IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Сиртаки за Съни
    http://www.youtube.com/watch?v=zJmnpcotbfc
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
      ами може!
      ами давай
      Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
        може и специално, може и за ен-ти път
        ами може!
        Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Нека да има повече по-здрави
          Last edited by iivanoff; 21.05.2013, 21:28.

Коментар

искаш на теб специално ли, или по принцип за n-ти път
            може и специално, може и за ен-ти път
            Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Рина, специално за теб - Гуантанамера
              http://www.youtube.com/watch?v=Wl9XO7GukQk
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                обясни,какви ще ги ядем.ако не ти се кара направо,заобиколи.
                искаш на теб специално ли, или по принцип за n-ти път

Коментар

Абе вярвай си в каквото си искаш бе! Стига си спамил:

- вярвам в еди какво си, следователно ... дадена глупост!

Нерде капки и звезди, нерде пряка демокрация и всякакви стволач демокрации ...

- стой си в капките като си вярваш!

Аз на олигофрен да обяснявах, щеше отдавна да ме разбере!

Казвам за 50-ти път, на мен ми е по-ясно отколкото на теб какви л********айна ще ядем... ама не ме карай да е пожелание! Моля ти се, имай малко уважение към по-умните!
                  обясни,какви ще ги ядем.ако не ти се кара направо,заобиколи.

Коментар

• Поздрави "Белла чао"
                    http://www.youtube.com/watch?v=vLqOt9JeMKA
                    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                      Киро,

То това още Хермес Трисмегист го е казал. "Каквото горе, такова и долу. Както от малкото към голямото, така и от голямото към малкото."

Някой от дзен будистите, не помня кой, е казал, "капката роса отразява цялото небе заедно с всичките му звезди."

Аз вярвам в това.
                      Абе вярвай си в каквото си искаш бе! Стига си спамил:

- вярвам в еди какво си, следователно ... дадена глупост!

Нерде капки и звезди, нерде пряка демокрация и всякакви стволач демокрации ...

- стой си в капките като си вярваш!

Аз на олигофрен да обяснявах, щеше отдавна да ме разбере!

Казвам за 50-ти път, на мен ми е по-ясно отколкото на теб какви л********айна ще ядем... ама не ме карай да е пожелание! Моля ти се, имай малко уважение към по-умните!
                      Last edited by iivanoff; 21.05.2013, 20:26.

Коментар

• Киро,

То това още Хермес Трисмегист го е казал. "Каквото горе, такова и долу. Както от малкото към голямото, така и от голямото към малкото."

Някой от дзен будистите, не помня кой, е казал, "капката роса отразява цялото небе заедно с всичките му звезди."

Аз вярвам в това.
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                          Идиоти ще бъдем ако ги оставим да продължат да ни ограбват. Ние нямаме нужда от грабители. И сами можем да си уредим държавата. Пряката демокрация е най добрата форма на държавно управление.
                          Споко, ти и сега си си.

Коментар

• Мегавселена
                            Моят свят на науката

.
                            Наука
                            Природа
                            Космос
                            Аз, човекът
                            Технологии
                            Загадки
                            Еврика!
                            Синя луна
                            Галерии

Холографската Вселена
                            Загадки21 Май 2013
                            Холографската Вселена
                            © Insight Magazine

Преди половин век тази хипотеза била характеризирана с фразата на Нилс Бор „безумна идея”, без да влагат в това положителния смисъл, даден й от автора. Сега привържениците й стават все повече, макар че много от тях не успяват да приемат откачената хипотеза изцяло.

А изцяло тази хипотеза е изложена в труд, появил се преди години по книжните лавици и носещ загадъчното име „Холографската Вселена”. Ако всичко, казано в нея, е вярно, значи ние живеем нов, загадъчен и удивителен свят. Ще се опитаме да изложим основните положения.

Всичко започва със загадката на квантовата физика – физиката на елементарните частици. Оказва се, че електронът и другите елементарни частици имат удивителна способност – да се държат като частица, имаща определена маса, и като вълна – електромагнитно поле без никаква маса. Това не можело да бъде обяснено и много години учените му давали термина „дуализъм на природата” – способност на природните явления да встъпват едновременно в два образа.

А след това се появила още една загадка. Оказало се, че върху резултатите на експериментите с елементарни частици влияе, грубо казано, личността на експериментатора. Впечатлението било такова, че хората със своето съзнание неволно задвижвали природата под себе си и постигали необходимия резултат. Въпросът за научна обективност в този случай изобщо не стоял. И накрая направо главозамайващо било откритието, че електронът и неговите „колеги” се държат като частици само в присъствието на учения, провеждащ експеримента.

Ако никой не ги гледа, те са вълна. А това означава, че човек наистина волно или неволно ръководи природните явления. И това довело до извод не само шокиращ, но и страшен: ние живеем в свят, който може да се измени под влиянието на странична воля. Наистина, всичко се състои от атоми, атомите – от елементарни частици, и ако те изведнъж се превърнат във вълна, която няма маса… Тогава всичко буквално ще отлети като вятър. А може би го няма това всичко? Такава идея, навярно най-безумната от всички безумни, е издигнал „бащата на атома” Нилс Бор.

Той смятал, че елементарните частици, а следователно целият заобикалящ ни свят, съществува само когато го гледаме. Срещу това възроптали друг гений – Алберт Айнщайн, и неговите ученици Розен и Подолски, публикували статия, доказваща, че светът все пак съществува независимо от това виждаме го, или не.

Много години физиците се опитвали да разгадаят тези феномени. В хипотезите, една от друга по-безумни, нямало недостатъци. Но всички рекорди счупил Дейвид Бом, професор от Лондонския университет, един от изявените специалисти в областта на квантовата физика. Той смята, че светът, в който живеем, нашата всекидневна реалност всъщност е само илюзия, наподобяваща холографско изображение.

Под нея се намира по-дълбокият ред на битието – безпределното и начално ниво на реалността, от което се раждат всички обекти и включително видимостта на нашия физически свят, аналогично на това как от парче холографска лента се ражда пълно изображение.

Или по-просто казано: светът, в който живеем, е холограма на явления и събития, имащи място някъде в далечните, възможно много далечните дълбини на Космоса. И също е възможно тези явления и събития да не се случват в действителност, а просто да действат по предварително подготвен сценарий във вид на холограми на Земята.

Бом не е първият, изказвал тази идея. Дълго преди него немският философ от XVIII век Имануел Кант е твърдял, че живеем в илюзорен свят, че всичко съществува само защото го виждаме. А когато не го виждаме, го няма. През XX век Нилс Бор довел докрай тази идея, свеждайки я към елементарните частици, като предположил, че те вероятно имат материална същност не само в лабораториите под погледа на експериментаторите, а и във всекидневния живот, просто защото наблюдаваме околния свят. Нито Кант, нито Бор са казвали нещо за холограма, вероятно защото по тяхно време тя още не е била открита.

Няколко думи за холограмата. На всички ни е известна и вече никого не удивлява уникалната способност на лазерния лъч да записва и възпроизвежда триизмерни образи.

Първият, подхванал и подкрепил идеята на Бом, не е физик, а неврофизиолог – Карл Прибрам от Станфордския университет. Дълги години той, както и други изследователи, търсел в мозъка участък, отговарящ за паметта, и не го намирал. Създавало се впечатлението, че паметта е във всичко, което съставлява живота, съдържа се във всяка част, всяка клетка от мозъка. Само дето това не можело да бъде.

Но когато Прибрам се запознал с хипотезата на Бом, той разбрал – може би и с паметта е така, ако тя е холограма на събития, случващи се на друго място. Тогава всяка мозъчна частица, като холографска лента, съдържа отговора на въпроса за миналото.

Коментар

• как сте, добри хорица

Коментар

• megavselena.com/holografskata-vselena/
                                интересна статия

Коментар

Working...
                                X