IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За мен това е листо:

а това цвят:

Last edited by Dimitar.; 12.06.2013, 21:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
      tnm,
      На липата кое да ѝ е дребнолистно: листата или цвета?
      И на цвета листото или цвета?

Коментар

• tnm,
        На липата кое да ѝ е дребнолистно: листата или цвета?

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          Виж им дрехите, кройките ( на яката на ризата ), раето на тениската, часовниците, въобще стила на обличане.

Без да съм специалист тая снимка е поне на 15 години.

Сега вече ги хранят с пакетчета, понеже консервите много тежат, а това е товар
          http://www.bgdnes.bg/Article.asp?Id=1852908
          Нищо от това не се връзва с 3-те грама

Коментар

• Знам, че "космическата храна" е дехидратирана. Произвеждали сме в соца такава.
            Тези консерви трябва да са някаква контрабанда.

Коментар

Ее .. на 5 литра тенджера - демек 4.2 литра чисто ( нето ) да ти остане накрая ...

... 300-350 гр. гъби и 100 месо.

Все пак е супа от гъби - месото вътре си беше мое творчество. Ръгай каренцата, че е най-лесно, ама кат' се прави без марината и един ден подготовка, гледай размерът им да е малък.

П.П. Най-добре тенджера с малко мазнина - задушаваш леко - доливаш 2-3 пръста вода да покрие и сваряваш месото предварително.

После го добавяш наготово за 30 мин. да се опознаят вкусовете, заедно с бульона, който е направило.

Русото е цар на термообработките и тайминг-а кое, кога и с къв размер, щот' Ламята първите 2-3 месеца ми късаше нервите.

От 20 съставки в една манджа или ястие - и оня с вилицата изделя едно парченце морков, или лук, или картоф, или ориз, или месо и ги пробва поотделно.

Накрая ми се изцепва, че еди-кое си му било "твърдо".

"Твърдо" вика на прясна краставица нарязана - не може да ги яде, щот' няма зъби и е с протези.

Та, се наложи да се адаптирам да готвя "по-меко" от парче прясна краставица - демек Ламята не може да яде и таратор, освен ако не е с настъргани краставици ( ама то па еПаси таратора е т'ва )
              Русото, ти доставки по домовете правиш ли!?

П.П. Кощунство е направо настърганата краставица у тараторО
              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                Абе Маранди, тва с 3-те грама от где го измисли?

Тия си ручат консерви бре
                Виж им дрехите, кройките ( на яката на ризата ), раето на тениската, часовниците, въобще стила на обличане.

Без да съм специалист тая снимка е поне на 15 години.

Сега вече ги хранят с пакетчета, понеже консервите много тежат, а това е товар

Коментар

"Твърдо" вика на прясна краставица нарязана - не може да ги яде, щот' няма зъби и е с протези.
                  Дядката ядеше краставици като луд. Нямаше никакви зъби. Изрязваше всичко и рупаше семето.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                    Изпиваш ракията, накичваш се с листата на Айсберга и почваш да подскачаш и да се въртиш в кръг. Все ще уцелиш някои от основните изисквания, свързани с обичая
                    Гол ли ...???
                    Вярно , че наоколо няма хора, но аз на пеперудата ще и скъсам само листенцата а няма да я ям.....

Коментар

Маранди, във фризера има малко телешко, свински карета, бекон и суджук. Да кажеш една рецепта за гъбена супичка и на мен
                      Ее .. на 5 литра тенджера - демек 4.2 литра чисто ( нето ) да ти остане накрая ...

... 300-350 гр. гъби и 100 месо.

Все пак е супа от гъби - месото вътре си беше мое творчество. Ръгай каренцата, че е най-лесно, ама кат' се прави без марината и един ден подготовка, гледай размерът им да е малък.

П.П. Най-добре тенджера с малко мазнина - задушаваш леко - доливаш 2-3 пръста вода да покрие и сваряваш месото предварително.

После го добавяш наготово за 30 мин. да се опознаят вкусовете, заедно с бульона, който е направило.

Русото е цар на термообработките и тайминг-а кое, кога и с къв размер, щот' Ламята първите 2-3 месеца ми късаше нервите.

От 20 съставки в една манджа или ястие - и оня с вилицата изделя едно парченце морков, или лук, или картоф, или ориз, или месо и ги пробва поотделно.

Накрая ми се изцепва, че еди-кое си му било "твърдо".

Та, се наложи да се адаптирам да готвя "по-меко" от парче прясна краставица - демек Ламята не може да яде и таратор, освен ако не е с настъргани краставици ( ама то па еПаси таратора е т'ва )
                      Last edited by marandi; 12.06.2013, 21:29.

Коментар

Абе кажете от къде да си накъсам хубава липа?
                        В планината. И гледай да е дребнолистна, защото нейните цветове имат най-високо съдържание на етерични масла и разните му там ликозиди, агликони, захари, сапонини и прочие работи, които вече съм забравила.
                        Last edited by tnm; 12.06.2013, 21:30.
                        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

Коментар

• Абе Маранди, тва с 3-те грама от где го измисли?

Тия си ручат консерви бре

Коментар

• Първоначално изпратено от ВУЙЧО Разгледай мнение
                            Добър вечер , в готварството ясно че сте добри , я дайте идея
                            за някоя билка - да действа успокояващо след тренировка и като цяло след
                            изморителен ден , от 6 месеца горе долу пия жълт кантарион и съм много доволен
                            Валериана. Продава се в дрогерии и аптеки.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                              Топло е.
                              Мерси И мама каза, че там няма зима

Коментар

Пример: Аеронафтите и Космонафтите - едно пакетче 3-5 грама му е закуската, същото пакетче после му е супата, следващото основното и последното десерта.

Както искаш си ги смятай къв прием правят и са живи
                                Аз познавам един дето слага толкова подправки на морските дарове

Коментар

Working...
                                X