If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Понеже, опитах да отворя тема и тутакси ми я затвориха принудително (това -вчера)та, тук да започна:
Природата ни подсказва постоянно. Възможности, решения, принципи...
Та, дайте да видим, кои подсказки от Нея и как, са довели до създаване на изделия, системи, машини за Пари и т.н. Схематично, логически, исторически и т.н. Целта е по-шитроко отваряне на очите ни към всичко, което, моце да ни.придвижи напред.
Давам няколко, за начало:
1.Вода-жажда - река - доставка на вода - водопровод - водата тсава стока - пари.
2.Камък-търкаляне-клело-каруца/велосипед-сухопътен транспорт-пари.
3.Комар-жило-игла-инжекция-(медицина, ++) -стока-пари.
4.Кафе-кози-ядат-бодърстват (ефект) -стока-пари.
5.Птица-лети-смолет-авиотранспорт-пари.
6.Мълния-пожар-огън-свети/топли- осветление/отопление-горива-стока-пари.
7.Вятър-духа-премества-платна-кораби-транспорр-пари.
8.Око-цветно зрение-телевизия-пари.
9....и.т.н.,
..
Как бихте продължили поредицата?
Понеже, опитах да отворя тема и тутакси ми я затвориха принудително (това -вчера)та, тук да започна:
Природата ни подсказва постоянно. Възможности, решения, принципи...
Та, дайте да видим, кои подсказки от Нея и как, са довели до създаване на изделия, системи, машини за Пари и т.н. Схематично, логически, исторически и т.н. Целта е по-шитроко отваряне на очите ни към всичко, което, моце да ни.придвижи напред.
Давам няколко, за начало:
1.Вода-жажда - река - доставка на вода - водопровод - водата тсава стока - пари.
2.Камък-търкаляне-клело-каруца/велосипед-сухопътен транспорт-пари.
3.Комар-жило-игла-инжекция-(медицина, ++) -стока-пари.
4.Кафе-кози-ядат-бодърстват (ефект) -стока-пари.
5.Птица-лети-смолет-авиотранспорт-пари.
6.Мълния-пожар-огън-свети/топли- осветление/отопление-горива-стока-пари.
7.Вятър-духа-премества-платна-кораби-транспорр-пари.
8.Око-цветно зрение-телевизия-пари.
9....и.т.н.,
..
Как бихте продължили поредицата?
Няма да връщам разговора към многото проблеми, които изброявам от дни.
Надявам се хората тук да се замислят относно възрастта, на която са и връзката с това, че някой като теб им сваля звезди от небето...
Мамин Убавец!
Ако зарибяваш някого тук, пусни поне таблицата - за да я коментираме. Не ни трябват личните ти данни!
И - разбира се, че с подобни суми инвестицията е на последно място по доходност! А за това, че пенсията приключва, а на теб още ти се живее - това го споменах, но ти (удобно) си го пропускаш край слуховия апарат...
Глупи, кого да зарибявам като трябва да бачкаш в немско за да го правиш това бре Използвай малко тая глава за друго, освен да те боли.
Да, сумите са в размер една средна българска заплатка някъде - нетно. Тия дето влизат в пенсионната сметка всеки месец де, да не се объркаш пак че ти стана навик...
ПП: частната пенсия да си приключва, държавната не приключва и ще си живея на нея като пич! И без туй първата служи основно за спестяване от данъци
Няма да връщам разговора към многото проблеми, които изброявам от дни.
Надявам се хората тук да се замислят относно възрастта, на която са и връзката с това, че някой като теб им сваля звезди от небето...
Мамин Убавец!
Ако зарибяваш някого тук, пусни поне таблицата - за да я коментираме. Не ни трябват личните ти данни!
И - разбира се, че с подобни суми инвестицията е на последно място по доходност! А за това, че пенсията приключва, а на теб още ти се живее - това го споменах, но ти (удобно) си го пропускаш край слуховия апарат...
Леле леле, сън не те хваща И глупост до глупост, абе ти да не си на заплатка в БНБ?
А сега малко аритметика, щото виждам че си я проспал като първолак още - как върви инфлацията от 2012та насам, че от тогава някъде съм седнал да спестявам в пенсионни фондове? Май почти през цялото време е... дефлация. Б@си. Аз пък да взема, че да си сключа договора с 1.75% фиксирана лихва плаваща отгоре според как се представят инвестициите на фонда. За капак още на входа имам 35% скатаване на данъци и вноски, нека намаляват в представите ти кинтите, нямам против. И няма да те открехвам на Ристер, щото там ще получиш удар ... как тъй държавата дарява кинти всяка година Няма и да ти обяснявам че от 2013та немците вкараха в сила унисекс клаузи, дето мен не ме ловят - а според тях двата пола имат равни условия, преди това мъжете имахме по-добри...
Хахаха, ти да не си се представил за друг пол с цел заветната пенсийка?
Леле леле, сън не те хваща И глупост до глупост, абе ти да не си на заплатка в БНБ?
А сега малко аритметика, щото виждам че си я проспал като първолак още - как върви инфлацията от 2012та насам, че от тогава някъде съм седнал да спестявам в пенсионни фондове? Май почти през цялото време е... дефлация. Б@си. Аз пък да взема, че да си сключа договора с 1.75% фиксирана лихва + плаваща компонента отгоре според как се представят инвестициите на фонда. За капак още на входа имам 35% скатаване на данъци и вноски, нека намаляват в представите ти кинтите, нямам против. И няма да те открехвам на Ристер, щото там ще получиш удар ... как тъй държавата дарява кинти всяка година Няма и да ти обяснявам че от 2013та немците вкараха в сила унисекс клаузи, дето мен не ме ловят - а според тях двата пола имат равни условия, преди това мъжете имахме по-добри...
И да се върна отново на онова, което ти писах ТУК преди няколко дни, (па)Пурко...
Опитай да се досетиш!
АКО искашЕ да го играеш "брокер" с чужди пари ТУК (и да "осигуряваш доходност някому) - трябваше, не да се подиграваш, а да опиташ да ме вкараш в твоята схема!
Иначе - разбирам те: ти си влязъл в схемата с двата крака и искаш да впримчиш още някого, за да ти излезе минавката по-тъничка..
...........
Разбира се, ако това е била целта ти, тук (предполагам!) - всички дават мило и драго, когато се спомене една "вълшебна" думичка - доходност!
Да де, ама това всички знаят (скоро прочетох и категоричното мнение на Дъри по въпроса - ПОЗДРАВИ!)..., та - за да има "доходност" - това трябва да почне в младата възраст, а кой младеж изобщо мисли за пенсия?
И - в напреднала възраст - хем вноските са големи, за краткото време партидата НЕ може да нарасне, а лихвите са нищожни!
Зная, че има и нещо положително, де! Ще "напълниш гушата" - по народному....
Дори да не си брокер, този, който е такъв - задължително "снася"! Но, защо пък ти, самият - да не си брокер, (па)Пурко? Да не би да си гърбав!
И, за да приключа онова, което не си разбрал все още: всичко, казано от мен до тук е в подкрепа - именно на напълно излишните Частни пенсионни фондове. Подобна "инвестиция" не може да следва дори темповете на инфлацията, НЕЗАВИСИМО в коя страна работи фонда! За издръжките на тия фондове - да не говорим...
Всяка друга инвестиция е по-изгодна от тази, а някои са в пъти по-изгодни!
Муня, ти откри топлата водица бря Ама не можа да откриеш перпетуум мобиле...щом на такива елементарни въпроси минахме вече, ама кво се чудя и аз - досега в Б-стан никой не е получил още от тия пари в доброволните пенсионни фондове понеже, нормално е всякакъв балък да лее мозък по форуми - най-вече безименен.
Това те питах преди няколко дни. Определено не можеш да се концентрираш върху повече от 2 клаузи в твоя договор, а долу се опитах да те концентрирам върху поне 5...
Значи вече си схваналО...
Е, я кажи сега, ама кВо става с теб, щом се изчерпи този разполагаем резерв? Поетът е казАл: "И плеснат с ръце, па се прегърнат..."
Няма пенсия, нали? Ама ти пък - по някакви причини си още жив, ве, браточка!
А? КО праИм тогава?
За наследяването пък -дето не ми отговори -в тази ситуация - зная КО ще "наследят" твоите, ама е много цинично и няма да ти го кажа..., но ти ще се досетиш, защото иначе си сФатлив...
Почваш да получаваш пенсията. Разполагаемата сума намалява ВСЕКИ следващ месец!
Ето това НЕ отчиташ, но хвърляш на хората тук едно число и повече не коментираш - гънеш се като настъпана буболечка....
Муня, ти откри топлата водица бря Ама не можа да откриеш перпетуум мобиле...щом на такива елементарни въпроси минахме вече, ама кво се чудя и аз - досега в Б-стан никой не е получил още от тия пари в доброволните пенсионни фондове понеже, нормално е всякакъв балък да лее мозък по форуми - най-вече безименен.
Към вас животът е некоректен и жесток, ама не е моя вината. Сори
Как да намалява бе Глупи, като хем и вървят вноски, хем се олихвява? Вече писах че таксите управление са регламентирани само за първите 2 години - тогава е намалявало.
Пак се правиш на неразбрал.
Наистина ли не разбираш за кой период говоря?
Периодът е този, когато СПРАТ да вървят вноските!
Вече си ми ясен.
Почваш да получаваш пенсията. Разполагаемата сума намалява ВСЕКИ следващ месец!
Ето това НЕ отчиташ, но хвърляш на хората тук едно число и повече не коментираш - гънеш се като настъпана буболечка....
Виж сЯ, (па)Пурко, да говориш за "обичайни" срокове - сам знаеш, че е некоректно към всички нас! Точно това ти подчертах: за теб тези срокове може да са обичайни, но не за всички е така!
Защо изобщо ми говориш за данъчните облекчения, като те не са предмет на спора?
Отново нищо НЕ ни казваш за най-важното! Намалява ли ЕЖЕМЕСЕЧНО сумата по твоята партида? Нататък не ти искам подробните отговори и НЕ ме интересуват конкретни числа по договора ти.
Фактът, че - премълчавайки основното - манипулираш околните - е налице. Никой не ти търси числа и лични данни! Тук коментирам принципни неща, (па)Пурко!
Пак повтарям: ти даваш долу някакви числа, които ме мотивираха да взема отношение.
Към вас животът е некоректен и жесток, ама не е моя вината. Сори
Как да намалява бе Глупи, като хем и вървят вноски, хем се олихвява? Вече писах че таксите управление са регламентирани само за първите 2 години - тогава е намалявало каквото е намалявало.
Коментар