Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Ето тука бате Макс може да види какво прави омразният бате Мъск:
https://twitter.com/cnbc/status/1007...436984331?s=21
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
О бате Пешо, как върви експеримента с мисленето, ще го бъде ли или не Май върви към преминаване към следващата възможност
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеБих казал, че нито чувстваш, нито мислиш. И дори интуицията е по-скоро страничен ефект, отколкото нещо, към което се стремиш.
Също в никакъв случай не бих го нарекъл солипсизъм. Ако човек изпада в самовглъбяването на солипсизъма значи изпада в порочна практика.
За мене рационалното обяснение на коаните е (ако изобщо има някакъв смисъл от рационалност при тези неща), че претоварват логичния поток на линеарното мислене с нещо което е абсурдно за логиката, за да прекъснат потока от безсмислен водовъртеж на самовглъбеното “мислене”.
Изкукуригахте от четене бе!
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Бих казал, че нито чувстваш, нито мислиш. И дори интуицията е по-скоро страничен ефект, отколкото нещо, към което се стремиш.
Също в никакъв случай не бих го нарекъл солипсизъм. Ако човек изпада в самовглъбяването на солипсизъма значи изпада в порочна практика.
За мене рационалното обяснение на коаните е (ако изобщо има някакъв смисъл от рационалност при тези неща), че претоварват логичния поток на линеарното мислене с нещо което е абсурдно за логиката, за да прекъснат потока от безсмислен водовъртеж на самовглъбеното “мислене”.Last edited by Money; 14.06.2018, 02:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеЕ, то конфуцианството директно ти казва какво да правиш, това пък хич не е оферта Иначе в дзен аз мислене изобщо не виждам, мисленето винаги е насочено към бъдещето, а в дзен бъдещето го няма, там идеята е просто да чувстваш, а не да мислиш..
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Ами не ми пука, просто обяснявам защо дзен глупостите при мен не работят Пък и тази работа с преодоляването на егото ми се струва много източна и създадена специално за да обработва по-будните представители на долните касти/ето че и аз мога да мисля по марксистки/
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Щото равновестко в съзнанието си е велик инвеститор бичи на борсите кинти купуе еФтини и продава скъпо.В реалността равновестко е киртак дет на борсата са му обрали парите
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеА защо според теб е невъзможно реалността и съзнанието да са едно и също?
Тази тактика ми прилича като тази да си заравяме главата в пясъка. Не може да живеем по инерция и да бягаме от проблема, вместо да се сблъскваме с него и да го решаваме.
Е да, това е идеята.От едната страна имаш непреодолима сила и от другата страна имаш абсолютно неподвижно препяствие, за къв х..й човек да се навира между тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Ами аз под грижа, разбирам тези които се опитват да дават наклон в живота на тези за които се грижат-примерно какво и къде да учат децата, докато загрижеността я виждам в тези, които им помагат да учат каквото те искат. Грижа е да даваш директно пари на някой а загриженост да го насърчиш и да му помогнеш да направи пари. В поста на Ив пише "да мислиш за другите" ама как да мислиш е въпроса
А как мислиш, /ти, той, тя, то ++/ не е чак толкова важно, колкото, как действаш.
Ама може и да греша, примерно..Last edited by Pyramid; 13.06.2018, 17:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеА защо според теб е невъзможно реалността и съзнанието да са едно и също?
Тази тактика ми прилича като тази да си заравяме главата в пясъка. Не може да живеем по инерция и да бягаме от проблема, вместо да се сблъскваме с него и да го решаваме.
Коментар
-
Доста Източна е наистина. Дали е създадена да обработва низшите касти, не знам. Тоя принц дето се отказал от короната да не би да е бил внедрен или нещо... Но както виждаш от форума, “визшата” каста е толкова жалка, че по-добре да не си там
Ами не ми пука, просто обяснявам защо дзен глупостите при мен не работят Пък и тази работа с преодоляването на егото ми се струва много източна и създадена специално за да обработва по-будните представители на долните касти/ето че и аз мога да мисля по марксистки/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеАко се мислиш за велик и значим, това е от егото. Ако осъзнаеш, че си нищожен и незначителен, пак е от егото. Двете страни на един и същи медал. Тиквен медал
Абе какво ти пука...
Коментар
-
Ако се мислиш за велик и значим, това е от егото. Ако осъзнаеш, че си нищожен и незначителен, пак е от егото. Двете страни на един и същи медал. Тиквен медал
Абе какво ти пука...
Защото сме свикнали да гледаме на себе си като по-добри и по-ценни хора, отколкото сме всъщност. Даже май гледаме на себе си като по-добри и по-ценни отколкото изобщо е възможно да бъдем. Ето типичният случай за това какво се случва като обеденим реалност и съзнание- https://www.youtube.com/watch?v=ZViPmAzwSrE
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар