IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
    Тази вечер временно, само за малко ще иззема почтената кулинарната функция после пак ще я пусна. Казвам това, защото трябваше да направя една импровизация, по- скоро кавър на гръцката мусака, и като се има предвид разнородните вкусове на цялото домочадие, мисля, че угодих на всички, защото ястието се изпарява яко дим.
    И тъй, нарязах пресно извадени картофки( не знам какво против има Маранди за сеитбата им) на 1 см шайбички и ги опекох в леко омазана тава с една чашка вода.
    Едновременно във фурната сложих и тиквичките да се пекат(2 в едно), по обичайния начин- нарязани, осолени, потопени в брашно и наредени като сарделки.
    Отделно в касеролка, задуших лук, чесън, морков и пиперка.
    След десетина минутки сложих 600 гр кайма, размита в малко водичка и пак 15- тина минути. Настъргах 3 домата и ги пуснах да поклокочат малко, добавих червено и черно пиперче, сол и кимион, и магданоз щях да сложа, но под зоркия поглед на бръмбара, не посмях.
    В тавата с готовите картофи( не зачервени) разстелих половината готова кайма, наредих и вкусните тиквички, отгоре им постлах и останалата смес, а най- отгоре направих бърза заливка от 3 яйца с 400гр. кисело мляко. И воала, златистата коричка ми напомни да извадя вкусотийката.
    Т'ва в черничкото можеш ли копна кога съм писал такова нещо?! Еле, па за пресни картофи и сеитба?! ( риторично )

Или и ти се "зарази" от фенклуба - дет' ми съчиняват биография и те пернаха измислиците яко - хихи

П.П. Прав е Наивников, че без патладжан не е гръцка мусака и отделно заливката не се прави така при гръцката. Точно тия два детайла я различават от българската.

Ма, ти си казала кавър и е простено - можеше да напишеш и кавър по български, ама гръцки звучи по-възвишено предполагам

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
      Тази вечер временно, само за малко ще иззема почтената кулинарната функция после пак ще я пусна. Казвам това, защото трябваше да направя една импровизация, по- скоро кавър на гръцката мусака, и като се има предвид разнородните вкусове на цялото домочадие, мисля, че угодих на всички, защото ястието се изпарява яко дим.
      И тъй, нарязах пресно извадени картофки( не знам какво против има Маранди за сеитбата им) на 1 см шайбички и ги опекох в леко омазана тава с една чашка вода.
      Едновременно във фурната сложих и тиквичките да се пекат(2 в едно), по обичайния начин- нарязани, осолени, потопени в брашно и наредени като сарделки.
      След десетина минутки сложих 600 гр кайма, размита в малко водичка и пак 15- тина минути. Настъргах 3 домата и ги пуснах да поклокочат малко, добавих червено и черно пиперче, сол и кимион, и магданоз щях да сложа, но под зоркия поглед на бръмбара, не посмях.
      В тавата с готовите картофи( не зачервени) разстелих половината готова кайма, наредих и вкусните тиквички, отгоре им постлах и останалата смес, а най- отгоре направих бърза заливка от 3 яйца с 400гр. кисело мляко. И воала, златистата коричка ми напомни да извадя вкусотийката.
      А патладжанче?

На Кабакум до Варна има много готин гръцки рибен ресторант. Там ядох един патладжан, облизах си пръстите.
      Беше цял печен патладжан, явно престоял в някаква марината. Специално си записах името - Мелидзана. Като се върнах ровнах за рецептата, а се оказа че е μελιτζάνες - патладжан на гръцки

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
        Добро утро, тайфата!

Вярно, че ще е мъка днес. Сутринта, докато стигна до кафенето, се облях точно в собствена сос. Говоря за времето от 06:50 до 07:30 ч.
        Е ти къде живееш? В Судан ли?

Коментар

• Тази вечер временно, само за малко ще иззема почтената кулинарната функция после пак ще я пусна. Казвам това, защото трябваше да направя една импровизация, по- скоро кавър на гръцката мусака, и като се има предвид разнородните вкусове на цялото домочадие, мисля, че угодих на всички, защото ястието се изпарява яко дим.
          Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
            НЕ !!!

пп Така ли се обличат Фръцлите...?
            Фръцлите не са с тиролски тиранти . По - скоро са ефирни и цветни и като материи и като аромат .

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
              Бинго!

Тъкмо оглеждах шаферките досега, ма требе и някоя рокаджийка кат' кака Дора да се викне, да стане един масов бой на сватбата ( пардон революцията ) - хихи
              ---------------------------------------------------------

WARLOCK - All We Are (ПРЕВОД)

http://vbox7.com/play:37be011e
              Ама ти ментиш нещо . Нали каза - бели , с пухкави опашчици
              Неодобрявам каките на първото фото . Повечето гледат и изглеждат , все едно са на погребение . Направо са ужасни . Ако тях харесаш , разваляме сватбата . Другите ще ги преживея

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
                Бах мааму!

Май требе да климбурна старите кокали и да изтъгъдъкам на един протест.

Вторият ще е в "краткия" ми живот.
                Бех на пръвио преди четвърт век. И квичах като изрухан - "Кой не скача е червен".

Ма са нема да викам.
                От ми се реве.

Почнал съм да баданосвам един чаршаф.Па четох у Фейса, требало да звучи позитивно .
                Тва става ли?

"Мааму дееба Ленче, ле - дееба му мама, Ленче-е-е."

И че се изпелипенкилер кат фръцла:
                - Бела капа, бера кошуля, бел панталон с тъмно-сини тиранти с бели кожляци. Тоже синьо сако, ма с ного рехави и пак бели раета.

Сметам, щом момците с минералната вода и тъмносините униформи керизат плаката, беки ме пропуснат кат ме кьорнат колко съм джентли.

.....................................
                Не ли?
                НЕ !!!

пп Така ли се обличат Фръцлите...?

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
                  Бах мааму!

Бех на пръвио преди четвърт век. И квичах като изрухан - "Кой не скача е червен".

Ма са нема да викам.
                  От ми се реве.

Почнал съм да баданосвам един чаршаф.Па четох у Фейса, требало да звучи позитивно .
                  Тва става ли?

Не ли?
                  Не!
                  Повторенията ми идват в повече.
                  Дедо ми навремето казваше:
                  Глей му акъля, скрой му киляфа.
                  И тъй пребаданосай така:

Мааму дееба Ленче, ле- гледай им акъла, скрой им киляфа!

Не ли? Или?
                  Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Бах мааму!

Ма са нема да викам.
                    От ми се реве.

Тва става ли?

И че се изпелипенкилер кат фръцла:
                    - Бела капа, бера кошуля, бел панталон с тъмно-сини тиранти с бели кожляци. Тоже синьо сако, ма с ного рехави и пак бели раета.

Сметам, щом момците с минералната вода и тъмносините униформи керизат плаката, беки ме пропуснат кат ме кьорнат колко съм джентли.

Не ли?
                    Last edited by sergo; 19.06.2013, 15:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                      От Скакавица
                      Бинго!

Тъкмо оглеждах шаферките досега, ма требе и някоя рокаджийка кат' кака Дора да се викне, да стане един масов бой на сватбата ( пардон революцията ) - хихи

WARLOCK - All We Are (ПРЕВОД)

http://vbox7.com/play:37be011e
                      Attached Files
                      Last edited by marandi; 19.06.2013, 12:41.

Коментар

• добро утро
                        мен ми е хладно
                        Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

Тъй вярно, фрау Лелче

5 часа ги откъпах и от 7ч досега се наработих.

П.П. Един приятел ми пратил хот снимки от предната седмица ( още парят ). Който познае откъде са - има 1 виртуална бирка от мИня

За по-сигурно е написано и името да няма грешни отговори - хихи
                          От Скакавица

Коментар

• Добро утро
                            Attached Files
                            Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

Тъй вярно, фрау Лелче

Показах си носът и верно е страшно

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
                                Ти спа ли ?
                                Тъй вярно, фрау Лелче

П.П. Един приятел ми пратил хот снимки от предната седмица ( още парят ). Който познае откъде са - има 1 виртуална бирка от мИня

За по-сигурно е написано и името да няма грешни отговори - хихи
                                Attached Files
                                Last edited by marandi; 19.06.2013, 09:53.

Коментар

Working...
                                X