IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    Инак мога да ти кажа, че ползвам Spotify постоянно, всеки ден и дори в момента. А ти Фрости, Скайп ползвал ли си?

    Честно, не си спомням последните 20г. да съм ползвал руски продукти, каквито и да било освен шоколади и конфеты, които са ми давали като подарък руснаци, които познавам.

    А между другото, пия единствено и само Шведска водка.
    Това е щото не разбираш.....от водка.

    Аз пък пия Грейгос - френска.

    Ох Мъней.....начи спотифай ти за изобретение ли го имаш? Или Скайп? Или пък Фейсбук.

    Това е съзнанието на масовия консуматор.....

    Даже е забравил какво е истинско изобретение.....и почнал да мисли че масов продукт наложен по една или друга причина вече е изобретение.



    Коментар


    • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
      А Швеция горката, жал ми е за шведите. Съвсем без никакви технологии

      Темата трябва да се прмести в графа "Вицове"

      How Sweden became one of the most innovative countries on earth

      https://www.independent.co.uk/news/b...-a8118641.html

      А шведската тройка те ли са я изобретили?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
        Е какво да кажем за такива "държавици"???

        Освен....."Горката Швейцария! Не може самостоятелно да достигне Космоса."

        И в продължение на блестящата фростна логика - "Слава на корейската народно-демократична република", която самостоятелно изстрелва ракети в Космоса!!!......за сметна на рупане на кори от дърво от населението и ояденото диктаторче начело.
        Само сега наблюдавай Северна Корея. В светлината на последните събития.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

          Допускаш две сериозни грешки в преценката си: 1. Подценяваш събеседниците си; 2. Те също може да са живели, а не правили туризъм в различни държави.

          Имаш отговор на ЛС.
          Възможно е. Само по една причина....щото не се опитвам да преценявам събеседниците си по някакви други критерии освен по мненията им.

          Което не е задължително да е пълната картина. Затова и както казах преди неволната ми "оценка" е временна и не крайна. Т.е мога да я променя във всеки момент.

          Но животите на хората са толкова различни.....винаги съм мислел колко различно впечетление една държава или град ще остави в теб в зависимост от относителната случайност на събитията които ще се случат пребивавайки в тази държава + хората с които ще се срещнеш.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

            Това което ти писах е изградено мнение от лични контакти с руснаци а не от филми! достатъчно съм пътувал и живял по света когато говорим за стандарт на живот нека говорим за средната класа а не да се аргументираш че има и бедни на запад, да бедни има но масата на запад има в пъти по голям стандарт.

            Защо учените бягат към САЩ и Западна Европа? Богатите имигранти и те натам се насочват за да живеят и отглеждат децата си. По твоите приказки и ти живееш на запад а не на изток. Ти самият си пример за това което казвам. Обичаме Русия но живеем и работим на запад

            Добре. Може.

            След разпада на соца изходната точка беше под дъното. И при положение че запада има толкова голяма преднина не можеш да очакваме че стандарта ще се изравни при продължаваш натиск при това. Но относителния доход не трябва да се съпоставя едно към едно щото цената на живот е различна.

            Вярно е че всеки от нас вади изводи от собствения си опит. И в този опит е ключово с какви хора си заобиколен. Така че впечетленията за коя да е страна са в пряка зависимост от средата в която живее човек.

            Учените бягат на запад за повече пари. Някой се връщат...други отиват. Трябва да се прави разлика между имигрант и богат дет си е купил къща в сен тропе. Имигрантите са си устроили живота на запад избягали по времето на най тежките години от разпада на соца. За тях е много трудно да се върнат. А богатите ...живеят къде си искат и това че имат къща в лондон не означава че са напуснали страната си. Аз съм в България в моменета и ми харесва...преди години не ми харесваше...сега обаче ми харесва.

            За образованието е по сложно. Основното което отличава образованието в чужбина е че университетите разполагат с много пари а многото пари водят до наемането на сериозни преподаватели и практическо обучение. А в България в някой области не всички...например икономика...нещата са застинали от преди 20 години.

            Един приятел сина му сега завършва в Москва. Преди години и аз се изненадах като решиха да отидат там...но сега вече не съм изненадан.

            Всичко което казваш е в резултат от катаклизмите които се случиха от разпада на соца и това е абсолютно разбираемо.

            Не обичам Русия в смисъла който влагаш . Точно толкова я обичам колкото всяка друга страна. Има предимства и недостаъци.

            Говоря сега в полза на Русия само щото това което казвам обективно е вярно за мен.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

              Темата си е твоя....Но не се ли усещаш,че я тласкаш да се превърне в клонинг на темата "Политика" и ще стане мАзало...Мненията на колегите с нетинейджърски постове ще се "удавят" в помията от лозунги,копи-пейстове,линкове и т.н.Или може би го правиш умишлено?!
              Ами ив макс трябва да е доволен.

              Концепцията му за социализма е точно копие на северната държава. Големи държавни "структуроопределящи" корпорации, и малък частен бизнес.
              Когато малкия частен бизнес стане голям частен бизнес, собствениците му се вкарват в затвора, а бизнеса се отнема...

              Също така трябва да се обсъжда русия, за да не се забрави. Путю нищо лошо не е направил, ама западняците са много лоши...

              И само да спомена за лъжите примесени с малко истина на Фрости, че дори и матрьошката не е руско "изобретение" а японско...
              Но така ще е докато не се потърси углавна отговорност на руските тролове.

              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

                Това си има своето обяснение. Обикновено поезията се пише от мъже, с цел да бъдат впечатлени жени.
                А както си забелязал, тази тема рядко се посещава от по-красивата, по- интелигентна, по-изискана, по-изтънчена и като цяло "по" част от човешкия род.
                Ама ние трите със Съни държим фронта

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение


                  Вкарах аз още вчера малко поезия свързана с абсента, ама ... не бе особено забелязана
                  Това си има своето обяснение. Обикновено поезията се пише от мъже, с цел да бъдат впечатлени жени.
                  А както си забелязал, тази тема рядко се посещава от по-красивата, по- интелигентна, по-изискана, по-изтънчена и като цяло "по" част от човешкия род.
                  Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                  Мечо

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

                    Аз мога да изброя много руски:
                    валенките, водката, блините, чебурека, сухото мляко, руската салата, ледоразбивача, периодичната таблица на елементите, матрьошката, ушанката, хроматографията, Кирлеановата фотография, противопожарната пяна, сгъваемият парашут, апарата за изкуствено кръвообращение, автомата Калашников, атомната електроцентрала, реактора за ядрен синтез - токамак, космодрума, храната за космонавти, елемента дубний, програмата уин рар, графенът, твърдата вода, лекарство за ебола, ПАК-ФА и още много стотици други изобретения, технологии и научни открития.
                    Всички тези са изобретени от руснаци.
                    Валенки, блини, може би. Водката обаче е полско изобретение, руската салата самите руснаци и викат френска салата, за ушанката нема да споря , хроматографията и останалите неща са преди болшевишката чума, тия като Калашников - този неграмотник е само сложен за параван, истинският конструктор е Хуго Шмайзер и неговите инженери, отвлечени в Ижевск. Атомна електроцентрала - първият реактор е американски, а атомната бомба е крадена с помощта на съпругите Розенберг, както удобно си пропуснал да споменеш. Реактор за ядрен синтез (какъвто още няма) - токамак е само една от концепциите, която по всяка вероятност никога няма да стигне до комерсиално приложение. Космодрума?? Какво изобретение е това? Храна за космонавти?? Програмата уинрар?? Ебати изобретението...
                    Графенът единственото общо с нещо руско е един руснак, който живее отдавна в Манчестър, участвал в разработката там. Все едно да твърдиш че Гугъл е руски щото Брин е руснак. Толкова е руснак че сам е нарекъл Русия - Нигерия със сняг.
                    Лекарство за ебола още няма, има ваксини разработвани от различни компании и руската е доста назад, единствената ваксина стигнала до разрешение за употреба в момента е на Newlink Genetics и Merk.
                    ПАК-ФА е бледо копие на Ф22 - самолет на 20 години, и така и няма да стигне до производство явно, индийците вече ги отсвириха ако не си забелязал.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

                      Това е неоспорим факт. Първата, за която се сещам е Армения, втората - Китай, естествено. Но при тях се намесва плановата селекция. Както и в много други държави.

                      Когато става дума за поведенческия модел на човека, винаги трябва да се изхожда от парадигмата, че е двуполюсен, т.е човекът се подчинява освен на природните закони, също и на обществените /за разлика от животните/
                      Физиологично и биохимично, нивото на тестостеронът има решаваща роля за агресивното поведение на индивида. Това, в съчетание с някои базови инстинкти, са природните, биологични закони, отговорни за това поведение.

                      Но ..., да вземем две общества където мъжете преобладават. Съвсем различно ще е поведението при арабите и при китайците, да речем. Защото в двете общности съществуват различни морални норми, основани на религия, културна идентичност, традициите и нравите като цяло, ако щеш.

                      П.П. Между другото, най-красивото любовно стихотворение, което съм чела, е написано от неизвестен арабски автор и е цитирано в книгата Испанска балада. Темата и без това стана мултифункционална, че да вкарваме и поезия в нея,. Затова накратко, там ставаше въпрос как воина не е трепвал от вражите стрели, но от едно прошумоляване на дамската рокля се е сепвал ...
                      Вкарах аз още вчера малко поезия свързана с абсента, ама ... не бе особено забелязана

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                        Честно, не си спомням последните 20г. да съм ползвал руски продукти, каквито и да било освен шоколади и конфеты, които са ми давали като подарък руснаци, които познавам.
                        А между другото, пия единствено и само Шведска водка.
                        Явно си изостанал технологично.
                        Шведите измислили раздвижния ключ, пейсмейкъра, триточковите колани, надуваема каска, ципа и още едно-две неща. Само това ли е?
                        Не ме впечатляват особено, много скромни са им изобретенията.

                        Я виж руснаците какъв дълъг и предълъг списък с изобретения имат:
                        Повечето неща сигурно не си ги чувал, че съществуват.

                        https://ruxpert.ru/Российские_изобретения

                        Несериозно е някой да ми разправя, че руснаците не разполагали с технологии и иновации.
                        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                          Ако обърна внимание това е непроверено изказване на познат. Специалист по биология и генетика следва да го потвърди. Факт е, че има държави, в които се раждат и оцеляват повече момчета. Проверен от мен лично факт е, че има и повече агресия при дисбаланс на половете в едно общество в полза на мъжете. Не ме разбирай погрешно, далеч съм от всякакви джендърски дивотии и борба между половете или там каквато и изчанчена трактовка да дават.
                          Това е неоспорим факт. Първата, за която се сещам е Армения, втората - Китай, естествено. Но при тях се намесва плановата селекция. Както и в много други държави.

                          Когато става дума за поведенческия модел на човека, винаги трябва да се изхожда от парадигмата, че е двуполюсен, т.е човекът се подчинява освен на природните закони, също и на обществените /за разлика от животните/
                          Физиологично и биохимично, нивото на тестостеронът има решаваща роля за агресивното поведение на индивида. Това, в съчетание с някои базови инстинкти, са природните, биологични закони, отговорни за това поведение.

                          Но ..., да вземем две общества където мъжете преобладават. Съвсем различно ще е поведението при арабите и при китайците, да речем. Защото в двете общности съществуват различни морални норми, основани на религия, културна идентичност, традициите и нравите като цяло, ако щеш.

                          П.П. Между другото, най-красивото любовно стихотворение, което съм чела, е написано от неизвестен арабски автор и е цитирано в книгата Испанска балада. Темата и без това стана мултифункционална, че да вкарваме и поезия в нея,. Затова накратко, там ставаше въпрос как воина не е трепвал от вражите стрели, но от едно прошумоляване на дамската рокля се е сепвал ...
                          Last edited by tnm; 24.04.2018, 12:08.
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                            Водката, руската салата (не съм сигурен, че това е руско "изобретение", ама хайде) и ушанката, казваш.

                            Най-преломните иновации - огъня и колелото - отдавна са иновирани. Но това е в миналото.

                            Но щом е така, ето ти едно шведско изобретение от миналото и виж отдолу линка за още няколко, като предпазните колани в колите.

                            Кефи, че разговорът е като между тийнейджъри, а не скуката, която аз бях замислил.

                            [ATTACH=CONFIG]n3326918[/ATTACH]


                            https://sweden.se/business/10-innova...-were-swedish/



                            Темата си е твоя....Но не се ли усещаш,че я тласкаш да се превърне в клонинг на темата "Политика" и ще стане мАзало...Мненията на колегите с нетинейджърски постове ще се "удавят" в помията от лозунги,копи-пейстове,линкове и т.н.Или може би го правиш умишлено?!

                            Коментар


                            • Инак мога да ти кажа, че ползвам Spotify постоянно, всеки ден и дори в момента. А ти Фрости, Скайп ползвал ли си?

                              Честно, не си спомням последните 20г. да съм ползвал руски продукти, каквито и да било освен шоколади и конфеты, които са ми давали като подарък руснаци, които познавам.

                              А между другото, пия единствено и само Шведска водка.
                              Last edited by Money; 24.04.2018, 11:56.

                              Коментар


                              • Водката, руската салата (не съм сигурен, че това е руско "изобретение", ама хайде) и ушанката, казваш.

                                Най-преломните иновации - огъня и колелото - отдавна са иновирани. Но това е в миналото.

                                Но щом е така, ето ти едно шведско изобретение от миналото и виж отдолу линка за още няколко, като предпазните колани в колите.

                                Кефи, че разговорът е като между тийнейджъри, а не скуката, която аз бях замислил.

                                Click image for larger version

Name:	adjustable-wrench-1024x575.jpg
Views:	1
Size:	54.3 КБ
ID:	3326918



                                https://sweden.se/business/10-innova...-were-swedish/



                                Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

                                Нали искате да си мерите технологиите и иновациите?
                                Избройте ми 20 шведски/швейцарски/западно-европейски изобретения за които всеки е чувал.
                                Аз мога да изброя много руски:
                                валенките, водката, блините, чебурека, сухото мляко, руската салата, ледоразбивача, периодичната таблица на елементите, матрьошката, ушанката, хроматографията, Кирлеановата фотография, противопожарната пяна, сгъваемият парашут, апарата за изкуствено кръвообращение, автомата Калашников, атомната електроцентрала, реактора за ядрен синтез - токамак, космодрума, храната за космонавти, елемента дубний, програмата уин рар, графенът, твърдата вода, лекарство за ебола, ПАК-ФА и още много стотици други изобретения, технологии и научни открития.
                                Всички тези са изобретени от руснаци.

                                Коментар

                                Working...
                                X