IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
    Ако си любопитна утре ще ти кажа. Нека първо малко се поизмъчи да търси в гугъла проекцията при коята правата не е най-късото разстояние.
    Определено много се забави. Човек със средно ниво на интелигентност вече щеше да я е намерил в гугъла.
    Аз се усъмних, че е телефонен измамник точно затова - даваше примери с Питагор и Евклидова геометрия - а, те не се прилагат там?

Макар, че ся капитаните са едни чички с очила, дет' няма да ти намери и Полярната двИздъ коя е, ако го изкараш на мостика.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      Не, не знам. Мечо беше разказвал веднъж нещо във форума, но за съжаление не помня дали беше за проекциите.
      Ако си любопитна утре ще ти кажа. Нека първо малко се поизмъчи да търси в гугъла проекцията при коята правата не е най-късото разстояние.
      Определено много се забави. Човек със средно ниво на интелигентност вече щеше да я е намерил в гугъла.

Коментар

Е щом си геолог, значи разбираш, и може би така се изразяваш, че да те разбират и тези, които още се ровят из гугъла да видят какво изобразява най-краткото разстояние между две точки от навигационната карта и как се казва.
        Ма много се забави, щото не знае как да го търси в гугъла.
        Виж, ако помоли Мечо вместо гугъла, може и да му каже

П.П. То и между геолог и геодезист има разлика, но са с един корен. Знаеш ли каква проекция използваме?
        Не, не знам. Мечо беше разказвал веднъж нещо във форума, но за съжаление не помня дали беше за проекциите.
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Тъй как съм седнал, моа ли изям една КРУША
          Мое, ама първо трябва да се удариш в гърдите и да извикаш Булгар, Булгар
          Мечо

Коментар

Ама как до сега не си разбрал, че съм геоложка. Тези камъчета, които карам Мечо да ми ги носи от цял свят, да не мислиш, че така си ги измислям. Това петрография, минералогия, скала на Моос ... геолог съм.
            Е щом си геолог, значи разбираш, и може би така се изразяваш, че да те разбират и тези, които още се ровят из гугъла да видят какво изобразява най-краткото разстояние между две точки от навигационната карта и как се казва.
            Ма много се забави, щото не знае как да го търси в гугъла.
            Виж, ако помоли Мечо вместо гугъла, може и да му каже

П.П. То и между геолог и геодезист има разлика, но са с един корен. Знаеш ли каква проекция използваме?

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
              Формата на земята винеги ще е геоид, ако ще да заприлича и на жираф, защото геоид означава форма на земята
              Означава трънка ти ледена

Имаш ос на въртене, която я разтяга като баница и гледаш моментна снимка.
              Не е иделна сфера, дори нафротиф
              И имаш скорост на фъртене, дет' тоже влияе.

П.П. Демек - тия 3 фактора шъ ти сменят геоида - през 5 години нон-стоп и целия климат.

Ма, друго си е да си мисли някой, че Слънцето изгрява всяка сутрин заради него.

П.П.П. Виж пак к'во е геоид ( и там нямаш гравитацията - земната и на луната ).

Иначе нямаше да имаш приливи и отливи.

Не ги слушай к'ви тестове държали шофьорите на кораби ( Мичоците )

Фример - от години китовете и делфините се самоубиват по бреговете на Нова Зеландия .......... - геоид-Ът не мо'е ти го обясни, налЕ?

Как така миграцията си обърка трасето и се бодва на сушата?

Коментар

Не знаех, че си геоложка!
                Геологията, както математиката е точна наука.
                Мащаба не променя формата. Това, че при малка Земя ти изглежда сфера, а при голяма ти изглежда геоид е друга работа.
                Виж, ако говорим за ПРОЕКЦИИ, там работата е вече съвсем друга. Как ще проектираш Земята на един лист е много интересно, но и много разнообразно - демек има различни начини на изобразяване на Земята на един лист.
                Примерно колкото и парадоксално да ти звучи, при морските навигационни карти най-краткото разстояние между две точки не е правата линия, свързваща двете точки...
                Правата линия свързваща две точки от навигационна карта е спиралата, която сключва един и същи ъгъл със всички меридиани...
                Ама как до сега не си разбрал, че съм геоложка. Тези камъчета, които карам Мечо да ми ги носи от цял свят, да не мислиш, че така си ги измислям. Това петрография, минералогия, скала на Моос ... геолог съм.

П.П. И ако реша да се пробвам, мога да затворя един отворен полигон
                Last edited by tnm; 02.02.2014, 21:03.
                Мечо

Коментар

Зависи от мащаба, в който я разглеждаш. Последно решиха, че има крушовидна форма.
                  Тъй как съм седнал, моа ли изям една КРУША
                  Last edited by mechobikov; 02.02.2014, 21:02.
                  Баба ме научи на много неща.
                  tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                    Формата на земята винеги ще е геоид, ако ще да заприлича и на жираф, защото геоид означава форма на земята
                    А ако заприлича на панелен блок, пак ли ще е геоид?

Аз когато за последно я гледах нацяло (Земята) ми приличаше на една сочна пържола

Коментар

• Формата на земята винеги ще е геоид, ако ще да заприлича и на жираф, защото геоид означава форма на земята

Коментар

Няма нищо общо с формата - просто така е прието в геодезията. При едни мащаби е кълбо, при други ротационен елипсоид, при трети е геоид. Зависи с каква точност трябва да бъдат изчисленията.
                        Не знаех, че си геоложка!
                        Геологията, както математиката е точна наука.
                        Мащаба не променя формата. Това, че при малка Земя ти изглежда сфера, а при голяма ти изглежда геоид е друга работа.
                        Виж, ако говорим за ПРОЕКЦИИ, там работата е вече съвсем друга. Как ще проектираш Земята на един лист е много интересно, но и много разнообразно - демек има различни начини на изобразяване на Земята на един лист.
                        Примерно колкото и парадоксално да ти звучи, при морските навигационни карти най-краткото разстояние между две точки не е правата линия, свързваща двете точки...
                        Правата линия свързваща две точки от навигационна карта е спиралата, която сключва един и същи ъгъл със всички меридиани...

Коментар

Най-после някой да каже нещо, което разбира. Последния тест който правих беше в далечната 2008г. И по наредба Nо 6 повече тестове няма за какво да правя, защото няма за какво.
                          Да не се окаже, че и от това нищо не разбираш, ку те метна и там?

П.П. За днес разбрахме, че нищо не разбираш как се прави ракия, ма се звериш на всеки, дет' се опита да ти обясни

Учудващо Мичокът се е изказал доста предпазливо, че по-рано и той ми се звереше така насреща кат' не разбира нещо и математиката му стигаше само до Евклидова геометрия за 5-ти клас.

П.П.П. Ся кът' се върне земната ос наобратно и почне застудяване - ко правим с теорията ти за геоида? В кофата отиват и тестовете фредфулагам, дет' си държал .........
                          Last edited by marandi; 02.02.2014, 20:49.

Коментар

• Колеги,ако сте я направили вече ракията,прехвърлете я в другата тема,да я изпием.!Не ни интересуват чак толкоз показателите и,не сме много капризни капризни...

Ха наздраве!Докато дойде ракията ,ще я карам на вино....пък после к"вото му дойде...

П.С. На кой му пука к"ва форма има земята..

Коментар

Ха ха ха,

от кое дърво е паднала?
                              От дървото на живота

Коментар

Ах, тука сгази лука.
                                Може ли да кажеш, мащаба какво общо има с формата, била тя крушовидна, ябълковидна или сърцевидна?
                                Май не си чел по-назад в темата Тнм винаги е права, дори и когато гази лука или пък мачка гроздето

А по въпроса, Баумгартнер може би знае най-добре

Коментар

Working...
                                X