If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)
Ее .. на 5 литра тенджера - демек 4.2 литра чисто ( нето ) да ти остане накрая ...
... 300-350 гр. гъби и 100 месо.
Все пак е супа от гъби - месото вътре си беше мое творчество. Ръгай каренцата, че е най-лесно, ама кат' се прави без марината и един ден подготовка, гледай размерът им да е малък.
П.П. Най-добре тенджера с малко мазнина - задушаваш леко - доливаш 2-3 пръста вода да покрие и сваряваш месото предварително.
После го добавяш наготово за 30 мин. да се опознаят вкусовете, заедно с бульона, който е направило.
Русото е цар на термообработките и тайминг-а кое, кога и с къв размер, щот' Ламята първите 2-3 месеца ми късаше нервите.
От 20 съставки в една манджа или ястие - и оня с вилицата изделя едно парченце морков, или лук, или картоф, или ориз, или месо и ги пробва поотделно.
Накрая ми се изцепва, че еди-кое си му било "твърдо".
"Твърдо" вика на прясна краставица нарязана - не може да ги яде, щот' няма зъби и е с протези.
Та, се наложи да се адаптирам да готвя "по-меко" от парче прясна краставица - демек Ламята не може да яде и таратор, освен ако не е с настъргани краставици ( ама то па еПаси таратора е т'ва )
Русото, ти доставки по домовете правиш ли!?
П.П. Кощунство е направо настърганата краставица у тараторО
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Изпиваш ракията, накичваш се с листата на Айсберга и почваш да подскачаш и да се въртиш в кръг. Все ще уцелиш някои от основните изисквания, свързани с обичая
Гол ли ...???
Вярно , че наоколо няма хора, но аз на пеперудата ще и скъсам само листенцата а няма да я ям.....
Маранди, във фризера има малко телешко, свински карета, бекон и суджук. Да кажеш една рецепта за гъбена супичка и на мен
Ее .. на 5 литра тенджера - демек 4.2 литра чисто ( нето ) да ти остане накрая ...
... 300-350 гр. гъби и 100 месо.
Все пак е супа от гъби - месото вътре си беше мое творчество. Ръгай каренцата, че е най-лесно, ама кат' се прави без марината и един ден подготовка, гледай размерът им да е малък.
П.П. Най-добре тенджера с малко мазнина - задушаваш леко - доливаш 2-3 пръста вода да покрие и сваряваш месото предварително.
После го добавяш наготово за 30 мин. да се опознаят вкусовете, заедно с бульона, който е направило.
Русото е цар на термообработките и тайминг-а кое, кога и с къв размер, щот' Ламята първите 2-3 месеца ми късаше нервите.
От 20 съставки в една манджа или ястие - и оня с вилицата изделя едно парченце морков, или лук, или картоф, или ориз, или месо и ги пробва поотделно.
Накрая ми се изцепва, че еди-кое си му било "твърдо".
"Твърдо" вика на прясна краставица нарязана - не може да ги яде, щот' няма зъби и е с протези.
Та, се наложи да се адаптирам да готвя "по-меко" от парче прясна краставица - демек Ламята не може да яде и таратор, освен ако не е с настъргани краставици ( ама то па еПаси таратора е т'ва )
В планината. И гледай да е дребнолистна, защото нейните цветове имат най-високо съдържание на етерични масла и разните му там ликозиди, агликони, захари, сапонини и прочие работи, които вече съм забравила.
Добър вечер , в готварството ясно че сте добри , я дайте идея
за някоя билка - да действа успокояващо след тренировка и като цяло след
изморителен ден , от 6 месеца горе долу пия жълт кантарион и съм много доволен
Пример: Аеронафтите и Космонафтите - едно пакетче 3-5 грама му е закуската, същото пакетче после му е супата, следващото основното и последното десерта.
Както искаш си ги смятай къв прием правят и са живи
Аз познавам един дето слага толкова подправки на морските дарове
Коментар