IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Смисълът на живота, естествено е 42 .
    Их и ти, значиии! ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Не само на живота, а и на Вселената и всичко останало
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

То това със скуката е очакван и логичен отговор. Аз също скучая понякога. Ама когато на човек му е скучно има толкова книги, филми, жени, барове и т.н Защо точно този въпрос левски-цска е толкова важен и привлекателен не мога да разбера. Аз също обожавам игрите, обаче ми е интересно само ако участвам. Да гледам и да държа за някой не знам защо ама не ме кефи. А за смисъла на живота ще чакам. Не виждам нещо странно в този въпрос. Въпрос като въпрос. Например въпрос като от кой отбор си или каква религия изповядваш. Защо според теб е толкова голяма тайна какъв е смисъла на живота че никой не споделя своята. Дори и в анонимен форум?
        Що бе? Изчислили са го този смисъл. 42.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

То това със скуката е очакван и логичен отговор. Аз също скучая понякога. Ама когато на човек му е скучно има толкова книги, филми, жени, барове и т.н Защо точно този въпрос левски-цска е толкова важен и привлекателен не мога да разбера. Аз също обожавам игрите, обаче ми е интересно само ако участвам. Да гледам и да държа за някой не знам защо ама не ме кефи. А за смисъла на живота ще чакам. Не виждам нещо странно в този въпрос. Въпрос като въпрос. Например въпрос като от кой отбор си или каква религия изповядваш. Защо според теб е толкова голяма тайна какъв е смисъла на живота че никой не споделя своята. Дори и в анонимен форум?

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
            Чакай да ти кажа, че този отговор го знам.
            Знам и отговора за смисъла на живота, ама за това друг път.
            Значи, същата е като причината да играем на партизани и фашисти едно време. Просто не е интересно да си обикновен селянин или скучен интелектуалец. Представяш ли си селяни срещу интелектуалци? И с какво да я играеш тази игра - с фунийки, с камъни?
            А що повечето сме цесекари или левскари. Ами по същата причина, Щото бият постоянно. Ей на - баща ми е славист и е имал няколко щастливи мига за цял живот. Ако можеше да върне времето, когато е избирал....
            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Чакай да ти кажа, че този отговор го знам.
              Знам и отговора за смисъла на живота, ама за това друг път.
              Значи, същата е като причината да играем на партизани и фашисти едно време. Просто не е интересно да си обикновен селянин или скучен интелектуалец. Представяш ли си селяни срещу интелектуалци? И с какво да я играеш тази игра - с фунийки, с камъни?
              А що повечето сме цесекари или левскари. Ами по същата причина, Щото бият постоянно. Ей на - баща ми е славист и е имал няколко щастливи мига за цял живот. Ако можеше да върне времето, когато е избирал....

Коментар

• Имам един сериозен въпрос. Никога не съм се интересувал от политика. Може би малко но от политиката на страната в която живея. Какво ви пука на вас за русия, сащ и други такива. Откъде толкова ентусиазъм да защитавате нещо което не би следвало да ви интересува освен ако не живеете в Русия или Америка разбира се. Като четох темата, незнайно защо ми изскочи ей този разказ в главата:
                https://chitanka.info/text/5035-no-vie-bylgari-li-stey
                Другото за което се сещам беше май чичовците, дето все спореха за Англия и Русия. Имаше някакво такова произведение от преди стотина години. Толкова ли нищо не се е променило за един век?
                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Защо се чудиш приличат си като братя. Извънземните на 77 всъщноста са земни, но ги крият защото май не са хомосапиенс а биороботи и безполови съответно. Така че долу горе далечното бъдеще май е ясно, хомосапиенс ще успее да се самоликвидира.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Северното "общество" си е перманентно радикализирано. От там постоянно се излъчва агресия и никога не е спирало.

И само оттам ли? Чудя се защо, тогава, Краваристан води десетки пъти повече войни? От человеколюбие? Ама то много напористо /агресивно/ това тяхното.
                    И много разсеяно, също: все забравя да обясни кои са человеци те и кой кого люби измежду тях, че да се тепат. Същи блядове.
                    Last edited by Pyramid; 03.05.2018, 22:07.

Коментар

• Та MPK понеже е първа производна, а TFP е множител на независимата променлива... така да се каже на по-напудрен език...

Значи колкото по-бяла държава е Русия толкова по-голяма пределна продуктивност ще има капиталът инвестиран там.

От там идва идеята, че ако TFP на всички държави се изравни с това на Запада ще има глобална конвергенция на стандарта на живот. С един период на интензивно инвестиране и догонване.
                      Last edited by Money; 03.05.2018, 22:07.

Коментар

• Зависи, какво имаш предвид под “скапе”. Една бедна страна е по-интересна за инвестиране ако има висок TFP - total factor productivity - което още се нарича Solow residual, т.е. тази част от модела която не може лесно да се моделира математически. Това включва един куп неща като стабилни институции, добре работеща съдебна система, ниво на образование на населението и т.н.

Така, че ако под скапе разбираш Русия да стане “бяла” държава тогава да, Западът иска да ги скапе

Петър Велики също е “скапал” Русия като я е позападнал (вестернизирал, мисля казват руснаците). “Скапал” от гледна точка на по-консервативните бояре.

Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Значи дай да притискаме Русия без причина...тя да се скапе...Путин да падне....да сложим про западен спеицалист ...да дойде капитала..и да изкара пари....

Това го разбирам.

Не разбирам....що упрекваш Русия че се защитава?

Значи да не си говорим за демокрация и пазарна икономика тогава ами да си казваме нещата в прав текст...предлагам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Ситуацията в момента е действително такава. Но не знаем , какво ще ни предложи бъдещето. Когато обществото е загубило много и се намира в състояние на отчаяние, е склонно да се радикализира. И отчаянието да премине в агресия. Поздрави.

Северното "общество" си е перманентно радикализирано. От там постоянно се излъчва агресия и никога не е спирало.

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Гледам, че се говори за войната в бъдеще време... това не е така, войната върви, а интензитета расте постоянно расте Украйна, Сирия, Казахстан, Армения, Киргизия
                            Господ да дава здраве на Владимир Владимирович!

"Нам не нужен мир без России" (Путин)
                            https://www.youtube.com/watch?v=yHgARzGHLn4

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                              Според мене повече трябва да се притеснят от Ф-35, защото тези машинки май могат да прихващат балистични ракети. Противоракетното ПВО я свали 10 ракети, я не. А Русия има хиляди.

Иначе теоретично ако имаш радари по-наблизо можеш да разбереш две-три минути по-рано, че започва атака, което не е без значние.

Но самата идея, че САЩ ще почнат ядрена воина с Русия е безумна. Американците имат много повече да губят от руснаците.

[ATTACH=CONFIG]n3329819[/ATTACH]
                              Ситуацията в момента е действително такава. Но не знаем , какво ще ни предложи бъдещето. Когато обществото е загубило много и се намира в състояние на отчаяние, е склонно да се радикализира. И отчаянието да премине в агресия. Поздрави.

Коментар

• Money - ПВО може да свали всичките ракети, на един му ги сваляха 99%. Неговите бяха купени от някой който го предаде, ловяха ги по радио и после ги ликвидираха с ракети на ПВО..Садам.
                                Реално ПВО не може да хване дори 10 процента наистина., но ПВО ако не може да защити цялата територия то може на 100% да защити някои обекти и нечии задници.
                                Военната заплаха идва от ЮК и с голяма вероятност Китай, и когато се карат Русия със Запада това е защото последните завъртат нещата до там да пазят нечии задници а Русия я оставят незащитена. Да се сърди Путин го подстрекават неговите западни приятелчета които цоцат от Русия понеже тях ги притеснява че техния бизнес го оставят незащитен и може да стане азиатска собственост. Дронове имат корейците и то бързи леки изтребители с изкуствен интелект включително и могат да изпълняват задачи завършващи с образно разпознаване на целта..няма някой на който като му сложат снимката да има шанс да оцелее.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X