Първоначално изпратено от новобранецът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнениеДа, ама това е на шефа ти шефа му!
- при теб ролята е на "обикновен проводник"
Та казваш - не си ходил на изпити, защото си писал програми. И сега защо си мислиш, че като си писал програми си научил нещо?
Ламята е мъдра - нищо, че ми къса нервите периодично
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеВсъщност манипулатор - това звучи гордо. Защото обратното е ЗАДРЪСТЕНЯК
Коментар
-
mechobikov
Да, ама това е на шефа ти шефа на шефа му!
- при теб ролята е само на "обикновен проводник"
Та казваш - не си ходил на изпити, защото си писал програми. И сега защо си мислиш, че като си писал програми си научил нещо?Last edited by iivanoff; 15.05.2013, 15:07.Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от новобранецът Разгледай мнениеНе съм лош, но от днес на татък в полемики в тази или други теми няма да изпадам-времето ми е ценно и не ми се занимава с копи-пейст драскачи. Ако случайно някой ми възразява, се обаждам на Бареков да го издири с джипа, за да го размаже, като го разобличи пред публиката като-гей, луд или манипулатор!Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Баси майтапа,
влязох и аз в чичо Гугъл да видя ко пише за синергията в уики-то - то пълне майтап. 2 реда само.
П.П. Русото няма да ви пише к'во значи синергия даже и в Гуглето.
Някой отговори са без въпрос. Някои въпроси ще са без отговор.
Оправяйте се демек - Русото няма да е вечно и да свиквате от сега
Коментар
-
Не съм лош, но от днес на татък в полемики в тази или други теми няма да изпадам-времето ми е ценно и не ми се занимава с копи-пейст драскачи. Ако случайно някой ми възразява, се обаждам на Бареков да го издири с джипа, за да го размаже, като го разобличи пред публиката като-гей, луд или манипулатор!
Коментар
-
Ще ти го кажа по друг начин, понеже знам, че ще те домързи даже да чукнеш думичката синергия в чичо Гугъл да се ограмотиш малко.
Клишето, че накрая печели отбор, в който има колектив, а не отбор от отделни дзвИзди - я знаеш.
Коригирай си гледната точка за БГ-станците и ги гледай кат' отбор, а не кат' самотни бегачи на далечни разстояния.
П.П. Т'ва, че сте уникални - не значи, че трябва да сте тъпи.
В момента печелят нациите, които се държат кат' отбор, а не кат' стадо от дзвИзди и те вдигат купата накрая. Вие ги гледате само по ТВ-то, докато си ги мерите кой е по-по-най ....
Русото някой ден ще е пукнал и ще го няма. Учи се докат' време - щот' после няма да има от кого
П.П.П. Кев-чето ми хареса - още 2-ма кат' него и бегам в манастир на тишинаLast edited by marandi; 15.05.2013, 14:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеЧий авторитет. На Буда ли ??? Аз не съм будист, но и да бях, то е същото. В дзен е имало, а и навярно има учители, които са казвали: "Като кажеш Буда, измий си устата със сапун", в смисъл, че дори и зачитането на авторитета на Буда е голямо ограничение. Тук бях напълнил темата с коани, във всеки втори, самия "авторитет" възпитаваше незачитане на авторитета. Обучението по свобода се състои в поощряване на самостоятелно мислене. Подчинение на учителя може да има ако ученика е преценил, че ще се подчинява, с цел да се обучи, но зачитането на авторитета на учителя трябва да бъде изкоренено. Учителя и ученика заедно се борят за това.
Незачитането на авторитета няма как да е зачитане на авторитета. При свободомислието, може да имаме подчинение на произволен брой авторитети, но зачитане можем да имаме само на своя собствен авторитет
Попрочети малко за понятия като "синергия" и прочие булшийт, как шпреха товарищ Спарт
П.П. Освен тип "вятърна" мелница - психологията описва твоя случай и като самотният маратонец ( бегач ). Накратко самовлюбен паун, който се мисли за уникален и незаменим в една система Х.
Българите нямат време да те чакат да се изучиш - искат веднага да има промяна. Та, затова те насочих да погледнеш и принципите на Аузенхайер като стил на управление, ама то па ги няма в уики-то - какъв кошмар за копи/паста кат' тИбя, налЕ?
УжасТ не, ами ужасТ
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеМожеш, но резултата ще е видим след 9 месеца.......
Ама, аз искам точно сега да видя, как точно ще се стигне до тоя резултат - в този момент...If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнениеТази пропаганда, доказва, че ти в момента изцяло и безпрекословно зачиташ и се подчиняваш на авторитета, който факт не кореспондира с твоята свобода.
Незачитането на авторитета няма как да е зачитане на авторитета. При свободомислието, може да имаме подчинение на произволен брой авторитети, но зачитане можем да имаме само на своя собствен авторитетБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнениеЕстествено, че техническата част е най-тънката.
Вчера си преписах това цитатче от книжлето ми:
"За научно обмисляне на проблеми, които не би било възможно да се изследват по никакъв друг начин, Айнщайн наложи в практиката( или прилагаше доста често) метод на работа, който нарече- "мисловен експеримент".
Макар това название да звучеше противоречиво, всъщност ставаше дума за метод, прилаган още в древна Гърция.
Всички съвременни науки, и в частност физиката, се основават на експериментално доказаните хипотези. Една теория се приемаше единствено и само, ако действителността не я опровергае, ако предположенията се окажат верни и няма изключения.
Но от края на 19-век, много малко физици предпочитаха да седят в лабораториите и да се борят с все по-сложните апаратури, които в крайна сметка констатираха това, което те вече знаеха.
Деленето на теоретици и практици стана по-рязко дори от това, което вече съществуваше между математиците и инженерите.
Двете групи се мразеха и общуваха само ако обстоятелствата ги принудиха да работят заедно. Макар, че бяха зависими едни от други, отбягваха се всячески, и дори намираха извинения, за да не присъстват на съответните конгреси."
“За учения, който е живял с вярата си в силата на разума, историята завършва като лош сън. Той е изкачил планини от невежество, вече всеки миг ще покори най-високия връх и когато изкатерва и последната скала, бива приветстван от цяла група теолози, които си седят там от векове.”
Робърт Джастроу – директор на Института за космически изследвания към НАСА :Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнениеЕстествено, че техническата част е най-тънката.
Вчера си преписах това цитатче от книжлето ми:
"За научно обмисляне на проблеми, които не би било възможно да се изследват по никакъв друг начин, Айнщайн наложи в практиката( или прилагаше доста често) метод на работа, който нарече- "мисловен експеримент".
Макар това название да звучеше противоречиво, всъщност ставаше дума за метод, прилаган още в древна Гърция.
Всички съвременни науки, и в частност физиката, се основават на експериментално доказаните хипотези. Една теория се приемаше единствено и само, ако действителността не я опровергае, ако предположенията се окажат верни и няма изключения.
Но от края на 19-век, много малко физици предпочитаха да седят в лабораториите и да се борят с все по-сложните апаратури, които в крайна сметка констатираха това, което те вече знаеха.
Деленето на теоретици и практици стана по-рязко дори от това, което вече съществуваше между математиците и инженерите.
Двете групи се мразеха и общуваха само ако обстоятелствата ги принудиха да работят заедно. Макар, че бяха зависими едни от други, отбягваха се всячески, и дори намираха извинения, за да не присъстват на съответните конгреси."
П.П. Къса се нишката на обратната информация, щот' теоритиците са вид администрация с купени титли отпред и се изживяват на Господ. 80% от държавната ви администрация в цял БГ-стан е вече Калинка до Калинка и имате 20% експерти, които вече шият една майна и не искат да бачкат, щот' нямат вече мотивация.
Ако бат' Серго беше тук, щеше да ти го опише как са измислили да си боядисват глезените с боя, щот' нямат пари да си купят чорапи. Но ... били фруфесори, ръиш ли? Не трябва да се подценява научния потенциал на страната, но при тия условия, които имат ще кретат до боядисани глезени, вместо чорапи.
Държавата ( Фиска ) естествено се присламчи и тя там веднага и почна да назначава "архитекти", които никога не са строили къща за кокошки, но от техния подпис зависело всичко после дали ще има практика.
Чрез безброй безсмислени професии/регулации вече е БГ-стан няма практика, а икономика, която крета само на база услуги ( хартии ).
И всяка година всяка гилдия си вдига "цените" на услугите, щот' и другите ги "вдигнали" и т'ва се води икономика.
Производство на хартии, а как изглеждат доматите на живо, ще се учи в учебниците по История!
Т'ва е накратко кат' модел - как изглеждате остраниLast edited by marandi; 15.05.2013, 12:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеЗачитането на авторитета е ограничение. Зачитането на авторитета е много тежко ограничение, защото то лишава човека от самостоятелно мислене и възможности за осъзнаване на собствените си ограничения.Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
Коментар