на адски много хора няма да им хареса. Т.е аз и давам свобода....да се забавлява...и да е красива колкото може да е красива и евентуално щастлива. И това на мен ми доставя удоволствие...да мога да си го позволя и да я гледам такава. Тя примерно....ми дава също свобода...не ме занимава с глупости или с неща които не обичам да правя...което пък аз мразя... и щом съм с нея 15 и повече години...значи си пасваме някак си. Въпреки че не е идеалното съвпадение което и двамата го знаем)))

А например има хора за които жената трябва да стои в къщи ...да готви и да слага салатата с ракията...и ако попаднат на моята...ще им се види черен живота освен скъп. А има и жени...които искат от мъжете си някакви неща...които пък моята не иска.....и това ми харесва. Виждаш кво нещо е....ценностната система и мирогледа и подхода към един и същ проблем в зависисмот от различните хора. Това търся аз......за всеки влак - пътника.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Объркал си се нещо.
                              Твоят тип е по-скоро клъмзи.

Кой го казва, само.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

А, може и да е дефект на превода. Иначе, пише „Debater"
                                Объркал си се нещо.
                                Твоят тип е по-скоро клъмзи.

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X