Първоначално изпратено от sergo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение"Ние ще поставим на всички партии и политически течения маската на либерализма, ще ги снабдим с оратори, които ще говорят толкова много, че да доведат хората от преумора от речи, до отвращение от ораторите.
...
Импулсът от свободата на действие на една личност, когато се срещне със свободата на друга личност, намалява своя ефект. С всичко това, ние така ще изтощим гоите, че ще ги принудим сами да ни предложат международната власт, която поради това, че сме навсякъде по света, ще може без всякаква спънка да обхване всички държавни сили на света и да образува свръхправителства."
"Не се опитвай да огънеш лъжицата. Това е невъзможно. Само се опитай да осъзнаеш истината. ” “- Каква истина?” “- Няма никаква лъжица."
п.п.Нясно сме, че горе само формално са в конфликт. Въпросът е: да попоглеждат като какви ги дробят кадрите им на по- ниските нива. Там хората изпитват трудностите и за там е съпротивата им.
Пример от близките дни: Полицай с повечко нашивки, обяснил на позната, че тези членове (няма значение кои точно) в НПК били само препоръчителни, но не и задължителни. Видял, че насреща му стои лаик и е постъпил повече от гнусно.Last edited by val/she; 07.08.2013, 17:54.
Коментар
-
Мечо,
Маранди казва, това което мисли.
И вярва в това, що го мисли.
Не ще се опитвам да му давам квалификации.
Нито за знанията му.
Нито за моженията му.
Ни за възможностите......
Кой съм аз?
Но за доста неща е прав!
А, да ........... формата!
Формата е непристойна!
Секи българин ще се засегне.
А пък втората му мисла, е да му го върне.
Тъпкано.
Виж, некой шваба ще му бъде благодарен.
Най-малкото - за спестеното време.
Винаги - за труда, че го е мислил.
..................
С две думи, има си кауза чиляка.
И доста дълго си я следва.
Пък ти?
Или нямаш, или е псевдо, или не я защитаваш подобаващо, или.......
Коментар
-
Серго, политиката е воля + възможности + компромиси. Разбираш ли ??? Свободата е над всичко. Забрави го доброто и ще ти ПРОСВЕТНЕ. Добро и зло е едно и също. Компетентност и некомпетентност тоже. Алчност и не алчност и те. Не си се замислял достатъчно и може би за това не ти е ясно.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от irena Разгледай мнениеМириндо, ако обичаш да ми отговориш конкретно на въпроса, ако ли не ми кажи, че не желаеш за да спра да те питам.
200 пъти досега писах, че ще ви сменя системата, за да не зависите от поредния месия, дет' да дойде и метне по върбите - де юре оправил, де факто последни.
П.П. Къде ме видя мен в цялата схема, бря? - дет' хич не и не искам да се намесвам. 3 месеца ще ви изкъртя в невидим режим и експерти, които ще посоча - 10 души ми трябват, че сте скъсани в момента, а на 'орицата ще трябва да се плати - па вие нямате кинти баш сега.
Ще държа и тях да не знаете кои ще са. Също държа и мен да не знаете - тия неща се правят, защото трябва, а не да цъфне пред ТВ камерите поредния галфон.
И затова само с толкоз малко ще се прави - да не ви товаря с разходи.
-------------------------------
Италия е през 3 месеца избори, но хората им живеят доста по-добре от тукашните. Гърция е всеки ден в стачки, но хората им живеят доста по-добре от тукашните.
Ся вдяна ли, че ако нямаш система на управление - всичко останало е ала-бала.
Вземай Мечката - той е голям мераклия - нищо, че няма идея какво ще прави - меракът бил важенLast edited by marandi; 07.08.2013, 17:36.
Коментар
-
Първоначално изпратено от irena Разгледай мнениеНе, чудя се защо точно ти.
Що не си направиш труда и не събереш на куп, сите милярди дето изарчиа един болюк спасители през последня четвърт век.
Нали целта им бе да ни "оправят"?
Е!
А Маранди пари не ще.
.................
Ма то това неравенство, зъркелите ще да ти извади.
Но не ти остава време от обиждане, та да го видиш.Last edited by sergo; 07.08.2013, 17:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеСпециално за Иринка:
-------------------------------------------
Коментар от мен:
74. анонимен - нн
25.04.2010 03:13
marandi написа:
Да, има какво да се направи и може да прозвучи нескромно, но в рамките на 3-6 месеца да се усети трайна промяна
Е как досега никой не попита, какво имаш предвид? ... Маранди, ти какво би направил за да се промени тази черна картинка, която описваш?
Апропо, хубава статия с единствената забележка че е констатация, която всъшност сме чували - по друг начин описана и предадена естествено, но посланието е същото. Проблема в това какво да се направи!!!
поздрави,
нн
--------------------------------------------------------
коментар:
25.04.2010 08:28
анонимен написа:
Е как досега никой не попита, какво имаш предвид? ... Маранди, ти какво би направил за да се промени тази черна картинка, която описваш?
поздрави,
нн
По принцип икономическите степени на свобода в България са орязани и затова трябва от една страна да се съобразяваме с това, а от друга - дисбалансите в обществото са огромни.
Визирам серия от мерки, които спешно трябва да се направят ( стотици, може би хиляди ), които законодателят да "кове" ударно, по 3-5 на ден да кажем като "темпо" в следващите 3-6 месеца.
Освен с икономически ефект, те трябва и да са морално-справедливи за всички прослойки на обществото, оттам ще влезе и визията за страната, където пак е сложно в момента, понеже при стратегическо планиране трябва да се гони кратко-срочен, средно и дългосрочен ефект, иначе "каузата" ще е загубена.
Ще се въздържа от конкретни неща, понеже разликата между лидерски и деспотични "мерки" е само един косъм, а аз не съм убеден в доброжелателността на народните избраници и кой какво би "видял" от гледна точка интереса си или на принципна основа.
Много е важно, когато се "третира" една слаба икономика като нашата, последователността и тайминг-а, т.е. ако в серия от мерки едно "детайлче" се спести, може да промени коренно картинката, с което да се обезмисли цялото "упражнение" при липса на добронамереност.
Поздрави!
------------------------------------------------------------
23.04.2010 - Сбогом, България?
http://marandi.blog.bg/biznes/2010/0...lgariia.533630
-------------------------------------------------------------
П.П. Статията е отваряна над 580к пъти - т.е. над половин милион тираж.
Смешното е, че и тогава ми зададоха тоя въпрос последно.
Каквото съм отговорил ( в черничкото ) - го мисля и сега и затова не ви давам мерките. Ще злоупотребят отново с вас - колко години ви лъгаха досега, че да си мислите, че сега ще е нещо различно?
----------------------------------------------------------------
Ще ви разсипят родните глупаци - т.е. ще имитират нещо, за да ви използват да ви съсипят още повече.
------------------------------------------------------------------
Рядко си правя труда да отговарям или да се обяснявам, но е хубаво да се информираш малко какво съм ви писал някога си.
Всичко се сбъдва на 200% и не се гордея с това.
Питах ви искате ли го спра? Нищо повече? Не искате - ОК!
Подрави!
----------------------------------------------------------------------
Чак коментар номер 74 се сеща да ме пита какво имам предвид.
До тогава отново масово оплют от 70 коментара.
-----------------------------------------------------------------------
Всичко е познато е познато до косъм и днес гледате това, което е писано тогава като реалност от филм на Спилсбърг.
Демек идеята беше 70 да ме оплюят и накрая един да се сети какво имаш предвид?
--------------------------------------------------------------------------
3 години по-късно сте същите и съм сигурен, че и 30 години по-късно пак ще същите - да оплюем за спорта
Коментар
-
Ъъ ... датата на статията е 2010 год. - но реално е писана септември на 2009 г.
Просто не исках да я пускам - понеже ми беше ясно какво ще последва и да се обяснявам за сетен път, че не съм луд, нямам сестра и НЕ съм на хапчета на разни анонимници, дет' ще изпълзят веднага.
П.П. После прецених, че майната му дет' ще ме оплюят, ама поне да сте да предупредени какво ще се случи.
Тогава никой не вярваше, че всичко ще се сбъдне с удивителна точност.Last edited by marandi; 07.08.2013, 16:59.
Коментар
-
Специално за Иринка:
Коментар от мен:
74. анонимен - нн
25.04.2010 03:13
marandi написа:
Да, има какво да се направи и може да прозвучи нескромно, но в рамките на 3-6 месеца да се усети трайна промяна
Апропо, хубава статия с единствената забележка че е констатация, която всъшност сме чували - по друг начин описана и предадена естествено, но посланието е същото. Проблема в това какво да се направи!!!
поздрави,
нн
--------------------------------------------------------
коментар:
25.04.2010 08:28
анонимен написа:
поздрави,
нн
По принцип икономическите степени на свобода в България са орязани и затова трябва от една страна да се съобразяваме с това, а от друга - дисбалансите в обществото са огромни.
Визирам серия от мерки, които спешно трябва да се направят ( стотици, може би хиляди ), които законодателят да "кове" ударно, по 3-5 на ден да кажем като "темпо" в следващите 3-6 месеца.
Освен с икономически ефект, те трябва и да са морално-справедливи за всички прослойки на обществото, оттам ще влезе и визията за страната, където пак е сложно в момента, понеже при стратегическо планиране трябва да се гони кратко-срочен, средно и дългосрочен ефект, иначе "каузата" ще е загубена.
Ще се въздържа от конкретни неща, понеже разликата между лидерски и деспотични "мерки" е само един косъм, а аз не съм убеден в доброжелателността на народните избраници и кой какво би "видял" от гледна точка интереса си или на принципна основа.
Много е важно, когато се "третира" една слаба икономика като нашата, последователността и тайминг-а, т.е. ако в серия от мерки едно "детайлче" се спести, може да промени коренно картинката, с което да се обезмисли цялото "упражнение" при липса на добронамереност.
Поздрави!
------------------------------------------------------------
23.04.2010 - Сбогом, България?
http://marandi.blog.bg/biznes/2010/0...lgariia.533630
-------------------------------------------------------------
П.П. Статията е отваряна над 580к пъти - т.е. над половин милион тираж.
Смешното е, че и тогава ми зададоха тоя въпрос последно.
Каквото съм отговорил ( в черничкото ) - го мисля и сега и затова не ви давам мерките. Ще злоупотребят отново с вас - колко години ви лъгаха досега, че да си мислите, че сега ще е нещо различно?
----------------------------------------------------------------
Ще ви разсипят родните глупаци - т.е. ще имитират нещо, за да ви използват да ви съсипят още повече.
------------------------------------------------------------------
Рядко си правя труда да отговарям или да се обяснявам, но е хубаво да се информираш малко какво съм ви писал някога си.
Всичко се сбъдва на 200% и не се гордея с това.
Питах ви искате ли го спра? Нищо повече? Не искате - ОК!
Подрави!
----------------------------------------------------------------------
Чак коментар номер 74 се сеща да ме пита какво имам предвид.
До тогава отново масово оплют от 70 коментара.
-----------------------------------------------------------------------
Всичко е познато е познато до косъм и днес гледате това, което е писано тогава като реалност от филм на Спилсбърг.
Демек идеята беше 70 да ме оплюят и накрая един да се сети какво имаш предвид?
--------------------------------------------------------------------------
3 години по-късно сте същите и съм сигурен, че и 30 години по-късно пак ще същите - да оплюем за спортаLast edited by marandi; 07.08.2013, 16:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеОпс,
..............................................
Т'ва си отгледахте от много акъл. Хубаво е, да не ме споменаваш по ник ( приятелски те съветвам ).
Анон и Винер и другите могат - ти точно - не!
Ти пък спри да го кълнеш!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеМаранди, не се дуй. Дразниш ме.
Там е работата, че не се дуе!
И не,
Не го защитавам!
Щото и мен ме нерви!
По същите причини!
Келемето му с келеме!
Коментар
-
Първоначално изпратено от irena Разгледай мнениеТи зор нямаш, но само се предлагаш, затова питам.
От преди 4 години го споменавам за 2-ри път и ти ми наду главата.
П.П. Ами, знаеш какво се случи от 2009 г. досега. Казвам ви и какво ще се случи в 2018 г., ако продължавате с това темпо.
Ся ще ми вадиш дроба ли? Стой си в сегашната ситуация и не ме занимавай. Не съм длъжен казах, че да ме изнудвате.Last edited by marandi; 07.08.2013, 16:25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеОбясних още на Винеров, че аз зор нямам.
П.П. Като искате да ви избият с още 1 милион за 5 години и да ви пращат в чужбина си е ваш проблем.
Мога да ви спра процеса и на направите експанзия.
Най-вече да си оправите имиджа, а не да сте най-бедната и корумпирана нация в Европа по всички доклади.
Т'ва са фактите от статистиките - мен ме пиши бегал, щот' в момента си късам нервите с Ламята, че вчера ми изцепи, че ще мре.
Сещаш ли се колко ми е в момента да се правя на някакъв интересен в стил Мечки?
Коментар
Коментар