IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Първо се намеси в чужд разговор със "снимката", която е поне 15 години по-стара от статията.

Бат' Серго ще ти го каже по "модните" тенденции. Масова практика в медиите е да качват стари снимки от преди амнайсет години към материал от наши дни. Причината се нарича авторски права.

До втория ти пост усещах майтапа - после премина в заяждане и издребняване.

Прочети си и ти "хронологията".

П.П. Ако се затрудняваш преди 25 години за дневен прием на човек от 300 гр/ден какво значи и колко пакетчета - не е мой проблем.

В наши дни е наполовина вече - т.е. 150 гр./ден - сметни си го в пакетчета по 5-7-10 гр. колко е? Между 15 и 30 на ден при подобен грамаж.

На снимката ти ( отпреди 15 години ) се виждат 5-6 човека, държащи 2-3 консерви от по 200 гр.

Мога да ти навлизам в детайли до утре, понеже съм изследвал и тоя проблем като пишех една от статиите си, но "майтапът" ти премина в заяждане и издребняване в един момент.

Иначе Русото има чувство за хумор - стига да не се пресолява манджата

П.П. Прощавай, ако нещо не си разбрал от постовете ми, но бяха насочени към друг, който чак сега "проговори".
    Не се заяждам, ама да ми кажеш по кройките това първата или втората експедиция на мацката е?

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
      През оная ми работа, щом ме обвиняваш несправедливо. Виж какво си написал. Можеш и сам да върнеш и си прочетеш.
      ----------------

На това аз ти отговорих чисто майтапчийски.
      Очаквам извинение
      Ако не - здраве
      Първо се намеси в чужд разговор със "снимката", която е поне 15 години по-стара от статията.

Бат' Серго ще ти го каже по "модните" тенденции. Масова практика в медиите е да качват стари снимки от преди амнайсет години към материал от наши дни. Причината се нарича авторски права.

До втория ти пост усещах майтапа - после премина в заяждане и издребняване.

Прочети си и ти "хронологията".

П.П. Ако се затрудняваш преди 25 години за дневен прием на човек от 300 гр/ден какво значи и колко пакетчета - не е мой проблем.

В наши дни е наполовина вече - т.е. 150 гр./ден - сметни си го в пакетчета по 5-7-10 гр. колко е? Между 15 и 30 на ден при подобен грамаж.

На снимката ти ( отпреди 15 години ) се виждат 5-6 човека, държащи 2-3 консерви от по 200 гр.

Мога да ти навлизам в детайли до утре, понеже съм изследвал и тоя проблем като пишех една от статиите си, но "майтапът" ти премина в заяждане и издребняване в един момент.

Иначе Русото има чувство за хумор - стига да не се пресолява манджата

П.П. Прощавай, ако нещо не си разбрал от постовете ми, но бяха насочени към друг, който чак сега "проговори".

Коментар

Ако още малко продължиш да се правиш на луд и да ми манипулиш постовете - скоро няма да сме приятелче-та ( приятелски ти го казвам ).

Прочети ми пак постовете.

Едно пакетче ти е супата, едно пакетче салатата, едно ти е студеното предястие, едно ти е топлото предястие, едно пакетче основното ястие, после ти е десерта ( 1-2-3 на брой ).

П.П. Не е нужно да се правиш на луд, че не ме разбираш!!! Няма да ти давам и линк кога са летяли Иванов и Александров ( космонавтите ) - т.е. преди колко години.

За него време общия дневен прием е бил 250-350 гр.

Издребняваш ти казах и то яко!

Последен шанс - иначе после спираш да съществуваш за мен

П.П. Нямам и представа за какво го правите т'ва килиферчене на думите на някого? Ще правите кариера в анонимен форум ли?

Или просто от мИня по-велик "нЕма"? Чел-недочел и да вече ще лъжем и ще мажем.

Прегледай си хронологията - всичко е обяснено като за малоумници и подкрепено с фактология.
        През оная ми работа, щом ме обвиняваш несправедливо. Виж какво си написал. Можеш и сам да върнеш и си прочетеш.

Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Браточка,

достатъчно се наслушах.

1. Не всичко е биохимия в организма на един човек ( затова всеки може да изкара по 20-30 дни без да яде нищо ) - което мята в кофата твоята теория.
        2. Имаш електричество.
        3. Магнетизъм.

П.П. Някой ден ще ви драсна нещата кат' съм по-фрии ...

Пример: Аеронафтите и Космонафтите - едно пакетче 3-5 грама му е закуската, същото пакетче после му е супата, следващото основното и последното десерта.

Както искаш си ги смятай къв прием правят и са живи
        На това аз ти отговорих чисто майтапчийски.
        Очаквам извинение
        Ако не - здраве

Коментар

А, какво мислиш за магнетизмът, електричеството, и-нет заболяванията, цветоусещането, допирът до естествени материали, звукоусещането и въобще всички останали сетива като социални контакти, които Господ е дал на хората?

П.П. Колко време ще изкара някой в тъмна клетка и да го гушим "здравословно" с храна по всички норми на "модерната" медицина?
          Човек не живее в реален свят. Човек живее в свят изграден от представите му за света. Ако познава само тъмна клетка то това ще е света за него и готиното хранене ще е достатъчно за него.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Казвам че няма нищо метафизично в храненето. това си е наистина и само биохимични реакции.
            А, какво мислиш за магнетизмът, електричеството, и-нет заболяванията, цветоусещането, допирът до естествени материали, звукоусещането и въобще всички останали сетива като социални контакти, които Господ е дал на хората?

П.П. Колко време ще изкара някой в тъмна клетка и да го гушим "здравословно" с храна по всички норми на "модерната" медицина?

Коментар

Приятно ми е, че си така добре подготвен.

Само да попитам риторично?!

Ако, се окаже, че вместо храна и полезни ( жизнено-важни вещества ) за организма вече се вкарва отрова в организма под най-различна форма ..... к'во правим?

Ще ме убеждаваш, че отровата е полезна ли? Или, че ще скъси/увеличи човешкия живот? Или, че т.нар. здрав живот приключва на 25 години вече и оттам насетне е медикаментозно "лечение" със симптоматичен характер?

Т.е. не се лекува организма, а се крепи система Х - като тя па с течение на времето става противопоказна на още няколко други вида системи и почваме да "лекуваме" и тях - те па заразяват още други системи и накрая за всеки доживял 60 години ще има медицински картон със заболявания, които ще бият по обем Енциклопедия Британика? ( като списък )

За какво говорим в момента? Как да пукнем здрави и пълноценни до последно или как да кретаме още 50 години, пъшкайки всеки божи ден?

Просто съм объркан в момента и не мога да схвана накъде биеш

Поздрави!
              Казвам че няма нищо метафизично в храненето. това си е наистина и само биохимични реакции.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                1500 килокалории минимум на ден за да може поне мозъка и основните органи на човек да функционират нормално, и все пак човек да може да върши нещо. Мазнините съдържат към 9 килокалории на грам. Ако човек не се храни и си намали максимално физическата и умствената активност съм готов да се обзаложа че ще губи по около 200-300 гр на ден. Нормално човек с нормално тегло има около 10% мазнини като е доста трудно да паднат до 0%. Така най-грубо среден мъж има около 5-7 килограма за губене. Т.е. за между 20-30 дена максимум запаси.

Проблема е че мозъка се храни само с въглехидрати. В мускулите има складиран гликоген, който тялото може да използва като заместител на въглехидратите от храната, който обаче стига за не повече от ден два. След това настъпва апатия мозъка буквално буксува, нивото на инсулин спада застрашително. Ако не започне да припада то ще е в постоянно полусънно състояние.

Човешкото тяло е машина. Вкарваш гориво изкарваш действия или поне живот. Вкарваш повече гориво тялото започва да нараства, вкарваш по-малко започва да намалява. На мен за това доста жалко ми звучи когато някой вземе да ми обяснява че искал да отслабне ама не може. Аз съм смъквал по 20 кила за три месеца и съм качвал по 15 кила за същото време според желанията ми.
                Приятно ми е, че си така добре подготвен.

Само да попитам риторично?!

Ако, се окаже, че вместо храна и полезни ( жизнено-важни вещества ) за организма вече се вкарва отрова в организма под най-различна форма ..... к'во правим?

Ще ме убеждаваш, че отровата е полезна ли? Или, че ще скъси/увеличи човешкия живот? Или, че т.нар. здрав живот приключва на 25 години вече и оттам насетне е медикаментозно "лечение" със симптоматичен характер?

Т.е. не се лекува организма, а се крепи система Х - като тя па с течение на времето става противопоказна на още няколко други вида системи и почваме да "лекуваме" и тях - те па заразяват още други системи и накрая за всеки доживял 60 години ще има медицински картон със заболявания, които ще бият по обем Енциклопедия Британика? ( като списък )

За какво говорим в момента? Как да пукнем здрави и пълноценни до последно или как да кретаме още 50 години, пъшкайки всеки божи ден?

Просто съм объркан в момента и не мога да схвана накъде биеш

Поздрави!
                Last edited by marandi; 12.06.2013, 22:20.

Коментар

Абе не е издребняване. Къде са 10, къде 300 грама.
                  А иначе аз много харесвам едно сушено говеждо
                  с 50 грама цял ден моа изкарам
                  Ако още малко продължиш да се правиш на луд и да ми манипулиш постовете - скоро няма да сме приятелче-та ( приятелски ти го казвам ).

Прочети ми пак постовете.

Едно пакетче ти е супата, едно пакетче салатата, едно ти е студеното предястие, едно ти е топлото предястие, едно пакетче основното ястие, после ти е десерта ( 1-2-3 на брой ).

П.П. Не е нужно да се правиш на луд, че не ме разбираш!!! Няма да ти давам и линк кога са летяли Иванов и Александров ( космонавтите ) - т.е. преди колко години.

За него време общия дневен прием е бил 250-350 гр.

Издребняваш ти казах и то яко!

Последен шанс - иначе после спираш да съществуваш за мен

П.П. Нямам и представа за какво го правите т'ва килиферчене на думите на някого? Ще правите кариера в анонимен форум ли?

Или просто от мИня по-велик "нЕма"? Чел-недочел и да вече ще лъжем и ще мажем.

Прегледай си хронологията - всичко е обяснено като за малоумници и подкрепено с фактология.

Коментар

Не знаех за сърмички от липови листа

И аз не съм чувала. Баба правеше от лапад. Помня, че беше голяма игра като ги навиваше.
                    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                      Листата.
                      Не знаех за сърмички от липови листа

Коментар

Браточка,

достатъчно се наслушах.

1. Не всичко е биохимия в организма на един човек ( затова всеки може да изкара по 20-30 дни без да яде нищо ) - което мята в кофата твоята теория.
                        2. Имаш електричество.
                        3. Магнетизъм.

П.П. Някой ден ще ви драсна нещата кат' съм по-фрии ...

Пример: Аеронафтите и Космонафтите - едно пакетче 3-5 грама му е закуската, същото пакетче после му е супата, следващото основното и последното десерта.

Както искаш си ги смятай къв прием правят и са живи
                        1500 килокалории минимум на ден за да може поне мозъка и основните органи на човек да функционират нормално, и все пак човек да може да върши нещо. Мазнините съдържат към 9 килокалории на грам. Ако човек не се храни и си намали максимално физическата и умствената активност съм готов да се обзаложа че ще губи по около 200-300 гр на ден. Нормално човек с нормално тегло има около 10% мазнини като е доста трудно да паднат до 0%. Така най-грубо среден мъж има около 5-7 килограма за губене. Т.е. за между 20-30 дена максимум запаси.

Проблема е че мозъка се храни само с въглехидрати. В мускулите има складиран гликоген, който тялото може да използва като заместител на въглехидратите от храната, който обаче стига за не повече от ден два. След това настъпва апатия мозъка буквално буксува, нивото на инсулин спада застрашително. Ако не започне да припада то ще е в постоянно полусънно състояние.

Човешкото тяло е машина. Вкарваш гориво изкарваш действия или поне живот. Вкарваш повече гориво тялото започва да нараства, вкарваш по-малко започва да намалява. На мен за това доста жалко ми звучи когато някой вземе да ми обяснява че искал да отслабне ама не може. Аз съм смъквал по 20 кила за три месеца и съм качвал по 15 кила за същото време според желанията ми.

Коментар

Издребняваш!
                          Абе не е издребняване. Къде са 10, къде 300 грама.
                          А иначе аз много харесвам едно сушено говеждо
                          с 50 грама цял ден моа изкарам

Коментар

Мерси И мама каза, че там няма зима
                            Да де ама ако слушаш мама няма видиш лятото.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
                              tnm,
                              На липата кое да ѝ е дребнолистно: листата или цвета?
                              Листата.
                              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                              Мечо

Коментар

http://www.bgdnes.bg/Article.asp?Id=1852908
                                Нищо от това не се връзва с 3-те грама
                                Издребняваш!

----------------

Цитат: "Космическите храни бяха предоставени на екипажите от двата българо-руски полета под форма*та на таблетирани дневни менюта с минимизирани маса и обем — 250–350 g."

http://propackmagazine.bg/bg/%D0%A1%...%BD%D0%B8/187/

-------------------------------------

Примерно закуската ти включва 10 продукта, обядът 30, вечерята 20 бр. по 5 грама = 60 по 5 = 300 грама.

Опитай се да изкараш 2 дни с такъв прием ( нищо, че ония къпят с години така ).

И после кажи резултат като отчетеш факта кога са били българо-руските полети - демек преди колко години

Щом тогава е бил такъв дневния прием - екстраполирай как е в наши дни.
                                Last edited by marandi; 12.06.2013, 21:57.

Коментар

Working...
                                X