IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение

Няма да има войни преди всичко?
    Да, разбира се.
    Но, може би, нямаше да има и хумор?

Коментар

• Първоначално изпратено от HY Spread Разгледай мнение
      otivaite v bg mama. bah alkoholicite
      Kakvo ne ti haresva?

Коментар

• otivaite v bg mama. bah alkoholicite

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение

Интересно ми е да си представя, какво би било, ако всички хора са духовни – колкото Дънов или Паисий Хилендарски, например?
          Няма да има войни преди всичко?
          Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
            Сега да повторя, можеш ти ти да ми намериш аргументи, че липсва духовност? Мисля, че въпросът е доста сложен и бягането от него показва, че още не сме готови за отговора.
            Интересно ми е да си представя, какво би било, ако всички хора са духовни – колкото Дънов или Паисий Хилендарски, например?

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

За какво бързам? Кого имаш пред вид че ме е учил? И в какво вярваш ти и най вече защо.

Значи аз казах в кво вярвам...и дадох аргументи ....силни слаби незнам но някакви. Дай сега твоите за кармата.

Това че сме различни означава ли че не бива да говорим с аргументи?
              Бързаш да откъснеш плода, а още е зеленичък. Също така е видно, че учим от различни школи, макар че си помислих в началото, че мирогледа ти е доста широк, тъй като си попадал в източни будистки храмове. И после доста ме изненада със завъртането на 180градуса в другата посока.

И така за кармата, /причинно-следствени връзки/която няма нищо общо с никоя религия мога да ти дам веднага аргументи с някои лични примери.
              Случка 1. Двамата родители имат голям семеен скандал и детето, което е на 7 годинки, започва да се напишква през нощта в продължение на няколко дни, при условие, че е спряло с никтурията още на 2г. Защо?
              Предполагам, че ще си кажеш, случайност, но това има сериозна връзка с психиката и ако мама и тате не спрат да се карат, детето има голяма вероятност да се разболее сериозно.

Случка 2. На празнична трапеза преяждам с високовъглехидратни рафинирани или млечни или студени ястия и да следващата сутрин не мога да преглътна от възпалени сливици и болки в гърлото, за които не обвинявам някакви външни фактори бацили, бактерии, затова и не тръгвам механично до аптеката, както са ни учили, а спирам веднага да се храня, докато не ми мине. Защото аз съм учила, че като превъзмогнеш страха от смъртта, започваш да се доверяваш на себе си, а не обвиняваш другите, че са те заразили. А и да сме заразени дори, пак не трябва да обвиняваме заразителя, а да се вгледаме защо имунната ни система е отслабена и не смогва да ни защити? А тя е слаба поради много и различни фактори, един от които е безразборното пиене на химични препарати, след което организмът сваля редовно гарда.

Има и други, които пропускам, но засега и тези стигат , за да те убедят, че тези случки са колкото материални, толкова преплетени духовно.

Сега да повторя, можеш ти ти да ми намериш аргументи, че липсва духовност? Мисля, че въпросът е доста сложен и бягането от него показва, че още не сме готови за отговора.

Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

Кой точно имаш предвид
                ...Поради щото, на тойзи фон, монотеизмът изглежда объркващо ли? С'а, кат' са замислим, мо'е и да имаш право : Първом, Горе да се разберат...

Коментар

• Авторитетааа... какво е?

Да кажем – така:
                  Авторитет е по-голяма тежест на мнението на даден индивид в група, свързана с общ(и) интерес(и) и/ли цели. Ммм?

Понеже етолозите (изследователите на животинското поведение) казват, че в груповото поведение на животните, и особено на приматите*, може да се види немалка прилика с това на човешките групи, то ест в някаква степен то ни е наследено, нека приемем, че "мнението" на водач или авторитетен член на група от животни се изразява чрез действие (и насилствено) и несловесно общуване.
                  ---------------
                  * - за шимпанзетата виж кака Джейн Гудол, https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94...B4%D0%BE%D0%BB

Първо, изглежда че приемаме, че авторитетът възниква спонтанно във всеки от групата, че това не е волеви и осъзнат акт.
                  Второ, да приемем, че всеки член преценява другите от гледна точка на собственото добруване в групата и положителната или отрицателна преценка води до вдигане или спадане на нечий авторитет в очите му.

Тогава, накъсо, излиза, че авторитетът е свързан с успешността на действията (вкл. ръководни) и на мненията на индивида, който бива преценяван.

Като за начало става ли?

Коментар

• Хватката с преминаване по сухо, по мой спомен, се повтаря на река Йордан, при първото навлизане на евр. племена в Ханаан. Тогава Мойсей вече бил умрял, съответно Някой друг ще да е отговорен за тази хватка?

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение
                      ... Но какво става с похода през пустинята в такъв случай? Отпред ни чака преминаването по сухо на Червено море..
                      Няма проблем, Мойсей обича да се кодоши с невежите балами
                      ... и да им разказва приказки за дечица

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Ного елементарно.Айде малко по сериозно
                        Не мислиш ли, че само с декларации или въпроси от типа "Сакам да питам, ама отговорът да биде "да"" - ти си несериозен?

Двама-трима тук обърнахме внимание на некои интересни места в светото писание - ти се обиждаш.

Мойсей водил около два милиона евреи през пустинята...
                        Като нямало вода, хората започнали да роптаят. Помолил се той господу, ударил с жезъла си една скала, и потекла от нея вода, и всеки идвал да се напие, и благославял.

Сега - направих си некои сметки...
                        Ако два милиона идват при скалата един по един да се напият и всеки стои 30 секунди, трябват 694 дена, докато опашката се извърви, за да можеш да пиеш следващия път.
                        За да можеш да пиеш по един път през два дена, трябва едновременно да пият 347 чов... индивида.
                        Да не забравяме, че евреите взели и добитъка със себе си.

Представям си картинката от дрон... Жега, тълпи, прах, крави мучат...

Но какво става с похода през пустинята в такъв случай? Отпред ни чака преминаването по сухо на Червено море...

Ето, не можеш сега да се оплачеш от несериозно отношение от мен.
                        Last edited by П.Ф.Изеров; 01.06.2018, 08:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                          Аз се отегчих нещо...дали щот съм болен или щот нищо не казвате не знам..ама....
                          Сигурно си болен.
                          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                            Виж са аз не съм тука за да се заяждам и не ми е приятно такова отношение към Бог.Ако имаш да кажеш нещо сериозно готов съм да слушам.В противен случай мача приключи
                            Кой точно имаш предвид

Коментар

• Аз се отегчих нещо...дали щот съм болен или щот нищо не казвате не знам..ама....

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                                Разбира се че него имам предвид.

Ако сме послушни и мислим като Него, Той ще ни даде червени точки. Иначе ще ни пише черни точки
                                Това вече е приказка...браво.

Коментар

Working...
                                X