IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да, ако купиш акции (без да имаш контролния пакет) в кофти бизнес, с много активи и кеш, но бизнесът губи всяка година и гори кеша, тогава каква ти е ползата от защитния ров който постепенно бива засипан с чакъл.

Кешът трябва да го извадиш от сметката. И да сметнеш ликвидационната стойност на дълготрайните материални активи. И да купиш под тази стойност.

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Едно от малкото неща, за които съм съгласен с теб. П/Б не значи нищо. То значи много, защото това ти е защитния ров. Причината, обаче П/Б да не значи нищо са малоумните счетоводни стандарти. Самият коефициент никога не го гледам.
    Last edited by Money; 18.06.2018, 23:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
      Да, така е. За мене да гледам П/Б е много странна идея. Това не са някакви купчини маншини и сгради, а бизнеси и техния бъдещ успех и тяхната конкурентноспособност нямат много общо с това колко земя и какъв хардуеър имат.

Да не говорим, че book value-то не отразява реалната пазарна стойност. Което за мене прави подобна оценка на база на отчетите на компаниите трудна и не особена смислена.

Едно от малкото неща, за които съм съгласен с теб. П/Б не значи нищо. То значи много, защото това ти е защитния ров. Причината, обаче П/Б да не значи нищо са малоумните счетоводни стандарти. Самият коефициент никога не го гледам.
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Да, така е. За мене да гледам П/Б е много странна идея. Това не са някакви купчини маншини и сгради, а бизнеси и техния бъдещ успех и тяхната конкурентноспособност нямат много общо с това колко земя и какъв хардуеър имат.

Да не говорим, че book value-то не отразява реалната пазарна стойност. Което за мене прави подобна оценка на база на отчетите на компаниите трудна и не особена смислена.

Аз като доста егоистично настроен инвеститор се интересувам в най-голяма степен от едно нещо - какъв кеш има за мен от това че им държа акциите. Твърдо смятам че трябва да ми се плаща за това и то да ми се плаща прилично Гугъл не искат да плащат. А на мен със скрънзи не ми се занимава - все едно какви парични потоци правят - щом няма и за мен не ме интересуват

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Не смятам че психологическите типове - направени по този начин влияят на начин на инвестиране. По-скоро е комформизъм и агресивност що се отнася до игра на пазара. Ако човек е комформист и е агресивен ще е за растеж, ако не е комформист, но е агресивен ще играе някакви екзотики. Ако е комформист, но му липсва агресия ще се придържа към пасивно инвестиране или ще си купува само познати марки. А ако не е комформист и не играе агресивно ще е в стойност.
          По-скоро идеята е през руската трактовка на тази схема. http://socionika.info/model.html тези които имат черно триъгълниче в най-горният ред ще възприемат света през стойност а тези с бялото през растеж. Дълго е за обяснение. Някой път. Но емпирично до момента теорията се потвърждава.

Коментар

• Да, така е. За мене да гледам П/Б е много странна идея. Това не са някакви купчини маншини и сгради, а бизнеси и техния бъдещ успех и тяхната конкурентноспособност нямат много общо с това колко земя и какъв хардуеър имат.

Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Money, ти не ползваш П/Б а дисконтираш бъдещи парични потоци, което си е баш растеж. Питай примерно някой от тези, които са получили отговор ENTP какво мислят за Гугъл при П/Б 5.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Money, ти не ползваш П/Б а дисконтираш бъдещи парични потоци, което си е баш растеж. Питай примерно някой от тези, които са получили отговор ENTP какво мислят за Гугъл при П/Б 5.
              Понеже съм бил години рекламодател в Гъгъл , смятам независимо че са монополисти имат още на къде да растът приходите при условие че нещо не се измени кардинално.

Коментар

• Не смятам че психологическите типове - направени по този начин влияят на начин на инвестиране. По-скоро е комформизъм и агресивност що се отнася до игра на пазара. Ако човек е комформист и е агресивен ще е за растеж, ако не е комформист, но е агресивен ще играе някакви екзотики. Ако е комформист, но му липсва агресия ще се придържа към пасивно инвестиране или ще си купува само познати марки. А ако не е комформист и не играе агресивно ще е в стойност.

Коментар

• Money, ти не ползваш П/Б а дисконтираш бъдещи парични потоци, което си е баш растеж. Питай примерно някой от тези, които са получили отговор ENTP какво мислят за Гугъл при П/Б 5.

Коментар

Не си ли доста в циклични? Мене това не ме кефи, защото има силен елемент на маркет тайминг

Е изборът беше между двете, иначе ми е много по овъртян начинът по който избирам какво да взимам.

Коментар

Очаквано. Според теориите ни с един авер. INTJ и ENTP възприемат борсата през стойност. INTP и ENTJ би трябвало да я гледат през растеж. Любопитно ми е дали ще се потвърди. Освен това тези които я гледат през стойност са масово мечо настроени. Те в 3/4 от времето се чувстват дискомфортно на пазара. Но това са само предположения. Интересно ми е дали ще се потвърдят.
                      Като е скъпо ми е дискомфортно, при последния спад тази година влязох в qqq, бях решил че ще избута поне до предходния връх - което така и стана, но се махнах много преди това, просто не ми кефи да влизам на подобни оценки. Иначе при яки кризи се чувствам прекрасно

Коментар

Ако трябва да опишеш с една дума кое предпочиташ при избора си на активи кое ще бъде стойност или растеж?
                        dddd, за мене разграничението е лекo изкуствено. Виждам доста много стойност в някои large cap growth компании. Реално Гугъл ако се оцени правилно е съвсем малко по-скъпа от Ексон.
                        Last edited by Money; 18.06.2018, 16:19.

Коментар

• Не си ли доста в циклични? Мене това не ме кефи, защото има силен елемент на маркет тайминг

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

стойност

Коментар

стойност
                            Очаквано. Според теориите ни с един авер. INTJ и ENTP възприемат борсата през стойност. INTP и ENTJ би трябвало да я гледат през растеж. Любопитно ми е дали ще се потвърди. Освен това тези които я гледат през стойност са масово мечо настроени. Те в 3/4 от времето се чувстват дискомфортно на пазара. Но това са само предположения. Интересно ми е дали ще се потвърдят.

Коментар

Ако трябва да опишеш с една дума кое предпочиташ при избора си на активи кое ще бъде стойност или растеж?
                              стойност

Коментар

Направих го тези тест, въпреки че не излязох INTP все пак на 75% съвпада, но екстроверт

Коментар

Working...
                                X