IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
    Склонен ли си следващите двадесетина години да работиш върху един образователен портал с насоченост - "Мода"?
    Зависи от проекта, ще имам само едно условие да е - БЪЛГАРСКИ кат' визия, корпоративна идентичност и сие ... лафчета от старите ленти!

П.П. За тия неща мога да ти го разработя кат' световен лейбъл само за няколко месеца, но .. само при наличие на БГ с авторските права и сие.

Иначе: Нъц
    Last edited by marandi; 04.05.2013, 03:51.

Коментар

• Склонен ли си следващите двадесетина години да работиш върху един образователен портал с насоченост - "Мода"?

Коментар

Ще ми се да те попитам нещо важно и твъде лично.
        Може ли?
        Ъфф коурс ...?

Коментар

Забрави за кетапите в разговорите си със мен.
          Те нямат нищо общо с нивото на което общуваме.
          Именно!

--------------------

Забавих се малко, че не мога да помня всичко наизуст, но ето въпрос към Мечката:

-------------------------
          Монтанизъм

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%...B7%D1%8A%D0%BC

Монтанизмът е най-яркият пример в църковната история за вечната дихотомия между свобода и авторитет, пророчество и йерархия, импровизация и традиция.

-------------------------------------
          Пак не изказвам лично мнение, а просто факти какво се е случвало през вековете преди.

Черничкото ми е много забавно как ще го коментира Мечока, понеже отрича всичките му теории, които пробутва.

Т'ва се е случило доста отдавна и Русото няма пръст в тоя заговор против Мечока

Пази Боже да даде читав отговор, че тогава го подкарвам с тежката артилерия, но ще се радвам за него, ако успее

Коментар

• Ще ми се да те попитам нещо важно и твъде лично.
            Може ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
              Рожбе,

ти май пак не разбра кат' Мечока, че Русото е сертифициран по приложна психология и виждаш, че не се правя на никакъв към никого.

П.П. Иначе знам, че всеки с кетап ще ме смачка и скача отгоре ми - нормално, зависи откъде е кетапа. Не мисля, че въобще т'ва трябва да се споменава.

Моят не е БГ-стански. Сори, че се изфуках - предполагам така е прозвучало, но друга ми беше целта

П.П.П. Попрочети за ефекта първо да се посмееш, а през това време ще спретна 1-но изречение към Мечока, без злоба - просто той не отговаря, но ще опитам пак.

Забрави за кетапите в разговорите си със мен.
              Те нямат нищо общо с нивото на което общуваме.

Коментар

На Русото му е скучно и няма грам мотивация/самомотивация да шпреха

-----------------------------------------------
                Относно ефекта, който визирам кат' Мечи комплекс - трябва да прочетеш доста статии, но накратко:

-------------

През 1999 година двама американски психолози установяват зависимост, която става известна в тяхна чест като Ефектът Дънинг-Крюгер. През 2000 година печелят IG Нобеловата награда за Психология, благодарение на проведеното изследване. Хипотезите, които развиват са:

1. Некомпетентните субекти надценяват нивото на уменията си.

2. Некомпетентните субекти не могат да различат високо ниво на умения в другите.

3. Некомпетентните субекти не могат да преценят равнището си на неадекватност.

4. Ако бъдат обучени, тези субекти могат да осъзнаят предишната си некомпетентност и липса на умения.

Така тези хора развиват илюзорно усещане за превъзходство, оценявайки способностите си над средните. Обратно – по-способните страдат от илюзорнa малоценност. Това води до по-висока самооценка за слабокомпетентните и по-ниска за висококомпетентните. Ето защо често действителната компетентност води до по-ниско самочувствие, защото способните личности погрешно подразбират същото ниво на възможности у останалите. Така грешката в самоценката при едните идва от погрешен възглед за себе си, а при другите от погрешни възгледи за останалите.

http://4atsubo.wordpress.com/2010/04...-%D1%81%D0%B8/
                ---------------------------------------------

Ако нещо не ти стане ясно, ще ти го доразвия - Русото е перфектен в т.нар. приложна психология, както теоретично - така и практически.

Но съм 'ноу уморен вече - напъвам Мечката да грабва щафетата, ама тя се дърпоти и ме мисли за враг.

Голяма шматка е - иначе има качества и едва ли щях да му обръщам толкоз внимание нявгиж да му шпрехам: "Можеш, можеш, можеш ..."

П.П. В момента всичко това се случва в БГ-стан по всички вериги/схеми/институции/партии и сие ... ( черничкото )

Ще ги прочета.
                Още веднъж - благодаря!

Но аз без да съм чел, преди години стигнах до същото, спрямо себе си.
                Е, не и без помощта на алкохола.
                После се опитах да го предам на малкото ми успешни ученици. И на тези, които идваха да се учат и после да работят за себе си или за мен.
                Няма резултати на днешно четене.
                С новите - обратния ефект.
                И реших, че ми убягват детайлите.

Демек, все още съм достатъчно самофлюбен.
                Last edited by sergo; 04.05.2013, 03:26.

Коментар

Градивно да, правилно - не.

Колкото по-рядко нараняваш гордостта му, толкова по-болезнено ще бъде за него.

Клишето /"Болката кара човека да мисли, мисленето го прави по-мъдър, а мъдростта осмисля живота."/, не важи в този случай, защото не намираш правилната доза.
                  Според мен, то е щото вече си много повече вързан емоционално с Четинестия, отколкото си признаваш.
                  И осъзнаваш.

Пък и нямаш крайна цел. И всичко се размива.
                  То как и да я имаш? Като и на Мечето неговата собствена, още му е мътна.
                  Рожбе,

ти май пак не разбра кат' Мечока, че Русото е сертифициран по приложна психология и виждаш, че не се правя на никакъв към никого.

П.П. Иначе знам, че всеки с кетап ще ме смачка и скача отгоре ми - нормално, зависи откъде е кетапа. Не мисля, че въобще т'ва трябва да се споменава.

Моят не е БГ-стански. Сори, че се изфуках - предполагам така е прозвучало, но друга ми беше целта

П.П.П. Попрочети за ефекта първо да се посмееш, а през това време ще спретна 1-но изречение към Мечока, без злоба - просто той не отговаря, но ще опитам пак.
                  Last edited by marandi; 04.05.2013, 03:16.

Коментар

Обърни внимание, че го манипулирам правилно ( в негов интерес ).

Първо се "изхилвам", че може да врътне от толкоз четене, а после внимателно го дундуркам по детайлите.

П.П. Разбира се, че тъпа Мечка ще го приеме първосигнално/враждебно и никога няма да чатне, че съм загрижен за нея

Градивно да, правилно - не.

Колкото по-рядко нараняваш гордостта му, толкова по-болезнено ще бъде за него.

Клишето /"Болката кара човека да мисли, мисленето го прави по-мъдър, а мъдростта осмисля живота."/, не важи в този случай, защото не намираш правилната доза.
                    Според мен, то е щото вече си много повече вързан емоционално с Четинестия, отколкото си признаваш.
                    И осъзнаваш.

Пък и нямаш крайна цел. И всичко се размива.
                    То как и да я имаш? Като и на Мечето неговата собствена, още му е мътна.

Коментар

Благодарско!
                      Ще прочета за ефекта.

.........- Не е само отвращение. Инак да сме зачезнали в странство отдавна. Раните требе да зарастнат. Пък и ресурсите отдавна са на минус. Сега събираме отломките.

Това и теб те чака, както си тръгнал.
                      На Русото му е скучно и няма грам мотивация/самомотивация да шпреха

-----------------------------------------------
                      Относно ефекта, който визирам кат' Мечи комплекс - трябва да прочетеш доста статии, но накратко:

-------------

През 1999 година двама американски психолози установяват зависимост, която става известна в тяхна чест като Ефектът Дънинг-Крюгер. През 2000 година печелят IG Нобеловата награда за Психология, благодарение на проведеното изследване. Хипотезите, които развиват са:

1. Некомпетентните субекти надценяват нивото на уменията си.

2. Некомпетентните субекти не могат да различат високо ниво на умения в другите.

3. Некомпетентните субекти не могат да преценят равнището си на неадекватност.

4. Ако бъдат обучени, тези субекти могат да осъзнаят предишната си некомпетентност и липса на умения.

Така тези хора развиват илюзорно усещане за превъзходство, оценявайки способностите си над средните. Обратно – по-способните страдат от илюзорнa малоценност. Това води до по-висока самооценка за слабокомпетентните и по-ниска за висококомпетентните. Ето защо често действителната компетентност води до по-ниско самочувствие, защото способните личности погрешно подразбират същото ниво на възможности у останалите. Така грешката в самоценката при едните идва от погрешен възглед за себе си, а при другите от погрешни възгледи за останалите.

http://4atsubo.wordpress.com/2010/04...-%D1%81%D0%B8/
                      ---------------------------------------------

Ако нещо не ти стане ясно, ще ти го доразвия - Русото е перфектен в т.нар. приложна психология, както теоретично - така и практически.

Но съм 'ноу уморен вече - напъвам Мечката да грабва щафетата, ама тя се дърпоти и ме мисли за враг.

Голяма шматка е - иначе има качества и едва ли щях да му обръщам толкоз внимание нявгиж да му шпрехам: "Можеш, можеш, можеш ..."

П.П. В момента всичко това се случва в БГ-стан по всички вериги/схеми/институции/партии и сие ... ( черничкото )
                      Last edited by marandi; 04.05.2013, 02:57.

Коментар

По принцип той е практик, освен теоритик.

Малко 'орица имате в БГ-стан кат' него.

Малко 'орица имаме и кат' тИбя - но ефекта Даунинг-Крюгер се доказва.

П.П. Чети си го в гугле-то, дет' тия дет' не могат с мъди и цици ще пребият свИтъ да покажат колко са прости ...

... а тия, които могат ( кат' тИбя, Космо и сие от тоя форум ) се отвращават и отдръпват.
                        ....................................

Благодарско!
                        Ще прочета за ефекта.

.........- Не е само отвращение. Инак да сме зачезнали в странство отдавна. Раните требе да зарастнат. Пък и ресурсите отдавна са на минус. Сега събираме отломките.

Това и теб те чака, както си тръгнал.

Коментар

• Ъъ ... забрайках клишето, че винаги ще се радвам на всеки, който ме надмине

П.П. Между другото т'ва е точно така и е свързано с процеси на мулти-пликация ( саморазмножаване ) и прочие модерни думи.

Накратко Русото е уморено много и връчва щафетата наред, който поне се направи на "просветен"/"осъзнат" ли бяха лафчетата на Мечока .... и се чудя защо не сакат да я носят ( щафетата ) ... а се дърпотят кат' прокажени?
                          Last edited by marandi; 04.05.2013, 02:39.

Коментар

Не можеш да отречеш, че за некакви година-две е направил револуция в себе си.
                            /Преди беше - "лопатата не е лопата".
                            Сега - "фрезата не е маткап"./

Лошото е, както му го каза, че трябва да се научи да кондикира инфото.
                            Щото може и да перкуляса.

Пък и ти като му скубеш четината - го настървяваш още по-бързо да чете.
                            Обърни внимание, че го манипулирам правилно ( в негов интерес ).

Първо се "изхилвам", че може да врътне от толкоз четене, а после внимателно го дундуркам по детайлите.

П.П. Разбира се, че тъпа Мечка ще го приеме първосигнално/враждебно и никога няма да чатне, че съм загрижен за нея

Коментар

..............................................
                              Грозни и дебели в политиката са кошмар и всичко за тях е реваншизъм. Правят се на красиви, както Мечката се прави, че бил умен.

Кошмар некъв става ... ( който даже и Прада чанта за 4 хилки не може да поправи в некъв хипопотам насреща ).

Не можеш да отречеш, че за некакви година-две е направил револуция в себе си.
                              /Преди беше - "лопатата не е лопата".
                              Сега - "фрезата не е маткап"./

Лошото е, както му го каза, че трябва да се научи да кондикира инфото.
                              Щото може и да перкуляса.

Пък и ти като му скубеш четината - го настървяваш още по-бързо да чете.

Коментар

И наместо борбата, ще инициира нов олимпийски колективен такъв - тричане на силиконови бозки.
                                По принцип той е практик, освен теоритик.

Малко 'орица имате в БГ-стан кат' него.

Малко 'орица имаме и кат' тИбя - но ефекта Даунинг-Крюгер се доказва.

П.П. Чети си го в гугле-то, дет' тия дет' не могат с мъди и цици ще пребият свИтъ да покажат колко са прости ...

... а тия, които могат ( кат' тИбя, Космо и сие от тоя форум ) се отвращават и отдръпват.

Ноу смешна ситуация става и затова подритвам Мечока, щот' е от тия дет' не могат, а па се напъва кат' гламав ... и още повече потвърждава изведения закон, дет' грабна и Нобел по медицина наскоро.

П.П. Но Мечката/Калинките ще ти шпрехат за илядо и двеста години копи/пасти назад - все едно, че живеем тогава.

В момента е ерата на копи/пастите ( отчитам кат' фактология просто ). От поп-фолка до Мечките с копи/паста на чужди модели.

И да имам мнение за нещата едва ли е важно, но определено копи/паста няма как да спре кризата в БГ-стан и мога да се обзаложа за 1-на бира в следващите 3-5 години, че ще стане още по-зле, освен ако не се намеси Русото.
                                Last edited by marandi; 04.05.2013, 02:27.

Коментар

Working...
                                X