IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    Тю, да му се не види. Ама какво да се прави - природа. Не можем да искаме невъзможното - щом организма е решил вместо тестостерон да произвежда допамин ...
    Защо вместо..?
    Мерака си е наркотик.... а за него си трябва тестостерон...( но може и да греша...и млада мацка върши същата работа)

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Т'ва в черничкото можеш ли копна кога съм писал такова нещо?! Еле, па за пресни картофи и сеитба?! ( риторично )

Или и ти се "зарази" от фенклуба - дет' ми съчиняват биография и те пернаха измислиците яко - хихи

П.П. Прав е Наивников, че без патладжан не е гръцка мусака и отделно заливката не се прави така при гръцката. Точно тия два детайла я различават от българската.

Ма, ти си казала кавър и е простено - можеше да напишеш и кавър по български, ама гръцки звучи по-възвишено предполагам

Хайде, де суит бейби Маранди, да се отървем от фобията, че си вечно оплюван
      Това да се казват истините в очите, понякога (много често) се тълкува грешно.
      Лично аз не бих могла по никакъв начин да иззема тази функция с оплюването, защото ми е най-неприятната дисциплина.
      Не ни ли стига цирка, който играят великите дресьори и се опитват да ни въвлекат и нас в него?
      Трябва ли да им се връзваме?
      Не, мерси, представлението е безвкусно.
      Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
        Хормони Тнм, хормони.....
        Тю, да му се не види. Ама какво да се прави - природа. Не можем да искаме невъзможното - щом организма е решил вместо тестостерон да произвежда допамин ...
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
          Добро утро, тайфата!

Чиче, какъв е този трудов ентусиазъм, който те е налегнал в ранни зори!?
          Хормони Тнм, хормони.....

Коментар

• ДОБРО УТРО ЛЪВОВЕ И ЛЪВИЦИ- УСПЕШЕН ГОРЕЩ ДЕН

Коментар

• Първоначално изпратено от noker.bg Разгледай мнение
              Е ти къде живееш? В Судан ли?
              Аххъ, там някъде.
              Що не се пробваш да направиш един бърз пеши преход /пък било то и в 07:30 часа/ и да видим тогава дали и ти няма да се окажеш в Судан
              Мечо

Коментар

• Добро утро, тайфата!

Чиче, какъв е този трудов ентусиазъм, който те е налегнал в ранни зори!?
                Мечо

Коментар

• Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• Добро утро на всички !

Днес рано-рано на работа....'Бати работата, няма никой...

Коментар

Ъъ ...

Русото се избазика с Миа с "гръцката" мусака и патладжана, ма май не ме разбрахте:
                      ----------------------------------------
                      Той е отглеждан в южна и източна Азия от предисторически времена, но пристига на Запад едва около 1500 г. Многото му арабски и североафрикански имена, както и липсата на древногръцко или латинско име показват, че е пренесен в Средиземноморието от арабите в ранното Средновековие. Научното наименование „мелонгена“ произлиза от арабското име от 16 век за един вид патладжан.

Факт е, че в Западна Европа мусака се разбира гръцкия кавър.

Как е станало "гръцко" ястие това, като до 16 век патладжанът още го няма в Европа е друга тема

Иначе ме кефи как са му изкилиферчили името гърчолята - демек те оригинал име не приемат нивгиж кат' чуждица - хихи

В 16 век само за протокола няма Гърция хич, както и в следващите 300 години.
                      Маранди, както си се заел да изучаваш фолклора, вземи направи едно проучване за манджите. Ама така сме се омешали, че ще е доста трудно.
                      Аз например нямам нищо против, че доматите са стигнали по нашите места доста късно. Важното е, че сега са тук

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                        аз така преди години....стигнах до същността на името на ястието в един индийски ресторант - леща ))

това е вкусно - питай в Кабакум за папуцаки мелтзани ...а и сам си го направи ) - пълнено патладжанче - кайма, лук, домати, магданоз ---в издълбания поизпържен патладжан...малко преди изваждане от фурната отгоре кашкавал или твърдо сирене...може и бешамел
                        Aaaa, това го рупах... И по гърцойско съм го рупал. Хубаво е но не съм толкова впечатлен. Обаче целият патладжан за салатка беше връх

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                          аз така преди години....стигнах до същността на името на ястието в един индийски ресторант - леща ))

това е вкусно - питай в Кабакум за папуцаки мелтзани ...а и сам си го направи ) - пълнено патладжанче - кайма, лук, домати, магданоз ---в издълбания поизпържен патладжан...малко преди изваждане от фурната отгоре кашкавал или твърдо сирене...може и бешамел
                          Ъъ ...

Русото се избазика с Миа с "гръцката" мусака и патладжана, ма май не ме разбрахте:
                          Той е отглеждан в южна и източна Азия от предисторически времена, но пристига на Запад едва около 1500 г. Многото му арабски и североафрикански имена, както и липсата на древногръцко или латинско име показват, че е пренесен в Средиземноморието от арабите в ранното Средновековие. Научното наименование „мелонгена“ произлиза от арабското име от 16 век за един вид патладжан.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%...B6%D0%B0%D0%BD
                          Факт е, че в Западна Европа мусака се разбира гръцкия кавър.

Как е станало "гръцко" ястие това, като до 16 век патладжанът още го няма в Европа е друга тема

Иначе ме кефи как са му изкилиферчили името гърчолята - демек те оригинал име не приемат нивгиж кат' чуждица - хихи

В 16 век само за протокола няма Гърция хич, както и в следващите 300 години.
                          Last edited by marandi; 20.06.2013, 02:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                            А патладжанче?

На Кабакум до Варна има много готин гръцки рибен ресторант. Там ядох един патладжан, облизах си пръстите.
                            Беше цял печен патладжан, явно престоял в някаква марината. Специално си записах името - Мелидзана. Като се върнах ровнах за рецептата, а се оказа че е μελιτζάνες - патладжан на гръцки

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                              Е малко ли зя по Бойко дето те праща да сееш картоВи
                              Аа .. т'ва ли? - хихи

Рекох, че за готвене някога съм ги коментирал

П.П. 2 на 0 за Бразил - ся се чудя дали да зяпам другия мач или да зяпондря Бързи и яростни 6-цата, че го пуснаха на читаво качество най-после.

Ма, ако киризя филмеца, после до сутринта ще има да чистя гилзи с метлата и да бърша петна от изтъркани гуми със стирката

Ха, наздраве!

П.П.П. Па, ако ми покаже някой Боко да сади картофи ще дойда веднага лично за събитието да го видя. Ама, надали ... - то на приказки лесно ги плющи, ма на действия нещо го нЕма 'ич.

Коментар

Т'ва в черничкото можеш ли копна кога съм писал такова нещо?! Еле, па за пресни картофи и сеитба?! ( риторично )
                                Е малко ли зя по Бойко дето те праща да сееш картоВи

Коментар

Working...
                                X