If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Стигнахме до следващото божествено чудо - преминаването на Червено море по сухо.
И така: двата милиона евреи, заедно с поне още толкова добитък, преминали набързо разделените води на морето, и след тях, бързо преминалите два милиона двукраки и два милиона четирикраки, светият боже затворил водите над трихилядната конница на Египет, преследваща от поне 20 години евреите - и я убил!
Да повторим: еврейският господ убил трихилядната египетска заплаха за двата милиона евреи.
Тук също има место да се обсъжда успеха. Но не говоря за вярващите - в бог ли, във въздуховност ли.
Говоря за факти.
Е...чак пък факти..))
Някой се напил...измислил нещо....и сега ние тука мислим върху глупостите му))
Школите от които учим не е задължително да попадат в категорията будистки, християнски или каквито се сетиш. Всички книги, от които черпим знания са такива за мен. Пак се разминаваме.
Тука, че всички същества сме свързани и собствените емоции влияят на другите и обратното съм го изпитвала постоянно, затова имаме единомислие.
Не говоря за никаква успоредна духовност в паралелен свят, а именно за реалния, в който всичко, което се случва има причина и следствие, заради това, че всичко е свързано. Това за теб ако не е карма, можеш да си измислиш друго наименование. Не ходя на йога, а си измислям мои начини за поддържане на телесен-психически-душевен мир.
Готов ли си да спреш да ядеш? Ти ще кажеш!
Как ще спра да ям ...глупости...
аз пък оздравявам без лекарства ( като нямам температура ) като ям...кво правим сега?
Миа...в истинския си смисъл кармата има значение ако вярваш в прераждането. Поне според измислилите кармата. Сега ти ако си измислила друго тълкуване на кармата....вече си е твой бизнес.
В реалния свят...всичко което се случва има съвсем естественно причина и следствие...и без карма...ти написа нещо...това е причината аз да ти отгворя. Ето ти причина и следствие.
Значи кармата за мен е това което индийците са измислили....не може за мен да има друго тълкуване на кармата. При кармата ( то има много видове карма ) 4 май бяха....там се говори за натрупване на отрицателна или положителна енергия в тоя живот в предишния живот и т.н...и в даден момент тази енергия дава отражение. Само че в основата си е схващането че има прераждане. Което всъщност на мен не ми дреме дали има.
Съвсем друго е ако вярваш че когато изпитваш любов или омраза т.е силни чуства другите около теб и може би не само....усещат тези чуства и без да им ги казваш.
После ще ти кажа един експеримент. Който не е карма.
Има известна разлика между лидерството и авторитета. Първото, според мен, предполага повече организаторски способности, второто - познания или опит, които могат да бъдат чисто професионални, съответно авторитет в своята област, и житейски - мъдрост най-общо казано.
Значи, ако имаме разминаване, то ще да е относно „трабва да се надценяваме”. Защо? Нима е надценяване високата цел? Може би, днес, и да не сме на нужното ниво за попадение, ОК. Тогава? Ами, стягаме се, подреждаме приоритетите, променяме настройките, натягаме пружините, и правим втори опит. После трети и т.н., докато преодолеем даденото ниво. И се готвим за следващото. Човек израства с високите цели. Но, ТОВА не е „надценяване”.
Поне в моите разбирания, е така.
После, търсене и развитие: Ако нещо е важно за мен, аз търся, уча, правя усилие. Какво значи тук „надценявам се”? Нямало било да има прогресия, което, видите ли, „автоматично ворело до регресия”. С „важните” приказки, ще помоля, при някой друг: Прогресът е вървене напред, регресът - ,назад. Ако спре движението напред ... то какво „следва автоматично” движение назад?
- Да си дойдем на думата.
За Мулдашев съм чувал, без да съм го чел. Теб те чета но, оставам скептичен. Доколкото Вярата е емоционална, не откривам рационалния елемент и - ама вече, съвсем не-теоремистично ми се струва изказаното твърдение: „Аз вярвам, значи, е.”. Ще помоля за Доказателства.
И, последно: Етимологията на двете думи е близка, коренът - един и същ, „его”. Чак пък „противположни” може ли да са? Познавам разни хора и, сред тях, се открояват неколцина. Целият им свят е диксиран върху тях самите. Откъдето и да почнат, „аз”, та „аз”. Егоизмът им прелива...Какви НЕ са? Егоисти, или егоцентрици?
...И те така.
Доказателства приложих.
1. Живота е жив защото се движи. Камъните не се движат и затова не са живи.
2. Ако не се движиш, значи не си жив.
3. Ако си жив, значи се движиш на някъде.
4. Ако не се движиш към прогрес, значи се движиш към регрес.
5. Не може да не се движиш ако си жив
А за егоизма и егоцентризма, както и за Мулдашев пише по книгите. Все пак няма как да напиша в пост 10 книги, които е издал човека. Моята цел не е да давам уроци на някой а да чуя мнение противоположно от моето от хора които вече са прочели книгите и теориите вътре.
При мен вяра няма. Аз не вярвам на никой и на нищо. Вярвам в това което съм стигнал по пътя на логиката. Мога да го прочета на готово от някъде а мога и сам да го измисля. Важното е доказателствата да важат за мен.
Та за егоизма. Наскоро жена ми беше на един семинар. Задачата била да си представиш че си на космически кораб. Въздуха свършва. Могат да се спасят 5 човека от 50. Трябва да се гласува. Забележителното е че само 4 от 50 са гласували за себе си. Това са само 10 процента егоисти. Егоизма е когато обичаш себе си. Излиза, че само 10% от хората обичат себе си. Да обичаш себе си по начина да си любимата си и най-важна звездичка от цялото небе. Това че си любимата си звездичка, не означава, че се мислиш за повече или за по-малко от другите звездички. Просто си обичаш тази звездичка. Може да обичаш каквото и да било само ако го харесваш. Тоест ако сам не се харесваш, няма как да се заобичаш и да си егоист. Всеки човек може да намери какво да хареса в себе си. Тоест целта е да се концентрираме върху това което харесваме а не върху това което не харесваме. Егоцентризма се наблюдава при останалите 90% неегоисти. Всеки може да намери нещо което не харесва в себе си и ако се концентрира върху това съответно не харесва цялостният си образ. Понеже не харесват и не обичат себе си, при тях се появява амбиция на мястото на мечтите. Те не се харесват и съответно не се обичат. Те знаят че са лоши или грозни или некадърни и се опитват да доказват че не са такива. Почват да смятат че не са звезда а слънцето около което всички са длъжни да се въртят. Тези които се смятат за грозни например се стараят да завоюват максимален брой представители на другия пол за да докажат че не са грозни и така нататък в зависимост какъв им е комплекса
Човекът си е най-обикновен хищник, надарен със способност за абстрактно мислене, членоразделна реч и възможност да се радва на удоволствията заради самите тях.
Последното може да унищожи всичко, защото абстрактните понятия отстъпват пред желанията. Каква е идеята на консуматорското общество?
Тотално подчинение.
Елегантно и ефективно. Няма нужда от груба сила.
В такъв случай от хищник, става тревопасно. От глутницата преминава в стадото.
П.П. За по-голяма прецизност, ние като прасИтата сме всеядни.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Човекът си е най-обикновен хищник, надарен със способност за абстрактно мислене, членоразделна реч и възможност да се радва на удоволствията заради самите тях.
Последното може да унищожи всичко, защото абстрактните понятия отстъпват пред желанията.
Каква е идеята на консуматорското общество?
Тотално подчинение.
Елегантно и ефективно. Няма нужда от груба сила.
Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Стигнахме до следващото божествено чудо - преминаването на Червено море по сухо.
И така: двата милиона евреи, заедно с поне още толкова добитък, преминали набързо разделените води на морето, и след тях, бързо преминалите два милиона двукраки и два милиона четирикраки, светият боже затворил водите над трихилядната конница на Египет, преследваща от поне 20 години евреите - и я убил!
Да повторим: еврейският господ убил трихилядната египетска заплаха за двата милиона евреи.
Тук също има место да се обсъжда успеха. Но не говоря за вярващите - в бог ли, във въздуховност ли.
Говоря за факти.
Това ли е кармата за теб? Описана в примерите. Тези причинно следствени връзки които ти описваш въпреки че сами за себе си нищо не значат....са най-неправилното обяснение за карма дето съм чувал до момента. Аз знам кво е карма. В индия само това слушах. Исках обаче да ми кажеш ти...в кво вярваш точно и как си представяш нещата.
Аз не съм религиозен въпреки че съм кръстен християнин...но както и преди казах съм чел библията...отчасти корана..кришна ( не мога да го кажа името брвхам....) . В този смисъл аз не уча от школа. А в резултат на това което съм чел...кво съм мислил и от личен опит т.н съм си изградил собтвенно мнение и някаква теория.
Като съм попаднал в будиски храм не означава че съм възприел будизма. Просто исках да видя от първо лице за кво става въпрос извън книгите. И други неща исках...например да остана сам...и т.н...които нямат значение.
Вчера казах в кво вярвам аз...че всички живи същества са свързани. Чувствата са тези които свързват душите на хората...които за мен са вид енергия. Така че в този смисъл аз съм твърдо убеден че собствените ти емоции и чувства влияят на останалите. То за това има доказателства и опити - това не е теория. Но това не е карма Миа.
Според мен трябва да се направиш разлика между понятието душа...и понятието духовност. Духовността според религиите е един друг свят в който човек живее успоредно. Спред християнството там където е светия дух...който вършши работата на БОГ. Според йога...това представлява живот в който се развиваме с други морални норми ...желания и т.н. Повечето хора свързват духовността с добротата...отдаването на други идеали цели и т.н. Но това е религиознно понятие....което обяснява по собствен начин факта че ние сме свързани.
Бях казал че духовността е чудесно оправдание когато ти липсват възможности в реалния живот. Духовните хора са някак извисени...над останалите хора...и смятат че всичко което другите правят в реалността няма никакъв смисъл и е глупост. Т.е те считат себе си за по висши...наготово. Просто щото са прочели някакви книги...вярват в някакви течения или религии и т.н. Обаче тея хора също ползват компютри примерно или мобилни телефони...които интересно ако всички са духовни кой ли ще ги направи? Залитането в духовното освен че е опасно за човека и за околните......защото те отдалечава от реалността и те прави склонен да извършваш постъпки които граничат с лудостта....на всичкото отгоре оправдани пред себе си с някакви висши добри цели....та освен това те те лишават от реален разумен и пракитичен живот които е във огромна вреда за себе си и най вече за децата им възпитани в такава духовна атмосфера. Всички фанатици във всяка област считат себе си за духовни и по висши от останалите.
Като те гледам тебе и ти като нешинъл пауар....говориш така мистериозно....от позицията на знаещ някаква велика тайна...а ние простосмъртните....не сме готови за истината. А замисли се ...коя е истината? Тази която си прочела в книгите които ми препоръча или щот си ходила на йога.
Аз сега съм болен...някакъв шибан вирус...явно...нямам температура ама ми е лайняно....никой не обвинявам....да спра ли да ям?
Школите от които учим не е задължително да попадат в категорията будистки, християнски или каквито се сетиш. Всички книги, от които черпим знания са такива за мен. Пак се разминаваме.
Тука, че всички същества сме свързани и собствените емоции влияят на другите и обратното съм го изпитвала постоянно, затова имаме единомислие.
Не говоря за никаква успоредна духовност в паралелен свят, а именно за реалния, в който всичко, което се случва има причина и следствие, заради това, че всичко е свързано. Това за теб ако не е карма, можеш да си измислиш друго наименование. Не ходя на йога, а си измислям мои начини за поддържане на телесен-психически-душевен мир.
Готов ли си да спреш да ядеш? Ти ще кажеш!
Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар