If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
Бош, по евтинко от Филипс? Не вярвам. Харесах един прободен трион Бош, който е невероятен! Нищо общо с ментетата. Ако го купя ще споделя впечатления. Имам и фритюрник Бош, за който жената не ще и да чуе и за 12г. брачен живот сме го ползвали точно три пъти.
Да, Бош са по евтини с около 20%. Поне за бяла техника. Но пък бяха с 5г. гаранция До триони още не съм стигнал. Не съм си купил село
Обърках се, щото всичко в къщи е бош. А оказа се, че пасаторът е филипс
Навремето като купувах кухненско, бош беше работимият вариант. Малко по евтино все пак
Бош, по евтинко от Филипс? Не вярвам. Харесах един прободен трион Бош, който е невероятен! Нищо общо с ментетата. Ако го купя ще споделя впечатления. Имам и фритюрник Бош, за който жената не ще и да чуе и за 12г. брачен живот сме го ползвали точно три пъти.
ФиЛиПс е №1, както и ТЕЛЕФУНКЕН или МАУЗЕР или с новото си търговско наименование Хеклер и Кох!
Обърках се, щото всичко в къщи е бош. А оказа се, че пасаторът е филипс
Навремето като купувах кухненско, бош беше работимият вариант. Малко по евтино все пак
пасатора ползвам за крем супи ) за да има цедка, някаква приставка в купата ли има
а прочете ли им условията на тия сладури с регистрация в Румъния
а точно си бях харесала една мощна изтисквачка
Абе, цедката се слага в купата. Фина метална. Плодовете в цедката и готово. Не знам, Бош е моя. Тези сокоизтисквачки са си ебали мамата с миенето. Тва чудо повече от 3-4 години без проблем го ползваме. Ще поровя да видя за някакъв линк.
Правя си някое друго пликче във фризера с разни зелении и коренища )но при чушки, лук...колко да ги чакаш да се подсушават , ще взема да сложа в някой по-голям буркан, с по-малко сол и в хладилника
иначе винаги имам подръка сухи такива подправки - готови смеси
сега се разтърсих за някоя добра сокоизтисквачка и попаднах на този сайт
реших да им погледна условията на сайта за ползване и изпаднах в шок http://info.emag.bg/za-nas/uslovija-za-polzvane
не съм ги дочела още, рекох да си отдъхна
Ако не смяташ да правиш по 10 кила сок не се занимавай със сокоизтисквачки. Един пасатор с цедка и ще се родиш
Правя си някое друго пликче във фризера с разни зелении и коренища )но при чушки, лук...колко да ги чакаш да се подсушават , ще взема да сложа в някой по-голям буркан, с по-малко сол и в хладилника
иначе винаги имам подръка сухи такива подправки - готови смеси
сега се разтърсих за някоя добра сокоизтисквачка и попаднах на този сайт
реших да им погледна условията на сайта за ползване и изпаднах в шок http://info.emag.bg/za-nas/uslovija-za-polzvane
не съм ги дочела още, рекох да си отдъхна
от замразяването във фризера не става ли...монолитно блокче?
Аз друго се сетих - правим го на порции, в малки пликчета за замразяване. Много е удобно.
Първо всичко обърква добре в една кофа и после - в пликчетата.
ПП - а при нас вече има карфиол, но камби - още не.
Зависи колко влажно си го сложил - ако зеленчуците/плодовете са били още мокри от измиването, замръзва, иначе - не. Днес извадих малко боровинки за един десерт - ами просто си се ронеха с лекота, не се наложи да дялкам от буцата. С една дума - зависи.
Защо ги замразяваме - нямаме толкова бурканчета, че да слагаме подправката осолена. Правим и други неща, та не остават бурканчета.
Но ако слагате бурканчета, а накрая, когато го извадите за консумация, ви дойде солено - слагате в цедка под течаща вода и отмивате солта на вкус.
Относно вкуса - пак зависи. Печен пипер правим и в буркани, и замразен - в момента, в който се размрази има вкус и аромат на току-що печен пипер. И с подправката е така.
Това, че замръзва на блокче не е проблем, чукаш го и се отделят парчета. Обаче според мен така не е хубаво. То много рецепти и за всеки влак си има пътници де...
Солта е задължителна, тя изцежда сока, който после се прибавя в маринатата в буркана.
Може и както е казал колегата да се замразява - но замразените зеленчуци нямат вкус...
Дано да съм полезен...ама колко ракия дърпат тези туршии...
Ето това пък аз приготвих заимата, мат'риала към 20 лв, другото мерак...
После направих и от камби - червени, жълти, зелени+моркови и целина - разкош не само на вкус ами и на цвят...
П.П. Чакам само карфиолът да излезе и съм готов. Малиииии, кисело карфиолче с морковче, мали, мали, мали...
Коментар