IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение
    Разговорът /темата/ не върви в реално време.
    Има си причини. Ама е интересно.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Да му мислят другите. Ние с теб се очертаваме като заклети материалисти, дето нищо човешко не им е чуждо. Ти например, правиш пачки у секси розовата тема, аз си пия пиенето у Кръчмата ... Съдба
      Чакай де Близката по хабитат, щяхме нещо, тугедър...

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Нищо не разбрах, освен че според теб не трябва да се надценяване та ще ти отговоря само на тази част. Тоест разбрах, но не видях аргументи.
        Не само че не трябва да се надценяваме а сме задължени да се надценяваме всеки ден, Ако не се надценяваме, то няма да търсим и да се развиваме. Стоенето на едно място не е възможно по дефолт. Няма ли прогресия, това автоматично води до регресия. В това вярваме поне аз и Мулдашев. Точно затова доброто трябва винаги да побеждава ама със съвсеееем мъничко. Това че човек иска да се надценява и да бъде егоист, съвсем не означава че е егоцентрик. Егоизъм и егоцентризъм са две противоположни неща.
        Значи, ако имаме разминаване, то ще да е относно „трабва да се надценяваме”. Защо? Нима е надценяване високата цел? Може би, днес, и да не сме на нужното ниво за попадение, ОК. Тогава? Ами, стягаме се, подреждаме приоритетите, променяме настройките, натягаме пружините, и правим втори опит. После трети и т.н., докато преодолеем даденото ниво. И се готвим за следващото. Човек израства с високите цели. Но, ТОВА не е „надценяване”.
        Поне в моите разбирания, е така.
        После, търсене и развитие: Ако нещо е важно за мен, аз търся, уча, правя усилие. Какво значи тук „надценявам се”? Нямало било да има прогресия, което, видите ли, „автоматично ворело до регресия”. С „важните” приказки, ще помоля, при някой друг: Прогресът е вървене напред, регресът - ,назад. Ако спре движението напред ... то какво „следва автоматично” движение назад?
        - Да си дойдем на думата.
        За Мулдашев съм чувал, без да съм го чел. Теб те чета но, оставам скептичен. Доколкото Вярата е емоционална, не откривам рационалния елемент и - ама вече, съвсем не-теоремистично ми се струва изказаното твърдение: „Аз вярвам, значи, е.”. Ще помоля за Доказателства.
        И, последно: Етимологията на двете думи е близка, коренът - един и същ, „его”. Чак пък „противположни” може ли да са? Познавам разни хора и, сред тях, се открояват неколцина. Целият им свят е диксиран върху тях самите. Откъдето и да почнат, „аз”, та „аз”. Егоизмът им прелива...Какви НЕ са? Егоисти, или егоцентрици?

...И те така.
        Last edited by Pyramid; 01.06.2018, 17:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Основния въпрос засега е духовността.
          Предполагам че скоро ще се изясни и кои са най-високодуховните.

Да му мислят другите. Ние с теб се очертаваме като заклети материалисти, дето нищо човешко не им е чуждо. Ти например, правиш пачки у секси розовата тема, аз си пия пиенето у Кръчмата ... Съдба
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение

Бързаш да откъснеш плода, а още е зеленичък. Също така е видно, че учим от различни школи, макар че си помислих в началото, че мирогледа ти е доста широк, тъй като си попадал в източни будистки храмове. И после доста ме изненада със завъртането на 180градуса в другата посока.

И така за кармата, /причинно-следствени връзки/която няма нищо общо с никоя религия мога да ти дам веднага аргументи с някои лични примери.
            Случка 1. Двамата родители имат голям семеен скандал и детето, което е на 7 годинки, започва да се напишква през нощта в продължение на няколко дни, при условие, че е спряло с никтурията още на 2г. Защо?
            Предполагам, че ще си кажеш, случайност, но това има сериозна връзка с психиката и ако мама и тате не спрат да се карат, детето има голяма вероятност да се разболее сериозно.

Случка 2. На празнична трапеза преяждам с високовъглехидратни рафинирани или млечни или студени ястия и да следващата сутрин не мога да преглътна от възпалени сливици и болки в гърлото, за които не обвинявам някакви външни фактори бацили, бактерии, затова и не тръгвам механично до аптеката, както са ни учили, а спирам веднага да се храня, докато не ми мине. Защото аз съм учила, че като превъзмогнеш страха от смъртта, започваш да се доверяваш на себе си, а не обвиняваш другите, че са те заразили. А и да сме заразени дори, пак не трябва да обвиняваме заразителя, а да се вгледаме защо имунната ни система е отслабена и не смогва да ни защити? А тя е слаба поради много и различни фактори, един от които е безразборното пиене на химични препарати, след което организмът сваля редовно гарда.

Има и други, които пропускам, но засега и тези стигат , за да те убедят, че тези случки са колкото материални, толкова преплетени духовно.

Сега да повторя, можеш ти ти да ми намериш аргументи, че липсва духовност? Мисля, че въпросът е доста сложен и бягането от него показва, че още не сме готови за отговора.
            Като ти четох примерите се сетих за Детерминизма дето е вярвал Айнщайн. После погледнах дали наистина Айнщайн е вярвал в детерминизма....не стана ясно ама научих в друго кво е вярвал...не го знаех...

"Според него основният порок на капитализма е пренебрегването на човешката личност. Той твърди, че спазването на правата на човека може да стане само при плановата икономика и че демократичното общество само по себе си не може да ограничи своеволията на големите компании и олигархията. Изказва се в подкрепа на демократическия социализъм, който според него би съчетал запазване на правата на човека, социално равенство, планова икономика и демократичен режим. Той обаче не одобрява тоталитарните методи, с които си служи реалният социализъм.

Подчертаните неща са от уикипедия не са мои.

Така свърши отклонението.

Това ли е кармата за теб? Описана в примерите. Тези причинно следствени връзки които ти описваш въпреки че сами за себе си нищо не значат....са най-неправилното обяснение за карма дето съм чувал до момента. Аз знам кво е карма. В индия само това слушах. Исках обаче да ми кажеш ти...в кво вярваш точно и как си представяш нещата.
            Аз не съм религиозен въпреки че съм кръстен християнин...но както и преди казах съм чел библията...отчасти корана..кришна ( не мога да го кажа името брвхам....) . В този смисъл аз не уча от школа. А в резултат на това което съм чел...кво съм мислил и от личен опит т.н съм си изградил собтвенно мнение и някаква теория.
            Като съм попаднал в будиски храм не означава че съм възприел будизма. Просто исках да видя от първо лице за кво става въпрос извън книгите. И други неща исках...например да остана сам...и т.н...които нямат значение.

Вчера казах в кво вярвам аз...че всички живи същества са свързани. Чувствата са тези които свързват душите на хората...които за мен са вид енергия. Така че в този смисъл аз съм твърдо убеден че собствените ти емоции и чувства влияят на останалите. То за това има доказателства и опити - това не е теория. Но това не е карма Миа.

Според мен трябва да се направиш разлика между понятието душа...и понятието духовност. Духовността според религиите е един друг свят в който човек живее успоредно. Спред християнството там където е светия дух...който вършши работата на БОГ. Според йога...това представлява живот в който се развиваме с други морални норми ...желания и т.н. Повечето хора свързват духовността с добротата...отдаването на други идеали цели и т.н. Но това е религиознно понятие....което обяснява по собствен начин факта че ние сме свързани.

Бях казал че духовността е чудесно оправдание когато ти липсват възможности в реалния живот. Духовните хора са някак извисени...над останалите хора...и смятат че всичко което другите правят в реалността няма никакъв смисъл и е глупост. Т.е те считат себе си за по висши...наготово. Просто щото са прочели някакви книги...вярват в някакви течения или религии и т.н. Обаче тея хора също ползват компютри примерно или мобилни телефони...които интересно ако всички са духовни кой ли ще ги направи? Залитането в духовното освен че е опасно за човека и за околните......защото те отдалечава от реалността и те прави склонен да извършваш постъпки които граничат с лудостта....на всичкото отгоре оправдани пред себе си с някакви висши добри цели....та освен това те те лишават от реален разумен и пракитичен живот които е във огромна вреда за себе си и най вече за децата им възпитани в такава духовна атмосфера. Всички фанатици във всяка област считат себе си за духовни и по висши от останалите.
            Като те гледам тебе и ти като нешинъл пауар....говориш така мистериозно....от позицията на знаещ някаква велика тайна...а ние простосмъртните....не сме готови за истината. А замисли се ...коя е истината? Тази която си прочела в книгите които ми препоръча или щот си ходила на йога.

​​​​​​​Аз сега съм болен...някакъв шибан вирус...явно...нямам температура ама ми е лайняно....никой не обвинявам....да спра ли да ям?

Коментар

• Разговорът /темата/ не върви в реално време.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Ами замислих се за хората, които са авторитети за мен- свъзващото звено е, че притежават качества, на които се възхищавам и бих искал да имам, т.е. чиста завист от моя страна, за страха смятам е ясно- той е най-доминантната човешка емоция, така че носителя му притежава безспорен авторитет.
                Има известна разлика между лидерството и авторитета. Първото, според мен, предполага повече организаторски способности, второто - познания или опит, които могат да бъдат чисто професионални, съответно авторитет в своята област, и житейски - мъдрост най-общо казано.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Това, за материята и антиматерията, се самодоказва от съществуването на материя
                  и крайният недостатък от антиматерия.
                  Второ, съществуването на добро без зло не е невъзможно. Само, дето става трудно да го познаем. Щото всичко в сравнение се познава.
                  И трето , Бог, Сила, джежаи/сити... Той / Тя/То НЕ съществува за, заради или около живота в часност и изобщо. Животът е...едно Допълнение към Вселената и... накратко, не се ли надценяваме нещо? Прекалено е егоцентрично.
                  Нищо не разбрах, освен че според теб не трябва да се надценяване та ще ти отговоря само на тази част. Тоест разбрах, но не видях аргументи.
                  Не само че не трябва да се надценяваме а сме задължени да се надценяваме всеки ден, Ако не се надценяваме, то няма да търсим и да се развиваме. Стоенето на едно място не е възможно по дефолт. Няма ли прогресия, това автоматично води до регресия. В това вярваме поне аз и Мулдашев. Точно затова доброто трябва винаги да побеждава ама със съвсеееем мъничко. Това че човек иска да се надценява и да бъде егоист, съвсем не означава че е егоцентрик. Егоизъм и егоцентризъм са две противоположни неща.
                  Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Пълна скука.
                    Основния въпрос засега е духовността.
                    Предполагам че скоро ще се изясни и кои са най-високодуховните.

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Опитай се да си представиш. Щеше ли да има добро, ако нямаше зло? Ако всичко е еднакво как да разбереш че то е доброто и правилното. Точно затова, трябва да се реагира с благодарност на възможността да чуем различно мнение, вместо да изпитваме омраза към различните. Различното дава възможност да видиш други възможности за начина си на мислене и действие и съответно да получиш различни резултати, ако ги търсиш. Може пък и да осъзнаеш, че Паисий не е чак толкова духовен, колкото си си мислел Мулфашев пишеше за някои от предишните цивилизации. Май бяха лемурите. Та при тези лемури имало постоянна и осъзната връзка с Бог. Онази енергия, която описа Ив е Бог. И всички хора са били в състоянието което Ив описва като върха на сладоледа. С две думи да имаш възможността всеки ден да си говориш с Бог и всички да знаят кое е добро и зло. На пръв поглед изглежда, че няма по-идеално нещо от това. Въпросната цивилизация обаче е изчезнала, което доказава че този вариант не работи. Просто без злото, доброто не може да съществува. Така както без антиматерията не може да съществува материя.Точно затова, според него в нашата цивилазация е въведен принципа да нямаме връзката с Бог. За да има и зло, което да подържа доброто.
                      Това, за материята и антиматерията, се самодоказва от съществуването на материя
                      и крайният недостатък от антиматерия.
                      Второ, съществуването на добро без зло не е невъзможно. Само, дето става трудно да го познаем. Щото всичко в сравнение се познава.
                      И трето , Бог, Сила, джежаи/сити... Той / Тя/То НЕ съществува за, заради или около живота в часност и изобщо. Животът е...едно Допълнение към Вселената и... накратко, не се ли надценяваме нещо? Прекалено е егоцентрично.
                      Last edited by Pyramid; 01.06.2018, 15:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение

Срещал съм духовни, или поне стремещи се да са, хора. Може и да греша, но ми се струва, че смятат хумора за прекалено несериозен при тази им борба за духовност, или просто нямат чувство за хумор. Субективен опит, шъ знайш.
                        То от дух до дух предполагам голяма разлика, среща си и по някой псевдодух, ама като цяло си мисля, че и прекаления светец не е Богу драг. Така и от моята субективна камбана.
                        Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение

И кое те навява на тази мисъл?
                          Срещал съм духовни, или поне стремещи се да са, хора. Може и да греша, но ми се струва, че смятат хумора за прекалено несериозен при тази им борба за духовност, или просто нямат чувство за хумор. Субективен опит, шъ знайш.

Коментар

Да, разбира се.
                            Но, може би, нямаше да има и хумор?
                            И кое те навява на тази мисъл?
                            Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

Интересно ми е да си представя, какво би било, ако всички хора са духовни – колкото Дънов или Паисий Хилендарски, например?
                              Пълна скука.
                              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                              Мечо

Коментар

Интересно ми е да си представя, какво би било, ако всички хора са духовни – колкото Дънов или Паисий Хилендарски, например?
                                Опитай се да си представиш. Щеше ли да има добро, ако нямаше зло? Ако всичко е еднакво как да разбереш че то е доброто и правилното. Точно затова, трябва да се реагира с благодарност на възможността да чуем различно мнение, вместо да изпитваме омраза към различните. Различното дава възможност да видиш други възможности за начина си на мислене и действие и съответно да получиш различни резултати, ако ги търсиш. Може пък и да осъзнаеш, че Паисий не е чак толкова духовен, колкото си си мислел Мулфашев пишеше за някои от предишните цивилизации. Май бяха лемурите. Та при тези лемури имало постоянна и осъзната връзка с Бог. Онази енергия, която описа Ив е Бог. И всички хора са били в състоянието което Ив описва като върха на сладоледа. С две думи да имаш възможността всеки ден да си говориш с Бог и всички да знаят кое е добро и зло. На пръв поглед изглежда, че няма по-идеално нещо от това. Въпросната цивилизация обаче е изчезнала, което доказава че този вариант не работи. Просто без злото, доброто не може да съществува. Така както без антиматерията не може да съществува материя.Точно затова, според него в нашата цивилазация е въведен принципа да нямаме връзката с Бог. За да има и зло, което да подържа доброто.
                                Last edited by Alonso; 01.06.2018, 13:46.
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Working...
                                X