IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
    Прости на "извънземния" ти приятел, че се включва вместо IV-MAX.
    Нека спомена едни дрееееебни аргументи и факти.
    ....
    Нека видим стартовите условия в съревнованието между СИСТЕМИТЕ, които така леко масово се пренебрегват.
    1. Историческите обусловените ОГРОМНИ натрупвания на капитал във всичките му форми основно в Западна Европа.
    - Тамплиерите, по-късно станали масони, по-късно оформили банкерските кланове от рода на Родшилдови и сие натрупват огромни капитали.
    - Откриването на Новия свят, колониите и печалбите от тях също не са за пренебрегване
    - Има западноевропейски страни които са имали десетки и дори стотици колонии! Представяте ли си мащабите на капиталовата прахосмукачка в полза на метрополиите. НЯМА източноевропейска страна //бивша социалистическа/ с колониално минало!!! В по-ново време, след разпадането на колониалната система сме в ерата на НЕОКОЛОНИАЛИЗМА. Променила се е формата, но не и съдържанието на процесите за икономически грабеж от метрополиите. Практически ЦЕЛИЯ СВЯТ работи за РАСТЕЖА на англосаксонския капитализъм!!
    - Индустриалната революция тръгва от Западна Европа и в началото на 20-ти век всички печалби от челия свят се стичат основно там.

    2. Много по-добрия климат в Западна Европа, който е фактор с огромно значение.
    Минималните зимни температури във Великобритания са подобни на тези в Истанбул.
    Повече и по-добро годишно разпределение на валежите в Западна Европа.
    По-добри условия за земеделие. По-високи добиви на храни.

    3. Поради условията от т.2. - много по-голяма гъстота на населението. ОГРОМНО ПРЕДИМСТВО!!!! Предпоставка за по-голям РАСТЕЖ.
    4. Географски предопределено - по-добри условия за воден транспорт в Западна Европа.
    Гъста речна мрежа. Директен достъп до морета и океани. От тези дадености виждаме, че в Западна Европа има много по-добри дадености за търговия.
    ЛЕСЕН пренос на големи обеми стоки. Като цяло - много по-евтин и конкурентен транспорт благодарение основно на ГЕОГРАФСКОТО ПОЛОЖЕНИЕ.

    6. В следствие на индустриалната революция-ЖП транспорта съвсем естествено започва развитието си през 1840/50 година от запад на изток.
    В Западна Европа както споменах гъстотата на населението е много по-голяма. В тази връзка ЖП инфраструктурата се развива много повече точно там. Поредното предимство за по-голям РАСТЕЖ.
    7. Поради натрупванията споменати в горните точки - естествено в началото на 20-тивек се развива по-гъста пътна мрежа.
    Предимство за конкурентно способен автомобилен транспорт. Поради по-добрия климат, пътищата се амортизират по-малко и по-лесно се поддържат.
    8. Поради всички горни точки - вековен ПРОЦЕС на развитие на науката във всичките и форми основно в Западна Европа.
    Университети с по-3-4-5-6 вековна история и развитие.Поредната важна предпоставка за по-добър РАСТЕЖ.
    9. В горните условия капитализма в Западна Европа се развива непрекъсната БЕЗ НИКОЙ СЪЩЕСТВЕНО ДА МУ ПРЕЧИ повече от 200 години!
    Конкурентите му - соца през 1929г. и националсоциализма през 1933г. са пеленачета.
    10. До началото на истинското съревнование на двете СИСТЕМИ започнало реално през 1929г., цяла Източна Европа и по-късно бившите соц. държави са СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК на Западна Европа. Това е на старта на съревнованието!!!!!!
    ....
    През 1933г. започва съревнованието на ТРИТЕ СИСТЕМИ.
    Германия, намираща се в центъра на Западна Европа и ползваща се с горепосочените предимства е в плачевно икономическо състояние след WWI. Репарации оформили дълг X3 спрямо БВП на страната! ХИПЕРИНФЛАЦИЯ-БЛОКИРАЛА ИКОНОМИКА! През 1923г. в разгара на опустошителната свръх инфлация тя, гЕРМАНИЯ е най-бедната държава в Европа! И това положение са запазва почти същото до идването на Хитлер на власт.
    ......
    Това имаме на старта на съревнованието между трите СИСТЕМИ/ИДЕОЛОГИИ.
    Доста неравен старт придружен след старта със системно "неспортсментско" поведение на западния капитализъм, спрямо конкурентите си......
    Следва продължение ...
    Хитлер идва на власт на дъното на дефлационата депресия. По време на хиперинфлацията нацистката идеология не е особено популярна. На германците депресията им идва в повече и това и спомага да да изберат нацизма, като някакъв изход от тежката ситуация. По време на регрес на обществото се обикновено се търси решение на проблемите чрез насилие. Войни революции, смяна на обществената система.

    Коментар


    • Мисълта ми е, че не е руска водка. Ето и ти не пиеш руска. Измисли са я, хубаво, но други я правят по-добре и вадят доста пари от тоя бизнес. Ето това е кофтито на социализма. Пазарът принуждава фирмите да предложат това, което искат потребителите и който не успява - фалира.

      Коментар


      • Някъде ми беше попаднала статистиката (да не беше оня пич от ютюб видеото), че в цяла Русия има толкова патенти за една година (минала май) колкото една единствена американска компания (не помня коя беше, една от големите). Ето ти обективна статистика. Която показва, че системата в Русия не насърчава иновациите. А че руснаците имат потенциал - имат.

        АСпотифай си много готина иновация.


        Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

        Това е щото не разбираш.....от водка.

        Аз пък пия Грейгос - френска.

        Ох Мъней.....начи спотифай ти за изобретение ли го имаш? Или Скайп? Или пък Фейсбук.

        Това е съзнанието на масовия консуматор.....

        Даже е забравил какво е истинско изобретение.....и почнал да мисли че масов продукт наложен по една или друга причина вече е изобретение.


        Коментар


        • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

          Не е така. Те са бедни и те са много на брой. Не могат да избягат всичките. Не са бизнес манастирите. Не искам да кажа че не вярват в БОГ. Тоя първия беше индусики манастир...другия беше будистки.
          Те си вярват...то и аз вярвам по принцип....идеята ми е...да помислим кое е първостепенното когато една нация е силно религиозна...виж не казвам вярваща.. а казвам религиозна.

          Според мен бедността - води до силна религиозност а не че силната религиозност те прави да не ти пука за парите и материалните неща. Това ми е идеята. Това е най важното според мен. Щото разпространеото схващане е че когато си религиозен , силно вярващ и т.н...ти си добър не те интересуват прозаичните материални неща един вид си възвишен. Аз искам да си отговоря дали това е така или просто безисходицата или липсата на мотивация и т.н те тласка към религията? За мен е второто.

          Аз смятам Алонсо...че човек е на тоя свят - да свърши нещо. След като света е такъв какъвто е....материален и зависим от парите...човек е длъжен да го живее какъвто е и да направи най доброто на което е способен. Според мен вярата в БОГ първата и цел е да те научи да вярваш. Това е най лесния начин ако приемеш че има БОГ без доказателства и наистина повярваш - това е школа за вяра която школа ще те научи да вярваш и в себе си и във възможностите си и т.н. което пък ще доведе до успех в личния ти живот. Освен всичко друго вярата в БОГ отключва в теб неподозиран потенциал който ти помага във всичко което правиш. Не е случайно че всички богати и успели и можещи хора са вярващи. Включително Айнщайн.
          Някой хора смятата че вярата в БОГ трябва да те отдалечи от материализма и т.н но това е само и единственно щото религията УЧИ така ...а религията не е вярата. Ако това се разграничи - религията от вярата...нещата ще станат много лесни.

          Такса в манастира първия нямаше....всеки прай квото може да прай и помага. Подобно на Атон. Във втория правихме някакви дарения почти задължителни но той беше много по светски.

          Молитви имаше ...медитации 3 пъти повече. Всъщност цял ден това прайш...вклю'чително и като работиш.

          Молитвата сама за себе си е вид медитация...концентрация.

          Моето лична причина да отида беше да видя...щото аз в моя си живот няма къде да се сблъскам с възможност една седмица да останеш на майната си с БОГ да кажем. И за мен беше полезно много. Какво беше полезно е друг разговор. Не разбирането на индуизма или будизма. Все пак опит...дет няма къде да го получиш....и то стана случайно не че съм го планирал много.

          Исках да кажа че вярата в БОГ не е да отидеш на църква или в манастир...нито да си измамно добър или да работиш доброволец или т.н. Вярата в БОГ е лично нещо за всеки и има за единственна цел да отключи потенциала ти в това което прайш без значение какво е то.
          ...вярата в Бог. Хммм.
          А какво става, ако си убеден - но, спокоен - атеист ала, по стечение на обстоятелствата и с помощта на висшата математика си се убедил, че -въпреки всичко - Бог има, и, при това, силната религиозност ти бяга и не я приемаш? Бедността правела религиозността? А как обясняваш на"комунетата" войнствения атеизъм? Голи, боси, и не вярват. Разочаровани, че Бог ги е изоставил. Да, бягат. Без да е /бил/ манастирът бизнес. Учат физика /ядрена ;-) / а после, измежду им се пръкват Ф.Светулки, отец Гелрмрновци и д-р.пасмина. Не знам как, из времена след гадния соц, без гладни, жадни и бездомни. И те оставят следи. Мокри, хлъзгави и с мирис на зелено. Свят. Чуден. Идиго разбери.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Имхотеп
            Какви аргументи искаш от мен, когато ти самия не си извадил нито един в подкрепа на социалистическата държава и напротив - състоянието на всички подобни държави е истински аргумент. Какъв по-силен аргумент от това?
            Доколкото знам няма по-силен аргумент от фактите. Тогава и боговете би трябвало да замълчат.
            ....
            Прости на "извънземния" ти приятел, че се включва вместо IV-MAX.
            Нека спомена едни дрееееебни аргументи и факти.
            ....
            Нека видим стартовите условия в съревнованието между СИСТЕМИТЕ, които така леко масово се пренебрегват.
            1. Историческите обусловените ОГРОМНИ натрупвания на капитал във всичките му форми основно в Западна Европа.
            - Тамплиерите, по-късно станали масони, по-късно оформили банкерските кланове от рода на Родшилдови и сие натрупват огромни капитали.
            - Откриването на Новия свят, колониите и печалбите от тях също не са за пренебрегване
            - Има западноевропейски страни които са имали десетки и дори стотици колонии! Представяте ли си мащабите на капиталовата прахосмукачка в полза на метрополиите. НЯМА източноевропейска страна //бивша социалистическа/ с колониално минало!!! В по-ново време, след разпадането на колониалната система сме в ерата на НЕОКОЛОНИАЛИЗМА. Променила се е формата, но не и съдържанието на процесите за икономически грабеж от метрополиите. Практически ЦЕЛИЯ СВЯТ работи за РАСТЕЖА на англосаксонския капитализъм!!
            - Индустриалната революция тръгва от Западна Европа и в началото на 20-ти век всички печалби от челия свят се стичат основно там.

            2. Много по-добрия климат в Западна Европа, който е фактор с огромно значение.
            Минималните зимни температури във Великобритания са подобни на тези в Истанбул.
            Повече и по-добро годишно разпределение на валежите в Западна Европа.
            По-добри условия за земеделие. По-високи добиви на храни.

            3. Поради условията от т.2. - много по-голяма гъстота на населението. ОГРОМНО ПРЕДИМСТВО!!!! Предпоставка за по-голям РАСТЕЖ.
            4. Географски предопределено - по-добри условия за воден транспорт в Западна Европа.
            Гъста речна мрежа. Директен достъп до морета и океани. От тези дадености виждаме, че в Западна Европа има много по-добри дадености за търговия.
            ЛЕСЕН пренос на големи обеми стоки. Като цяло - много по-евтин и конкурентен транспорт благодарение основно на ГЕОГРАФСКОТО ПОЛОЖЕНИЕ.

            6. В следствие на индустриалната революция-ЖП транспорта съвсем естествено започва развитието си през 1840/50 година от запад на изток.
            В Западна Европа както споменах гъстотата на населението е много по-голяма. В тази връзка ЖП инфраструктурата се развива много повече точно там. Поредното предимство за по-голям РАСТЕЖ.
            7. Поради натрупванията споменати в горните точки - естествено в началото на 20-тивек се развива по-гъста пътна мрежа.
            Предимство за конкурентно способен автомобилен транспорт. Поради по-добрия климат, пътищата се амортизират по-малко и по-лесно се поддържат.
            8. Поради всички горни точки - вековен ПРОЦЕС на развитие на науката във всичките и форми основно в Западна Европа.
            Университети с по-3-4-5-6 вековна история и развитие.Поредната важна предпоставка за по-добър РАСТЕЖ.
            9. В горните условия капитализма в Западна Европа се развива непрекъсната БЕЗ НИКОЙ СЪЩЕСТВЕНО ДА МУ ПРЕЧИ повече от 200 години!
            Конкурентите му - соца през 1929г. и националсоциализма през 1933г. са пеленачета.
            10. До началото на истинското съревнование на двете СИСТЕМИ започнало реално през 1929г., цяла Източна Европа и по-късно бившите соц. държави са СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК на Западна Европа. Това е на старта на съревнованието!!!!!!
            ....
            През 1933г. започва съревнованието на ТРИТЕ СИСТЕМИ.
            Германия, намираща се в центъра на Западна Европа и ползваща се с горепосочените предимства е в плачевно икономическо състояние след WWI. Репарации оформили дълг X3 спрямо БВП на страната! ХИПЕРИНФЛАЦИЯ-БЛОКИРАЛА ИКОНОМИКА! През 1923г. в разгара на опустошителната свръх инфлация тя, гЕРМАНИЯ е най-бедната държава в Европа! И това положение са запазва почти същото до идването на Хитлер на власт.
            ......
            Това имаме на старта на съревнованието между трите СИСТЕМИ/ИДЕОЛОГИИ.
            Доста неравен старт придружен след старта със системно "неспортсментско" поведение на западния капитализъм, спрямо конкурентите си.
            .....
            Следва продължение ...
            Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

              Не е така. Те са бедни и те са много на брой. Не могат да избягат всичките. Не са бизнес манастирите. Не искам да кажа че не вярват в БОГ. Тоя първия беше индусики манастир...другия беше будистки.
              Те си вярват...то и аз вярвам по принцип....идеята ми е...да помислим кое е първостепенното когато една нация е силно религиозна...виж не казвам вярваща.. а казвам религиозна.

              Според мен бедността - води до силна религиозност а не че силната религиозност те прави да не ти пука за парите и материалните неща. Това ми е идеята. Това е най важното според мен. Щото разпространеото схващане е че когато си религиозен , силно вярващ и т.н...ти си добър не те интересуват прозаичните материални неща един вид си възвишен. Аз искам да си отговоря дали това е така или просто безисходицата или липсата на мотивация и т.н те тласка към религията? За мен е второто.

              Аз смятам Алонсо...че човек е на тоя свят - да свърши нещо. След като света е такъв какъвто е....материален и зависим от парите...човек е длъжен да го живее какъвто е и да направи най доброто на което е способен. Според мен вярата в БОГ първата и цел е да те научи да вярваш. Това е най лесния начин ако приемеш че има БОГ без доказателства и наистина повярваш - това е школа за вяра която школа ще те научи да вярваш и в себе си и във възможностите си и т.н. което пък ще доведе до успех в личния ти живот. Освен всичко друго вярата в БОГ отключва в теб неподозиран потенциал който ти помага във всичко което правиш. Не е случайно че всички богати и успели и можещи хора са вярващи. Включително Айнщайн.
              Някой хора смятата че вярата в БОГ трябва да те отдалечи от материализма и т.н но това е само и единственно щото религията УЧИ така ...а религията не е вярата. Ако това се разграничи - религията от вярата...нещата ще станат много лесни.

              Такса в манастира първия нямаше....всеки прай квото може да прай и помага. Подобно на Атон. Във втория правихме някакви дарения почти задължителни но той беше много по светски.

              Молитви имаше ...медитации 3 пъти повече. Всъщност цял ден това прайш...вклю'чително и като работиш.

              Молитвата сама за себе си е вид медитация...концентрация.

              Моето лична причина да отида беше да видя...щото аз в моя си живот няма къде да се сблъскам с възможност една седмица да останеш на майната си с БОГ да кажем. И за мен беше полезно много. Какво беше полезно е друг разговор. Не разбирането на индуизма или будизма. Все пак опит...дет няма къде да го получиш....и то стана случайно не че съм го планирал много.

              Исках да кажа че вярата в БОГ не е да отидеш на църква или в манастир...нито да си измамно добър или да работиш доброволец или т.н. Вярата в БОГ е лично нещо за всеки и има за единственна цел да отключи потенциала ти в това което прайш без значение какво е то.


              Ми нямам какво да добавя. Абсолютно по същият начин разсъждавам и аз. Бог си е Бог. Може би най-разтегливото понятие Под Бог всеки разбира различно нещо. Учените вярват в Бог защото не могат да обяснят произхода на вселената и живота. Тоест от тяхна гледна точка Бог е необяснимото. Хокинг разправяше че вселената се е взела от някаква си точка ама не каза откъде се е взела тази точка. В началото беше върл атеист а към края на живота си, като видя че се опетла в теориите си и той взе да обяснява нещата с Бог Мулдашев смята, че вселената се появява от абсолютната нула която се разделя на материя и антиматерия. Ако съберем материята и антиматерията,то те взаимно ще се погълнат, унишожат и изчезнат. В този смъсъл Бог е нещото поради което от абсолюта се създава нещо. Животът пък бил някакви торозионни полета. Това че всичко във вселената освен че има маса се и върти Изглеждат небивалици особено ако четеш за първите прозрачни същества, но аз намирам логика в това което пише. Още повече, че той самият не е гуру а прост учен, разполагащ с екип учени от различни области на науката и прилага доста факти, които могат да минат и за доказателства, ако приемем че не лъже за тях. Та ако се върнем на темата за Бог, то май всички смятат че има такъв, но проблема е че всеки има различни разбирания какво е Бог, какво иска от нас и въобще дали иска нещо от нас или ние трябва да искаме от него. Повечето религии твърдят че Бог е някакво същество, което ни помага и наказва, подобно на родител, обаче не е много ясно за какво ни отглежда, при положение че накрая трябва да ни убие. Теориите на Мулдашев са, че злото е точно толкова необходимо, колкото и доброто. За да съществува живота, трябва да има добро и зло в постоянна борба. Ако остане само добро то светът би изчезнал, защото няма как да има добро ако няма зло. Смъртта пък била необходима и била въведена за да се пречиства съвестта, защото самият живот прави грешки и трябва да има рестарт. Та ето какво се получава в крайна сметка. Колкото хора толкова и Богове. Дори и религиите не си позволяват да обясняват какво е Бог. Бог си е Бог. Те спорят и се избиват само за това кой му е пророк и кой не е
              Last edited by Alonso; 24.04.2018, 22:29.
              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

              Коментар


              • Това към поста на 77



                Пари.

                Пари правят АNONYMOUS.

                Като всички други.

                кой как може.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

                  Много интересно. Евала че си направил това Да не ме разбереш погрешно само. Не искам да кажа че нямаш качества, но при теб уникалното е че много лесно излизаш от зоната си на комфорт.За мен това е основната причина за всичките ти успехи Накара ме да се замисля. Бях пратил сина и жената на един семинар.... 10 дни да ги научат да излизат лесно от зоната комфорт. Аз бях много убеден че нямам нужда от това ама сега след този пост не съм толкова убеден че нямам нужда. Има и други неща ама те са по-лични и не са за форума. Не знам дали си бил разочарован и дали си имал други очаквания. Аз лично не бих очаквал друго по простата причина че не съм виждал друго на местата свързани с религия. Щом е имало молитви се предполага, че е имало и някакъв Бог на когото да се молят. А и тези хора щом са били от безисходица там е още по сигурно че не са вярващи. От друга страна пък ако толкова не ги кефи защо не си бият шута за Дубай да карат таксита или на Малдивите да сервират напитки. Винаги има избор, но те са направили този, вероятно защото е най-лесен и близък. Човек ако иска да учи винаги ще намери начин, дори и без да ходи на училище, така че за мен тези оправдания не важат. Предполагам е имало и такса някаква. Прилича ми на просто бизнес тая работа с манастирите в които допускат хора от друга вяра и тези молитви и т.н. Не ми е съвсем ясно ама нещо не е наред
                  Не е така. Те са бедни и те са много на брой. Не могат да избягат всичките. Не са бизнес манастирите. Не искам да кажа че не вярват в БОГ. Тоя първия беше индусики манастир...другия беше будистки.
                  Те си вярват...то и аз вярвам по принцип....идеята ми е...да помислим кое е първостепенното когато една нация е силно религиозна...виж не казвам вярваща.. а казвам религиозна.

                  Според мен бедността - води до силна религиозност а не че силната религиозност те прави да не ти пука за парите и материалните неща. Това ми е идеята. Това е най важното според мен. Щото разпространеото схващане е че когато си религиозен , силно вярващ и т.н...ти си добър не те интересуват прозаичните материални неща един вид си възвишен. Аз искам да си отговоря дали това е така или просто безисходицата или липсата на мотивация и т.н те тласка към религията? За мен е второто.

                  Аз смятам Алонсо...че човек е на тоя свят - да свърши нещо. След като света е такъв какъвто е....материален и зависим от парите...човек е длъжен да го живее какъвто е и да направи най доброто на което е способен. Според мен вярата в БОГ първата и цел е да те научи да вярваш. Това е най лесния начин ако приемеш че има БОГ без доказателства и наистина повярваш - това е школа за вяра която школа ще те научи да вярваш и в себе си и във възможностите си и т.н. което пък ще доведе до успех в личния ти живот. Освен всичко друго вярата в БОГ отключва в теб неподозиран потенциал който ти помага във всичко което правиш. Не е случайно че всички богати и успели и можещи хора са вярващи. Включително Айнщайн.
                  Някой хора смятата че вярата в БОГ трябва да те отдалечи от материализма и т.н но това е само и единственно щото религията УЧИ така ...а религията не е вярата. Ако това се разграничи - религията от вярата...нещата ще станат много лесни.

                  Такса в манастира първия нямаше....всеки прай квото може да прай и помага. Подобно на Атон. Във втория правихме някакви дарения почти задължителни но той беше много по светски.

                  Молитви имаше ...медитации 3 пъти повече. Всъщност цял ден това прайш...вклю'чително и като работиш.

                  Молитвата сама за себе си е вид медитация...концентрация.

                  Моето лична причина да отида беше да видя...щото аз в моя си живот няма къде да се сблъскам с възможност една седмица да останеш на майната си с БОГ да кажем. И за мен беше полезно много. Какво беше полезно е друг разговор. Не разбирането на индуизма или будизма. Все пак опит...дет няма къде да го получиш....и то стана случайно не че съм го планирал много.

                  Исках да кажа че вярата в БОГ не е да отидеш на църква или в манастир...нито да си измамно добър или да работиш доброволец или т.н. Вярата в БОГ е лично нещо за всеки и има за единственна цел да отключи потенциала ти в това което прайш без значение какво е то.



                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                    ......Добре е човек да е непримирим....да търси новото...да се бори със статуквото...но когато жертва живота си да разобличи статуквото...или прекалено изгуби енергия в този процес вместо да я насочи към полезно нещо свързано със самия него или семейството му...това не е добре за него лично.
                    Споко. Не се кахъри за мен
                    Приеми, че борбата ми със статуквото е просто мноооого приятно хоби.
                    Да изследвам историческите процеси от ТЯХНА гледна точка, да виждам влиянието на миналото в настоящето и проекциите към бъдещето е доста интересно и ОБОГАТЯВАЩО съзнанинието ми занимание.
                    Дори помага в инвестиционния процес. /Нали тук сме в инвеститорски форум/
                    Нищо не жертвам. Не губя енергия. Напротив - зареждам по някакъв странен начин.
                    Хармония има в душата ми и в семейството ми. Желая същото на всички тук.


                    Затова пак ще кажа...и какво от това?
                    Знам че звуча цинично...или пък...не даже в моя стил...да се примирявам...обаче пак ще кажа...молитвата към БОГ.
                    "Господи помогни ми да ПРОМЕНЯ това което МОГА да променя....и да приема това което НЕ МОГА да променя. И дай ми силата да РАЗБЕРА РАЗЛИКАТА"
                    Сега аз ти казвам 77....искам да намериш силата " Да разбереш разликата"
                    Разбирам разликата. Прекрасно познавам и се старая да действам според сентенцията.
                    Ще ти кажа какво се опитвам поне малко да променя.
                    .....

                    ВОЙНАТА е за СЪЗНАНИЕТО на хората. ТЕ в голяма степен са си свършили добре работата и потриват доволно ръце.
                    Ноооо, нищо не е свършило. Много могъщи сили са изправили срещу себе си. Дори май не си дават достатъчно сметка за това. Обречени са, без значение в какъв времеви план. ТЕ изграждат НЕУСТОЙЧИВА СИСТЕМА, която просто е обречена да се срине. Без значение е какъв ще е тригера-катализатора.
                    Опитвам се доколкото мога да провокирам и евентуално да променям СЪЗНАНИЕТО на хората около мен.
                    Ако аз успея да променя съзнанието само на двама човека, а те от своя страна също на двама и т.н., постепенно ставаме планетарна АРМИЯ, която има шанс след много време, при подходящи условия да взривим системата ИМ отвътре. Както техните малки цветни революциийки , но в планетарен мащаб.
                    Образно казано "с техните камъни по техните глави" .
                    Какво правят АNONYMOUS според теб?
                    Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

                      Да не забравяме че Русия фалира 90те и западът наля стотици милярди и тогава тръгна да се вдига на крака руската икономика. С годините Путин се обгради с верни олигарси и се изтласкаха западните конгломерати което може би е в основата на последвалите ходове до ден днешен. Русия и Путин общо взето вдигнаха стандарта от бичи цикълът при суровините но когата цените на суровините паднат и стандартна на руснаците ще падне още защото не инвестират в иновации.

                      За мен там където имигрират големите умове и се раждат най иновативните компании там ще е и силата в бъдеще а те все още са в САЩ и западна Европа. А това не става със сила а с условия за тези хора/компании да се развиват. През годините съм се запознавал с руски учени които са напуснали Русия точно заради лошите условия за развитие и тия хора са патриоти по душа но имат мечти и семейства да изхранват.

                      В България масово всички обичат Русия но всички имигранти отиват в САЩ и Западна Европа Само да добавя че искрено се надявам Западът и Русия да са в близки отношения.
                      Брей ма тоя Запад ного добър бе какви пари налял.Като пишете дръжте връзка с главата не се дрогирайте и не пиите от сутринта

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                        Айде пак....хората били усмихнати в доменикана))) Те ...междуврочем на всички острови на карибите хората са усмихнати...и се радват като дойдат чужденците...наш що...? )) Щото и тебе ако те затворят на един беден остров....цял живот и нямаш пари да пътуваш...кат видиш външен ще му се кефиш много...едно че носи пари...второ че все пак става нещо различно в живота ти....което си е наистина повод за щастие.

                        дали ще пием абсент не знам....но ще ти кажа само малко за Индия....

                        Манастир на пичка си майна....200 км в нищото в планината....ли в гората ли беше не помня...отиваме как отиваме не питай въобще...живея втори живот. Отиваме там....около 100 човека....в манастира там живеят. До него някакъв град...на около 20 км има верно забравих му името....малък някакакъв....
                        Влизаме в манастира...уникано...хората добри ( не се бъзикам ) услужливи...духовни...някак си...първото впечетление е точно това което имаш ти...ебати хората. Всички ходят на пръсти...кланят се...жестотко...природа...тишина...има ток два часа...тоалетна на тея 100 човека 5 тоалетни на вън на 50 метра пт манастира. Чака се опашка. Мъжете не чакаме....))) ами отиваме отстрани... 4-10 човека бяха май в стая живеят. Аз съм с един италианец само...други чужденци няма. Абе свято място. От най светите...само за БОГ да мислиш. Всички бачкаме...мием подове чинии...и т.н.

                        И така беше първия ден.

                        Ако бях останал един ден....сега щях да ти разказвам чудеса за молитвите и т.н...ама лошо че останах 6. и съм любопитен и явно провокативен...че освен да се моля ми беше интересно да ги разпитвам. и след първия ден...кат разбраха че съм печен....и съм пич...и имам пари на всичкото отгоре...стана чудо. Отпуснаха се. Мина това с "чистия поглед" от духовен живот. Видиях истинските хора....извън молитвите...( по задължение ) ...извън работата ( шщото те живеят там щото няма къде другъде повечето ) ...видях им мечтите...да се спасят някъде ...видях бедността...и безисходицата. Видях...как се скараха на тръгване за 5 те тениски и едни дънки които им подарих...мои ползвани. Видях единия който 2 дена говореше как иска да учи а няма пари...как след като родителите му починали и му оставили някаква земя...малко...я продал на американци за 3 хиляди долара обаче не отишшъл да учи ...образованието било 1800 долара за 4 години...ами си купил стар форд пикап. Видях как 20 човека ми бяха най дорбтите приятели а един дойде да ме изпрати на тръгване. Видях кво мислят за религията....цели нощи сме си говорили.... видях завист...видях...как си праят номера...как се скатават и т.н...абе бая неща видях.

                        И после в още един манастир бях 4 дена...

                        Много мога да ти разкажа...на абсент...детайлите са много важни....

                        Та до тук със щастието....религиозността...показността....безисх одицата...бедността, усмивките и т.н.

                        Следващия път като отидеш някъде и видиш усмихнати щасливи бедни хора....се замисли на думите ми...тези или другите на чаша абсент.
                        Много интересно. Евала че си направил това Да не ме разбереш погрешно само. Не искам да кажа че нямаш качества, но при теб уникалното е че много лесно излизаш от зоната си на комфорт.За мен това е основната причина за всичките ти успехи Накара ме да се замисля. Бях пратил сина и жената на един семинар.... 10 дни да ги научат да излизат лесно от зоната комфорт. Аз бях много убеден че нямам нужда от това ама сега след този пост не съм толкова убеден че нямам нужда. Има и други неща ама те са по-лични и не са за форума. Не знам дали си бил разочарован и дали си имал други очаквания. Аз лично не бих очаквал друго по простата причина че не съм виждал друго на местата свързани с религия. Щом е имало молитви се предполага, че е имало и някакъв Бог на когото да се молят. А и тези хора щом са били от безисходица там е още по сигурно че не са вярващи. От друга страна пък ако толкова не ги кефи защо не си бият шута за Дубай да карат таксита или на Малдивите да сервират напитки. Винаги има избор, но те са направили този, вероятно защото е най-лесен и близък. Човек ако иска да учи винаги ще намери начин, дори и без да ходи на училище, така че за мен тези оправдания не важат. Предполагам е имало и такса някаква. Прилича ми на просто бизнес тая работа с манастирите в които допускат хора от друга вяра и тези молитви и т.н. Не ми е съвсем ясно ама нещо не е наред
                        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                        Коментар


                        • Днес много понятия получават Пре/додефиниране. Някогашната соц.държава днес я няма в тогавашния и вид а, останалите, трансформирани от "соц." в "кап." изминаха различен път на развитие. Най-малкото, за да са сравними коректно нещата, нека уточним, че и критериите за растеж биват преразглеждане и уточнявани от време на време. Може да предложи розвучи странно но, досега, аз не забелязах поне някоя от "класическите" кап.страни" да се е точно с висок, по- и най- темп на растеж, а с БВП. Нещото, от което, редовно се изважда индивидуалното натрупване на върхушката от 10% богати и 1%свръхбогати, за да остане за потреблението на масовия гражданин. Т.е., брутното нац.харчене всъщност, не е "национално", ами осреднено. Като случая съд заплатите: една от половин милион и 499999 по 1 лев, средно, 2 лева. Та, някога, когато и аз бях малък, тук, в БГ, такова животно нямаше но, /според тогавашната статистика/, ръст и над 10% се случваше често...при, най-вероятно, и тогава, различно изчисляване.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение


                            Ама ние трите със Съни държим фронта
                            Дамското присъствие в темата е за разкош
                            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                              Ами ив макс трябва да е доволен.

                              Концепцията му за социализма е точно копие на северната държава. Големи държавни "структуроопределящи" корпорации, и малък частен бизнес.
                              Когато малкия частен бизнес стане голям частен бизнес, собствениците му се вкарват в затвора, а бизнеса се отнема...

                              Също така трябва да се обсъжда русия, за да не се забрави. Путю нищо лошо не е направил, ама западняците са много лоши...

                              И само да спомена за лъжите примесени с малко истина на Фрости, че дори и матрьошката не е руско "изобретение" а японско...
                              Но така ще е докато не се потърси углавна отговорност на руските тролове.

                              Това е следващия етап....пак ще го кажа....като нямаш аргументи или имаш рехави такива отиваш в емоцията или етикирането.

                              Позната история.

                              Вместо да ме разбиеш с яки аргументи да не мога да кажа нищо....насреща.....

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

                                Това си има своето обяснение. Обикновено поезията се пише от мъже, с цел да бъдат впечатлени жени.
                                А както си забелязал, тази тема рядко се посещава от по-красивата, по- интелигентна, по-изискана, по-изтънчена и като цяло "по" част от човешкия род.
                                извън това че поезията се пише главно от мъже....другото е вярно......

                                Няма да задълбаваме само какъв вид интилигентност притежават в повече жените....

                                Коментар

                                Working...
                                X