IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Направих го тези тест, въпреки че не излязох INTP все пак на 75% съвпада, но екстроверт
    Ако трябва да опишеш с една дума кое предпочиташ при избора си на активи кое ще бъде стойност или растеж?

    Коментар


    • Направих го тези тест, въпреки че не излязох INTP все пак на 75% съвпада, но екстроверт

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

        Първо си написал отговора, а след това си задал въпроса
        Ако ти кажа, че отговорът е 42, то какъв е въпросът за него?

        -----------------
        П.П. Аз знам.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

          Тези видове психическо поведения , заложени ли са изцяло или се развиват в живота в зависимост кой , какви предизвикателства посреща, Как мислите
          По принцип се приемат за трайни неща. Ако теорията на Юнг се приеме в пълна сила, всъщност целта на всеки човек е да вгради в съзнанието си сянката си, неговата слаба страна, която има обратният психологически тип. Например човек, който е интроверт, ако се намира под голям стрес ще действа като екстроверт, ще става приказлив, общителен, но тъй като не е такъв това ще изглежда като пародия на общителност, най-вероятно ще е дразнител за всички Същото нещо с човек който разчита на мисленето за взимане на решения, под стрес най-вероятно ще използва емоциите си, което ще доведе до бурни изблици на емоции и твърде странни залитания в крайности.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

            Майерс Бригс всъщност не е доказан научно. Тези типове са по-скоро евристично отколкото научно доказано. Иначе и аз смятам че NT е най-подходящо за спекулант. Всъщност единственото подходящо, всеки друг психологически тип или ще се срути психологически загуби или ще е твърде риск авърс. А тъй като това са най-грубо 10% от населението не е много голям пазар Но пък ЕТФ те и дългосрочното инвесттиране дават възможност реално на всички типове, сттига да не следят особено изкъсо пазара, за да не си прецакват психиката.
            Тези видове психическо поведения , заложени ли са изцяло или се развиват в живота в зависимост кой , какви предизвикателства посреща, Как мислите

            Коментар


            • Виждам, че тук има много запознати с типологията на Майерс-Бридж. Интересно ми е има ли запознати и със Социониката?
              Двете системи си приличат на пръв поглед, но всъщност се различават, което води до доста обърквания.
              Iv_max aз също си мислех, че тестът е моментно състояния. И наистина е така, няколко познати, които се занимават със системата потвърдиха. Отделно, представата ни за нас самите не винаги отговаря на истината. Някои хора пък откровено лъжат — цитирам колега: аз знам, че не е хубаво да се мисля за нещо повече, затова избрах, че не съм нещо повече от другите". Въпросният господин излезе INFP. Всъщност е bully-нарцис, който няма нищо общо с INFP. Затова най-добре е типът да се определи от специалист, а не от тест

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                Днес сутринта....оня тест на кубрат го дадох на моите съдружници да го направят. И е верен на 100% 3 ма от 4 са като мен почти еднакви но това няма значение. До закуска мислех....следното:

                Добре де....как искам да напиша аз нещо за успеха или разкриване на потенциала на даден човек....и което смятам аз за правилно когато хората са различни? Можеш ли да накараш един емоционален човек...да действа хладнокръвно? Можеш ли някой който е еди какъв си...да му вмениш твоята философия или такава която да му даде повече възможности? Можеш ли човек който е затворен.. в себе си...или пък е скромен...или силно религиозен да го накараш да бъде амбициозен или упорит?
                Кво показва теста? Че един е, от да кажем 1 % от населението....друг е като 20 % от населението? Един има огромни мечти...друг има мечта да не го уволянт от работа. Един е добър в рутинната работа...друг пък креативен. Как по дяволите на такава база...някой да ме разбере и възможно ли е това? Има ли смисъл да пиша или коментирам кво да е за успеха?

                И тъкмо бях взел да се отчайвам....и първосигнално да мисля че след като теста на кубрат е верен...и той показва реалния материал с който разполага всеки....ще бъде почти невъзможно някой хора да разберат какво говоря. Така например, както моите съдружници ме разбират съвсем лесно които са подобни на моя тип личност.

                Обаче осъзнах току що следното. Теста не е абсолютно нищо същественно въпреки че като го направи някой и всеки вика уау. Теста представлява едно моментно състояние и дава някаква характеристика на даден човек какво е той в действителност към даден момент. Обаче този човек е това което е...на база на не факта че така се е родил и друг шанс няма....а на база на това което му се е случило през изминалия живот. Теста задава едни въпроси... с които пита човек " ти какъв си?"...човека отговоря какъв е....и теста "познава". Така де...но човек е това което е ....щото мисли по определен начин и експириънса в миналото му го е направил такъв. Нищо повече от това. Ако този тест всеки го е направил в различни етапи от живота си...аз съм убеден че резултата ще е коренно различен. Т.е човек се променя. И се променя така...както живота го променя. А живота го променя така какъвто му е начина на мислене. Не живота го променя...той сам се променя...и не винаги към по добро. За да се адаптира. И в момента в който спре да се бори...се примирява щото така му е по лесно.
                И установих...че в моята работа има адски много смисъл...щото във всеки етап на живота си...човек се променя спрямо това което му се случва.

                Основния ми въпрос...е как да накараш човек който не е свикнал да мисли...да почне да мисли..и за себе си и за живота си и за бъдещето си?

                Това ми е въпроса...как да накараш някой да почне да мисли...и да осъзнава?


                Първо си написал отговора, а след това си задал въпроса
                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                  С един приятел доста поработихме върху темата относно типовете темперамент. Може би над година сме дискутирали. В общи линии вярваме, че голяма част от това дали един човек ще остане на пазара зависи от това какъв тип темперамент е. В общи линии отговорите са точно по нашите очаквания. Преобладаването на редкият тип INTP не е изненада. Почти 100% от отговорилите са тинкъри с **T*. Очаквано буквичката F е доста рядка. Та в общи линии очаквахме да е основно *NT* и от време на време *ST*, въпреки, че ST са три пъти повече в популацията от NT. Освен това дали човек разбира борсата през растеж или стойност зависи главно от това какъв тип темперамент е. Освен това в коя част от пазара даден човек ще е на него зависи главно от това какъв тип темперамент е. Та в общи линии се оказва, че свободната воля на човек е доста ограничена. Мисля да подготвим една анкета, която да е анонимна защото вероятно хората няма да искат да пуснат публично лична информация. После ще видим дали теорията ни се потвърждава и ще пуснем резултатите. За резултатите може да отнеме малко време. Но в общи линии ме вълнува освен типа темперамент хората да изберат между растеж/стойност, бик/мечка предпочитан тип активи ценни книжа/имоти/собствен бизнес. Според мен отговорите ще бъдат доста еднотипни съобразно типа темперамент.
                  Майерс Бригс всъщност не е доказан научно. Тези типове са по-скоро евристично отколкото научно доказано. Иначе и аз смятам че NT е най-подходящо за спекулант. Всъщност единственото подходящо, всеки друг психологически тип или ще се срути психологически загуби или ще е твърде риск авърс. А тъй като това са най-грубо 10% от населението не е много голям пазар Но пък ЕТФ те и дългосрочното инвесттиране дават възможност реално на всички типове, сттига да не следят особено изкъсо пазара, за да не си прецакват психиката.
                  Last edited by ravnovesie; 18.06.2018, 09:40.

                  Коментар


                  • С един приятел доста поработихме върху темата относно типовете темперамент. Може би над година сме дискутирали. В общи линии вярваме, че голяма част от това дали един човек ще остане на пазара зависи от това какъв тип темперамент е. В общи линии отговорите са точно по нашите очаквания. Преобладаването на редкият тип INTP не е изненада. Почти 100% от отговорилите са тинкъри с **T*. Очаквано буквичката F е доста рядка. Та в общи линии очаквахме да е основно *NT* и от време на време *ST*, въпреки, че ST са три пъти повече в популацията от NT. Освен това дали човек разбира борсата през растеж или стойност зависи главно от това какъв тип темперамент е. Освен това в коя част от пазара даден човек ще е на него зависи главно от това какъв тип темперамент е. Та в общи линии се оказва, че свободната воля на човек е доста ограничена. Мисля да подготвим една анкета, която да е анонимна защото вероятно хората няма да искат да пуснат публично лична информация. После ще видим дали теорията ни се потвърждава и ще пуснем резултатите. За резултатите може да отнеме малко време. Но в общи линии ме вълнува освен типа темперамент хората да изберат между растеж/стойност, бик/мечка предпочитан тип активи ценни книжа/имоти/собствен бизнес. Според мен отговорите ще бъдат доста еднотипни съобразно типа темперамент.

                    Коментар


                    • Добре де, ив-макс, защо ти е да накараш някой да мисли и да осъзнава?
                      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Днес сутринта....оня тест на кубрат го дадох на моите съдружници да го направят. И е верен на 100% 3 ма от 4 са като мен почти еднакви но това няма значение. До закуска мислех....следното:

                        Добре де....как искам да напиша аз нещо за успеха или разкриване на потенциала на даден човек....и което смятам аз за правилно когато хората са различни? Можеш ли да накараш един емоционален човек...да действа хладнокръвно? Можеш ли някой който е еди какъв си...да му вмениш твоята философия или такава която да му даде повече възможности? Можеш ли човек който е затворен.. в себе си...или пък е скромен...или силно религиозен да го накараш да бъде амбициозен или упорит?
                        Кво показва теста? Че един е, от да кажем 1 % от населението....друг е като 20 % от населението? Един има огромни мечти...друг има мечта да не го уволянт от работа. Един е добър в рутинната работа...друг пък креативен. Как по дяволите на такава база...някой да ме разбере и възможно ли е това? Има ли смисъл да пиша или коментирам кво да е за успеха?

                        И тъкмо бях взел да се отчайвам....и първосигнално да мисля че след като теста на кубрат е верен...и той показва реалния материал с който разполага всеки....ще бъде почти невъзможно някой хора да разберат какво говоря. Така например, както моите съдружници ме разбират съвсем лесно които са подобни на моя тип личност.

                        Обаче осъзнах току що следното. Теста не е абсолютно нищо същественно въпреки че като го направи някой и всеки вика уау. Теста представлява едно моментно състояние и дава някаква характеристика на даден човек какво е той в действителност към даден момент. Обаче този човек е това което е...на база на не факта че така се е родил и друг шанс няма....а на база на това което му се е случило през изминалия живот. Теста задава едни въпроси... с които пита човек " ти какъв си?"...човека отговоря какъв е....и теста "познава". Така де...но човек е това което е ....щото мисли по определен начин и експириънса в миналото му го е направил такъв. Нищо повече от това. Ако този тест всеки го е направил в различни етапи от живота си...аз съм убеден че резултата ще е коренно различен. Т.е човек се променя. И се променя така...както живота го променя. А живота го променя така какъвто му е начина на мислене. Не живота го променя...той сам се променя...и не винаги към по добро. За да се адаптира. И в момента в който спре да се бори...се примирява щото така му е по лесно.
                        И установих...че в моята работа има адски много смисъл...щото във всеки етап на живота си...човек се променя спрямо това което му се случва.

                        Основния ми въпрос...е как да накараш човек който не е свикнал да мисли...да почне да мисли..и за себе си и за живота си и за бъдещето си?

                        Това ми е въпроса...как да накараш някой да почне да мисли...и да осъзнава?



                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
                          Писах понякога и че, номера минава само веднъж.

                          Прав си не съм играл покер. Но ти понякога проявяваш прекалена емоционалност, което някак не ми се връзва с покера.
                          една от причините да не съм в профисионален покер играч е точно тази...че границата на търпението ми където вече проявявам прекалена емоционалност не е твърде далеч. Т.е не мога да контролирам твърде дълго емоцията си.

                          Но съм приличен играч...поне знам колко мога и къде са ми слабостите.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

                            Не обижда никого. Цитира "ПРИНЦИПА НА ПИТЪР"
                            Къв Питър те гони не знам....

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Iva66 Разгледай мнение

                              Употребявайки думи , като "глупак"/няма значение,че може би така е в определенията
                              ../ ,не мисля,че си помагаш,кой знае колко .....сега,даже и някой да е искал да напише своето мнение,едва ли ще го направи .Какво е твоето мнение за примера за успех/според мен/,който написах? Глупака на групата,все ще го намерим,ако ли пък не го открием-света пак ще се развива,и без нашите "вълнения"
                              Да си помагам за какво?

                              Употребявам думи като глупак, поради главно две причини. Първо понякога е необходимо да се кажат нещата със истинските им имена. Второ за да провокирам по силни реакции което винаги е добре.

                              А по твоето мнение това го коментирахме съвсем в началото.



                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

                                Не обижда никого. Цитира "ПРИНЦИПА НА ПИТЪР"
                                Не става дума за обида-друго имах впредвид...

                                Коментар

                                Working...
                                X