IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Няма да се разпростирам но, още, ПОТРЕБЛЕНИЕТО - въпреки, че е показател, подмножество на определящите, НЕ Е "качество на живота". Последното, е много по-съществен показател и, някои от неговите признаци, са количеството и смехът на децата, броят /т.е., отношението напускащи/завръщащи се в страната, раждаемост, смъртност, качество на образованието и т.н. Визите и свободното придвижване са вторичен показател.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
      Простотия е да сравняваш средния доход в малък град с цените на апартамените в центъра на София. В малките градове двустайните апартамени са по 50 000 лв.
      Я кажи сега кое е по-хубаво, да плащаш 20 000 със заплата 160лв. или 50 000 със заплата 650. Хъм?
      Парното и топлата вода излизат средно по 70лв. на месец и всъщонст това е сравнимо със сметките от едно време по 15лв.
      Моля те, не ни разочаровай.
      Неизвестно защо, всичко, пречупваш през себе си и не разбираш, че нито София днес е България, нито някога е била. А и в София, не всичко е толкова лъскаво, пък и "лъскаво", не значи непременно, по-добро. Подобно на твоето "обобщаване" с разпростиране виждането на индивида върху частен случай, над "виждането" му /без да е видял, усетил и изпробвал на свой гръб/ ВСИЧКИ параметри на средата, е свойствено на нискочелите индивиди, с които, не бих искал да се сравнява уж умен, образован и интелигентен, мислещ млад човек. Казвам "уж", щото...
      Доказано, с много прости сметки, ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ сега, с 1000 лв, могат да постигнат по-нисък жизнен стандарт отколкото, ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ в онези времена със160 лв (ТОГАВА). Казах, че мога и още неща да извадя, пък и не само аз. Едно от тях е че, тогава, да "имаш ТЕЦ" се броеше не само модно, ами МНОГО изгодно, което, вдигаше цената на жилещата. ДНЕС, почти 70% от българите, са пропищели от "Топлофикация"...Цени на храти, лекарства, горива, енергия, ако щеш, билетчетата в градския транспорт и какво ли още не, бяха в пъти по-достъпни. Е, интернет и мобилни телехони нямаше но, какво ли още, ще има след само 30 години?
      Накратко, изваждането на главата от задното междубузие, единствено, ще подобри "имиджа" ти /на български, "възприемането ти от околните"/. Виж, ако си фанатичен малоумник или тролец като Импетеция, Доматов и С-ие, спасение , явно, няма да има.
      По-здрав.
      Last edited by Pyramid; 14.09.2018, 09:00.

Коментар

• Дет вика Ив Макс, тогава един млад инженер е взимал 350лв.

Ми не, родителите ми като млади инженери през 1975г. са взимали по 105лв. и двамата. Живели са на много широка нога Това е положението

Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Не знам на кое викаш малък град.Плевен в тая категория ли е?Заплати по 160 лева викаш...Ще намеря фишове на баща ми от 1985 мисля че са, да видиш какви са заплатите...ного е далече от 160.с 50000 ново жилище не знам къде мое си купиш..Ела в Плевен и пробвай да видим с 50000 какво ще си купиш...С тия пари евентуално некой 50г панел в плачевно състояние...Навремето една панела струваше 7000-8000 кинта

Коментар

• Да не казвам примерно колко повече и по-хубави маратонки може да се купат с 1000 лв. в сравнение с комунизма със 160лв. и Ромика на 30лв.

Една Лада за 5500лв. я взимаш с 34 заплати и е трошка отвсякъде.

Кой сега ще предпочете да даде 34 заплати за лада при положение, че с 18 заплати може да си купи Тойта Айго?

Кой изобщо от вас си е купил Лада сега? Има ли такива?

Коментар

Простотия е да сравняваш средния доход в малък град с цените на апартамените в центъра на София. В малките градове двустайните апартамени са по 50 000 лв.

Я кажи сега кое е по-хубаво, да плащаш 20 000 със заплата 160лв. или 50 000 със заплата 650. Хъм?

Парното и топлата вода излизат следно по 70лв. на месец и всъщонст това е сравнимо със сметките от едно време по 15лв.
            Не знам на кое викаш малък град.Плевен в тая категория ли е?Заплати по 160 лева викаш...Ще намеря фишове на баща ми от 1985 мисля че са, да видиш какви са заплатите...ного е далече от 160.с 50000 ново жилище не знам къде мое си купиш..Ела в Плевен и пробвай да видим с 50000 какво ще си купиш...С тия пари евентуално некой 50г панел в плачевно състояние...Навремето една панела струваше 7000-8000 кинта

Коментар

• Простотия е да сравняваш средния доход в малък град с цените на апартамените в центъра на София. В малките градове двустайните апартамени са по 50 000 лв.

Парното и топлата вода излизат средно по 70лв. на месец и всъщонст това е сравнимо със сметките от едно време по 15лв.

Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Не приказвай простотии бе човек.Я отвори статистиката и ще видиш че освен в София другаде масово заплатите са 800-900 кинта бруто което ги прави 600-700 чисто.Я виж колко пенсионери получават до 400 лева месечно и тогава пиши глупости на едро.Навремето сметките бяха 20 кинта лампите светеха денонощно парното топлеше хората отваряха прозорците..Така беше не че е редно а днеска парното 300 кинта телефони телевизия сметки 500 кинта и си на студено.Един апартамент беше 20000 кинта са е 300000.Отделно като изключим електрониката всичко е в пъти по скъпо..а храната дори е опасна за здравето.За здравеопазване изобщо няма да говоря и за мизерията по болниците.Не ми е известно през социализма болниците да са рекетирали болните за дарения....Имай поне някакъв срам бе човек.Не може ей така на ангро да си бръкнеш с левио палец у гъзо и оттам да вадиш фандъци които после без връзка с главата пляс у форума.Все пак живели сме по това време не лъжи
              Last edited by Money; 14.09.2018, 08:47.

Коментар

• С 160 лв тогава, по 2 ст, се купуваха 8000 kWh ел.енергия, почти без хармоници и значително, по-сигурни. Говорим за дневна енергия. Нощна - 16000 kWh.
                с 1000 лв днес ( ако окръглим надолу) - 5000 kWh дневна.
                Кино, от скъпото, 35 ст. за билет - с 160 лв - 457 билета. Днес, АКО са по 5 лв, макар да знаем, че са 8 и нагоре, с 1000 лв-200 билета.
                Бензин, от скъпия, 27 ст - с 160 лв - 592 литра. Днес, 1000 лв, 2.20/л - 454 литра.
                Мога и още...

Коментар

• ...”

— Набиеш ли ме, значи, няма да ме изгониш! Бий! Така ще те запомня… А ето че и пристигнахме!

Наистина влизаха в гарата. Макар че Рогожин бе казал, че е заминал мълчешката, вече го чакаха няколко души. Те викаха и размахваха калпаци.

— Гледай ти, и Зальожев е тук! — измърмори Рогожин, като ги гледаше с тържествуваща и дори сякаш злобна усмивка, и изведнъж се обърна към княза. — Княже, не знам защо те обикнах. Може би защото те срещнах в такъв момент, ала ето че и него срещнах (той посочи Лебедев), но не го обикнах. Ела у дома, княже. Ще ти свалим гетричките, ще те облека в самурена кожа, първо качество; ще ти ушия прекрасен фрак, бяла жилетка, или каквото искаш, ще ти натъпча джобовете с пари и… ще отидем у Настасия Филиповна! Ще дойдеш ли, или не?

— Слушайте добре, княз Лев Николаевич! — внушително и тържествено каза Лебедев. — О, не изпускайте случая! О, не го изпускайте!

Княз Мишкин стана, подаде вежливо ръка на Рогожин и любезно му рече:

— С най-голямо удоволствие ще дойда и много ви благодаря, задето сте ме обикнали. Дори може би ще дойда още днес, ако ми остане време. Защото, да ви кажа откровено, и вие много ми допаднахте, особено когато разправяхте за брилянтовите обеци. Допаднахте ми дори преди това, макар че лицето ви е мрачно. Благодаря ви също за обещаните дрехи и за шубата, защото наистина скоро ще ми потрябват дрехи и шуба. Колкото за пари — в този момент нямам нито копейка в джоба си.

— Ще имаш пари, надвечер ще имаш, ела!

— Ще имаш, ще имаш — повтори чиновникът, — надвечер, преди мръкване ще имаш!

— А женския пол, княже, много ли го обичате? Казвайте предварително!

— Аз ли? Н-н-не! Ами че аз… Вие може би не знаете, че поради вродената ми болест аз дори никак не познавам жените.

— Щом е така — извика Рогожин, — значи, ти си истински аскет, а Господ обича и такива като тебе.

— И такива Господ-Бог обича — повтори чиновникът.

— А ти върви подире ми, писарушко — каза Рогожин на Лебедев и всички слязоха от вагона.

Лебедев постигна най-сетне целта си. Скоро шумната тайфа се отдалечи към Възнесенския проспект. Князът трябваше да свие към Литейная. Беше влажно и мокро; князът разпита някои минувачи и тъй като разстоянието, което имаше да измине, беше около три версти, реши да вземе файтон...”

Връщайки се на началната тема за “успеха” тези дни окончателно се убеждавам, че ако той е само версията на Лебедев и на Рогожин, не е истински успех. Трябва ни и княз Мишкин. Убийствено ни трябва и Мишкин, въпреки, че лебедевци няма да са много съгласни.

Всъщност малко по-долу спорите за две версии на миналото, които ВЕЧЕ не са актуални. Актуална е битката на Орбан тази седмица, битката на Тръмп, битката на много други лидери да ни изкарат от батака на “политически коректното”.

Last edited by Selena; 13.09.2018, 17:57.

Коментар

Ми не. Сега със средна работна заплата 1000 лв. се купуват повече и по-хубави неща отколкото със 160 лв. тогава

Сега поне 2-3 милиона българи живеят по-добре отколкото през най-добрите години на комунизъма
                    Май не си даваш сметка за разликата Ѝ във времето. ТВОЙ проблем. Само, дето не ми минават тези.
                    Last edited by Pyramid; 13.09.2018, 17:56.

Коментар

Ми не. Сега със средна работна заплата 1000 лв. се купуват повече и по-хубави неща отколкото със 160 лв. тогава

Сега поне 2-3 милиона българи живеят по-добре отколкото през най-добрите години на комунизъма

Не приказвай простотии бе човек.Я отвори статистиката и ще видиш че освен в София другаде масово заплатите са 800-900 кинта бруто което ги прави 600-700 чисто.Я виж колко пенсионери получават до 400 лева месечно и тогава пиши глупости на едро.Навремето сметките бяха 20 кинта лампите светеха денонощно парното топлеше хората отваряха прозорците..Така беше не че е редно а днеска парното 300 кинта телефони телевизия сметки 500 кинта и си на студено.Един апартамент беше 20000 кинта са е 300000.Отделно като изключим електрониката всичко е в пъти по скъпо..а храната дори е опасна за здравето.За здравеопазване изобщо няма да говоря и за мизерията по болниците.Не ми е известно през социализма болниците да са рекетирали болните за дарения....Имай поне някакъв срам бе човек.Не може ей така на ангро да си бръкнеш с левио палец у гъзо и оттам да вадиш фандъци които после без връзка с главата пляс у форума.Все пак живели сме по това време не лъжи
                      Last edited by power grid; 13.09.2018, 12:25.

Коментар

• Ми не. Сега със средна работна заплата 1000 лв. се купуват повече и по-хубави неща отколкото със 160 лв. тогава

Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                        Какво ли? Ами, тогава, не беше нито толкова масова, нито толкова дълбока. Това, че 100К българи сега са по-добре от тогава, как ли кореспондира с „изчезналите” 3 милиона, според теб?

Коментар

Ако сега е мизерия, то какво да кажем за комунизъма...
                          Какво ли? Ами, тогава, не беше нито толкова масова, нито толкова дълбока. Това, че 100К българи сега са по-добре от тогава, как ли кореспондира с „изчезналите” 3 милиона, според теб?

Коментар

• Ако сега е мизерия, то какво да кажем за комунизъма...

Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Ква мизерия един общак ти иска 50 лева , а майстор под 100 - 150., не можеш и да помиришеш. Пробвай да намериш некав персонал за бизнеса си. Ако квалифициран и с опит заплатите отиват у небето.

По скоро мизерията е духовна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Ква мизерия един общак ти иска 50 лева , а майстор под 100 - 150., не можеш и да помиришеш. Пробвай да намериш некав персонал за бизнеса си. Ако квалифициран и с опит заплатите отиват у небето.

По скоро мизерията е духовна.
                              Адаш, това се нарича прекомпенсация. Много дълго внушаваха че, видиш ли, конкурентоспособността на БГ икономика, била в ниската цена за труд. Само дето, работните, умни и недотам свърани с Родината, напуснаха и, ето, БХ се „хвали с достижението си” минимална безработица. ТОВА ако е устойчивост и конкурентоспособност, аз съм китаец. Или индиец, нале.
                              The Mumy is alive, do not care about it !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Индия e интересен случай. Те, мисля че тръгват по пътя на Китай - огромен пазар, и имат възможност за разрастване на вътрешното потребление.
                                Освен това индийци са шефове в мнозинството от водещи технологични компании в света, и в Индия се отдава огромно значение на развитието на новите технологии - мъчат се да не бъдат само кодерите на света, ами да правят нещо с по-висока добавена стойност. И в някои други индустрии също - стомана, автомобилостоене, и др.

Ако Китай, Индия и Русия не успеят да създадат някакъв ефективен блок срещу хегемонията на САЩ, не са розови нещата. Чух, че китайците вече се разбрали с някои държави да търгуват нефт в юани.
                                Кво значи хиперинфлация и дългова криза? Както казах в предишния ми пост, някой ще напазарува евтино цели държави.
                                Междувременно, докато тече процеса, ще страдаме и ние, щото временно ще са затворени пазари, на които ние изнасяме (евентуално), или за които чрез трети фирми бачкаме на ишлеме.
                                Права си за скачените съдове - това, както пак вече казах, следва от модела на финансова система, създаден от САЩ след края на ВСВ. Демек, те контролират всичко, и за да е възможно това, всичко е навързано в системата. Пари, плащания, стокови потоци.
                                Я виж какво става тук. Отдавна очаквана новина. Това касае колос номер две.

https://www.segabg.com/hot/turciya-r...ti-za-trgoviya

Коментар

Working...
                                X