IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    Добре

Ще задам пак въпроса по друг начин защото този го приемате лично.

Представете си че сте пред БОГ.

И БОГ ви казва ..можеш да направиш три добрини. Какви да бъдат те? И защо смяташ че това са добрини. Но трябва да са степенувани по важност.Първия най важен и така.

Квото измислиш БОГ ще го направи.
    Първото,което всеки от нас напише, като желана добрина,вероятно е нещото ,което желае и което му липсва/ако и не го признава/.Мое мнение,не твърдя,че съм права...мисля,водени подсъзнателно ,хората правят точно това...

Коментар

Не. Не вадя никакви изводи от тази анкета.

Защото за да мога да използвам резултатите е необходимо да знам за човека социалния му статус, доходите му ...и заниманията му.
      А целта на резултатите е дали въпросите са подходящи за получаване на картина за начина на мислене на даден човек или трябва да се коригират или изключат.

Това не са въпроси към анонимни хора щото целта на мен не ми е да анализирам човека нито да давам оценка за него.

Поради тази причина това че ви питам е просто да има кво да прайме и върху кво да мислим...)) Отдих и развлечение.

Така ми звучи по добре Но кой и от какво да изключиш,не разбираш ли,че колкото хора- толкова и мисли,чувства,разбирания...да,може да се систематизира по някакъв начин ,но до голяма степен ,това вече е направено-не откриваш топлата водаИ понеже възможността да се изразиш добре в рамките на чата е малка,има вероятност да не бъдеш макс разбран

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение
        Сигурен ли си и в тази формулировка, че сега пък май скочи в другата крайност?
        Оргиналната беше първата. Тази сега я измислих

Коментар

Добре

И БОГ ви казва ..можеш да направиш три добрини. Какви да бъдат те? И защо смяташ че това са добрини. Но трябва да са степенувани по важност.Първия най важен и така.

Сигурен ли си и в тази формулировка, че сега пък май скочи в другата крайност?

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Доказателства приложих.
            1. Живота е жив защото се движи. Камъните не се движат и затова не са живи.
            2. Ако не се движиш, значи не си жив.
            3. Ако си жив, значи се движиш на някъде.
            4. Ако не се движиш към прогрес, значи се движиш към регрес.
            5. Не може да не се движиш ако си жив
            А за егоизма и егоцентризма, както и за Мулдашев пише по книгите. Все пак няма как да напиша в пост 10 книги, които е издал човека. Моята цел не е да давам уроци на някой а да чуя мнение противоположно от моето от хора които вече са прочели книгите и теориите вътре.
            При мен вяра няма. Аз не вярвам на никой и на нищо. Вярвам в това което съм стигнал по пътя на логиката. Мога да го прочета на готово от някъде а мога и сам да го измисля. Важното е доказателствата да важат за мен.
            Та за егоизма. Наскоро жена ми беше на един семинар. Задачата била да си представиш че си на космически кораб. Въздуха свършва. Могат да се спасят 5 човека от 50. Трябва да се гласува. Забележителното е че само 4 от 50 са гласували за себе си. Това са само 10 процента егоисти. Егоизма е когато обичаш себе си. Излиза, че само 10% от хората обичат себе си. Да обичаш себе си по начина да си любимата си и най-важна звездичка от цялото небе. Това че си любимата си звездичка, не означава, че се мислиш за повече или за по-малко от другите звездички. Просто си обичаш тази звездичка. Може да обичаш каквото и да било само ако го харесваш. Тоест ако сам не се харесваш, няма как да се заобичаш и да си егоист. Всеки човек може да намери какво да хареса в себе си. Тоест целта е да се концентрираме върху това което харесваме а не върху това което не харесваме. Егоцентризма се наблюдава при останалите 90% неегоисти. Всеки може да намери нещо което не харесва в себе си и ако се концентрира върху това съответно не харесва цялостният си образ. Понеже не харесват и не обичат себе си, при тях се появява амбиция на мястото на мечтите. Те не се харесват и съответно не се обичат. Те знаят че са лоши или грозни или некадърни и се опитват да доказват че не са такива. Почват да смятат че не са звезда а слънцето около което всички са длъжни да се въртят. Тези които се смятат за грозни например се стараят да завоюват максимален брой представители на другия пол за да докажат че не са грозни и така нататък в зависимост какъв им е комплекса
            Куца ти логиката но, щом си рекъл.

Коментар

• Добре

Коментар

• Първоначално изпратено от Iva66 Разгледай мнение

Нагазил си в дълбоката вода с тия въпроси,няма еднозначни отговори,ако човек ходи на психоаналитик/защото трябва да се справи със себе си,най-вече,тогава след дълги общувания с терапевта,може да намери сили да се вгледа в себе си,да започне да се уважава и обича повече,да си повярва ,че може да се справи...и след като го е осъзнал -да го следва...и чак след време...може да говорим за осъзната добрина,която не сме сторили..но това със сигурност няма как да стане в един онлайн форум-относително анонимен.Иначе голяма част от вижданията ти споделям...,но ако ще вадиш някакви заключения от тая анкета ,от този форум...несериозно е....
                Не. Не вадя никакви изводи от тази анкета.

Защото за да мога да използвам резултатите е необходимо да знам за човека социалния му статус, доходите му ...и заниманията му.
                А целта на резултатите е дали въпросите са подходящи за получаване на картина за начина на мислене на даден човек или трябва да се коригират или изключат.

Това не са въпроси към анонимни хора щото целта на мен не ми е да анализирам човека нито да давам оценка за него.

Поради тази причина това че ви питам е просто да има кво да прайме и върху кво да мислим...)) Отдих и развлечение.

Коментар

Добре

Един друг въпрос от моите.

Много елементарен.

Кажете три добрини които НЕ сте направили. И ги степенувайте по важност. И след това кажете защо това е добрина което сте избрали.

ПС: не защо ще ги направите тея добрини...а защо това което сте избрали е добрина...да уточня))
                  Не си спомням, за такива ненаправени, може и да има, но след като не си спомням явно нямам нещо фрапантно за което да ме гризе съвестта.

Коментар

• Целта на въпроса не е изповед.

А принципно какви добрини не сте направили. И най вече защо смятате че това са добрини.

Идеята е да кажете 3 добрини които да кажем бихте искали да направите.

Не искам да го приемате лично....щото личните неща не трябва да са за показ. Да изглежда като разкаяние.

Грешката е моя че не уточних че не е задължително да е лчино но не е изключено.

Коментар

Болен съм...от два дена. Това че не съм умрял е друга бира...))
                      Нагазил си в дълбоката вода с тия въпроси,няма еднозначни отговори,ако човек ходи на психоаналитик/защото трябва да се справи със себе си,най-вече,тогава след дълги общувания с терапевта,може да намери сили да се вгледа в себе си,да започне да се уважава и обича повече,да си повярва ,че може да се справи...и след като го е осъзнал -да го следва...и чак след време...може да говорим за осъзната добрина,която не сме сторили..но това със сигурност няма как да стане в един онлайн форум-относително анонимен.Иначе голяма част от вижданията ти споделям...,но ако ще вадиш някакви заключения от тая анкета ,от този форум...несериозно е....

Коментар

Добре

Много елементарен.

Кажете три добрини които НЕ сте направили. И ги степенувайте по важност. И след това кажете защо това е добрина което сте избрали.

ПС: не защо ще ги направите тея добрини...а защо това което сте избрали е добрина...да уточня))
                        1. Можех да осигуря временен подслон на близък, но не го сторих.
                        2. Избягвам да се информирам относно здравен статус на близки и други подобни, за да не ми се налага да правя добрини /тук говорим за неправене на добрини в действие/
                        3. Позната искаше да я назнача, фиктивно, на тр. дог., беше възможно в него период, за да взема "майчински" и и отказах. Стори ми се несправедливо макар и да е форма на "добрина".
                        /не съм ги степенувал/

Коментар

Не.

Избери сега само 3 от хилядите. И ги степенувай по важност Само избери добрините и най важното кажи с едно изречение или две що това е добрина според теб.
                          Не помня хилядите несторени добрини. Само помня, че съм ги подминал.
                          За три отделни - ще трябва да помисля. Ми че това си е въпрос да си зададеш на смъртно легло, бе, не е лесна работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение

Въпросът да не би да е: споделете за трите добрини, които ви се е искало, но не сте направили и заради това го помните?
                            ​​​​​​Щото добрини, които не съм направил в живота си - хиляди.
                            Не.

Избери сега само 3 от хилядите. И ги степенувай по важност Само избери добрините и най важното кажи с едно изречение или две що това е добрина според теб.

Коментар

Добре

Много елементарен.

Въпросът да не би да е: споделете за трите добрини, които ви се е искало, но не сте направили и заради това го помните?
                              ​​​​​​Щото добрини, които не съм направил в живота си - хиляди.

Коментар

• Добре

Много елементарен.

Коментар

Working...
                                X