IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бисери и вицове (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от newkid Разгледай мнение

Когато си обясниш това, тогава ще си обясниш и другото:
    Самолетът лети със 800 км. в час. В салона има муха, която лети от опашката към пилотската кабина със скорост Х. С колко километра в час лети мухата?
    Движението, а следователно и скоростта на движение, е относително.
    Спрямо самолета мухата лети със скорост X. Спрямо Земята лети със скорост 800+X. Спрямо Слънцето става по-сложно. Трябва да се съобрази посоката на летенето на самолета спрямо земната координатна система, в коя точка на Земята е самолетът, скоростта на въртене на Земята около оста си, скоростта с която Земята обикаля около Слънцето, наклона на еклиптиката и т.н. А бе не е за мен. От висшата математика вече бъкел не помня. И честно казано не ми е трябвала никога, с много малки изключения. Вземам мухобойката и решавам задачата.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
      [ATTACH=CONFIG]n3311836[/ATTACH]
      А Грую мислеше за задни помисли
      тази елементарна задачка докара над 1000 коментара на друго място
      http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от ventzi_ds Разгледай мнение
        Друга представа имах някакси за определението "златен дъжд". нещо с тръмБ свързано беше

Коментар

• https://dariknews.bg/novini/sviat/sa...snimka-2084796

Охааа!

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

Пак мерси.
            Но по никакъв начин не променя основния ми извод, че по-скоро ще измислим гравитационния двигател, отколкото да се разберем или поне изтърпим един друг
            Моля, то ако така се разбирахме, още малко и като в онзи виц:
            две богомолки правили секс, накрая едната казала:
            - сега нали няма да ме изядеш?
            А другата отгворила:
            - луд ли си, това само женските го правят, ние сме джендъри

И все пак белград си е Белград!
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Aз съм обиден само от изписването на българския град Белград, защто мразя чуждопоклонничеството, особено към маляки и шумадийци. както не казваме Тесалоники, а Солун, Букурещ, а не Бухарещ и т.н., така и Белград си е Белград, още повече че и на английски се пише така, и в писмото на Папа Николай към Борис Едно пак е неречел беЛ, защото ние сме го основали, а не някакви шумадийски свинари! Балгодаря!

За да не съм съвсем офф по темата:
              Пълен песимисъм настъпва тогава, когато и чубдото нещастие вече не те кефи
              Пак мерси.
              Но по никакъв начин не променя основния ми извод, че по-скоро ще измислим гравитационния двигател, отколкото да се разберем или поне изтърпим един друг

Коментар

Мерси на всички участвали.
                Просто ми беше интересно как се появиха толкова разнообразни мнения за един продавач в магазин, а относно астрономията всички са единодушни.
                Ако някой се е почувствал обиден от експеримента, моля да ме извини. Няма да се повтори днес.
                Aз съм обиден само от изписването на българския град Белград, защто мразя чуждопоклонничеството, особено към маляки и шумадийци. както не казваме Тесалоники, а Солун, Букурещ, а не Бухарещ и т.н., така и Белград си е Белград, още повече че и на английски се пише така, и в писмото на Папа Николай към Борис Едно пак е неречел беЛ, защото ние сме го основали, а не някакви шумадийски свинари! Балгодаря!

За да не съм съвсем офф по темата:
                Пълен песимисъм настъпва тогава, когато и чубдото нещастие вече не те кефи
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                  Мдаааа, даже си мислА дека, като подскочиш и дорде паднеш обратно на Земята, вече требе да си 2-3 метра назад нали?
                  може и напреде да си... излезеш от вазе...рипнеш неколко пъти в посока къде офисо и си тама
                  препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение

с пари работя...и броя по два пъти...за т'ва така се получава ... - един път имам да вземам, втори път - имаш да даваш!

най-лошо е кога ги преброиш 2-3 пъти и все идват в повече...тамам се поусмихнеш и...излязат точно.
                    препоръка е

Коментар

Пичове маните ги тези 100лв.
                      Аз друго се чудя.
                      Ако земята е кръгла и се върти около оста си за 24 часа, от запад на изток, което прави скорост близо 2000км/час за точки между тропика и екватора.
                      Как за бога самолетите летят на запад, като средната им скорост е под 1000.
                      Логично е още като отлепят от земята и да започнат да изостават. Демек да излети за Варна, а след час вече да е над Београд.
                      Некой има ли обеснение на този парадокс?
                      Когато си обясниш това, тогава ще си обясниш и другото:
                      Самолетът лети със 800 км. в час. В салона има муха, която лети от опашката към пилотската кабина със скорост Х. С колко километра в час лети мухата?

Коментар

• Мерси на всички участвали.
                        Просто ми беше интересно как се появиха толкова разнообразни мнения за един продавач в магазин, а относно астрономията всички са единодушни.
                        Ако някой се е почувствал обиден от експеримента, моля да ме извини. Няма да се повтори днес.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                          glory glory man united, кажи ми, че не работиш с пари.
                          с пари работя...и броя по два пъти...за т'ва така се получава ... - един път имам да вземам, втори път - имаш да даваш!

Коментар

Аз друго се чудя.
                            Ако земята е кръгла и се върти около оста си за 24 часа, от запад на изток, което прави скорост близо 2000км/час за точки между тропика и екватора.
                            Логично е още като отлепят от земята и да започнат да изостават. Демек да излети за Варна, а след час вече да е над Београд.
                            Обяснението е "пневмокраниален синдром" или преведено на български - въздух в главата. То по тази логика кенгурутата, които само скачат, трябва отдавна да са се удавили в океана, ако след всеки скок принудително се приземяваха все на запад.

Коментар

• Мдаааа, даже си мислА дека, като подскочиш и дорде паднеш обратно на Земята, вече требе да си 2-3 метра назад нали?

Коментар

Аз друго се чудя.
                                Београд не знам какво е? Доживях да видя в български форум да се пише на шльокавица за един от основаните от България градове, който унгарците все оше наричат Нандор фехервар (Белият град на българите)...
                                Останалото си е точно на място и точно по темата - абсолютен виц. прочети за часовите зони и за Конкорд - самолетът, който изпреварваше изгрева

Коментар

Working...
                                X