IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
    ДОБРО УТРО ЛЪВОВЕ И ЛЪВИЦИ-ПРИЯТНА ПОЧИВКА..ОТИВАМ ДО ЕДИН ПРИЯТЕЛ ДА СИ НАБЕРА И ХАПНА ЧЕРНИ ЧЕРЕШИ ОТ ДЪРВОТО
    Добрутро !
    Аз си купих от един пенсионер от Кюстендил страхотна сорт "БИНГ. Предполагам, че и ти такваз ще ядеш Кире. Да ти е сладко!

Коментар

• ДОБРО УТРО ЛЪВОВЕ И ЛЪВИЦИ-ПРИЯТНА ПОЧИВКА..ОТИВАМ ДО ЕДИН ПРИЯТЕЛ ДА СИ НАБЕРА И ХАПНА ЧЕРНИ ЧЕРЕШИ ОТ ДЪРВОТО

Коментар

• Добро да е и от мен.

Аз пък завчера, срещнах две кокошки.
        Едни такива накикорени.
        Ама тлъсти!
        И домашни.

На пазаря Димитър Петков, сега нали е разкопан, гледам си клюват като на селско бунище.
        И ги гепнах.

И снощи, за да изчистя мрънгяса натрупан от работната седмица, бил съм бил ги сготвил.
        Казвам "бил", щото не помня как това се е получило.
        Но сега, като си протягах крангалата, джопнах у едната тенджера. После се подлизнах на един домат и мументално се паркирах под кухненския плот от към най-загадъчната му част.

Сега лакътя ме наболва, но пък открих цело пиратско съкровище - три железни левчета, писалка Монт Блан, флашката с клипове от проби на недовършен клиент, девствена пура Партагас, любимата ми чистачка на чибуци, две много важни винчета/от вентилатора на видеокартата на компа/, най-дребното ни хедсфри и ... неколко капачки, сред които и тази от снощната бутилка.
        Дето с търпелива прилежност надигах, щото инак щеше да изветрее.
        И не е смачкана.
        Капачката.

Добре ми почва денят.
        В тези редки случаи на пудинг баад, отебавам сите следващи начинания, вада бъклицата, придърпвам стария ми модел таблет с логото "Тетрадка" и почвам да си припомням ония затурени с месеци цели.
        И-и-и ........седим и мислим.
        После отпивам и-и-и ........па седим и мислим.

Оти късмета требе се уважава.
        Инак зачезва.
        Като пикня в сахарски пясъци.

Тъй разбирам аз нещата.
        Не ли?
        Last edited by sergo; 30.06.2013, 09:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
          Добро утро, тайфата!
          У темата -пак скандал.... намираме си препятствия и с усилия ги преодоляваме.

Мое ли някой да ме открехне дали таблетите имат БДС клавиатура, щото в момента съм пуснала дебелото псе да ми издирва буквите на фонетиката?
          iPad с iOS 5.1.1 има само фонетична вградена, но можеш да си свалиш апликация Bulgarian Keyboard for iPad струва 1$ и там показва че има и БДС.
          Поздрави!

Коментар

• Бау-бау ..

Браво на наште лъвчета на волей - излязохме на първо на място в групата.

Тоя бобец е почти готов от 4 часа го правя, ма 'ноу секси става. Питах Ламята иска ли го с домати, той както винаги ми скъса нервите - "Както го направиш."

Ма, аз съм все едно Ванга да'е ... че да гадая.

Ха, наздраве! ( и да поспя )

П.П. Ръгнах му един буркан домати, лъжица захар и 3 люти стерилизирани чушки за финиш и му казах да си го изключва след малко и да не забрави магданоз да си хакне кат' го свали от котлоня.

Бабите викат кат' стане мътен - значи е готов и без да се опитва.
            Last edited by marandi; 30.06.2013, 07:54.

Коментар

• Лека и спокойна да ти е!

П.П. Моето поколение има вина за случилото се и в частност моя милост, че се позволи 20 години да те управляват утрепки, дет' в цял свят ще са или безработни или в пандиза.

Ще се опитам да се компенсира пропуска.

П.П.П. Дребен/среден бизнес на база услуги, който да генерира ръст на БВП няма да проработи, защото има демографски проблем и кат' спадне населението 20% за 20 години, не мо'е го компенсираш с потребление.

Тия сегашните са също толкова некадърни, колкото всичките изредили се досега и въображението им стига до служебната кола, секретарка, заплата, премии и как да не ходи да бачка, щот' бил "обиден" - ма и те не знаят на кого.

Та, толкоз за т.нар. "бизнес" в БГ-стан - мисля, че съм писал доста по тия неща - включая, че цената на енергоносителите, с която помпят изкуствена инфлация, ще докара тотална неконкурентно-способност и ще удари дори в цената на хляба.

Затова февруари 'орицата излязоха.

Описано е всичко и отдавна. Само дет' нищо никой не се прави, а се отбива номера. Трудно се партнира с нагли крадци, дет' гледат мазно.

Поздрави!
              Last edited by marandi; 30.06.2013, 03:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                95% в цял свят попадат в тая категория - на наемни работници.

Не мо'е се сърдим на никого, най-малко па на киндерите, че са попаднали и те в тая статистика.
                Ааааа моем моем ...на нас самите
                Наскоро ....един прясно познат ми се хваля че щял да си прави барче.
                Браво бе.Ти откри топлата вода.И като как го виждаш да направиш пари от това?
                Ако е имало кой да му разясни,че много по-лесно ще стане с магазинче на туристическа или историческа дестинация,спира автодруса,изсипва се народа гладен след пътуване 2-3ч ....добитъка гладен ...намуува се с Фафли и др гадости.
                Следваща стъпка - комбинация и с ресторантче ...същата глутница се прибира ...пак от същата дестинация и отива на обяд ...ама тя вече се е намуала с Фафли .....обяда - шведска маса ....ама артисва повечето(шот яли вафли )
                Та значи си трбе и фирмичка за туризъм и транспорт - малка,не е нужна голяма.
                Ама остатъка от обяда - е как? .....ми фирмичка за кетъринг за непретенциозни събития под формата на дарение за благотворителност и спонсорство ....естествено с цел намаляне на данъци

И нема празно ....после как някой от магазинче тип временна постройка "Барака" и кекаво ресторантче направил милиони.Ми прави.

Та такива работи требе се разясняват на лапетата,ама с подходящите думи ....и от рано.Да знае лапето,че требе да е гъвкаво.Не като последният ми случаен познат дет бар щял да прави и ще чака от махленски пиянки да печели

Ама на нас си да се сърдим ....не си говорим с малкитееееее ...не ссе вълнуваме и от техните мераци.
                Той Серго натърти на Самотата,ама никой не го отрази ....и то само за година назад си го каза в прав текст .....а завоялирано - че е четвърт век

Оставям ви,че много запалих таз вечер

Лека и безкахърна
                Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнение
                  Бачкер с мисъл -ясно .....ама бачкер тип "кон с капаци" - е много им се чудя на такива ..това живот ли е
                  95% в цял свят попадат в тая категория - на наемни работници.

Не мо'е се сърдим на никого, най-малко па на киндерите, че са попаднали и те в тая статистика.

Коментар

Да има някой талант за световен лейбъл, да го създаде, наложи и позиционира е едно.

Да става па и за работодател - друго.

2-те качества па да се засекат кат' шанс заедно - отидохме на 0.000001% вероятност.

П.П. Безсмислено е да се обвинява родата/поколението, че не покрила качества, дет' малцина ги имат.

При бат' Серго проблема е, че е по-скоро свободна професия, щот' ако се махне от бизнеса си и приходите спират и те.

Демек, скъпо-платен бачкер може би - ама бачкер и той.
                    Бачкер с мисъл -ясно .....ама бачкер тип "кон с капаци" - е много им се чудя на такива ..това живот ли е

Коментар

• Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнение
                      Ах че тъпо ще прозвучи ...но дано го видиш /въпроса/ като мен
                      А за какво им мърдаха невроните ....нещо смислено намираше ли се ....иамше ли наченки на мисли ?
                      Или само за прехраната,множенето и смъртта бяха мислите ,т.е чиста първичност
                      Да има някой талант за световен лейбъл, да го създаде, наложи и позиционира е едно.

Да става па и за работодател - друго.

2-те качества па да се засекат кат' шанс заедно - отидохме на 0.000001% вероятност.

П.П. Безсмислено е да се обвинява родата/поколението, че не покрила качества, дет' малцина ги имат.

При бат' Серго проблема е, че е по-скоро свободна професия, щот' ако се махне от бизнеса си и приходите спират и те.

Демек, скъпо-платен бачкер може би - ама бачкер и той. Ъъ .. собственик на ноу-хауто си, бът ъф коурс, дет' трудно се предава.
                      Last edited by marandi; 30.06.2013, 02:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                        Абе толкова прецизно като твоите рецепти едва ли, но ще я попитам за подробности как го прави, като се събуди, че ся спи най-юнашки като преяла кафява мечка.......
                        Лек сладко-кисел вариант ще му спретна с кремвирши утре на Ламята, ако не хукне да се прави той на готвач.

П.П. При сладкарството кат' майка ти е сложно. Трябва яко търпение и сладко-горчив вкус се докарва най-трудно.

Затова му викат шоколад и всички са луди по него

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
                          ...

.......................
                          И до сега никой от кръвта, воопще, ма изобще не му е мръднал един неврон, та да му текне чий ми е била мислата биля четвърт век, ко да го дърва това мое можене.

...
                          Ах че тъпо ще прозвучи ...но дано го видиш /въпроса/ като мен
                          А за какво им мърдаха невроните ....нещо смислено намираше ли се ....иамше ли наченки на мисли ?
                          Или само за прехраната,множенето и смъртта бяха мислите ,т.е чиста първичност

Коментар

Предполагам ползва техника кат' т.нар. боб по родопски.

Бобецът се кисне от предната вечер - оформяш някакъв зеленчуков бульон с какво има - лук, морков, пипер, корен целина и т.н. - хубаво е да го биеш шоково кат' термообработка, понеже по-добре запечатва зеленчуците - т.н. от хладилник извадени и студени направо кат' заври мазнинаната на около 180-200 градуса за няколко минути.

Доливаш вода, завира и намаляваш на тих огън кат' ръгнеш бобеца вече. Колкото по-дълго време се прави на слаб огън - толкоз по-добре. Юзум, чубрица задължително.

И после имаш много техники - може го запържваш с червен пипер, брашно, олио кат' заливка. Може да биеш червен пипер още при зеленчука, но е деликатен и загаря.

С доматен сос/пюре и т.н. ма киселина слагаш накрая кат' е сварено чак, щот' киселината спира варивата и остава сурово. Натискаш с шпатулата да се размаже с пръст едно зърно.

Трябва да ти прави хомогенна консистенция като го разтъркаш с 2 пръста зърното и чак тогава вече го изтегляш във вариант, който решиш. Люта чушка и т.н. варианти бол.

По принцип първия час го дъня на среден огън, а после го намалям още - къкри, дет' му викат, а не да кипи или ври.

П.П. Хубава жена си уцелил

Ха, наздраве!
                            Абе толкова прецизно като твоите рецепти едва ли, но ще я попитам за подробности как го прави, като се събуди, че ся спи най-юнашки като преяла кафява мечка.......

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                              Ха, подсети ме нещо интересно- майка ми готвеше боба по-зле и от баща ти. Рядка и блудкава чорба. Жена ми обаче наложи нови стандарти в готвенето на боб. Вари го докато зърната като ги хапнеш се разтопяват в устата като сладолед. Боба стои в тенджерата почти като яхния с много подправки и почти с кафеникав цвят. Това при мама беше непознато. Казвал съм и в прав текст, че жена ми готви по-добре от нея и тя не се обижда. В едно обаче съм признал майка ми-прави най-разкошните торти на света!!!
                              Предполагам ползва техника кат' т.нар. боб по родопски.

Бобецът се кисне от предната вечер - оформяш някакъв зеленчуков бульон с какво има - лук, морков, пипер, корен целина и т.н. - хубаво е да го биеш шоково кат' термообработка, понеже по-добре запечатва зеленчуците - т.н. от хладилник извадени и студени направо кат' заври мазнинаната на около 180-200 градуса за няколко минути.

Доливаш вода, завира и намаляваш на тих огън кат' ръгнеш бобеца вече. Колкото по-дълго време се прави на слаб огън - толкоз по-добре. Юзум, чубрица задължително.

И после имаш много техники - може го запържваш с червен пипер, брашно, олио кат' заливка. Може да биеш червен пипер още при зеленчука, но е деликатен и загаря.

С доматен сос/пюре и т.н. ма киселина слагаш накрая кат' е сварено чак, щот' киселината спира варивата и остава сурово. Натискаш с шпатулата да се размаже с пръст едно зърно.

Трябва да ти прави хомогенна консистенция като го разтъркаш с 2 пръста зърното и чак тогава вече го изтегляш във вариант, който решиш. Люта чушка и т.н. варианти бол.

По принцип първия час го дъня на среден огън, а после го намалям още - къкри, дет' му викат, а не да кипи или ври.

П.П. Хубава жена си уцелил

Ха, наздраве!
                              Attached Files
                              Last edited by marandi; 30.06.2013, 01:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                А ти какво очакваше? Да продължава да ти цепи вълните ли?

Ми да!
                                Аз го заслужих.
                                Вече четвърт век.

От сите роди, сал аз намерих кураж да давам работа на другите.
                                И то с продукт.
                                На световно ниво.

Клана е гъчкан с наемни чилингирковци. И тарикати.
                                Най-успелите - имат автосервизи.
                                Ало-о-о!

Изключение са първите ми братовчеди - те също са работодатели.
                                /Сите вие държите у пазуха пашапорти печатани от тях/

.......................
                                И до сега никой от кръвта, воопще, ма изобще не му е мръднал един неврон, та да му текне чий ми е била мислата биля четвърт век, ко да го дърва това мое можене.

Сега съм сам.
                                Ичера - сущо.
                                Преди година - познай?
                                След?

Отдавна тарикатите фалираха.

Но пък и аз не съм фела, та да се погрижа за родата.
                                За сега.
                                Поне.

А при теб как е?

Коментар

Working...
                                X