IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

О, разбира се. Лектър е супер “успешен”. Всеки престъпник е свръх успешен. Никакви рамки не му пречат. Само дето не ми допада да съм закуската на Лектър. Между другото общуването лице в лице с подобни индивиди е пряко надникване в бездната. Не е за хора със слаби нерви.

Разбираш ли накъде бия?
    Въпреки че направих уточнението че успеха не означава че е небходимо да нямаш рамка...ти пак се заиграваш с това. Защо?

рамката може да ти пречи ако не е подходяща за това което искаш да псотигнеш или за това което си. Мисля че това го казах на няколко пъти под различни форми.

Коментар

• Хората спечелили от тото си остават също толкова нещастни/щастливи, колкото са били и преди да спечелят. Може би смяташ, че ти ще си изключение...

А и в почти всички случаи и парите не остават при тях.

Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

Няма какво да осъзнаваме. Тези мисли водят до депресия. Талант е да не ти пука какво си направил, какво си спечелил и изгубил. Излишните мисли осъзнаване правят нещата по зле. Като спечеля какво губя? Да кажем от тото. Готови пари, ще ме променят, ще ме е страх от бандити и подобни глупости вместо да им се насладя? А като губя какво печеля? Едно нищо, защото ако не се взема в ръце и не променя нещата и губя време в мисли ще съм на същото дередже или по зле.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
        Нищо подобно. Аз казвам неща които може да са от по голяма полза за някой друг от колкото за мен самия. Ако не ги кажа....по добре ли ще се чувстваш?
        Ама айде кажи къв морков искаш))
        За дамите поне приличен букет с рози, а за господата прилична бирария. Така го виждам аз .

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение

щом никой не те разбира явно си извън общоприетото и няма да намериш лесно себеподобен...
          Ей това е голям проблем. Вярно е. Добре, че аз съм намерил вече........
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Има и книга. Ханибал е гениален престъпник без морални норми. Канибал. Въпросът ми е докъде стигаме разширявайки безогледно “рамката”?

Това е въпрос не само към теб, а към всички.

Да, ти си си изградил критериите взаимодействайки с околната среда (тук Ив частично е прав), но и използвайки свободната си воля (тук частично ти си прав), т.е. личността все пак е микс.

Не сме само продукт на “другите”.
            Ако задълбаем изначално.....всичко което смятаме за добро или зло....е в резултат на това което сме възприели от обществото в което сме израстнали. Иначе нямаме ниакква идея реално сами за себе си какво е добро и какво е зло.

Имало е периоди в миналото в които са съществували групи от хора или малки общества в които това да убиеш човек не е било считано за зло,,,дори да изядеш човек. И сега има групи от хора които мислят така вероятно.

Първо Ханибал е имал морални норми...но те са по различни от това което ти считаш за морална норма. Алонсо беше прав, че не трябва да считаме че хората които нямат нашия морал - нямат морал.

Второто за разширяване на рамката. Не е нужно да разширяваш рамката да не говорим безогледно...ако искаш да постигаш успех в областта в която имаш нужда от такъв. Нужно е да я промениш.

Коментар

Лошо няма...новото е добре забравено старо...или представено старо под различна форма може би по достъпна за хората в настоящата действителност.

Виж...аз съм чел много литература в тази област така че е повече от нормално да съм повлияван от това през годините. Разликата е че, това което чета от даден автор, често не съм съгласен с него и затова реших да си създам собственна ситемтизирана теория и мироглед.
              Амбициозно. А ще почерпиш ли с моркови “опитните зайци”?

Коментар

Знаеш ли защо вероятно ти мислиш че е грешно? Защото притежаваш самочуствие. Самочуствието пък е резултат от минали или настоящи успехи. Което ти дава свободата да си позволиш да мислиш самостоятелно извън това което ти казват. Т.е свободно да зашитаваш собственно мнение без значение какво мислят другите. И виждаш ли къде е ключа за бараката? Ти можеш да си позволиш да не обърнеш внимание на това че някой те мисли за гъз в този форум....но всичко заради което можеш да си го позволиш е в резултат на това че пак пред същото общество си доказал на себе си че не си гъз чрез успехите ти. Т.е доказал си на другите че не си гъз...много хора са видели че не си гъз...ти си придобил самочуствие и вече спокойно може да кажеш на някой друг...абе я си еби майката....дреме ми че ти ме мислиш за гъз.

Което означава че въпреки че мислиш че червеното е погрешно ...това кеото мислиш е в резултат на червеното )
                Пак зациклихме Ходих да купувам един бизнес преди време. Ябълкови градини. 2 тона добив прави. И го питам онзи как 2 тона, като гърците вадят 12 и то качествени а не червиви за ракия. И човека вика така : "- Ама мойто момче, те гърците торят и пръскат и затова вадят по 12 тона" Та това че аз вадя 12 тона ябълки от декар, според тях е защото съм гъз, който тори и пръска, ама пък аз смятам че не съм гъз, защото моята сметка излиза а тяхната не. Знам, че се правиш на луд. Ако ти не знаеше това, съм убеден че нямаше и лев да изкараш. Колко пъти всички са ти казвали че не си прав и си гъз и въпреки това си го правил? Като онези неща с ВТЧ и каквото друго се сетиш? Когато всички продават а ти купуваш си гъз и то глупав гъз за всички. Така ги виждам аз нещата. Тоест ако искаш да си успешен, трябва да си свикнал с това да си гъз в очите на всички. То и този форум го доказва. Дори и първият ти успех, когато си нямал самочувствието е бил защото си постъпил различно и си спечелил от това.

Коментар

На мен пробелма ми е че човек няма никаква идея какво Е.
                  Спокойно, не си сам, от последните пет шест хиляди години с това се занимават всички философски школи на планетата .

Коментар

+++ ти току що реши задачката, която преди Ив. Философите отдавна са решили .
                    Лошо няма...новото е добре забравено старо...или представено старо под различна форма може би по достъпна за хората в настоящата действителност.

Виж...аз съм чел много литература в тази област така че е повече от нормално да съм повлияван от това през годините. Разликата е че, това което чета от даден автор, често не съм съгласен с него и затова реших да си създам собственна ситемтизирана теория и мироглед.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                      Средният пръст си е за БФБ, но някак странно приляга и на опитите ми да мисля опортюнистично.
                      Най- сетне поне една загадка биде разрешена .

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Очевидно е че освен мен самия, друг читател няма да намеря Сега мисля по начина си на изразяване. Не се отказвам лесно ей... Овен съм. Та остава надежда, че ако намеря подходящ начин на изразяване, може пък и да ме разбере още някой, освен мен самия
                        щом никой не те разбира явно си извън общоприетото и няма да намериш лесно себеподобен...

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Средният пръст си е за БФБ, но някак странно приляга и на опитите ми да мисля опортюнистично.
                          https://www.facebook.com/inyanshared...G4XhMo&fref=nf

Коментар

Значи, Ив., ще бъдем твоите “опитни зайчета”, за бъдеща книга без нито един морков ?

За момента се присъединявам към Имхотеп и се облягам назад сред публиката.
                            Нищо подобно. Аз казвам неща които може да са от по голяма полза за някой друг от колкото за мен самия. Ако не ги кажа....по добре ли ще се чувстваш?

Ама айде кажи къв морков искаш))

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

.. Мнението на хората не струва и 5 стинки...
                              Това е абсолютно неверно. И въпрос кои хора да кажем мнението на майка ти, мнението на колегитете ти примерно или на шефовете ти и колко хора да кажем примерно всички това отиваме ли пак на самодостатъчност?

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Алонсо не си съвсем прав. Айнщайн отдавна е казал, че всичко е относително.
                                Най-просто казано ако нямаш уважението на другите, няма да постигнеш кой знае какво.
                                Не става въпрос да сравняваш ниски с високи. При хората е малко по-различно.
                                Най-просто ако вземем два гаража превърнати в магазини, и хората си купят нещо скапано от единия, то бизнеса му няма да върви просто защото мнението на хората за него е че продава боклуци. Без значение какво мисли за себе си собственика.
                                Той победителя е сам, но само във война,
                                Правилен аргумент.

Коментар

Working...
                                X