If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)
Пробвай ме, но не само на думи!.
Днес се побърках с поставянето на една капандура. Трябваше да режа две керемиди по дължина по средата с флекс и то на тавана. Не знам колко керамика вдишах, но да се надяваме, че в другия живот ще стана скулптор.
На всичкото отгоре не можах да продам и едно ППС, а жена ми ми иска кинти. Ще я сменям с някоя за час-два докато ми мине яда........
Сам си си виновен. Трябва да даваш парите, преди да ти ги поискат Щото после виждаш ли, какви ядове береш!?
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Бе, за тоя дълъг живот съм видял алкохолици доста: руснаци, българи, англичани, френци, един фламандец, даже и турчин - ама евреин-алкохолик не съм виждал и чул да има.
Са ше кажете - Чарлз Буковски... Но не, не е алкохолик.
Както не съм видял и чул да има евреин-душевноболен.
Както - също (интересно защо?) - няма и не съм виждал евреи-учители в началното училище у нас.
Като се върнеш в Поднебесната, моля те, научи някоя псувня на мандарински. Ще пробвам Лорда
Пробвай ме, но не само на думи!.
Днес се побърках с поставянето на една капандура. Трябваше да режа две керемиди по дължина по средата с флекс и то на тавана. Не знам колко керамика вдишах, но да се надяваме, че в другия живот ще стана скулптор.
На всичкото отгоре не можах да продам и едно ППС, а жена ми ми иска кинти. Ще я сменям с някоя за час-два докато ми мине яда........
Един учител по математика в гимназията. Алкохолик беше. Едвам издържаше до края на часа. Ръцете му почваха да треперят още преди да бие звънеца за междучасие. Човещина. Обаче беше УЧИТЕЛ. Не само по математика. Научи ни да мислим. Всеки занаят си иска хората.
Асистентът ни по физика претърпя някаква контузия и не знам по каква причина дойде да го замества пенсионирана преподавателка от Националната природо-математическа гимназия. Казваше се Мария Ятовска. Невероятен учител и прекрасен човек. Преди това си мислех, че я знам физиката ..., ама само така съм си мислела. Тази жена успя да систематизира знанията ни и да ни научи да се изразяваме както казваше тя "академично"
Та, Мечо, прав си - всеки занаят си иска майстора и майсторлъка
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Учителят те учи, а преподавателят само ти препредава нещо.
За мой късмет във времето на началното ми образование (не само училището) срещнах няколко учителя, а преподавателите бяха честни да ми кажат или намекнат, че само ми препредават нещо не техно, и не мое.
Но така беше ено време, когато хората имаха съзнание. А тези, които нямаха, съзнаваха, че нямат, и не се вреха нагоре, а си мълчаха в заслуженото ъгълче.
----------------------
А сега е друго, сега е свинско, и свинете управляват.
Rule, Pig, Rule!
Един учител по математика в гимназията. Алкохолик беше. Едвам издържаше до края на часа. Ръцете му почваха да треперят още преди да бие звънеца за междучасие. Човещина. Обаче беше УЧИТЕЛ. Не само по математика. Научи ни да мислим. Всеки занаят си иска хората.
Ако успее да ги научи да не му вярват, те ако искат ще питат, дори и да им каже, че не трябва да питат.
Това е разликата между "учител" и "преподавател".
Учителят те учи, а преподавателят само ти препредава нещо.
За мой късмет във времето на началното ми образование (не само училището) срещнах няколко учителя, а преподавателите бяха честни да ми кажат или намекнат, че само ми препредават нещо не техно, и не мое.
Но така беше ено време, когато хората имаха съзнание. А тези, които нямаха, съзнаваха, че нямат, и не се вреха нагоре, а си мълчаха в заслуженото ъгълче.
----------------------
А сега е друго, сега е свинско, и свинете управляват.
Добрутро! Жега мамка му, горещници им казвали. Издухах всичкия лед в хладилника
Ся ми се ще след формулата една разходка да направя, ама трябва на Витоша да се качвам. Вън не е за мАже Мечоууу, как е времето в Дакар бре
Добрутро! Жега мамка му, горещници им казвали. Издухах всичкия лед в хладилника
Ся ми се ще след формулата една разходка да направя, ама трябва на Витоша да се качвам. Вън не е за мАже Мечоууу, как е времето в Дакар бре
Коментар